POL-TAX2

KARIERA

KONTAKT

TłoTło
  • Ciechanów

5. Opinie o POL-TAX2 Sp. z o.o.

Opinie o POL-TAX2 Warszawa

Nie przegap nowości o POL-TAX2 Sp. z o.o.!

Pol-Tax 2 Sp. z o.o.

20.02.2026 08:48

Szanowni Państwo,

witamy serdecznie na naszym profilu na platformie GoWork.pl.

Zachęcamy do dzielenia się rzetelnymi i merytorycznymi opiniami na temat współpracy z naszą firmą. Każda konstruktywna informacja zwrotna jest dla nas cenna - pomaga nam doskonalić organizację i tworzyć jeszcze lepsze środowisko pracy oraz współpracy. Jednocześnie informujemy, że opinie niezgodne z regulaminem czyli niemerytoryczne, wulgarne, powielone, namawiające do mowy nienawiści czy naruszające uczucia religijne będą trwale usuwane z Portalu.

Jesteśmy otwarci zarówno na głos obecnych i byłych współpracowników, jak i klientów. Z uwagą śledzimy pojawiające się komentarze i wyciągamy wnioski z przekazywanych sugestii.

Prosimy jednocześnie o zachowanie kultury wypowiedzi i publikowanie treści zgodnych z prawdą oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku pytań lub wątpliwości zapraszamy do bezpośredniego kontaktu pod adresem: [email protected].

Dziękujemy za Państwa zaangażowanie oraz zaufanie.

Pozdrawiamy,
    Zespół Pol-Tax

26.01.2026 00:31

ReviewModeratorIcon
    Antoni

05.02.2026 15:45

Z jednej strony racja. Z drugiej co to udowadnia? Że tak nie jest? No raczej nie tylko spłyca temat.

14.11.2025 06:10

#AsystentBieglegoRewidenta

aplikant

02.12.2025 11:13

masz nieaktualne informacje. asystent zarabia tam bardzo dobrze. w okolicach 8-10 tys zł. Raczej we wszystkich Pol-Taxach tak jest, bo badają duże podmioty to kasa się przelewa, wystarczy zapytać szefową. Może jesteś w złym Pol-taxie?

Zainteresowany

06.12.2025 15:03

8-10 tys. netto, brutto? Za podmiot, czy miesiąc? Na umowę o pracę/ zlecenie czy na samozatrudnieniu?
    Nuntia

14.07.2025 11:28

Asystent AI

Może ktoś był już Asystentem Działu Audytu i podpowie, czy przy tylu wymaganiach firma nie przesadzała, jeśli nie podawali wynagrodzenia? W tej ofercie za kluczowe uznawano wykształcenie kierunkowe lub bycie studentem finansów, rachunkowości lub pokrewnych. Największy plus stanowiła możliwość udziału w szkoleniach i kursach, co dawało szansę na zdobycie cennego doświadczenia w branży.
    #AnalitykFinansowy
    Veritas

06.06.2025 10:29

Asystent AI

Poszukiwany Biegły Rewident na pełen etat, praca całkowicie zdalna. Wynagrodzenie niestety nie podane. Najważniejsze oczekiwanie to posiadanie uprawnień biegłego rewidenta. Z benefitów wyróżnia się prywatna opieka medyczna. Czy według Was wymagania są standardowe dla tego zawodu, czy firma oczekuje więcej niż inne? Jak realnie wygląda kwestia zarobków i benefitów na takim stanowisku?
    #BieglyRewident

Zadaj pytanie pracodawcy

Masz pytanie do POL-TAX2 Sp. z o.o.?

* Nick
    Moj status
    Treść pytania

A

01.10.2024 20:36

Osobiście uważam że cały czas firma dąży do poprawy jakości świadczonych usług , bardzo inwestuje w szkolenia dla załogi. Widzę z poprzednich wpisów że dobrze wszędzie tam gdzie nas nie ma. Audyt jest specyficzny pół rok praca na 1/5 etatu a potem luz , wszystkie firmy ida w oddawanie nadgodzin -nie ma się co dziwić . W przeciwieństwie do wielkiej 4 tutaj nie można narzekać na niemożność skonsultowania sprawy z BR lub wsparcie eksperta!

09.11.2024 01:23

@A A są dofinansowania do egzaminów na BR? to najważniejsze co mnie obchodzi.

14.11.2024 08:27

tak są dofinansowania tylko trzeba podpisać lojalkę
    oli

12.08.2024 15:34

Niektórzy piszą ze po miesiącu już odpadali… a ci którym udało sie przetrwać mogą wypracować sobie z czasem lepsze warunki? Co z jakimiś podwyżkami?
    bajka

16.08.2024 04:47

No bajke trochę opisujesz z tym gdyby wcześniej miał taka deklaracje podpisać. Ale fakt faktem też bym sie kłócił tutaj o swoje. Chyba ze tu tak maja ze raz sie sprzeciwisz i out lecisz?
    Tako

20.08.2024 13:10

Nie, nie lecisz, oni nie mogą pozwolić sobie na zwalnianie pracowników. Po prostu próbują zastraszać i wywrzeć presję. Z kolegą złapaliśmy ich na kłamstwach i próbach zastraszania nas. Nie dziwię się, że pol tax ma bardzo słabą opinię na rynku.
    Wojciech

24.07.2024 11:44

To jak tutaj przebiega teraz selekcja kandydatów? Widzę ze młodzi podobno maja rzut na głęboka wodę ale skoro tak to pewnie rekrutację ciezko przejść. Ci co ogarnęli mogą polecić?
    Klara

28.07.2024 18:08

Oceniasz firmę jako dno ale masz jakieś poparcie tej swojej wypowiedzi, przecież jakby było okropnie to by tam nikt nie pracował. Więc coś was trzyma jednak, jak stoicie z dodatkami, coś fajnego firma wam oferuje? Mam w firmie wczasy pod grusza i chciałabym trafić gdzieś, gdzie też coś mogłabym zgarnąć.
    @Gyros

12.08.2024 15:06

Ja tam nie pracuję już dawno wytrzymałem tylko miesiąc. Nie wiem jakiego rodzaju poparcie wypowiedzi oczekujesz, możesz tam się zatrudnić i na własnej skórze zobaczyć

Kontakt - POL-TAX2 Sp. z o.o.

UL. MARII RODZIEWICZÓWNY 1 lok. U5 04-187 Warszawa

Branża główna: Księgowość i podatki

Potencjalny pracownik

17.12.2023 13:31

Dzień dobry, Chciałabym zapytać, jak zorganizowana jest praca w Pol-Tax 2 Sp. z o.o.? Ilu osobowy zespół jest przypisany do jednego Klienta? Ile badań ma jeden zespół audytowy w trakcie roku? W ogłoszeniu o pracę jest zawarta oferta, że istnieje możliwość finansowania egzaminów na biegłego, czy to prawda? Jak jest z hybrydowym czasem pracy, na ile jest on respektowany? Czy badania odbywają się w sposób zdalny, czy też również na miejscu u Klienta?

23.01.2023 16:19

Firma POL-TAX 2 to firma dbająca o swoich pracowników. Jestem aplikantem w tej firmie i mam przydzielonego jednego biegłego rewidenta, który mnie nadzoruje i zawsze mogę zwrócić się do Niego z pytaniem, wątpliwościami. Mam zapewniony program do badania, obsługę administracji, biegłego do dyspozycji, szkolenia wewnętrzne. Czego chcieć więcej. Pensja na czas, nawet premię świąteczną dostałem i balowałem na 20 leciu firmy. Polecam!!!!
    Inny były pracownik

22.01.2023 14:16

Po odpowiedzi (chyba samego kierownictwa POL-TAXu, bo tak to niestety wyglada) chwalącej prace w tej firmie, poczułam się do napisania własnej obiektywnej opinii. Trochę już minęło czasu odkąd tam pracowałam, ale faktem jest, ze firma kompletnie nie inwestuje w pracownika i w jego rozwój. Można zapomnieć o wsparciu w zdawaniu egzaminów PIBR, stawka tez jest niska jak na Warszawę, brak multisporta i opieki medycznej. Z tego powodu jest dość spora rotacja, mało kto wytrzymuje tutaj dłużej niż sezon. Nadgodziny nie są płatne, a było ich sporo, tylko są do odbioru jako dni wolne. Podsumowując, jak ktoś dopiero zaczyna prace w audycie to może być dla niego szansa, bo niektórzy biegli są dość konkretni i pomogą kiedy trzeba (jednak nie wszyscy) i dzięki temu mozna zyskać ten pierwszy rok doświadczenia i … zmienić firmę na taką która dba o swojego pracownika i potrafi go docenić, a z mojego doświadczenia wiem, ze jest takich sporo i sama teraz w takiej pracuję :)

21.01.2023 03:28

Polecam wszystkim, Niesamowita atmosfera, niesamowici ludzie. Tyle w skrócie. Każdy kto szuka pracy w audycie powinien kierować się do tej firmy. Z plusów: - podejście do pracownika - bardzo dobre, warunek - potrzeba wykazać faktyczne zainteresowanie pracą, sumienność i dyscyplinę. W żadnej pracy nie ma nic za darmo. Polecam osobom, które naprawdę chcą się kształcić w kierunku audytu. - osoby obsługujące biuro są otwarte na pytania pracowników, nigdy nie zawodzą, - każda osoba z biura chętnie służy pomocą, odpowiada na każde pytanie, - pracownicy są traktowani z szacunkiem, niezależnie od stanowiska i wykonywanych obowiązków, co uważam za wielki plus. - polecam praktyki zarówno w dziale administracji/księgowości jak i w dziale audytu, można nauczyć się wielu rzeczy, firma organizuje szkolenia. Minusy: - brak; Polecam pracę w firmie POL-TAX z całego serca.

21.01.2023 03:27

21.01.2023 03:26

13.01.2023 15:02

Nie polecam pracy w tej firmie. Jedyny plus to praca zdalna. Z minusów... 1. Brak jakiekolwiek wdrożenia pracownika. 2. Brak telefonu służbowego, trzeba używać prywatnego i nie pozwalają usunąć go ze stopki maila - jakby komuś się chciało z nimi bawic, to polecam to zglosic. Telefon prywatny jest objęty RODO. 3. Brak możliwość rozwoju. Masz robić badania, a nie się rozwijać. Zatem brak wsparcia w egzaminach i kursach PIBR. 4. Robi się wiele badan, gdzie biegły nawet nie ma dostępu do dokumentacji, a co dopiero liczyć na jego merytoryczne wsparcie.. Kompletna porażka. 5. Panie z biura są tak zawalone robotą, że aż mi ich szkoda. Ale z perspektywy pracownika - musisz czekać bardzo długo na zamknięcie niektórych spraw, a czasami w ogóle nie dostaje się odpowiedzi. 6. Kontaktują się telefonicznie podczas urlopu i L4. Zdarzyło sie, że mieli problem, że coś nie było zrobione podczas L4. Nie polecam.

Zostaw merytoryczną opinię o POL-TAX2 Sp. z o.o.