Opinie o Technical Solutions Kędzierzyn-Koźle
22.02.2024 05:04
27.02.2024 22:45
Przychód netto [PLN]
Zysk / strata brutto [PLN]
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
03.07.2023 13:33
17.08.2023 11:55
Wywiadu udzielił/aTomek
18.07.2023 14:54
Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?
Współpracowałem z firmą ponad 10 lat przy różnych inwestycjach, głównie jako osoba odbierająca wykonane prace z ramienia inwestora. Przez ostatni rok byłem bezpośrednim pracownikiem firmy, wiec miałem okazję zobaczyć, jak wygląda to od wewnątrz.
Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało?
Pracowałem jako inżynier budowy. Do moich obowiązków należało: zamawianie materiałów na budowę, kontakty z podwykonawcami, przestrzeganie i kontrola stanu BHP i ogólnie wszystko, co związane jest z pracą na budowie.
Co było powodem zakończenia współpracy z firmą?
Opóźnienia w płatności wynagrodzeń, a końcowo - brak wypłaty wynagrodzenia. Poza tym brak perspektyw: ponad dwa miesiące siedzenia w domu i nicnierobienia, ponieważ nie było pracy. Ze strony pracodawcy nie było żadnej reakcji na moje skargi, zero odpowiedzi na maile, telefonicznie był dostępny rzadko lub wcale (jeśli już odpowiadał, to jego odpowiedzi były wymijające - brak konkretów, żadnych terminów). Sprawa została zgłoszona do PIP przeze mnie. Odpowiedź po kontroli była taka, że pracodawca został ukarany w postępowaniu (mandat). Byłem zatrudniony na umowę o pracę, która nie była w pełni ozusowana, tylko na kwotę 2000zł. Reszta wypłacana byłą na podstawie indywidualnych ustaleń z prezesem-oczywiście jeśli wszystko było w porządku ze strony pracownika. Gdy ktokolwiek "podnosił głowę" wyciągano załącznik do umowy o pracy, czyli regulamin wynagradzania, gdzie praktycznie każdy składnik wypłaty opisany był jako uznaniowy - bez możliwości jakiegokolwiek odwołania.
Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?
Nie wiem, ponieważ każdy negocjował indywidualnie, według swojego doświadczenia i umiejętności.
Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?
Od 10 lat współpracowałem z firmą z ramienia inwestora, a przez ostatnie 13 miesięcy byłem bezpośrednim pracownikiem firmy.
Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź
Nie. Zarząd nie ogarnia budów, wpada okazjonalnie od razu z pretensjami do pracowników. Nie ma odzewu na kierowane od nadzoru budowy prośby o materiał/ dodatkowe środki do budowy.
Jak wyglądały szkolenia w Twojej firmie? Czy były zaplanowane i jak często się odbywały? Jakich obszarów/ tematyki dotyczyły? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?
Nie ma szkoleń. Na początku pracy przy luźnej rozmowie padło tylko: "o widzę, że masz doświadczenie, to co ja będę Ci mówiła, co masz robić".
Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynikało?
Między pracownikami atmosfera jest rewelacyjna. Między pracownikami a zarządem i dyrektorami po prostu była bardzo zła. Na budowie brakowało sprzętu, więc konieczne było pożyczanie go od podwykonawców. Po zgłoszeniu braków i problemów na budowie pracodawca/prezes pierwsze co to oczywiście winił kierowników budowy/robót. Brakowało paliwa do sprzętu - często z tego powodu nie można było zakończyć danego etapu prac, tylko trzeba było ponownie wracać do tematu, co powodowało frustrację i zniechęcenie u pracowników. Długie czas dojazdu do pracy nie był wliczany do wynagrodzenia w żaden sposób, co oczywiście również powodowało frustrację pracowników.
Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzegał warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodziło i co nie było przestrzegane.
Miałem kłopot z negocjacją wynagrodzenia po okresie próbnym. Uzasadnieniem firmy było to, że budowa, na której jestem, jest ciężka i problematyczna (wieczny spór z inwestorem). W momencie złożenia wypowiedzenia (dostałem nową ofertę pracy), pracodawca zgodził się na moją wcześniejszą propozycję, więc postanowiłem zostać w firmie. Nie znałem aż tak dobrze realiów pracy i niestety miałem zbyt duże zaufanie do osoby, która mnie zachęciła do przyjścia do TS.
Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?
Zasugerowałbym, że w pracy ważny jest dobry poziom komunikacji i szacunek do pracowników.
17.05.2022 10:10
05.04.2022 09:44
04.04.2022 14:19
01.04.2022 13:45
01.04.2022 08:39
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Technical Solutions?
28.03.2022 13:23
KIEROWCA/OPERATOR POMPOGRUSZKI
26.09.2022
Kierowca/Operator pompogruszki
14.08.2022
Czy pracujesz w firmie Technical Solutions Sp. z o.o. lub pracowałeś/aś?i podziel się swoim zdaniem na temat tej firmy.
UL. STRZELECKA 13B 47-230 Kędzierzyn-Koźle
*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.

Praca dla DEKARZA w Niemczech - kontrakt B2B
Neswork Sp. z o.o.
27 - 30 EUR netto / godzinę
Pracownik robót wykończeniowych - DE
Lindner Polska Sp. z o.o.
14.2 - 15.7 EUR brutto / godzinę
Elektryk z językiem Niemieckim ! GEWERBA, A1 !
EVE-TECH MONTAGE Sp. z o.o.