Igloocar

• Straszęcin
  • Kędzierz
  • Grabiny

3. Opinie o pracodawcach Dębica
  5. Opinie o Igloocar Sp. z o.o.

Opinie o Igloocar Dębica

Nie przegap nowości o Igloocar Sp. z o.o.!

Wywiadu udzielił/aIgloocar Sp. z o.o.

04.08.2023 10:10

Czym zajmuje się Państwa firma?

Firma Igloocar zajmuje się produkcją nadwozi chłodni i nadwozi specjalistycznych. Igloocar to znana marka – nie tylko na rynku polskim, ale także na rynkach zagranicznych – szczególnie w krajach skandynawskich. Nasi klienci to m.in. firmy zajmujące się wynajmem pojazdów i zabudową pojazdów oraz firmy transportowe. Zintegrowany proces produkcji nadwozia został stworzony przez naszą wyspecjalizowaną kadrę, która dokłada wszelkich starań, aby walory użytkowe oraz wysoka jakość produktu, gwarantowały zadowolenie klienta. Igloocar specjalizuje się także w naprawach i remontach zabudów na każdym rodzaju podwozia.

Jak wyglądały początki firmy?

Firma została założona w Polsce w 1978 roku. W 2018 roku Igloocar dołączył do grupy Petit Forestier, rodzinnej firmy, która od ponad 100 lat jest ekspertem w dziedzinie chłodnictwa. Taka integracja pozwala wykorzystać doświadczenie industrializacji w celu sprostania własnym wyzwaniom, związanym z ekspansją marki.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

W związku z ciągłym rozwojem firmy, rekrutacja pracowników odbywa się nieprzerwanie – zarówno w zakresie stanowisk kierowniczych, jak i stanowisk na produkcji.  Najbardziej  poszukiwanymi zawodami są: mechanik samochodowy, chłodnik lub spawacz. Firma oferuje szkolenia i indywidualny system wdrożenia pod opieką doświadczonych pracowników.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

W najbliższym czasie planujemy opracowanie i wdrożenie nowych linii produkcyjnych w celu zwiększenia efektywności procesów produkcyjnych. Planujemy także  wprowadzenie modernizacji technicznych nadwozi.

Miron

16.05.2018 16:23

Igloocar produkuje najlepsze nadwozia w Polsce. Firma bezkonkurencyjna.
    @pracownik

02.08.2023 07:47

Od czasu gdy pojawiły się firmy zewnętrzne jakość spadła. Teraz liczy się ilość, a JAKOŚ to będzie. Nie ważne że brakuje materiałów, miejsca na placu ilość ilość ilość. To nie istotne że niektóre zabudowy są skomplikowane, że mają więcej osprzętu.. ilość!! 10szt dziennie musi zejść z produkcji.

14.03.2024 14:50

Dzień dobry, Dziękujemy za pytanie. Wyroby gotowe przechodzą przez kontrolę jakości. Jest to ważny element kończący proces produkcji i stanowiący o naszej wiarygodności i jakości wykonania. W firmie Igloocar jest dział obsługi posprzedażnej. Pozdrowienia Igloocar

Wojciech

06.03.2025 21:14

Witam. Czy jest szansa przyjęcia do pracy jako operator CNC bez doświadczenia i kursu?

Make

10.09.2024 08:11

@Pracodawca Czy państwa firma będzie w najbliższym czasie otwierała rekrutację na stanowiska produkcyjne?

niki

25.09.2024 23:10

Nie bedzie. Aktualnie zwalniają ludzi (nie przedłużają umów czasowych) bo nie ma zamówień.

Gość

21.10.2024 22:47

To dziwne co się dzieje na firmie niby umów nie przedłużają a oferta pracy się ukazała ????
    Janki

09.09.2024 11:10

Witam z kim można się kontaktować w sprawie złożenia CV

09.09.2024 15:33

Dzień dobry, Aplikację można wysłać na maila: [email protected] Serdecznie pozdrawiam
    Janki

09.09.2024 11:08

Witam z kim można kontaktować się w sprawie złożenia CV
    Noey

26.05.2024 15:47

Cześć ,czy mógłby ktoś odpowiedzieć na pytanie ile można zarobić na okresie próbnym . Czy kwota cztery tysiące netto jest realna na start?
    @Kandydat

24.04.2024 23:01

Witam wiadomo kiedy będą przyjęcia na dział produkcji i czy w tym roku jeszcze jest szansa czy dopiero za rok?
    Chętny kandydat

03.04.2024 22:15

Witam. Mógłbym dostać jakiegoś e-maila lub numer kontaktowy do osoby która zajmuje się rekrutacjami na stanowiska produkcyjne? Jestem bardzo zainteresowany pracą w Państwa firmie. Pozdrawiam!!

10.04.2024 14:02

Dzień dobry, Istnieje możliwość przekazania kandydatury na maila: [email protected] Serdecznie pozdrawiam

05.04.2024 17:10

Cieszymy się, że jako firma Igloocar mogliśmy wesprzeć lokalny zespół pieśni i tańca Igloopolanie!

Wierzymy w znaczenie kultury dla naszej społeczności oraz działalność i rozwój tego utalentowanego, wielopokoleniowego zespołu.

Ich pasja, poświęcenie i talent są godne podziwu, dlatego chcemy wespierać ich wysiłki.
    Dziękujemy Igloopolanom za ich nieustanne zaangażowanie oraz inspirujące występy, które sprawiają, że nasza społeczność jest bardziej barwna i bogata kulturowo!
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    abc

18.03.2024 19:33

Jak wyglądają tutaj zarobki spawacza? 5 tys. do ręki jest realne? Spawanie tylko metodą TIG?

26.02.2024 13:10

Czy na ten etat, na który poszukiwany jest pracownik działu handlowego mogą składać cv również kobiety? Czytam co takiego firma oferuje i widzę wzmiankę od premii, a niech mi ktoś powie jakie to są kwoty, szczególnie na początku zatrudnienia. Umowa o pracę wchodzi od początku, nie poprzedza jej żaden okres próbny?

15.03.2024 09:09

Dzień dobry, Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Pragniemy poinformować, że rekrutacja do działu handlowego została ukończona. Pozdrowienia Igloocar

15.03.2024 06:46

@Pracodawca będą jakieś przyjęcia na stanowiska produkcyjne? W przyszłości?
    Irmina

05.02.2024 12:04

Jak często zwalnia się etat zaopatrzeniowca? Mąż znalazł ofertę dodaną 3 miesiące temu i ma nadzieję, że niedługo pojawi się coś podobnego. Jaka jest wysokość atrakcyjnego wynagrodzenia, o którym zapewnia firma? Te niezbędne narzędzia pracy to jest samochód czy coś jeszcze? Podoba mi się dofinansowanie języków, a z jaką szkoła podpisana jest umowa?

14.03.2024 12:15

Dziękujemy za pytanie. Obecnie nie prowadzimy rekrutacji na stanowisko w dziale zaopatrzenia. Nowe oferty pracy będą zamieszczane na bieżąco w portalu Gowork. Zachęcamy do śledzenia. Pozdrowienia Igloocar

12.02.2024 11:31

Czesc, czy obecnie są przyjecia na produkcję?Praca tylko na dwie zmiany czy nocki też ?

14.03.2024 11:46

Dzień dobry, Obecnie poszukujemy pracowników do obsługi maszyn CNC. Zachęcamy do zapoznania się z naszymi ofertami i aplikacją. Pozdrowienia
    Zainteresowany

25.02.2024 06:30

Witam czy są przyjęcia? Na jakie stanowisko i jak wygląda tam praca ? Jakie jest wynagrodzenia

14.03.2024 11:05

Dzień dobry, Dziękuję za zapytanie. Obecnie prowadzimy rekrutacje na dwa stanowiska. Szczegóły ofert znajdują się w zakładce "Oferty pracy". Zachęcamy do aplikacji. Pozdrawiamy Igloocar

Kontakt - Igloocar Sp. z o.o.

Jana Pawła II 11 39-200 Dębica

Branża główna: Transport drogowy
    Nowy BN

03.02.2024 21:08

Hejka czy jest jakaś rekrutacja na stanowisko spawacz? Jeśli tak są jakieś wymagania?

14.12.2023 12:34

Witam wszystkich. Widzę, że obecnie prowadzona jest rekrutacja na stanowisko konstruktor. Jak wygląda praca na tym stanowisku w tej firmie? Czy widełki podane w ogłoszeniu nie są ściemą?
    Franek

24.11.2023 07:22

Witam wszystkich. Nie wie co się dzieje z tą firmą. Mianowicie starałem się aplikować do igloocaru, i niby się udało, zostałem skierowany na badania i wszystko nagle trafił(usunięte przez administratora) . Dostałem telefon ,że jednak nie jestem już potrzebny. Trochę nie powarznie
    Nowy

24.09.2023 21:55

Witam, na jakie zarobki mogę liczyć na montażu lub remontach?

14.06.2023 09:08

Witam, na ile zmian pracujecie? Są jakieś przyjęcia?

30.12.2022 09:37

Co jaki czas w Igloocar Sp. z o.o. można ubiegać się o podwyżkę?
    Szarak z HP

15.03.2023 19:04

Ubiegać to się nawet możesz co godzinę. Szef produkcji mówi że im więcej pracujesz tym więcej zarabiasz. Sęk w tym że pracownicy nic nie robią. więc wszystko w Twoich rękach. Weź tylko pod uwagę że im więcej pracujesz to więcej materiałów zużywasz więc koszty są większe, przez co nie koniecznie twoje wynagrodzenie. Rozumiesz?? Bo na zakładzie nikt tego nie rozumie nawet chyba w biurze osoby które to liczą to tego nie pojmują. No i czego nie rozumiesz??

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Igloocar?

03.02.2023 11:04

Witam, jak teraz wyglada sprawa pracy w tej firmie ?
    Antek

29.11.2022 17:08

Witam. Chciałbym zapytać czy są jakieś przyjęcia do pracy Iloocar? Jaka atmosfera panuje na zakładzie? Dzięki.

22.08.2022 08:47

07.09.2022 21:09

Nawolujesz człowieku do nienawiści kto Ci te laurkę napisał ty rzeczywistości wysłowić się nie potrafisz.Nadajesz się tylko do uszczelniania .Nie łgaj i nie oczerniają. Pomówienia w tym kraju są karalne
    Jeremiasz

30.09.2022 14:47

Panie "kurator" w roli ścisłości nie widzę tutaj żadnych pomówień ze strony poprzednika , a pod pewnymi względami zgodzę się z tą wypowiedzią . Co do poprawności pisowni widzę ze kogoś negujesz a sam nie potrafisz pisać poprawnie po polsku . Pozdrawiam

01.03.2022 18:29

Pracuje w tej firmie już prawie 10 lat. Jeszcze 3 lata temu to było moje miejsce na ziemi, ukochana , dobrze płatna praca. Od jakiegoś roku zaszczycił swoją obecnością nasza firme pan pożal się Panie Boże "dyrektor".Od tego momentu z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Ludzie fachowcy zwalniają się. Szkoda firmy i ludzi.

11.03.2022 06:36

Tak masz 100% racji. Wprowadził bardzo niemiła atmosferę, ludzie nie tylko na produkcji ,ale również w biurowcu boją się go . On chce zrobić z pracowników (usunięte przez administratora) ", a z firmy (usunięte przez administratora)Tak długo nie da się pracować.

07.09.2022 21:00

Srarcie na człowieka który zakład podnosi z kolan,Wszyscy tutaj źle życzący jesteście z (usunięte przez administratora) ,która zniszczyła dziesiątki zakładów w Polsce,nie macie zielonego pojęcia o prowadzeniu czego kolwiek chyba że roweru po wypiciu.Za flaszkę werbujecie ludzi otlumaniacie w imię czego? Żyjecie tylko dzięki temu zakładowi bo gdzie indziej by was wylali po przerwie. Ten wasz Walduś sierota wkładkach przychodzi na zakład produkcyjny ? Jaki to ma być prezes ?Gość się nadaje na plażę a nie na prezesa
    Andzej

18.11.2021 12:33

Pracownicy firmy nie zgłaszają zadowolenia ponieważ są wykorzystywani i zastraszani pod kara groźby utraty pracy. Często też są zmuszani do pracy w nieludzkich warunkach, oszukiwani, manipulowani przez ludzi o wyimanigowanych ambicjach. Najgorszemu wrogowi nie życzyłbym pracy w takim zakładzie pracy.

07.09.2022 20:51

Jak na 8 godzin opierdalania się z telefonem w ręku to naprawdę ciężkie warunki. Nie znam w Europie takiej fabryki żeby pracownicy robili żewnie co chcą
    Andrzej

08.04.2022 17:28

Odkąd przyszedł pan "Dyrektor z Bożej łaski" wypłaty przychodzą nie w terminie za każdym razem są spóźnione. Nie polecam tego zakładu !!!!

13.05.2022 10:10

Jeżeli majster sobie nie radzi żeby wynegocjować godziny dla swoich pracowników, to proszę się zkontaktowac organizacją zawodowa NSZZ SOLIDARNOSC
    Szarak z HP

18.05.2022 06:23

A to problem z godzinami to nowość w igloocar? Trzeba przedstawić NSZZ jeszcze raz ten problem? Związki go nie znają? Poza tym 3 posty wyżej napisałeś że się tym nie zajmują.

03.03.2022 12:45

Kierownictwu zostało niecały rok do emerytury, a poza tym to trzęsą porami przed Panem dyrektorem ,który zamiast zająć się sprawami godnymi stanowiska dyrektora to sprawdza czy ludzie po sztniach nie siedzą. W 2014 roku ludzie zarabiali 1500- 2000 więcej niż teraz licząc nominalnie, a gdzie inflacja i ogólna drożyzna?
    Grzegorz

10.07.2018 12:54

Solidna i niezawodna firma. Kompleksowość świadczonych usług pomaga zaoszczędzić czas oraz pieniądze. Polecam
    Filips

05.09.2018 19:30

To fakt. Solidne, terminowe wykonawstwo i przyzwoite ceny. Komentarz dotyczy napraw powypadkowych i wszelkich usterek chłodni.
    arkady

12.03.2021 17:26

Mam odmienne zdanie - nie postępują do końca fair. Nie mówię o wykonawstwie napraw, ale o wycenie. Jestem niezadowolony.
    Rik

29.10.2019 12:07

Jak wygląda praca na magazynie w pustyni bo widziałem że jest rekrutacja?

Zostaw merytoryczną opinię o Igloocar Sp. z o.o.