Praca w firmie ma swoje lepsze oraz gorsze momenty. Jednakże jest jeden, ogromny minus, który powinien wziąć sobie do serca każdy, kto rozważa zatrudnienie się w powyższej firmie. Może zaboleć, ale (usunięte przez administratora) niewyobrażalnie skąpi na wypłacie, premii czy też kolokwialnie mówiąc na wynagrodzeniu za ciężką pracę. Wielokrotnie (usunięte przez administratora)nadgodziny. Praca bez JAKICHKOLWIEK przerw, nawet na zjedzenie śniadania, czasem nawet po 14 godzin!! Nie jestem pewna/pewny czy same(usunięte przez administratora) zdaje sobie sprawę z tego, co się dzieje pośród nas, pracowników firmy. Sytuacja z mojego punktu widzenia jest bardzo zła, oto kilka argumentów dlaczego.
Praca w długich nadgodzinach
Sama praca owszem, nie zawsze jest de facto (usunięte przez administratora) bezpośrednio przez (usunięte przez administratora) często z własnych chęci pracuję dłużej, aby sobie dorobić. Jednakże wielokrotnie pracowałam/pracowałem ciężko, bez przerwy nawet na śniadanie. Ów wysiłek był nagrodzony samą podstawą, bez jakiejkolwiek premii przez cały rok. To bardzo demotywuje człowieka do dalszej pracy. Na ten moment po prostu już się człowiekowi odechciało starać dla firmy, bo firma zwyczajnie nie odwzajemnia tych starań. Nawet teraz na zakończenie roku nie Otrzymałam/otrzymałem jakiejkolwiek premii świątecznej. Zapewniam, że każdy z pracowników ma takie samo zdanie, że firma choć przyjazna (bo tutaj nie mam żadnych wątpliwości) to niestety bardzo, bardzo skąpa.
Wycinek z Google:
Kluczowe cechy skąpego człowieka:
Nadmierna oszczędność: Oszczędzanie do tego stopnia, że staje się to uzależnieniem, a nie rozsądnym zarządzaniem finansami.
Niechęć do wydawania i dzielenia się: Żałowanie pieniędzy i dóbr materialnych, nawet w sytuacjach towarzyskich (np. wspólny rachunek, prezent).
Liczenie każdej złotówki: Dokładne dzielenie kosztów, unikanie wydatków, które mogłyby być uznane za "niepotrzebne".
Podsumowując:
Dla przyszłych pracowników. Bardzo polecam to miejsce pracy, jako "chwilową przystań" przy poszukiwaniu innej, lepiej płatnej pracy, bo tutaj niestety bardzo ciężko jest się właściwie dorobić na ciężkiej pracy
A jeżeli czyta to(usunięte przez administratora) zalecam wyciągnięcie wniosków z opinii państwa pracowników, można zrobić anonimową ankietę, lub po prostu zastanowić się czy według państwa moja argumentacja jest trafna.
W przypadku jeżeli sytuacja się jakkolwiek zmieni w firmie, moja opinia na stronie także.