Value Finance

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Value Finance Sp. z o.o.

Opinie o Value Finance Łódź

Nie przegap nowości o Value Finance Sp. z o.o.!

11.05.2026 11:26

Jesteśmy w gronie laureatów Diamentów Forbes.pl!

To dla nas wyjątkowy moment i ogromna motywacja do dalszego rozwoju.

Otrzymanie wyróżnienia Diamenty Forbes.pl, to potwierdzenie, że konsekwentnie budowany model nie tylko biznesowy, ale przede wszystkim - model współpracy - realnie przekłada się na wzrost - zarówno naszych Klientów, jak i całej organizacji.

Od początku w Value Finance stawiamy na coś więcej, niż standardową obsługę finansową. Łączymy strategiczne podejście CFO, z ekspercką księgowością, budując świadome i sprawnie działające Finanse 360.

To wyróżnienie pokazuje, że można rosnąć dynamicznie, nie rezygnując z jakości, wartości, jednocześnie nie bojąc się łamać schematów!

Dziękujemy naszym Klientom za zaufanie i możliwość współtworzenia Waszych biznesów każdego dnia.

Dziękujemy również całemu Zespołowi Value Finance - za zaangażowanie, odpowiedzialność i energię, dzięki którym wspólnie budujemy nie tylko markę, ale przede wszystkim społeczność, z której jesteśmy dumni!

Ten Diament traktujemy jako kolejny krok, a nie metę.

Przed nami jeszcze wiele ambitnych celów!

Działajmy!
    News image

Wywiadu udzielił/aValue Finance Sp. z o.o.

15.12.2023 15:06

Czym zajmuje się Państwa firma?

Value Finance jest firmą działającą zdalnie, skupiającą ponad 50 specjalistów w swoim zespole. Oferujemy kompleksowe usługi zarządzania finansami dla małych i średnich przedsiębiorstw, obejmujące usługi: Zewnętrznego Dyrektora Finansowego, Księgowość i Kadry oraz wdrożenia PowerBi do automatyzacji raportowania. Zdalna struktura pozwala nam na elastyczną współpracę z klientami z różnych lokalizacji. Przykładamy dużą wagę do zespołowej współpracy i efektywnej komunikacji. Dzięki temu zapewniamy wysoką jakość usług i indywidualne podejście do potrzeb każdego klienta, jednocześnie utrzymując spójność oraz efektywność działań.

Jak wyglądały początki Państwa firmy?

Początki Value Finance były odpowiedzią na potrzeby dynamicznie rosnących firm, które po osiągnięciu około 1 miliona złotych rocznego przychodu, zaczęły napotykać trudności z zarządzaniem finansami. Założyciele firmy, dostrzegając brak doświadczonego wsparcia finansowego w takich przedsiębiorstwach, stworzyli usługę pomocy zewnętrznego Dyrektora Finansowego ze wsparciem analitycznym. Ten elastyczny model rozliczeniowy pozwolił firmom efektywnie zarządzać finansami, zachowując jednocześnie budżet na dalszy rozwój.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?

Klienci Value Finance to zróżnicowane spółki osiągające przychody powyżej kilku milionów złotych. Dominują u nas klienci z branży IT, w tym firmy software house, gamingowe oraz oferujące oprogramowanie jako usługę (SaaS). Oprócz tego obsługujemy także przedsiębiorstwa z branży produkcyjnej i usługowej, co pokazuje naszą zdolność do adaptacji i zrozumienia różnorodnych sektorów rynku.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

Value Finance z ponad 50-osobową załogą, utrzymuje dość płaską hierarchię, co sprzyja efektywnej komunikacji i elastyczności w działaniu. Nasze dwa duże zespoły odgrywają równie ważne role. Zespół Księgowości i Kadr składa się z: księgowych, specjalistów ds. kadr oraz osób technicznie wspierających. W pracy tego zespołu kluczowa jest znajomość programu Enova365, przy czym do wsparcia w ustawieniach automatyzacji procesów księgowych zatrudniamy dedykowane osoby. W naszej firmie równolegle funkcjonuje Zespół Zarządzania Finansami, który składa się z dyrektorów finansowych i analityków finansowych. Jego działanie koncentruje się na strategicznym zarządzaniu finansami, analizie danych i raportowaniu finansowym wraz z szerszym wykorzystaniem narzędzia Power Bi. Obie te grupy, mimo pracy zdalnej, tworzą zgrany i współpracujący ze sobą zespół.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Najważniejsza jest dla nas kultura pracy, w której nikt się nie boi pytać ani udzielać odpowiedzi. Mówimy sobie, że jesteśmy platformą do wewnętrznych dyskusji o finansach firmy. Mamy specjalny kalendarz udostępniony dla wszystkich, w którym zapisujemy nasze wewnętrzne szkolenia. Każda nowa osoba dostaje również dostęp do szkoleń, które zostały wcześniej nagrane i zapisane. Czasami korzystamy również ze szkoleń zewnętrznych. Natomiast indywidualnie, jeśli chodzi o tematy "miękkie" każda osoba ma dostęp do mindgram — platformy wellbeingowej, która oferuje bardzo ciekawe warsztaty z zarządzania. Co najmniej raz na kwartał widujemy się na spotkaniach integracyjnych, podczas których oprócz zabawy mamy także przestrzeń do ciekawej dyskusji. Ogólnie, na pokładzie Value Finance jest mnóstwo osób wkręconych w świat finansów i rachunkowości i takich ludzi też szukamy do naszych zespołów.

Ewelina

11.09.2025 13:27

VFB, to firma jedyna w swoim rodzaju nowoczesna, zaawansowana technologicznie i zawsze patrząca w przyszłość. To miejsce dla ludzi otwartych, uczciwych, gotowych na wyzwania i nieustanny rozwój. Kluczowe znaczenie ma tu zgrana praca zespołowa, przy jednoczesnym poszanowaniu indywidualnych ambicji i możliwości rozwoju każdego pracownika. Każdy pomysł, każda inicjatywa mają tutaj realne znaczenie. Jedną z największych wartości tej firmy są bez wątpienia ludzie. Pracujemy razem mimo różnic pokoleniowych czy doświadczenia tworząc zgrany zespół, który wspiera się nawzajem i uczy od siebie. Bardziej doświadczeni współpracownicy chętnie dzielą się swoją wiedzą merytoryczną, a młodsi wnoszą świeże spojrzenie i kompetencje technologiczne. To połączenie pozwala nam rozwijać się zarówno indywidualnie, jak i jako zespół. W firmie panuje świadomość, że każdy z nas ma inne talenty, pasje i możliwości i właśnie ta różnorodność sprawia, że razem tworzymy wyjątkowy TEAM, który nie tylko dobrze ze sobą współpracuje, ale również skutecznie realizuje powierzone cele.
    KatarzynaK.

29.07.2025 08:32

Firma od początku zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie – zarówno pod względem organizacyjnym, jak i podejścia do pracownika. Już na etapie onboardingu widać było, że stawia na nowoczesność, automatyzację oraz rozwój. Proces wdrożenia był przemyślany i sprawnie zorganizowany, a wszystkie niezbędne narzędzia i sprzęt do pracy zdalnej zostały dostarczone przed rozpoczęciem pracy. Na co dzień można tu odczuć przyjazną, wspierającą atmosferę w relacjach z zespołem, jak i z przełożonymi. Komunikacja jest jasna, otwarta i oparta na wzajemnym szacunku. Każdy dba o komfort pracy, ale też aktywnie zachęca do dzielenia się pomysłami, a każdy z nich zostaje wysłuchany. Firma daje realne możliwości rozwoju, zarówno poprzez szkolenia, jak i ciekawe projekty, w których można się wykazać i poszerzać swoją wiedzę. To miejsce, w którym chce się pracować i rozwijać.
    Księgowość:)

01.07.2025 11:07

VF naprawdę dba o rozwój – nie tylko samego biznesu, ale też ludzi, którzy go tworzą. Mocno stawiają na nowoczesne technologie i wiedzą, że obycie z nimi to klucz do tego, żeby nadążać za zmianami, zwłaszcza tymi związanymi ze sztuczną inteligencją. Fajne jest też to, że panuje tu atmosfera wzajemnego zrozumienia i wsparcia – ludzie się tu doceniają, a firma potrafi zauważyć zaangażowanie. Po prostu dobrze się tu pracuje i rozwija.

18.03.2025 10:48

Serdecznie witamy wszystkich użytkowników GoWork! Dziękujemy, że zechcieliście się zapoznać z opiniami na temat naszej firmy. Dbamy o to, abyście znaleźli w tym miejscu wartościowe informacje i wierzymy, że pojawiłeś/łaś się tutaj, aby takiej właśnie opinii udzielić. Czytamy wszystkie treści pojawiające się na naszym profilu i staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki. Będziemy jednak wdzięczni, za pozostawianie prawdziwych opinii. Swoboda w dzieleniu się informacjami na forum nie oznacza pozwolenia na szerzenie informacji mijających się z faktami, obrażanie, czy naruszania czyjejś godności i dobrego imienia. Prosimy o to, aby treści publikowane w tym wątku były merytoryczne, zgodne z prawdą i kulturalne. Wszelkie wpisy naruszające zasady społeczności, zawierające obraźliwe treści lub szerzące dezinformację, mogą zostać usunięte przez administratora. Zachęcamy do wypełniania tego wątku pozytywną energią i szacunkiem dla wszystkich użytkowników. Dziękujemy za Wasze zaangażowanie i konstruktywny udział w dyskusji. Pozdrawiamy serdecznie, Zespół Value Finance

Księgowość

09.07.2026 07:36

Value to miejsce gdzie nowoczesne podejście i technologia grają pierwsze skrzypce. Tu można mieć pewność, że zawodowo będziemy o krok do przed innymi z branży ze względu na zawansowane rozwiązania technologiczne i stałe wsparcie IT w tych działaniach.
    #Ksiegowa

15.06.2026 16:41

UWAGA KSEF!

KSeF i sztuczna inteligencja to znacznie więcej niż kolejny etap cyfryzacji. To fundamentalna zmiana sposobu funkcjonowania działów finansowych i księgowych.

W najnowszym artykule opublikowanym w „Gazecie Finansowej” pokazujemy, jak wdrożenia systemów elektronicznych oraz rozwiązań opartych na AI wpływają na codzienną pracę organizacji.

Zapraszamy do lektury: https://gf24.pl/48617/ksef-3/

09.06.2026 15:46

Dziś świętujemy Dzień Księgowego!
    To świetna okazja, żeby powiedzieć głośno: dziękujemy!
    Za dokładność, cierpliwość i spokój wtedy, gdy wszyscy pytają „na kiedy będzie gotowe?”.
    Za liczby, które muszą się zgadzać, terminy, które zawsze gonią i ogrom wiedzy, który stoi za codzienną pracą księgowych.
    Życzymy Wam spokojnych zamknięć miesiąca, życzliwych klientów, wielu zawodowych sukcesów i codziennej satysfakcji z pracy.

10.05.2026 11:49

Czy zatrudnienie odbywa się wyłącznie na podstawie umowy B2B? Czy możliwe jest zatrudnienie np w oparciu o umowę zlecenie jako praca bardziej dodatkowa niż w pełnym wymiarze czasu pracy?

12.05.2026 06:37

Interesuje mnie stanowisko w dziale kadr i płac.

Joanna

12.05.2026 13:40

A b2b tez w pełnym wymiarze godzin? Czy są stale godziny 8 do 16?
    PK

17.04.2026 10:12

To miejsce tworzą niesamowici specjaliści w swojej dziedzinie i bardzo się cieszę, że mogę być jedną z nich :-). Wszyscy zawsze pomocni, uśmiechnięci i życzliwi. Przez cały proces rekrutacji, procedurę wdrożenia na stanowisko wg standardów firmy i na samej pracy kończąc - wszystko było jasne, spójne i bez niedomówień. Od początku wiedziałam jakie mam możliwości rozwoju i jakie są oczekiwania względem mnie - co jest dla mnie bardzo ważne. Początki nigdy nie są łatwe, ale chyba nie każda firma może pochwalić się taką Anią, jak my :-) Ania! Tobie przede wszystkim dziękuję - za Twoją empatię i pomoc.
    #SpecjalistaDsKadrIPlac
    Zainteresowany

09.04.2026 18:05

Czy oprócz wynagrodzenia jest jakaś premia?

10.04.2026 09:29

Wynagrodzenie oraz ewentualne dodatkowe elementy są uzależnione od stanowiska. Zachęcam do aplikowania, podczas spotkania chętnie odpowiemy na wszystkie pytania 🙂 https://valuefinance.pl/kariera/
    Kowal892

06.03.2026 21:05

Dzień dobry. Mam pytanie : Czy osoba która nie ma doświadczenia albo ma małe doświadczenie a ma zrobione kursy z księgowości może złożyć swoje CV na stanowisko juniorskie ?

09.03.2026 07:37

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie. Zachęcamy do przesłania swojej aplikacji przez zakładkę Kariera na naszej stronie: https://valuefinance.pl/kariera-w-ksiegowosci

02.12.2025 08:48

Praca w tej firmie przez kilka lat była dla mnie naprawdę wartościowym doświadczeniem. To miejsce, które realnie stawia na rozwój pracowników w VF mogłem brać udział w licznych szkoleniach, kursach i projektach, dzięki którym zdobyłem nowe umiejętności i poszerzyłem swoją wiedzę. Firma inwestuje w ludzi i daje im przestrzeń do samodzielności, odpowiedzialności oraz podejmowania wyzwań. Atmosfera w pracy była przyjazna ,zawsze mogłem liczyć na wsparcie bardziej doświadczonych osób oraz otwartość na pomysły i inicjatywy. Z perspektywy czasu uważam tę firmę za świetne miejsce do rozwoju zawodowego, zdobywania praktycznych kompetencji i budowania solidnych fundamentów na dalszą karierę.
    Zbyszek

01.12.2025 21:48

Świetna firma z profesjonalnym podejściem do pracowników i jasną komunikacją na każdym etapie. Atmosfera jest przyjazna, a wsparcie zespołu sprawia, że praca tutaj to naprawdę czysta przyjemność. Polecam współpracę
    Karola

28.11.2025 09:49

Praca w Value Finance Sp. z o.o. daje możliwość rozwoju. Atmosfera w pracy jest partnerska i w codziennej pracy można liczyć na wsparcie zespołu z którym się pracuje. Firma stawia na samodzielność, więc trzeba być dobrze zorganizowanym i gotowym na dynamiczne tempo. Jest sporo przestrzeni na zgłaszanie swoich uwag lub ulepszeń do procesów funkcjonujących w firmie. To dobre miejsce dla osób, które nie boją się wyzwań i chcą się rozwijać.

28.10.2025 19:52

Czy nie mając praktycznego doświadczenia w księgowości ale studia i kursy jest szansa na stanowisko juniorskie?

28.10.2025 19:51

Jak podchodzą do urlopów? Czy są jakieś zakazy co do brania urlopu pod koniec miesiąca/kwartału/roku?
    Aleksandra

08.10.2025 09:41

Pracuję tu już kilka lat i naprawdę dobrze wspominam ten czas. Firma daje możliwości rozwoju, a ja sama sporo się tu nauczyłam. Atmosfera w zespole jest świetna - ludzie są pomocni, a współpraca przebiega na luzie, bez niepotrzebnego stresu. Cenię sobie też podejście przełożonych - można liczyć na wsparcie i normalne, ludzkie traktowanie. Z perspektywy tych kilku lat mogę śmiało powiedzieć, że dobrze trafiłam.
    Marta

23.09.2025 10:34

Proces rekrutacyjny w Value Finance oceniam niezwykle pozytywnie. Dział HR dbał o szybką, jasną i życzliwą komunikację na każdym etapie, dzięki czemu proces ten przebiegał w sposób transparentny i bardzo profesjonalny. Szczególnie chciałabym podkreślić pozytywne podejście VF do kwestii macierzyństwa, które było dla mnie miłym zaskoczeniem. Informacja o rocznej przerwie nie spowodowała spadku dynamiki rozmowy. Spotkałam się z życzliwą i wspierającą reakcją. Dyrektor Zarządzająca podkreśliła, że dzięki mojemu podnoszeniu kwalifikacji (szkolenia, lex itp.) przerwa związana z macierzyństwem nie oznaczała wykluczenia zawodowego. Dla mnie to jeden z dowodów, że pracuję w organizacji, w której wartości idą w parze z praktyką.
    Kandydatki

19.09.2025 10:42

Czy firma faktycznie prowadzi obecnie rekrutacje? Od dłuższego czasu widzę te same ogłoszenia na różne stanowiska i zarówno ja i koleżanka aplikujemy (na dwa inne stanowiska) ale poza automatycznym potwierdzeniem otrzymania CV na meila brak jakiegokolwiek odzewu, a za chwilę ogłoszenie znów się pojawia ;) Zastanawiamy się czy rekrutacja jest faktycznie aktywna czy tylko "na zapas"
    mgóra20

24.06.2024 12:32

Czy zatrudnienie jest tylko B2B, czy można zatrudnić się na umowę o pracę?
    Agbr

18.09.2025 12:36

Dzień dobry. Na B2B pracowałam 7 lat i to w modelu współpracy z biurami, przy jednoczesnej obsłudze kilku klientów samodzielnie. Przerosły mnie jednak koszty utrzymania programu, informatyka (nie ze wszystkim byłam sobie w stanie poradzić sama). Miałam też krótka przygodę ze znanym biurem pracującym wyłącznie online - tam niestety żeby zarobić trzeba mieć klientów co najmniej 20 tu w przypadku spółek, a w przypadku małych działalności to i po 50 maja - więc jakość już dobra nie jest. Dlatego czytając opinię o państwa spółce wygląda to tak, jakby te niedogodności były wyeliminowane tutaj. Obecnie wróciłam na etat, ale etat, choć ma dużo plusów ma też ograniczenia - idealnie nie jest nigdzie. Mam pytanie jednak o czas pracy. To jest B2B, kodeks pracy nie ma tu zastosowania. Praca na wyłączność - więc raczej środek dnia. Ale napisaliście w ogłoszeniu hasło " elastyczny czas pracy". Co to znaczy? Czy jak się na przykład umawiam do dentysty, to mogę pracując u was, umówić się w środku dnia i tylko poinformować o niedostępności, a potem odpracować, czy raczej, tak jak na etacie - szukać trzeba jednak godzin popołudniowych - czyli najbardziej pożądanych, więc trudno dostępnych. Druga rzecz - dni wolne - są płatne czytam - a jakakolwiek zastępowalność - w pracy bieżącej oczywiście? Pracując na B2B nie miałam przez lata zastępstwa. Praca czekała na mnie, albo robiłam wiele na urlopie. Teraz na etacie mam częściową zastępstwa - to jest naprawdę duże ułatwienie.

18.09.2025 16:10

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią i doświadczeniem. Rozumiemy, że kwestie organizacji pracy, elastyczności i wsparcia w codziennych obowiązkach są bardzo ważne. Każda współpraca ma swoją specyfikę, dlatego szczegóły dotyczące modelu pracy oraz rozwiązań, które stosujemy w naszej firmie, omawiamy bezpośrednio podczas procesu rekrutacyjnego. Serdecznie zapraszamy do aplikowania https://valuefinance.pl/kariera-w-ksiegowosci/, chętnie odpowiemy na wszystkie pytania i przedstawimy nasz sposób działania w trakcie rozmowy.
    kandydat

10.09.2025 14:47

W jaki sposób biuro rozlicza się z pracownikami? Jest to stałe wynagrodzenie czy ustalony np. procent od wysokości faktur obsługiwanych klientów? Czy są jakieś premie? Podwyżki? Ilu klientów przypada na księgowego? Czy jest w jakiś sposób ewidencjonowany czy kontrolowany czas pracy lub sama praca?

11.09.2025 10:36

Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Tematy takie jak wynagrodzenie, czy liczba klientów przypadających na księgowego najlepiej omówić bezpośrednio, ponieważ warunki mogą się różnić w zależności od stanowiska. Serdecznie zapraszamy do złożenia aplikacji, wszystkie szczegóły przedstawimy na spotkaniu. Aktualne rekrutacje: https://valuefinance.pl/kariera-w-ksiegowosci/
    Tomek

18.09.2025 09:55

Z tego co pamiętam czas był liczony w systemie do kontroli czasu pracy

Kontakt - Value Finance Sp. z o.o.

ul. Ogrodowa 8 91-062 Łódź

Branża główna: Doradztwo biznesowe

LinkedinIconYoutubeIconFacebookIcon
    Rozczarowany

20.08.2025 14:14

Niestety procesu rekrutacji do tej firmy nie oceniam pozytywnie, nietrzymanie się obiecanych ram czasowych, zero feedbacku, a tym samym zero szacunku dla osoby, która się do procesu zaprosiło.

28.08.2025 13:21

Dziękujemy za opinię, którą traktujemy jako cenną wskazówkę do dalszego usprawniania naszych procesów. Zależy nam, aby każdy kandydat czuł się szanowany i miał jasność co do wyników rekrutacji, dlatego w naszej firmie staramy się by każdy otrzymał feedback mailowy po jej zakończeniu.
    Zawiedziona

10.02.2025 09:05

Aplikowałam na stanowisko młodszej księgowej. Okazało się, że 7 lat doświadczenia w księgowości to za mało żeby w owej firmie zająć stanowisko juniorskie. Kiedy zapytałam jakiego doświadczenia brakuje w moim zyciorysie żeby moja kandydatura była brana pod uwagę zostałam bez odpowiedzi od działu rekrutacji.
    Magda

25.08.2025 09:01

A dlaczego mając 7 lat doświadczenia aplikowałaś na stanowisko juniorskie?
    Omegs

30.07.2025 10:25

Jak tam szczerze jest? Czy często są rotacje? Czy często na stanowisku księgowej nie ma się na nic czasu i chwili wytchnienia luzu? Jak z ilością pracy ? Czy są dni luźne?

30.07.2025 12:24

Hej! Dzięki za te pytania, to ważne kwestie. Jeśli chodzi o rotacje, to nie są one u nas częste. Zależy nam na budowaniu stałego, zgranego zespołu. Ilość pracy na stanowisku księgowej może być intensywna w niektórych okresach (np. koniec miesiąca, zamknięcia), ale są też spokojniejsze dni. Staramy się wspierać zespół i tak planować pracę, by każdy miał chwilę na złapanie oddechu. Cenimy otwartość, więc jeśli ktoś czuje przeciążenie, zawsze zachęcamy do rozmowy z przełożonym. Jesteśmy otwarci na realne potrzeby zespołu.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Value Finance?

22.07.2025 15:13

Na czym polega case study na stanowisko młodszej księgowej? Czy robi się go na wizji czy można zrobić go w ciszy i spokoju i później odesłać do sprawdzenia?

Wywiadu udzielił/aJustyna

08.05.2025 10:08

Co jest dla Was ważne w VFB?

W VFB szukamy ludzi, którzy chcą pracować z sensem, rozwijać się i mieć realny wpływ – na siebie, zespół i klientów. Jeśli to, co przeczytasz poniżej, rezonuje z Tobą – być może właśnie Ciebie szukamy.

Jakie cechy szczególnie cenicie u pracowników?

Otwartość umysłu. Cenimy ludzi, którzy nie boją się zadawać pytań, chcą się uczyć i odkrywają nowe możliwości. W VFB nie zamykamy się na wiedzę – testujemy technologie, które pomagają nam w codziennej pracy, i zamiast koncentrować się na przeszkodach, szukamy rozwiązań.

W jaki sposób budujecie relacje z klientami?

W relacji z klientem jesteśmy partnerami – dostarczamy rzetelne dane i analizy, które pokazują realny obraz sytuacji finansowo-ekonomicznej. Zaufanie budujemy nie tylko poprzez profesjonalizm, ale przede wszystkim przez prawdziwość dostarczanych informacji.

Jakie wartości są kluczowe w pracy w VFB?

Uczciwość i umiejętność pracy zespołowej. Jesteśmy zespołem, a nie zbiorem jednostek. Wspieramy się nawzajem, mówimy otwarcie o błędach i wyciągamy z nich wnioski. Nikt nie oczekuje, że będziesz bezbłędny/a – ważne, co zrobisz, gdy coś pójdzie nie tak. U nas nie zamiatamy problemów pod dywan – stajemy do nich razem.

Na co zwracasz uwagę podczas procesu rekrutacji?

Prowadząc rekrutację, zwracam uwagę na Waszą energię i pasję, z jaką mówicie o księgowości i podatkach. Cenię, gdy widać, że wierzycie w sens swojej pracy i że daje Wam ona poczucie spełnienia. To, w jaki sposób wypowiadacie się o obecnym pracodawcy oraz jak podchodzicie do zmiany pracy – np. chcąc najpierw dokończyć rozpoczęte zadania, by nie zostawiać nikogo w kłopocie – świadczy o Waszej odpowiedzialności, zaangażowaniu i profesjonalizmie. Widać, że traktujecie swoją pracę poważnie i dbacie o klienta, co w tej branży jest kluczowe. Jeśli czujesz, że to miejsce, w którym mógłbyś/mogłabyś się odnaleźć – zapraszamy. Być może właśnie Ciebie brakuje w naszym zespole.

A co dla Ciebie osobiście jest najważniejsze jako liderki VFB?

Jako lider VFB cenię sobie przede wszystkim swobodę w wyrażaniu swoich pomysłów i rozwiązań, które mogę bez obaw przedstawiać. Dla mnie ważne jest, że nie jestem tylko pracownikiem, ale partnerem w organizacji, a moje zdanie ma wartość. Cenię zaufanie, które pozwala mi działać w pełni, oraz to, że czuję się istotna dla firmy i jej rozwoju. To poczucie, że moja praca ma realny wpływ na organizację, motywuje mnie do działania i daje satysfakcję.

Ania

07.04.2025 08:32

Pracuję w Value Finance od niedawna, ale już teraz wiem, że to świetne miejsce do rozwoju! Firma stawia na pracowników – jest mnóstwo szkoleń, które pomagają poszerzać kompetencje i rozwój osobisty. Ludzie są pomocni i otwarci na współpracę, ale przede wszystkim to fajny i zgrany team. Do tego otwarte podejście do pracy zdalnej oraz nowoczesne technologie, które ułatwiają codzienne obowiązki. Jeśli ktoś szuka stabilnej pracy w fajnym środowisku z możliwością nauki, to zdecydowanie polecam!
    Młodsza księgowa

07.04.2025 08:31

Zespół jest profesjonalny, a atmosfera w pracy bardzo przyjazna. Mimo pracy zdalnej współpracownicy zawsze służą pomocą, a kierownictwo dba o rozwój pracowników. Dodatkowo, proces rekrutacyjny przebiegł szybko i sprawnie – od momentu aplikacji po podpisanie umowy minęło bardzo mało czasu. Jestem bardzo zadowolona z tej współpracy i cieszę się, że mogę być częścią tak dynamicznego zespołu!
    Aga

06.12.2024 16:14

Żenująca firma trochę. Ciągle, podkreślam ciągle, szukają kogoś na jakieś stanowiska. Nawet przez agencje pracy, z którymi podpisują śmieszne umowy, że nie mogą im podrzucać osób, które do nich aplikowały. Aplikowałam do nich chyba z 3 razy, ani razu nie miałam odzewu, mimo że znam ENOVA od wielu lat i mam doświadczenie w pełnej księgowości. Cóż... Jak tak szukacie, to nigdy nie znajdziecie, Wasza strata :)

04.04.2025 13:13

Przykro nam, że masz takie odczucia związane z rekrutacją. W Value Finance zależy nam na znalezieniu najlepszych dopasowań do zespołu, a nasza firma dynamicznie się rozwija, stąd regularne rekrutacje. Kontaktujemy się z wybranymi kandydatami, ale doceniamy każdą aplikację i czas poświęcony na jej wysłanie. Życzymy Ci powodzenia w dalszej karierze! (usunięte przez administratora)
    Młodsza Księgowa

04.04.2025 08:03

Praca w firmie Value Finance to dla mnie prawdziwa przyjemność i ogromna okazja do rozwoju zawodowego. Zespół jest bardzo profesjonalny, a jednocześnie przyjazny, co sprawia, że codzienne obowiązki stają się łatwiejsze i bardziej motywujące. Jako młodsza księgowa mam możliwość zdobywania cennych doświadczeń w zakresie księgowości, a także korzystania z wsparcia doświadczonych kolegów i koleżanek z zespołu. Firma dba o ciągły rozwój pracowników poprzez organizowanie szkoleń. Jestem przekonana, że praca w Value Finance to doskonała inwestycja w moją przyszłość zawodową.
    Ewka

25.04.2024 11:27

Hej. zauważyłam, że w ogłoszeniu na stronie dla młodszej księgowej widnieje data publikacji przypadająca na rok 2022. Zastanawiam się czy przy tym do dziś kompletnie nic nie zmieniło się we wskazanych warunkach? wciąż roczne doświadczenie wystarczy by aplikować?
    Iza

22.01.2025 12:09

Ale w ogłoszeniu jest napisane, że FAJNIE, kiedy osoba aplikująca ma takowe doświadczenie. Brak natomiast tego jako wymóg obligatoryjny, co może wprowadzać w błąd. Może warto doprecyzować ogłoszenie?
    Ania

14.03.2025 13:20

Znajomość Enova365 jest mile widziana, ale nie konieczna :)
    Ona

05.07.2024 15:58

Sama rozmowa początkowo bardzo miła, później egzamin i lista płac do zaksięgowania, gdzie osoby znające Enova wiedzą, że żeby zaksięgować taką listę musi ona być wprowadzona przez moduł kadry i płace. Niestety brak było takiej możliwości, jednak resztę faktur zaksięgowane. Po kilku dniach odpowiedź negatywna co bardzo mnie zaskoczyło, próba kontaktu telefonicznego się nie powiodła. Miałam duże nadzieje związane z tą firmą, troszkę się rozczarowałam...
    Ala

13.08.2024 01:44

Czy mogę wiedzieć na jakie stanowisko Pani aplikowała?

16.05.2024 20:49

Czu jest prowadzona rekrutacja do działu kadr? Czy jest duży zespół?

11.11.2023 09:41

Czy w Value Finance Sp. z o.o. możliwa jest wypłata wynagrodzenia w częściach, częściej niż raz w miesiącu?

25.01.2024 21:40

Wynagrodzenia są co do zasady wypłacane raz w miesiącu, aczkolwiek jest to kontrakt B2B więc wszystko zależy jak się ktoś dogada -> myślę, że jeśli są jakieś powodu dla których chce się podzielić przelewy to można spróbować się dogadać.
    Analityk

19.01.2023 14:21

Pracuje w Value Finance już od dwóch lat na stanowisku Analityka Finansowego i ogromnie polecam tą firmę. Nie jest to typowa duża korporacja gdzie jesteś jedną z tysiąca mrówek, a Twoje zadania w szerszej perspektywie nie mają większego znaczenia dla funkcjonowania biznesu. W Value Finance masz realny wpływ na wyniki firmy, Twoje zdanie się liczy, a Ty jesteś niezastąpiony i swoimi pomysłami/rozwiązaniami nadajesz jej unikalną wartość. Po dwóch latach nadal czuję, że się rozwijam, a moja wiedza finansowa cały czas się poszerza. Sam za siebie mówi fakt, że firma na początek współpracy zapewnia Ci książki finansowe, z którymi koniecznie musisz się zapoznać. W kilku słowach to po prostu praca dla chcących się rozwijać. Dodatkowym plusem jest praca zdalna, która daje dużą elastyczność, a w związku z dużą ilością spotkań wewnętrznych nadal czuję się blisko swoich współpracowników.

25.01.2024 21:37

Poza czytaniem książek i samodzielnym poszerzaniem wiedzy nie ma nic konkretnego jeśli chodzi o rozwój analityków, chyba, że liczymy bezpośrednią współpracę z Dyrektorem Finansowym, od którego można czerpać wiedzę. Nie ma współfinansowania rachunków ale firma zapewnia sprzęt potrzebny do pracy - laptop, monitor itp.

07.11.2023 12:10

Mm

10.11.2023 19:54

Jesteś zainteresowana odpowiedzą na Twoje pytanie - widzę aktywne ogłoszenie dotyczące kontrolera finansowego.
    Kandydatka

15.02.2022 14:46

Dwukrotnie brałam udział w rekrutacji. Sama rozmowa miła, wydawało mi się, że są zainteresowani. Na koniec rozmowy obiecują się odezwać z informacja zwrotna - nie zrobili tego w żadnym z dwóch przypadków.

03.08.2021 18:20

Rekrutacja w pełni zdalna, bardzo sprawna. Rozmowa telefoniczna, wideo, case do rozwiązania, wideo i ustalenie warunków współpracy. Praca na stanowisku analityka może być ciekawa, można się dużo i szybko nauczyć. Rozwojowa praca w rozwijającej się firmie, polecam z całego serca.

Zostaw merytoryczną opinię o Value Finance Sp. z o.o.