Wiem ze byl tu poruszany temat problemow z wyplatami ale teraz nikt juz tak nie pisze. Firma jest wyplacalna i nie ma juz takich problemow?
ferdek
22.10.2025 05:19
siema. myśle czy nie iść tu do pracy a chce mieć pewność co do zarobków. co roku dadzą podwyżke stawki czy raczej marne szanse na to? ?
ferdek
22.10.2025 16:55
nie zajarzyłem . bo jakoś tego nie widze żeby ktoś robił przez prawie rok bez wypłaty no jak niby
Michu
23.10.2025 20:58
Raz się spóźnili z wypłatą miesiąc potem 2.. Ciągle wysyłali maile z przeprosinami i że pieniądze zaraz będą to ludzie im wierzyli i czekali ale z "już będą pieniądze za tydzień " nagle zrobiło się pół roku
Przychody i zysk United Robots
-3,6 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Michu
23.10.2025 20:56
Nie polecam pracy w tej firmie, potrafili nie płacić po parę miesięcy pracownikom. Niektórym nadal nie przesłali pensji z początku roku! Omijać szerokim łukiem.
Praca dla idei to nie dla mnie a ktoś tak nazwał warunki tutaj odnośnie poślizgów w kasie 😅 nawet jeśli były to teraz już nie ma takich problemów??
robot
02.09.2025 17:26
teraz juz nie ma nawet i poslizgow bo od paru miesiecy nie ma wogole kasy. Dobre dla studentow na darmowe praktyki lub staz o ile masz wlasnego laptopa
Blondi
29.05.2024 04:52
Ktoś pisał ze kasa jest ok i teraz nie wiem czy jemu sie tak trafiło czy ogólnie taka jest. pytając wprost czy tutaj można dobrze i bez problemu zarobić?
Papi
27.09.2024 20:34
A duzo pracowników tak narzeka na te wypłaty? Bo to pierwszy chyba tego typu wpis.
lider01
19.11.2024 18:02
Zalezy jak się trafi bo raz będzie wypłata na czas czasem będzie tydzień pozniej a niekedy za dwa miesiące. Dobre dla ludzi dla ktoruch pieniadze nie sa najważniejsze i pracują dla idei
Proces rekrutacji jak i sam jej wygląd bardzo słaby. Rekrutacja mogła by mieć jeden etap, wystarczy pierwsze spotkanie sprawdzamy czy się pracownik nada i tyle, to wystarczy , przecież jest próbny można się rozstać po chwili najniższej krajowej, ale oczywiście trzeba narobić etapów, nazadawać dziwnych pytań, żeby kandydat napalony na robotę po pierwszym spotkaniu musiał się zastanawiać czy czasem na pewno chce pracować. Sztuka dla sztuki dodajmy więcej angielskich zwrotów konkretnych udziwnień i zrekrutujmy jakiegoś pokemona. Z nudów polecam aplikować bardzo czasochłonne rozmowy , chociaż coś konkretnego ? Raczej nie. Metody sprawdzania kompetencji jak w jakichś wielkich molochach, nie wystarczy znać się na robocie trzeba się też odpowiedź na dziwne pytania, na które może i jest logiczna odpowiedź, ale sposób ich zadawania zmusza do głębszej refleksji no znowu sztuka dla sztuki. Company XXI wieku, profesjonalistów mało, filozofów dużo
13.09.2024 11:45
Drogi kandydacie oraz osoby komentujące,
Ponieważ nie jest zbyt trudno po treści wpisu zidentyfikować, kto jest jego autorem, chciałabym w imieniu United Robots i własnym, uzupełnić przedstawioną opinię o kilka faktów.
1. Prawdą jest, że proces rekrutacyjny był zbyt długi. Informowałam jednak wszystkich kandydatów o statusie ich aplikacji i opóźnieniach w rozpoczęciu samych spotkań (sezon urlopowy). Brakujące fakty: po pierwszym etapie dokonaliśmy zmiany formy drugiego spotkania ze stacjonarnego w biurze z przyszłym przełożonym na spotkanie on-line, krótsze niż wcześniej planowane, ponieważ tenże przełożony w międzyczasie zmodyfikował nieco założenia dotyczące profilu. Uznaliśmy więc, że porozmawia z rekomendowanymi po pierwszym etapie kandydatami, żeby sprawdzić, czy nadal odpowiadają naszym oczekiwaniom. Więc proces nie był "wymyślany na bieżąco" tylko uległ zmianie w trakcie (co dla każdego, kto dostatecznie długo jest rekruterem, nie jest niczym nietypowym). Został Pan o tym poinformowany zarówno podczas rozmowy telefonicznej (próba umówienia terminu spotkania), jak i podczas późniejszej wymiany mailowej, gdzie dopytywał Pan o powody zmiany. Zadeklarował Pan chęć przemyślenia, czy chce Pan nadal uczestniczyć w procesie, co spotkało się z moim zrozumieniem.
2. Na każdym etapie komunikacji z kandydatami (poprzez ogłoszenie, w trakcie rozmów) podkreślamy, że jesteśmy start-up'em i szukamy osób, które są gotowe do pracy w środowisku, które ma swoją charakterystykę
i wyzwania. Praca w start-up'ie nie jest dla każdego. Nie pozujemy na korporację, ale staramy się, pomimo wczesnego etapu, być profesjonalni. Każdy ma oczywiście prawo do wyrażania opinii, ale pogardliwe określenia "firemka z robotami" trudno nazwać konstruktywną krytyką.
3. W trakcie wymiany mailowej, zainicjowanej następnego dnia przez Pana, Podałam Panu dość wyczerpująco i transparentnie powody, które spowodowały zarówno przeciągnięcie procesu jak i przyczyny stojące za modyfikacją profilu. Dlaczego doszukuje się Pan drugiego dna? Jednocześnie - wyciągając wnioski z treści Pana maili i małej elastyczności w reakcji na zmianę procesu - zdecydowałam, że jest duże ryzko niedopasowania do firmy i stylu pracy przełożonego i tym samym podziękowałam za udział w rekrutacji. Cytat z końcowego fragmentu wiadomości: "Podsumowując: przykro mi, że mamy taki, a nie inny finał. Po naszym spotkaniu – jak Pan zresztą wie – zarekomendowałam Pana jako konkretnego kandydata, z fajnym doświadczeniem i backgroundem w firmach zajmujących się oprogramowaniem, proklienckim nastawieniem, gotowego do podjęcia się wyzwania zbudowania funkcji [nazwa] od nowa i bycia w kompleksowej roli wymagającej dużej elastyczności. Dziękuję też za wszystkie konstruktywne uwagi na temat mankamentów naszego procesu rekrutacyjnego. Mam nadzieję, że będziemy jako organizacja, a indywidualnie Hiring Manager, nad tym pracować. Z serdecznymi pozdrowieniami..."
Kończąc, sądzę, że obie strony procesu są równouprawnione do stawiania ocen: kandydat wyrabia sobie opinię o firmie i czy chce w niej pracować i vice versa: każda firma stara się dobierać najlepszych kandydatów i dopasowanie do organizacji jest jednym kluczowych elementów. Czy odrzucenie kogoś z powodu niedopasowania jest powodem, żeby zamieszczać negatywną opinię na GoWork? Każdy, kto dobrnie do końca :) sam sobie odpowie na to pytanie.
assessor
27.09.2024 20:20
a teraz widac ze filozofowie zaczynaja kasowac posty co nie sa im w smak, choc moga byc prawdziwe. no to juz widac jak dziala united robos. z reguly 3/4 startupow co sie tak zachowuja, mhm, no za dlugo na rynku nie przebywaja. kolejny titanic sie szykuje.. omijac szerokim lukiem... skad wiem ze kasowane? wyszukiwarka prawde ci powie poszukujacy czlowiecze...
franciszek
12.09.2024 16:17
Powiem wam ze zdziwiony jestem bo opinie o nich nawet dobre słyszałem i tymi negatywami o rekrutacji całkiem mi zamieszaliście. Jeszcze ten tekst o zabawie w korpo… To jak w końcu jest z ta atmosferą i podejściem w trakcie pracy?
13.09.2024 11:49
Wg badania zaangażowania z zeszłego roku, atmosfera pracy jest jednym z bardzo mocnych atutów firmy - a badanie opiera się o ankiety wśród ludzi. I nie, nie jesteśmy korporacją, co więcej nie chcemy nigdy funkcjonować jak korporacja, nawet gdy będziemy już dużo więksi.
26.06.2024 11:44
United Robots Sp. z o.o. jest w trakcie poszukiwania osoby na stanowisko QA Engineer w Warszawa. Wziąłeś udział w tym procesie? Na co Twoim zdaniem powinny zwrócić uwagę osoby rozważające pracę w firmie.
22.05.2024 17:11
Nie spodziewałem się, że praca może mi jeszcze sprawić przyjemność :) Na stare lata udało mi się zatrudnić w United Robots, pracy która byłaby spełnieniem marzeń z dzieciństwa, szkoda, że tak późno złożyłem tutaj CV. Kasa jest ok, atmosfera bardzo luźna. Polecam cieplutko z całego serca.
Piotr
16.09.2023 13:43
Bardzo długi proces rekrutacji trwający 3 miesiące od dnia wysłania aplikacji.
Tomek
01.08.2023 12:07
Dzień dobry. Jak można się z Państwem skontaktować, a zwłaszcza z działem księgowości? Jedyny numer telefonu jaki mam, nie odpowiada, podobnie mail...
01.08.2023 13:17
A próbował Pan wysyłać wiadomość na skrzynkę [email protected]? Brak odpowiedzi może być związany z urlopem osoby, która zajmuje się w firmie obiegiem dokumentów księgowych.
10.06.2023 10:48
Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie United Robots Sp. z o.o.?
12.06.2023 09:42
Standardowy proces ma kilka etapów. Na pierwszym (rozmowa HR'owa) to okazja do wymiany informacji na temat firmy, produktów, zespołu i roli, na którą aplikowałeś/łas. Głównie chodzi o zweryfikowanie czy UR to miejsce, w którym będziesz chciał/a zostać na dłużej. 2-gi etap - w przypadku stanowisk inżynierskich / programistycznych - to rozmowa techniczna. 3-ci (lub 2-gi etap - dla stanowisk nietechnicznych) to rozmowa F2F w naszym biurze, połączona z "wizją lokalną" i odwiedzinami w warsztacie i demo room. Każda z osób zaangażowanych w rekrutację po naszej stronie ma często swój zestaw pytań, lista konkretnych byłaby pewnie bardzo długa.
12.06.2023 12:46
3 etapy to najczęstsze podejście, zdarzają się 2 (przy stanowiskach nietechnicznych). Jeśli pytanie o hobby wpada w kategorię "luźnej, prywatnej gadki", to tak, zdarza się i taki element, ale skupiamy się na sferze zawodowej.
Ewelina
07.05.2023 11:30
Witam, co wiadomo o pracy przy Prymasa Tysiąclecia? I czy przyjmowani są juniorzy? Obejrzałam software stack i posiadam wstępne podstawy co do niego. Python, C++. Jasna sprawa. Pytanie tylko czy są oferowane staże dla osób, które już nie studiują? Co wiecie o możliwości przyjęcia się na praktykę?
09.06.2023 13:16
Cześć Ewelina, dzięki za Twój post. Odpowiadając generalnie na Twoje pytanie, to tak, zatrudniamy także juniorów i organizujemy letnie staże, otwarte dla studentów i absolwentów (na tegoroczne staże zamknęliśmy już okienko do aplikowania). W przypadku ofert dla juniorów, zachęcam do skorzystanie z opcji "connect" na stronie karierowej, wtedy aktualne oferty (możesz zawęzić do interesującej CIę kategorii stanowisk) będą wpadać Ci na mail. BTW, w tym miesiącu pojawią się nowe oferty, w tym dla juniorów :) Pozdrawiam, Majka.
09.06.2023 16:53
Cześć Natalia, odpowiadajac po kolei:
- wynagrodzenie dla juniorów zależy od stanowiska, a widełki znajdziesz w ogłoszeniach :) Dla przykładu: stażystom w R&D oferujemy 27-28zł brutto za godzinę (dla studenta to netto), jak pracujesz full time, to wychodzi ok. 4500 miesięcznie. Programiści Robotycy, którzy są na początku drogi, mogą liczyć na ok. 6000 brutto.
- praca po stażu - szansa jest, a najważniejsze są 2 kwestie: jak poradzisz sobie podczas stażu (nie tylko od strony technicznej, patrzymy też jak układa się współpraca w zespole, czy faktycznie dopasowaliśmy się stylem pracy) oraz czy będziemy mieli wakat. Tu już wchodzimy w potrzeby biznesowe i jakich ludzi w danym momencie nam brakuje do zrealizowania projektu / projektów.
Zostaw merytoryczną opinię o United Robots Sp. z o.o.