OILER SP. Z O.O.

Tczew

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 113 ocen.

Opinie o OILER SP. Z O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OILER SP. Z O.O.

kierowca

Ogólnie z tego co wiem to firma mające komunistyczne standardy. Najbardziej co kuleje to brak zarządzania, dobrze wykwalifikowani pracownicy odchodzą jak dostrzegają co tam się wyprawia a osoby na najwyzszych stanowiskach bez żadnej wiedzy dalej pozostają. Dotyczy to każdego działu. Ciekawe jak długo można tak ujechać, przyjdą gorsze czasy i firma popłynie bo nie ma w niej żadnej strategii. Ogólnie nie polecam.

kierowca

Ogólnie z tego co wiem to firma mające komunistyczne standardy. Najbardziej co kuleje to brak zarządzania, dobrze wykwalifikowani pracownicy odchodzą jak dostrzegają co tam się wyprawia a osoby na najwyzszych stanowiskach bez żadnej wiedzy dalej pozostają. Dotyczy to każdego działu. Ciekawe jak długo można tak ujechać, przyjdą gorsze czasy i firma popłynie bo nie ma w niej żadnej strategii. Ogólnie nie polecam.

tczew

Atmosfera podobno w biurze fatalna. Ludzie zaszczuci, niezadowoleni z zarobków, organizacji, zarządzania. Nie będę sypać tutaj imionami i nazwiskami ale wszyscy wiedzą gdzie zachodzą najwieksze zmiany, gdzie caly sztab ludzi sie zminil po przyjsciu pani. Kierownicy to w porządnej firmie nie nadawaliby się nawet na zmywak. Mala wiedza, straszne traktowanie pracowników.

Mikołaj

A ja w tej firmie wylewałem beczki pod drzewka, niestety z fatalnym dla nich skutkiem i różne inne świństwa się "utylizowało". Niestety jak robisz dla nich jest ok, a jak się poślizgniesz raz to lecisz na ryj i nikt o niczym nie pamięta.Ta firma powstała na śmieciach, które leżą na tczewskim wysypisku. Omijanie przepisów - wszystkich możliwych - mistrzostwo świata :P

xyz
@Mikołaj 12.01.2016 22:20
A ja w tej firmie wylewałem beczki pod drzewka, niestety z fatalnym dla nich skutkiem i różne inne świństwa się "utylizowa...

na twoim miejscu, takimi "akcjami "bym się nie chwalił na portalu społecznosciowym.A tak wogóle to powinnes się wstydzić ,że dorosły człowiek takie rzeczy robił,i jeszcze sie chwali.

ZeteN

Oglądałem zdjęcia z robione w Tczewie kilkanascie lat temu,i z tej gromady ludzi nie wielu zostało, może paru w tym jeden, który czeka na "nominacje",więc można powiedzieć że jego już nie ma.Najlepsze jest to że "nominacje"dostawał juz parokrotnie i zawsze jak oliwa wypływał na powierzchnie.Jest On najwięcej zwalnianym pracownikiem, w historii tej firmy,a zarazem najstarszym pracownikiem.To tak zwany "Cybork",jeszcze troche to On zwolni tych którzy próbowali Go zwolnić.Szczęśliwego Nowego Roku dla obecnych i byłych pracowników tej firmy. Niech moc bedzie z Wami.

były

Ale tu jedziecie po tej firmie. A szczególnie po tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dareczku. Swoją drogą sierota jakich mało. Należy mu się bolec.

ojej

Idzie Mikolaj da 100,- i bedzie wszystko cacy

qlka

Jak jest wam tak źle, beznadziejnie to po kij tu tkwicie jeden z drugim. Sami z siebie robicie idiotów niepotrafiących zadbać o własne dobro. Narzekanie nic nie zmieni. Urzalacie się jak p...y jak to jest wam źle. Widać na nic innego was nie stać, a to świadczy o waszej bezsilności i braku chęci na.zmianę.

chwdO
@qlka 29.11.2015 12:02
Jak jest wam tak źle, beznadziejnie to po kij tu tkwicie jeden z drugim. Sami z siebie robicie idiotów niepotrafiących zadbać o...

a kto tu narzeka .Jest wrecz wspaniale.Nigdzie sie tak nie ubawiłem jak tu.Nie mogę sie doczekac co nowego sie wydarzy .Kazdy dzień to wyzwanie,porównywalne ze wspinaczką na Kilimandzaro,albo z sexem w windzie. Zabawne jest to że niektórzy biorą swoje stanowiska zbyt serio,jakby pracowali w jakieś wielkiej korporacji.A to tylko zbieranie śmieci,trochę wyższa forma ,od tej którą wykonują bezdommni,lub żule.

bono
@qlka 29.11.2015 12:02
Jak jest wam tak źle, beznadziejnie to po kij tu tkwicie jeden z drugim. Sami z siebie robicie idiotów niepotrafiących zadbać o...

No właśnie, celnie , no może dodałbym "lodziara" hehe Ona jest od wszystkiego : przyjmowania i zwalniania zwłaszcza niewygodnych dla niej osób.

Kronos

Syf i zgryzota

xyz
@Kronos 26.11.2015 13:49
Syf i zgryzota

inaczej mówiąc rzeżączka i zgaga

JJ

a co sie dzieje w Toruniu,jakoś cicho jest na forum,czyżby cenzura nie pozwoliła na krytykę czy jest tam tak dobrze ze nikt nie narzeka.

tczew
@JJ 23.11.2015 18:53
a co sie dzieje w Toruniu,jakoś cicho jest na forum,czyżby cenzura nie pozwoliła na krytykę czy jest tam tak dobrze ze nikt nie...

Jak to kto?? dział handlowy ;-))))) expertka od wszystkiego

Tczew

W Tczewie poszukują laborantów ha ha najpierw dziewczyny dostały kopa a pracowały dobrze a teraz chcą inzynierów za 1750 brutto.Ciekawe kto przeprowadzi rekrutację.

mały kaziu

Widać tak jest na każdym oddziale,centralne sterowanie nikomu nie służy

skrzat

nie radze zagladać do tej firmy mobing partactwo, oni zyją marzeniami

Realny

Szukając pracy miałem okazję być w firmie Oiler Mazowsze. Po rozmowie i podglądnięciu mogę stwierdzić jedno. BRUD..SMRÓD..NĘDZA..I..UBÓSTWO.

rezerwa
@@mały 12.11.2015 15:01
Jak 3 lata temu zatrudniali łysego na kierownika powinni przewidzieć że W-wa padnie. Zero kwalifikacji,rozeznania rynku, ogól...

Mały daj spokój temu Darusiowi On biedak jest tak zastraszony przez Mirka że nie zrobi kupy bez jego zezwolenia.On nigdy sam nie podejmie zadnej decyzji.Takich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] potrzebuje firma a nie ludzi kreatywnych. A Mirek,to typowy Nikodem Dyzma,debil,ale umie się ustawić.

J23
@@mały 12.11.2015 15:01
Jak 3 lata temu zatrudniali łysego na kierownika powinni przewidzieć że W-wa padnie. Zero kwalifikacji,rozeznania rynku, ogól...

Brawo Mały. Bardzo trafnie opisałeś oddział Mazowsze. Panie Kowalski, mieć taki punkt rejonowy to żenada i wstyd dla firmy którą Pan stworzył. A przecież praca z logiem OILERA była kiedyś dumą. Obecni zdeptali godło i to na oczach klientów.

anonim

(usunięte przez administratora)

paton

to nie flustracja,bo mam "gdzieś"co bedzie sie działo z firmą.A już nie długo wyjdzie na światło to co mogło zrujnować firme juz lata temu,przynajmniej kariera niektórych ludzi, którzy dzis myślą że sa nie do ruszenia.Wtedy zobaczymy komu złosć szkodzi....przyjacielu hahhahhah!!!

ślepy

a warszawa i olsztyn jeszcze istnieją?

paton
@ślepy 06.11.2015 21:09
a warszawa i olsztyn jeszcze istnieją?

W-wa ,Ol-tyn,Toruń istnieją jeszcze,ale tylko już w teorii zbliża sie dzień kiedy nie bedzie miał kto pracować.A ewentualni nowi pracownicy z pieprzą z stąd po pierwszym dniu ,jak zobacza kto nimi kieruje.

paton

kierowniczyno z W-wy módl się abyś nigdy mnie nie poznał,bo bedziesz śpiewał sopranem w tym swoim gospel chórku,i nie pomoze ci ten twój "szef"( pożal sie Boże),bo i on dostanie to na co sobie zasłuzył.Dwa barany!!!!!!!!

jest ok.

To prawda że znika. Zobaczcie co zostało z bazy w Warszawie. Jakie rządy taki efekt. Jedyna osoba znająca się na tej pracy to kierowca. Zresztą też jedyny.

jan niezbędny

zamykam dyskusję z tego co widać pracownicy nie mają zielonego pojęcia o firmie w której pracują zamknijcie drzwi za sobą zachód stoi otworem

miki

No fakt, kto zostaje robi to wyłącznie na własną odpowiedzialność. Bo niestety firma jest na "wykończeniu", ostatnie namaszczenie już dostała. Szkoda, bo zapowiadało się fajnie - akcje itp...

pan boczek
@miki 13.10.2015 12:12
No fakt, kto zostaje robi to wyłącznie na własną odpowiedzialność. Bo niestety firma jest na "wykończeniu", ostatnie...

Jakieś szczegóły zdradzisz co nas czekało i jak to miało być fajnie??Bo akcje to są cały czas

rezerwa

Panowie dajcie sobie spokój z tymi docinkami.Nie ma co się denerwować trzeba wziąć sprawy w swoje ręce .niech kazdy szuka sobie innej pracy i koniec.kto chce zostac jego sprawa .Jedno jest pewne ,nic dobrego nas tu nie czeka,ale nie kazdy jeszcze o tym wie.Po kolei sie o tym dowie każdy w innym czasie.

nikoś

proponuję zamianę kierownicy na m-c za kierownicę.na następny m-c wypłatę przyniosą wam na tacy. całą a nie w ratach

dariusz

Coś mądrego.

Kto.

Dariuszu.. . Tylko na tyle cie stac, napisal byś coś mądrego.

paton

najwyższa pora pokazać firmie kto bez kogo nie moze egzystować w tej firmie.praca w niemczech za 8000zł w systemie 3-1,stałe trasy.

ja2

jeżeli kierownicy w tej firmie sie nie sprawdzają to po co oni zajmują etaty, wystarczył by jeden dyspozytor na tczew i jeden na sieć i to by wystarczyło.

kpw

chyba Ci odwaliło od pucowania butów.Wydaje Ci sie że jesteś tak wazny?W tej pracy potrzebna jest tylko osoba ktora by koordynowała prace opartą o nasze wskazania i wiadomości .A taki kierownik wie tyle ,co sam sie domysli ,a to za mało.A po wtóre kierownik wydaje polecenia i odpowiada za nie.A nie jak u nas.nie ma ani jednego autorytetu.Taki kierowniczyna wydaje polecenia, a zwala niepowodzenie na innych,zamiast sam stanąc wobec prawdy.dla mnie to cio... a nie kierownik.

Ja2

zgadzam się z tobą herkules.Stara kadra kierownicza w rejonach, na sukces oilera pracowali latami-oj były to czasy.Spartakus masz rację.jednym słowem Burdel.

herkules

sorki że obraziłem osoby niewinne.Masz racje nie powinienem tak pisać.Nie chodzilo mi o kierownikow oddzialow.bo oni zazwyczaj nie mają nic do powiedzenia,są pionkami w grze jak i my.Znam osobiscie kierownikow którzy są na dobrej drodze by ich szanowac ,i mają u mnie szacun.Mam nadzieje że moje przeprosiny zostały przyjęte.pozdrawiam

spartakus

Nie generalizuj chłopie. Bez kierownika byłbyś nikim. Oczerniasz ludzi dzięki którym pracujesz. Masz aluzje szydź imiennie. Nasze problemy nie powstały z winy kierowników. Dupy daje ktoś inny. Ciężka praca... nie udawaj. Wiem, że do dobrego się łatwo przyzwyczaić. Na sukces nie pracowałeś sam.

herkules

Pan Marek gdyby słuchał ludzi,gdyby czytał na goworku co ludzie mają do powiedzenia,przemyślał co oni mówią pisza itd.moze by postąpił inaczej.Jego tak zwani kierownicy ,dyrektorzy(pożal się Boże)są toksyczni i psują relacje między ludzkie.Tę firmę nie zniszczyła konkurencja ,ani wysokie ceny ,ani pracownicy,tylko tak zwane kadry kierownicze za które odpowiada p.Marek.Bo jak mozna dac stanowisko kierownika,czy dyrektora osobie tylko dlatego że go zna.Wszystko co my tu ludzie na "dole"z trudem wywalczylismy jednym ruchem zniszczyliscie Wy tak zwani kierownicy.Szkoda tylko naszej cięzkiej pracy,i zaangażowania.

męczennik

Kolego z przyjemnością odpowiem Ci na te pytanie.Obecnie ta praca polega na tym,aby zabrać olej ale nie mówić nic klientowi o cenie w przeciwnym razie musisz szybko spierd..... .Jeśli umiesz czarować jesteś pożądanym pracownikiem.Musisz tylko się zgodzić na niskie pensje,a takie zarobki jak teraz są w firmie to zarobisz byle gdzie.

Ja2

Idę do pracy w Oilerze w Tczewie mam obsługiwać cysterkę czy może mi ktoś napisać na czym ta praca polega

Pan Kleks

Chyba dobrze się narobić a nie zarobić bo jak dla mnie to dno ,wodorosty i 2 metry mułu a premię to zobaczysz jak świnia niebo kiedyś to co innego nie można było narzekać ale z roku na rok jest coraz gorzej

różyczka

Dziwię się pracownikom na produkcji w Tczewie, w tej firmie nie ma przyszłości... Niezdrowa atmosfera wytwarzana przez kierowników,dokładnie chodzi mi o Pana M. i Panią R. (kto zna ten skojarzy bez trudu), która eliminuje osoby znające się na swoim fachu, chociaż sama powinna zabrać się do pracy (głównie przez nią nie ma sprzedaży). Obudźcie się szefostwo-Panie Marku, nie tędy droga - zwalnianie pracowników ... A nie trzeba zacząć czasem od osób, które udają że pracują, których praca jest wręcz niewidzialna , nikomu nie potrzebnych kierowników o niewystarczającym wykształceniu. Ludzie z zewnątrz mówią " u Was więcej kierowników jak pracowników " mają rację, kto ma tą całą kadrę kierowniczą zarobić ?

Lipa

Gorzej być nie może,jak będzie się okaże,ale czy to właśnie jest everest moich marzeń

Ja wypadłem.

Pozdrawiam wszystkich od ciężkiej pracy w terenie. Ja odpadłem z zespołu. Nie musicie mi współczuć. Raczej wręcz odwrotnie. To była kiedyś super firma i miło się pracowało na jej rozwój. Ale bądźcie dzielni. Podobno los zmienia się co 7 lat. Pozdrawiam.

ja1

Oiler bardzo dobra firma na rynku pracy kto pracuje ten zarabia i jest premiowany. Pan M i Ł w Toruniu to faceci odpowiedzialni i trzezwo myślący.Polecam tam pracować

xxx

:) hahaha

ja1

niskie pieniądze,niskie kwalifikacje oj bedzie się dzialo

ja

Szukają nowych ludzi bo znacząca część załogi uciekła albo została zwolniona - teraz zatrudniają nowych za małe pieniądze....to już nie ta sama firma co kiedyś, raczej jej resztki.

J23

Puścić chama do biura to atrament wypije.

15latek

To ta firma jeszcze istnieje???? Dawno nie zaglądałem. Chyba musieli zwolnić Mirosława i odsunąć od władzy Panią Beatę.

xyz

nie wiem jak jest teraz,ale kiedyś był to jeden z najlepszych oddziałów.Mam na myśli że była zgrana paka.

adam

A co mozecie powiedzieć o oddziale w Olsztynie, szukali ostatnio kierowcy z kat. C + ADR, jak wylgada średnia wypłata?

były 2

I Szczecina ;-( ostatni gasi światło...

były

Jakoś ucichło na forum. Ale co się dziwić - coraz mniej ludzi w firmie :-) ktoś tu kiedyś napisał że oddziela się poprzez te czystki ziarno od plew - akurat. Mądrzejsi sami uciekli, zostali ci co muszą. Szkoda Wrocławia :-(

szef

taaak!ale trzeba go najpierw złapać!!!

tchórzofredka

Czy zajączek nam przyniesie ... ?

bocian

nic nie robimy... od nikogo sie nic nie dowiemy przyjacielu

preezes
@szef 09.04.2015 12:55
z oilera zostal orła cień.ratuj się kto moze !!!

bez przesady ,mamy w zanadrzu jeszcze "cudotwórce" on nas wyciągnie !!!

były
@preezes 09.04.2015 15:11
bez przesady ,mamy w zanadrzu jeszcze "cudotwórce" on nas wyciągnie !!!

masz na mysli "Tego"co miał podniesc z kolan Szczecin....to gratuluje!!!

Zostaw opinię o OILER SP. Z O.O. - Tczew

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OILER SP. Z O.O.