HOLO vectors

2.9/5

• Od uruchomienia do precyzyjnej wizualizacji
  • Co możesz zyskać

Od uruchomienia do precyzyjnej wizualizacji

Co możesz zyskać

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o HOLO vectors Sp. z o.o.

Opinie o HOLO vectors Poznań

Nie przegap nowości o HOLO vectors Sp. z o.o.!

Bardzo byly pracownik_3

16.02.2024 07:48

Dzien Dobry, Czy ktoś tu sie orientuje jaka jest obecnie sytuacja w firmie RSQ? Ponoć zwolniono wiekszość załogi, a CEO (i zalozyciel) zostal wywalony z firmy. Czy firma jakos dziala i ma przychody? Pozdrawiam, wszystkich którzy przetrwali przewalke przez te firme. ;-)

nick

27.09.2024 15:03

nie wiem jak teraz, juz tam nie pracuje, ale rok temu były duże zwolnienia. po długim konflikcie pomiędzy właścicielami spółki założyciel i kluczowi ludzie odeszli. firma zmienila nazwe na holo vectors

09.03.2023 09:56

xD

27.04.2023 09:27

Spóźniła się raz. Upada, bo zwalnia? No to czas żegnać się z Google, Facebookiem, Microsoftem i pierdyliardem innych firm, które w obecnym czasie zwalniają ludzi. Rozumiem, że można mieć negatywne nastawienie, ale ordynarne kłamanie wynikające z niewiedzy/złej woli jest słabe

07.12.2022 11:12

czesc

04.01.2023 19:46

pracuuję w RSQ od 6 lat i zawsze wypłata była na czas, więc spokojnie

Zmiany

09.03.2023 16:04

Oj to się pozmieniało z tym wypłatami. Czy nadal zachowujesz spokój? Teraz już tylko można napisać, ze "pracuje w RSQ od 6 lat i zawsze wypłata była, więc spokojnie"
    Szymon

03.03.2023 15:31

Chciałbym przedstawić swoją perspektywę, jako wkrótce byłego pracownika RSQ. Po pierwsze nie zgadzam się z większością negatywnych komentarzy tutaj zamieszczonych. W ciągu kilku ostatnich miesięcy miałem okazję poznać procesy, cele, organizację pracy oraz przede wszystkim ludzi pracujących w firmie i mogę śmiało powiedzieć, że firma ma jasno określone cele, do których dąży. Pewne procesy w firmie wymagają dopracowania, ale to jest normalne w młodych firmach. Przede wszystkim chciałbym zwrócić uwagę na atmosferę panującą w firmie, która w moim odczuciu znacznie różni się od tej przedstawionej w negatywnych komentarzach. Moim zdaniem atmosfera i organizacja pracy jest świetna, tworzą ją super ludzie z pasją i te dwie rzeczy mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły po dołączeniu. Piszę to mimo tego, że 3 dni temu dowiedziałem się, że firma z powodu m.in. trudnej sytuacji gospodarczej jest zmuszona trochę zmienić priorytety, kierunek rozwoju i zredukować zatrudnienia, w tym mnie. Ja sytuację w pełni rozumiem i biorę na klatę, ale chciałbym zaznaczyć, że również w tej sytuacji zostałem bardzo pozytywnie zaskoczony - ludzie z RSQ stanęli na głowie, aby pomóc każdej osobie zmuszonej do odejścia. Mam nadzieję, że gdy firma wznowi rekrutacje, to przyszłych kandydatów nie zniechęcą te negatywne komentarze i będą mieli okazję spróbować pracy w tych świetnych zespołach.

23.02.2023 09:54

Jakie godziny pracy obowiązują w RSQ Technologies Sp. z o.o.?
    @czesc

27.02.2023 09:30

nie wiem w jakim zespole jest osoba która tak odpowiedziała jak wyżej i czy może się tak umówili, ale generalnie zasady są takie, że czas pracy jest elastyczny, ważne żeby być na cyklicznie umówionych spotkaniach, daily itp i żeby mieć uzupełniony swój czas pracy w kalendarzu
    Ciekawe

27.02.2023 14:34

Nie wiem jaką osobą dodała wpis powyżej, ale czas pracy ma ściśle określone ramy. Przymyka się oko na pewną elastyczność wobec pracownikoów, ale oficjalnie jej nie ma i są konkretne ramy pracy (przynajmniej na UoP)
    Ktoś

20.12.2022 18:01

Czytam opinie tutaj i z częścią się zgadzam. Wiadomo że jak firma osiągnie już jakąś wielkość to każdy z pracowników może mieć inne, naturalnie ograniczone spojrzenie wynikające ze swojego teamu, środowiska, działki którą się zajmuje itd. Jakie macie doświadczenia w pracy tej firmie? I jak wygląda pierwsze wrażenie vs praca przez dłuższy czas?
    xyz

22.02.2023 12:43

jeśli firma nie jest przygotowana na taką sytuację to chyba cos jest nie tak
    JDG

24.02.2023 15:11

Nie było pieniedzy na wynagrodzenia - mialy byc na 10.02 potem, dostalismy informacje ze najpózniej do 17.02., ale nie udalo sie zdazyc na sesje ksiegowania w banku wiec realnie pieniadze, byly na koncie 20.02. Inofrmacje o problemach z pieniedzmi były, ale tak naprawde na ostatnia chwile. Bardzo nie profesjonalne zachowanie.

13.02.2023 15:30

@czesc

15.02.2023 09:18

serio ludzie, oznaczanie flagą tego, że piszę tylko że w komunikacie od rsq była informacja kiedy się spodziewać wypłat to jest jakiś inny poziom zafiksowania, którego nie ogarniam :D mam dla Was wszystkich życzenia na dobry dzień <3 (usunięte przez administratora)
    nie rozumiem

15.02.2023 12:53

Wszyscy tacy pewni siebie w necie, a jak przyjdzie co do czego to będą się płaszczyć przez CEO ???? albo dadzą się urobić nie wiedząc nawet kiedy i obudzą się w nocy w biurze robiąc nadgodziny bo "trzeba dowieźć bo deadline ustalony z klientem" ???? Może coś się zmieniło ale widać że chyba nadal wypruwacie sobie żyły w imię "idei" i tego by pewna osoba mogła być innowatorem i technologicznym geniuszem w mediach
    repo

14.02.2023 20:13

Niby startup a tak naprawdę januszex - nie poważne podejscie do ludzi i brak szacunku do wykonanych zadan. Jednoczesne informowanie pracownikow w dniu wyplaty że nie bedzie pieniedzy i chwalenie sie na firmowych portalach kolejnymi wydarzeniami. Nie wiem kto jeszcze wierzy w misję rsq ktore jest podkreslana w mediach. Hipokryzja nie zna granic.
    JDG

11.02.2023 18:45

Nie dostalismy pieniedzy na czas, nie po raz pierwszy, ale tym razem prezes, sam poinformowal o problemie z wyplacalnoscią. Osoby pracujace na B2B mimo daty platności na fakturze, zdarzało sie ze dostawały wynagrodzenie pozniej, bez wytłumaczenia powodu. Dla kogos, na wlasnej dzialanosci zagraża to zapłaceniu podatkow na czas. Atmosfera jest bardzo nieprzyjemna a nie pracuje tu dlugo. Budżetu na szkolenia nie bedzie o czym dowiedzielismy sie, niedawno na spotkaniu.
    Nie stryker

15.12.2022 00:10

Od trony pracownika powiem, że wielu pracownikom firma przez większą część roku 2021 nie opłacała składek . Gdy ktoś zauważył problem, to najpierw twierdzili, że w Się nie można się skontaktować z osobą kompetentna, a potem że to błędy w programie ZUS, które są korygowane i należy się uzbroić w cierpliwość... Tyle w kwestii komentarza od pracownika
    serio

02.01.2023 16:52

serio Urszula? (usunięte przez administratora) pracowników (i państwo) na podstawowych ubezpieczeniach społecznych, a ty pytasz czy są jakieś pozytywy pracy u kogoś takiego?
    Ale

19.01.2023 11:01

Bo jest to firma, która zatrudnia juniorów oraz stażystów. Trudno jest znaleźć miejsce do pracy, gdy się jest na początku ścieżki zawodowej. Niestety firma nie ma potencjału, aby utrzymać przy sobie tych wszystkich ludzi
    XX

06.10.2022 00:36

Pracuję tu od kilku lat, zobaczyłam te wpisy i stwierdzam, że to jest już gruba przesada.... RSQ ma wiele plusów, o których chyba wszyscy zapomnieli. Każdy wie jaka jest specyfika pracy w startup'ie i nie rozumiem tego rozżalenia, nagle jesteście zaskoczeni? Faktycznie praca wymaga sporego zaangażowania i włożenia trochę wysiłku, ale nikt już nie docenia tego, że można mieć realny wpływ na finalny produkt, możemy sami układać procesy od zera, przecierać szlaki i testować swoje pomysły. Ja wolę to niż siedzieć w korpo i widzieć jakiś wąski wycinek bez świadomości jak tak naprawdę działa firma. CEO ma zaufanie do ludzi jeśli widzi, że może je mieć ;) wówczas pozostawia spore pole do działania i można nabyć dużo cennego doświadczenia. Poza tym pracownicy w RSQ to super ciekawi ludzie, mamy bardzo zgrany team i czuję, że razem możemy przenosić góry. Wszystko zależy od podejścia i tego co dla Ciebie liczy się w pracy
    tak

10.12.2022 04:01

W firmie po pewnym czasie dostrzegasz dwie grupy osob, które są zupełnie inaczej traktowane. Jak jestem kumplem, znajomym szefa, wspólnika, koleżanką szefowej itp. to masz ładną pensję, fajny klimat pracy i przestrzeganie zasad, ora otwartosc. Jesli jestes osobą poza tym kregiem to, albo siedzisz cicho (z moich obserwacji wynika, że ciche myszki robiące swoje jakos sie tam odnajdą) i wtedy jakos leci, albo wpadasz w specyficzny mobing pod przykrywką otwartości i feedbacku z myślą o twoim dobrze. To nie jest miejsce dla osób pewnych siebie, z własnym zdaniem. Firma na moje oko finansowo stoi słabo, poprzednicy wymienili już dowody na to. Jeśli nie jestes z "magicznego kręgu (usunięte przez administratora) to zaczniesz to łapać, gdy się kasa zgadzać przestanie. O umowach już nie wspomnę i radzę ja czytać z prawnikiem. No i uważajcie, bo możecie dostać do podpisania cos innego niz dostaliście na e-maila! Jedyna rada, jak juz w to wdepniesz, udawaj do końca, graj w ich grę i z uśmiechem na ustach i podziękowaniami za miłą współpracę - uciekaj!
    dodam jeszcze

10.12.2022 04:12

Po pewnym czasie mozna tez zauwazyc takie tricki jak np długie nieodpowiadanie na trudne pytania ("on ma tyle pracy, że nie ma kiedy sie tym zając"), zrzucanie odpowiedzialnosci na innych ("no dzwoniłem tam i dzwoniłem i ciagle czekam na odpowiedz i na razie nic wiecej w tej kwesti nie wiem"), udawanie działan w pewnym kierunku i przeczekiwanie, aż pomysłodawca sobie odpusci ("cały czas nad tym pracujemy, oczywiscie, ze chcemy to wprowadzic w firmie")....
    Markito

01.02.2022 00:37

Tylko negatywna opinia. Potwierdzam beznadziejna firma - krzak. Odradzam pracę tam. Bedzie to stracony czas dla seniorów (nic sie nie nauczysz, bo nie ma od kogo), a wyzysk dla juniorów (tyraj kochaniutki po nocach, a może na cos zasłużysz). Przestrzegam przed podpisywaniem umów na dzialalność gospodarczą, zawierają bezprawne abuzywne klauzule. CEO jest (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) a do tego patologicznym kłamca. Niech nikogo nie zwiedzie jego powierzchowność. Jest to nieuczciwa firma, której nie można ufać. Przepisy prawa pracy nie są przestrzegane, pieniądze nie są właściwie płacone , a umowy i ustalenia nie są dotrzymywane. Plus brak profesjonalizmu, know - how jak budować technologie, biznes, zespoły. Opinie zamiast faktów. Wszystko jest na pokaz, w tym głoszona misja i wartosci, ktorych potem realizacji bi dotrzymywania brak. Do tego naciąganie na nielimitowane nadgodziny, wymuszanie nierealnych terminów. Plus dług technologiczny. Na własne ryzyko jak sie uprzesz to może i cos tam sie nauczysz i cos tam zarobisz, ale sa lepsze i fajniejsze miejsca, który dobrze płaca, rozwijają i w których można być naprawdę soba. Otwarta komunikacja w tej firmie to mit - manipulacja służącą wyciąganiu z ludzi wiedzy, opinii, aby łatwiej nimi potem sterowac. Lukrowanie sobie, ale brak prawdziwej szczerosci i otwartosci. Słowiem pranie mózgów. Po co sie narażac.
    byly pracownik

29.09.2022 23:43

Firma Zalega z płatnościami
    Potwierdzam

21.11.2022 12:40

"Jest to nieuczciwa firma, której nie można ufać. Przepisy prawa pracy nie są przestrzegane, pieniądze nie są właściwie płacone , a umowy i ustalenia nie są dotrzymywane." Potwierdzam! Firma niektórym osobom zatrudnionym na UoP nie opłacała składek ZUSowskich przez wiele miesięcy, argumentując brak ich wpływu, błędami po stronie ZUS. Boję się nawet myśleć o tym jak to wygląda w przypadku zatrudnienia na b2b.

02.02.2022 09:04

Jakich pytań można się spodziewać podczas procesu rekrutacyjnego w RSQ Technologies Sp. z o.o. na stanowisko Pracownik Produkcji?
    Hahaha

05.10.2022 21:07

Żadnych, bo nie ma tam takiego stanowiska ;)

Kontakt - HOLO vectors Sp. z o.o.

UL. REGLOWA 3 60-113 Poznań

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

LinkedinIconYoutubeIconInstagramIcon

14.07.2022 11:44

Czy rozmowa kwalifikacyjna do RSQ Technologies Sp. z o.o. odbywa się w siedzibie firmy?

05.10.2022 21:06

Od czasów pandemii zdalnie
    nn

29.09.2022 11:28

Nie polecam. Piszę to jako już były (na szczęście!) pracownik tej firmy. Rzeczywiście pierwsze wrażenie było rewelacyjne. Wszyscy super otwarci, przyjaźni, taka "miłoterapia" i pokazywanie cudownego świata wzajemnej przyjaźni i inspiracji. Po czasie orientujesz się jak wygląda rzeczywistość. Wchodzisz w ten świat i zaczynasz dostrzegać toczącą się w nim grę. Część ludzi w firmie to znajomi znajomych i rodzina, jest to pierwsza bariera, która uderza w osobę "niespokrewnioną". Potem orientujesz się, że możesz byc w czymś super ekspertem, ale i tak podstawą decyzji jest przeczucie i intuicja szefa, który lansuje się na wielkiego wizjonera przyszłości. Nawet jak już zamkniesz się w świecie swojej dziedziny, wraz z ludzmi "niepowiązanymi" (którzy w tej branży są i tak najczęściej spoko), to powoli zaczyna Ciebie drażnić sposób działania firmy. Patrzyłem pełen podziwu, na ludzi którzy uwierzyli w bajeczkę o otwartosci, więć otwierali się ze swoimi opiniami, wyrażali swoje zdanie i ponosili tego konsekwencje. Jeśli chcesz przetrwać to musisz udawać! otwartość i "otwarcie" mówić to co wszyscy chca usłyszeć tj. "jacy to jesteśmy super i jak inni kradną od nas nasze genialne pomysły". Jeśli już zdecydujesz się na pracę w tej firmie to zwracaj szczególną uwagę na wszystkie zapisy w umowie, która jest wyjatkowo niekorzystnie skonstruowana. Duzo rzeczy w ogłoszeniach to też sciema np. piszą, że możesz uczestniczyć w kursach językowych, a potem się okazuje, że tak, ale takie kursy są płatne z Twojej prywatnej kieszeni, a ceny wyższe niż przy samodzielnym zapisaniu się do szkoły językowej. Pamiętaj, że ograniczone zaufanie to w tym wypadku podstawa. Najdziwniejsze są decyzje biznesowe. Nikt wielu rzeczy nie sprawdza, nie bada biznesowo, produkty wchodzą na rynek, nie sprawdzają się na nim, a firma jakoś funkcjonuje....... Na koniec dodam, dla niezdecydowanych, jak olbrzymi jest dług technologiczny firmy, która tworzona była przez juniorów, co powoduje, że pewne rzeczy stają się w pewnym sensie niewykonalne i trzeba ciagle łatac te dziury, a powinno się to pole od nowa zaorać.
    Prawdziwy NN

05.10.2022 17:31

Halo! Proszę się nie podszywać. Za dużo dobrych wspomnień mam z ta firma żeby pisać takie opinie. Po kilku latach przekazałbym je przekazać bezpośrednio. Ujawnij się „nieznany nicponiu”!
    nn

05.10.2022 20:59

To tak spontanicznie wyszło od "nie"znany "nie"znajomy ;) Ja tam nie pracowałem kilku lat, nie wytrzymałbym ;), a Ty akurat byłeś mega spoko, więc sorki za przypadkową zbieżność literek ;)

07.03.2022 13:27

Czy często RSQ Technologies Sp. z o.o. poszukuje kogoś na stanowisko Pracownik Produkcji? Ile osób tam pracuje?
    M.

04.10.2022 23:39

Nie ma w tej firmie czegoś takiego jak produkcja i pracownik produkcji.
    Nie polecam

04.10.2022 19:40

Z miesiąca na miesiąc z RSQ odchodzi coraz więcej osób istotnych dla firmy. Dlaczego mnie to nie dziwi? Po pierwsze, negatywne opinie, które można znaleźć o firmie są prawdziwe. Firma składa obietnice dotyczące pensji czy możliwości rozwoju zawodowego, a następnie okazuje się, że wszystko wygląda dobrze tylko na papierze. Polityka płacowa firmy jest bardzo słaba. Sporo pracowników nie otrzymało w tym roku nawet podwyżki inflacyjnej, a zarobki same w sobie są bardzo niskie w porównaniu z innymi firmami IT w Poznaniu. Sporo komentarzy zahaczało również o otwarte podejście do każdego pracownika - niestety to tylko pozory, a tak naprawdę w firmie trzeba liczyć się z każdym słowem. W firmie jest ogrom tematów, których poruszenie znacząco pogarsza dalsze losy pracownika. Bardzo trudno byłoby nie zauważyć, że firma stoi na układach i wchodząc w nią jako osoba "z zewnątrz" jest się na przegranej pozycji. Zarząd każdego "szeregowego" pracownika traktuje z góry, a CEO nie znosi sprzeciwu. Na pierwszy rzut oka wydaje się być otwarty i przyjacielski ale to tylko pozory - kiedy pozna się go bliżej można zauważyć, że wielokrotnie rozmija się z prawdą w swoich opowieściach, a jego wypowiedzi mają na celu zmanipulowanie pracownika tak, aby przytaknął na każdą jego decyzję. Poziom organizacji zarządzania w firmie to najlepszy przykład jak tego robić nie należy - bardzo często jest to wprowadzanie nowych, światłych wizji pod ogromną presją terminu obiecanego klientowi przez CEO bez konsultacji z zespołem. Firmę tworzą głównie juniorzy (bo to ich jest najwięcej) oraz garstka midów. Seniorów brak i nie zanosi się na to, aby coś miało się w tym temacie zmienić. Powoduje to, że stan techniczny projektów jest opłakany i nawet gdyby firma chciała coś z tym zrobić, to nie ma w tym celu ludzi, a każda osoba, która czegoś sensownego się w tej firmie nauczy - ucieka ze względu na wyżej opisane wady RSQ.

04.05.2021 23:13

Firma RSQ jest rewelacyjnym miejscem do pracy. To co cenię w niej najbardziej to otwarta komunikacja. W wielu firmach jest specyficzna "polityka" zachowywania się, a tutaj można wyrażać swoje zdanie, można się z czymś nie zgodzić, a każdy temat zasługuje na dyskusję. Cudowna jest też atmosfera, ludzie rekrutowani do pracy, poza mierzalnymi umiejętnościami, oceniani są także ze względu na kompetencje tzw. "miękkie". To właśnie powoduje, że w firmie pracują naprawdę super ludzie, a zespoły dobrze się dogadują i są zgrane.
    Ja- znów

04.10.2022 16:18

Powyższy post był przeze mnie napisany na początku "kariery" w firmie RSQ. Ten epizod z mojego życia to już przeszłość, ale dzisiaj spotkałam kogoś, kto wraz ze mną tam pracował i obudziło to trochę niemiłych duchów z przeszłości. No cóż, nie ma możliwości skasowania poprzedniego wpisu, mogę go tylko sprostować. Pamiętam, że wtedy inspiracją do powstania tego wpisu była informacja, która rozeszła się po firmie, że ktoś oczernił RSQ na GoWork-u. Nie było dla mnie zrozumiałe, jak to sie mogło stać, przecież to takie super miejsce i tacy świetni ludzie. Wtedy bardzo szybko powstał powyższy tekst, a jego tworzeniu towarzyszyła naiwna wiara w to, że RSQ jest super miejscem, o płaskiej organizacji, pełnym otwartych ludzi, gdzie każdy może mieć swój własny wkład w realizację pięknej misji uzdrawiania przez oprogramowanie. No a potem, potem to juz otwierają się oczy, które widzą wszystko to o czym napisali przedmówcy. Powiem szczerze, że nawet dobrze się to czytało i zrzuciło mi pewien ciężar z serca. Dało mi to poczucie, że to nie moja osoba była jedynym naiwniakiem, który nabrał się na charyzmatyczną osobowość CEO i piękne słowa, które wokół niego krążyły. To wszystko to tylko otoczka, która kryje w sobie zepsute wnętrze.
    Rzetelna opinia

19.10.2021 07:56

Firma jak firma, niby tak super, niby tak kolorowo a w rzeczywistości kiepsko. Bardzo dużo robione tylko "na pokaz". Przykre jest to, że wszystkie pozytywne opinie zostały napisane przez osoby powiązane z firmą. Żenujące jest również zgłaszanie do gowork usuwania opini negatywnych lub o krytykującym brzmieniu.
    byly pracownik 2

28.01.2022 03:21

Potwierdzam...Total żen..peany i zachwyty napisane przez samego CEO i jego przydupaskow. Totak jak lajkowac swoje wlasne zdjecia na fejsie czy Insta..
    RSQ wszystko jest na pokaz

30.09.2022 00:06

RSQ wszystko jest na pokaz
    Mietek

14.11.2021 12:32

Beznadziejna firma… przychodzisz na rekrutacje, marnujesz swój cenny czas, po czym dowiadujesz się, że pomimo tego że masz kompetencje przewyższające ich oczekiwania nie dostaniesz pracy. Nie, bo nie… czego nie rozumiesz? Kompletnie nie polecam
    Anonx010

28.01.2022 03:27

Komptencje dzialu HR w tej firmie sa na poziomie zero... Brak wiedzy czy umiejetnosci dotyczacych rozwijania, motywowania, czy zatrudniania ludzi i zespolow... brak przestrzegania przepisow prawa, uzgodnien czy zapisow w umowach... brak brak liderstwa, za to ogrom pozerstwa. Opinie, ponad fakty tam rządza i widzimisie prezesa, ktory na niewiele czym sie zna.
    Mietek

29.09.2022 23:38

Bo to prawda… W sensie brak jest tam prawdziwej autentyczności i szczerości. Firma w której wszyscy udają że się lubią, a za plecami obrabiają sobie tyłki. Naczelna zasadą jest zadowalanie siebie nawzajem, a przede wszystkim prezesa. Gosc jest psycho, a wszyscy udaja ze tego nie widza.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HOLO vectors?

Fuchs

24.03.2021 18:16

Miałem nieprzyjemność kandydować do tej firmy jako Backend Developer. Przyznam, że zrobiłem to nieco na siłę mając nadzieję, że z rozmowy dowiem się nieco więcej niż od osoby z HR. Podczas rozmowy wyszło, że w projekcie nie wykorzystuje się wszystkich technologii zawartych w opisie. Co do jednej niesympatyczny rekruter nawet wyraził zdziwienie, że takie coś ktoś mógł zawrzeć, bo nigdy tego nie widział. A niby pracuje w RSQ już długo. Ten sam niesympatyczny rekruter stwierdził, że bardziej widzi mnie na stanowisku juniorskim, niż na regular i spojrzał na mnie badawczym wzrokiem. Po czym stwierdził, że po połowie roku mógłbym spokojnie wskoczyć na regulara... taaa, naiwniaka szukają. Ogólnie pytania zadawane podczas rekrutacji były ukierunkowane na wypytanie mnie z różnych obszarów, ale było to bardziej w stylu pytanie-odpowiedź. Aktualnie raczej praktyką w firmach jest zadawanie też nieco bardziej otwartych pytań, aby móc się przekonać jak kandydat myśli i co wie. Nie trzeba być przecież alfą i omegą. Po samych osobach przeprowadzających rozmowę było widać, że nie bardzo mają pomysłu jak sprawdzić kandydata, ale jak obniżyć jego poczucie własnej wartości - to już mają. Atmosfera, która panowała podczas tej rozmowy była dziwna, drętwa. Oni używają takiego magicznego słowa jak "modulit", które raczej nie jest używane powszechnie, aby przykryć fakt, iż główną częścią ich aplikacji jest po prostu monolit, w którym przyszły kandydat będzie musiał brodzić. Po mojej rezygnacji Pani z HR nawet nie raczyła odpowiedzieć. Wypadałoby chociaż podziękować lub jakkolwiek zakończyć kontakt. Generalnie aplikowanie tutaj było błędem. Poziom zażenowania, którego doświadczyłem zmotywował mnie do zamieszczenia tej opinii, zwłaszcza, że widać tutaj same słodkości. A ciężko mi uwierzyć, że jest to firma miodem płynąca. Zazwyczaj po pierwszej nieprzychylnej opinii pojawiają się i kolejne. A warto przestrzec innych wysoko wykwalifikowanych specjalistów przed firmami zaniżającymi standardy branżowe i zniechęcających kandydatów do poszukiwań nowego miejsca pracy. Oni powinni dziękować, że oferując pracę przy monolicie, ktoś w ogóle zechce na nich spojrzeć. Ale tak to już jest: monolit jest ciężki w utrzymaniu --> trzeba spędzić nad nim więcej roboczogodzin --> trzeba mieć jak najniższe koszty pracownicze --> trzeba łowić łosi. Powodzenia.
    tomasz

04.04.2022 20:15

dokladnie tak

02.08.2022 11:24

Pamiętam jak kandydowałem do tej firmy w 2020 roku jako regular na podobne stanowisko. W pełni zgadzam się z opinią. Starają się obniżyć poczucie własnej wartości, co ma obniżyć wymagania finansowe kandydata na kolejnych etapach rozmowy. Bardzo nieprofesjonalne podejście do rekrutacji dające sporo do myślenia potencjalnemu pracownikowi.

14.03.2022 10:38

Dzień dobry, jakie rekrutacje trwają obecnie w firmie?
    byly_pracownik

01.02.2022 14:55

Rsq jest świetną firmą dla ludzi, którzy chcą się rozwijać. Przyjazna atmosfera, otwarci na rozmowę liderzy, fakt, że cały team (nie tylko wybrani seniorzy jak to się dzieje w innych firmach) angażowani są w prace nad oprogramowaniem na takich etapach jak event storming, projektowanie ficzurów, itd - sprawia, ze w krótkim czasie można się bardzo rozwinąć technicznie i zwiększyć swoją świadomość na temat procesu wytwarzania oprogramowania. Wszyscy członkowie zespołu są anagzowani w dyskusje na tematy technologiczne, są wysłuchani i maja wpływ na podejmowane decyzje projektowe. Technicznie dużo ciekawych tematów, z których można wiele dla siebie wyciągnąć. Cotygodniowe spotkania knowledge sharingowe promują dzielenie się wiedza przez członków gildii. Dodatkowo w każdym tygodniu jest czas przewidziany na naukę, w którym można rozwijać wybrane przez siebie skille.
    cox

16.02.2022 19:29

wyciaganie wiedzy od seniorow raczej
    kandydat

31.05.2021 17:51

Jakie języki są wymagane na stanowisku specjalisty ds. obsługi klienta?
    Lubię to

21.04.2021 17:28

Jestem w RSQ od praktycznie samego początku. Właśnie jesteśmy po naszym podsumowaniu kwartalnym i kurczę... ale wzrusz! Wszyscy są super zaangażowani, toczą dobrą beczkę, są super produktywni, wzajemnie się wspierają, prowadzą otwartą komunikację - każdy temat jest do przegadania, każdy ma prawo głosu. Wiadomo, czasem mamy cięższe chwile, ale późniejsze sukcesy, współne integracje, Geoguesser, info o nowych klientach od Opiekunów Klienta wynagradzają wszystko! Jeśli ktoś tu trafił i zastanawia się czy jesteśmy spoko czy słabi, to serio mówię - jestesmy najlepsi! Nawet jesli mamy jakieś braki, coś robimy jeszcze kulawo naszym celem jest być coraz lepszymi :) Pozdrawiam wszystkich którzy to czytają
    Jemioła

12.10.2020 16:44

Pracuje od paru lat i jestem zadowolony Super i zgrana ekipa
    Jakub

18.03.2020 10:19

Super firma. Poczucie tworzenia oprogramowania w jakimś celu i pracy zespołowej. Atmosfera przyjemna Jeżeli ktoś szuka odskoczni od korporacji to polecam

Zostaw merytoryczną opinię o HOLO vectors Sp. z o.o.