Taxenbach
Taxenbach

Wywiadu udzielił/aTaxenbach Sp. z o.o.
07.08.2023 16:22
Czym zajmuje się Państwa firma?
TAXENBACH wspiera organizacje w ich codziennym funkcjonowaniu. Zapewniamy wywiązanie się z obowiązków regulacyjnych oraz sprawozdawczości, pomagamy w przygotowaniu i wdrażaniu nowych rozwiązań, oraz zajmujemy się doradztwem dla nowych inwestycji w kraju i za granicą. Świadczymy pomoc w zakresie: usług doradztwa podatkowego, usług prawnych, oraz audytu i finansów. Profesjonalne i konsekwentne działanie podmiotów z grupy TAXENBACH przekonało już wiele firm, które dzięki naszej wytrwałej pracy, znakomicie prosperują i stale się rozwijają.
Co jest Państwa siłą?
Wiedza i profesjonalizm naszych pracowników stanowią unikalną wartość rynkową. Zatrudniamy wysokiej klasy wykwalifikowanych i doświadczonych specjalistów, którzy nieustannie pogłębiają swoją wiedzę, zdobywając profesjonalne kwalifikacje zawodowe. Jesteśmy profesjonalistami, dla których najważniejsze są: uczciwość, szacunek i praca zespołowa. Jesteśmy pełni energii i entuzjazmu. Mamy odwagę wskazywać innym właściwą drogę.
Skąd pomysł na działalność w tej branży?
Od początku działalności TAXENBACH, czyli od 2017 roku, koncentrowaliśmy się na wysokiej jakości usługach oraz otwartym podejściu do klientów. Zależało nam na stworzeniu miejsca, w którym zainteresowani przedsiębiorcy będą mogli czuć się bezpiecznie, a jednocześnie uzyskają informacje niezbędne do rozwoju i sprawnego prowadzenia biznesu. U podstaw sukcesu TAXENBACH leżą wysoka jakość oferowanych usług oraz zespół specjalistów, którzy - dzięki interdyscyplinarnemu działaniu - zapewniają pełne bezpieczeństwo funkcjonowania organizacji.
Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?
Obecnie obsługujemy klientów z całego świata, działających w zróżnicowanych środowiskach gospodarczych i o zdywersyfikowanych profilach działalności. Są to podmioty m.in. z branż: IT, budowlanej, AI, automotive, oraz z sektora farmaceutycznego i medycznego. Codziennie mamy kontakt ze specjalistami z odległych kontynentów, m.in. z USA, Boliwii i RPA.
Jak wygląda struktura Państwa firmy?
TAXENBACH to zespół interdyscyplinarnych specjalistów, złożony z kilku działów: Księgowości, Kadr i Płac, Prawnego i Podatkowego oraz Administracyjnego. Współpracujemy z wykwalifikowanymi osobami o wieloletnim doświadczeniu, jak również prowadzimy rekrutację wśród młodszych specjalistów, którzy są otwarci na zdobywanie nowych umiejętności.
Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?
Rekrutacja w TAXENBACH składa się z kilku etapów. Z uwagi na fakt, iż zależy nam na zgranym zespole, bardzo dokładnie dobieramy nowe osoby. Zazwyczaj pierwszym etapem rekrutacji jest rozmowa telefoniczna lub spotkanie online, a następnie spotykamy się stacjonarnie.
Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?
W TAXENBACH panuje przyjazna atmosfera, wspieramy się wzajemnie w naszej pracy. Nie tylko nowe osoby, ale też doświadczeni pracownicy mogą liczyć na pomoc koleżeńską czy szkolenia, a w naszej codziennej praktyce stosujemy dodatkowe narzędzia usprawniające pracę. Działamy w modelu partnerskim, bez wielopoziomowych struktur i relacji nadrzędności, bowiem liczymy na lojalność i odpowiedzialność naszych specjalistów.
W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?
Staramy się zapewnić rozwój każdej zaangażowanej osobie. Nasi pracownicy mają dostęp do szerokiej gamy szkoleń, programów komputerowych, fachowej i specjalistycznej literatury, oraz multimediów. Jesteśmy otwarci na nowe technologie, usprawniające codzienne czynności. Dbamy nie tylko o rozwój zawodowy, ale także o odpowiednią harmonię pomiędzy życiem prywatnym i zawodowym - chociażby poprzez dostęp do prywatnej opieki medycznej czy kart Multisport. Spędzamy czas w gronie współpracowników również poza pracą. Spotykamy się m.in. na wyjazdach i imprezach integracyjnych.
Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?
Z uwagi na nieustanny rozwój, proces rekrutacji w TAXENBACH trwa nieprzerwanie. Zainteresowanych zdobywaniem kwalifikacji w obszarze księgowości, kadr i płac, lub w zakresie prawa i podatków, prosimy o składanie aplikacji na adres [email protected].
Jakie macie Państwo plany rozwojowe?
Ponieważ obszar przepisów gospodarczych szybko się zmienia, czujemy się odpowiedzialni za rozwój oraz bezpieczeństwo prawne, podatkowe i finansowe naszych klientów. Mamy świadomość, że wraz z rozwojem i ekspansją zagraniczną naszych klientów, rozwija się także TAXENBACH. Staramy się podążać za nowymi trendami rynkowymi i stale poszukujemy chętnych na zdobywanie nowych umiejętności w przyjaznym środowisku gwarantującym zrównoważony rozwój.
25.11.2023 11:45
25.11.2023 18:24