Opinie o O2A Polska Sp. z o.o.
Praca jak kazda, atmosfera ok, ,nadgodziny, placa dobrze, szkoda ze nie ma darmowych obiadow.
Pracujemy na dwie zmiany 5.45-13.45-21.45, od pon do Pt. Jeśli jest dużo pracy, praca w sobotę dla chętnych
To jest jakieś nieporozumienie.Na jednej z brygady tak się wyzywają,że nie wiadomo Czy to w żartach ,czy tak bezczelnie na serio się odnoszą do siebie .Wg mnie, tak nie powinien odnosić się brygadzista. A taka jedna brygadzistka pięknie się odzywa Co (usunięte przez administratora) zaraz ,albo co myszko chcesz do pracownika .Tak Kolesiostwo panuje tu jak nic Taka jedna pani ma właśnie znajomości bardzo dobre z panem B są koleżeństwem od dawna więc ona czuje wyższość ,i za dużo sobie pozwala .Najważniejsza jest A.Cz bo to o niej mowa On jej nic nie zrobi ,bo to koleżanka jego .Szukaja operatorów maszyny Czyli raport musisz wypełniać na kartach produkcji mierzyć linijka ,albo suwmiarka .musisz zmierzyć szerokość ,długość grubość itp pierwszy produkt czy się zgadza ,z kartą pakowania .jak źle coś wpiszesz przyjdą do Ciebie z pretensją a dlaczego tu jest mało .?Maszyny są stare wpisujesz do maszyny parametry ,metry materiału zerowanie licznika jak materiał się skończy też wpisujesz do karty ile zużyłeś jeszcze do tego na sam koniec zmiany liczenie odpadów przynoszą ci zlecenie ,i tam jest nr referencyjny i wypełniasz papiery pod daną referencje Matryce musisz sama sobie przynieść nie należą matryce do lekkich Jednej kobiecie ucięło palce nieuwaga ,albo niedogadanie się .Nie spodobasz się ,nie dogadasz się z tą kobietą to ona nie będzie cię chciała . Jesteś u niej już przegrana Masz swój numerek ,i podbijasz pieczątką przyjdzie zwrot ,to afera jak (usunięte przez administratora).Musisz nowy pracowniku ogarnąć wszystko w szybkim tempie ,bo oni szukają operatorów pracują praktycznie cały tydzień .W sensie ,że jeśli jest robota to pracują w sobotę i niedzielę . Operator musi przyjść ale za to płacone .Na innej zmianie tak się nie wyzywają ,ale tam gadać nie możesz .Co do nauki uczą cię stare pracownicę .Jesli nie jesteś konfliktowa ,to dogadasz się z każdym tylko ciężko będzie z Ukrainkami szczególnie z panią od Kartonów Ponimaju po Polszy .Tak jest więcej Ukraińców niż Polaków Żebyś się też nie zdziwiła jak będziesz miała w nosie pył po materiale albo Aglomerat ,albo inny materiał który pyli
Jestem bardzo zażenowany takimi wypowiedziami pod adresem koleżanki która się stara być pomocna w każdej sytuacji.Zastanówcie się ludzie co wy próbujecie osiągnąć?... Świadczy to tylko o was.Sprobujcie pracy w innych firmach i wówczas się wypowiadajcie.Życzę każdemu człowiekowi takiej liderki, która jest koleżeńska ale i potrafi (usunięte przez administratora)jak trzeba.Przemyślcie sobie to bo to nie przedszkole tylko dorosłe życie.
Pracuje od kilku miesięcy i musze powiedzić że się ciesze że nie posłuchałem niektórych wpisów tu opisanych. Atmosfera jest fajna, płaca dobra jestem zadowolony. Polecam
I dobrze akurat ze każdy pilnuje głównie swojego nosa, nie lubię gdy ktoś mi sie za bardzo wcina. Mimo wszystko zawsze będzie kogo prosić o pomoc?
Właśnie o to chodzi, że jak czegoś potrzebujesz to nikt jasno nie wyjaśni. Mimo, że jesteś nowy musisz poradzić sobie sam. Obowiązków i rzeczy do zapamiętania multum, a jak o czymś zapomnisz to wielka afera, bo robisz to drugi raz w życiu. A w papierach mają straszny bałagan, który ciężko ogarnąć i sami sobie to robią. Zamiast uprościć system utrudniają wszystko. Odejście było najlepszą decyzją w moim życiu.
Znam to że jeden błąd i jedna wielka afera od razu. Eh ale no nie ma można nawet do szefa iścći spytać o coś? Bo to że inni nie chcą gadać to ok ale no szefostwo powinno pomagać
Przez telefon
Wynagrodzeniem typ umowy czas pracy
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Nie polecam pracy w biurach. Każdy pilnuje tylko swojego nosa, w papierach (usunięte przez administratora) a co drugi pracownik otwarcie przegląda inne oferty pracy. Dodatkowo pracy jest tyle, że nie ma czasu nawet zjeść spokojnie lunchu, a jeszcze zostaje się po godzinach, które są bezpłatne.
I ta atmosfera o której sie opowiadali ostatnio zawsze była taka super i ciezko powiedzieć żeby wychodziły jakiekolwiek problemy z nią? Trudno mi wierzyc żeby to było jakieś takie bez skazy
I tak to jest jak ktoś zaczyna że ktoś kogoś dyskryminuje dużo się zaczyna wylewać. Szczerze mówiąc znając cała sytuację to nie widzę powodów do takich konkluzji jakie są prezentowane . Każdy powinien robić to co powinien i pilnować swego odcinka , myślę że jak to będzie spełnione i wszystkie reguły będą dotrzymane to nie będzie nawet na moment powodu do wpisów takich jak te . Ludzie ważne jest żeby zacząć od siebie a cała reszta układa się momentalnie . A jak to się nie podoba to zawsze można skończyć w Lorenz tam czeka was świetlana przyszłość.
Liderki, jak i szefowa traktują ludzi, zwłaszcza Polaków, jak gorszy sort. Liderki potrafią w trakcie pracy na głos obgadywać ludzi i mówić o tym, że kogoś wyrzucą z pracy :) Szefowa przy wszystkich potrafi krzyczeć na pracowników. Zero szacunku do ludzi pracujących w tej firmie.
Długo pracuje w tej firmie i nigdy nie słyszałam żeby takie zachowanie Liderek miało miejsce. Nie są faworyzowane też żadne grupy społeczne ani etniczne jak zostało wskazane. Liderki to zarówno Polki jak i Ukrainki i nikt nie jest faworyzowany. Jeśli ktoś źle wykonuje swoją pracę przez co doprowadza do szkód materialnych jak np zepsucie maszyny to oczywiste jest że dostanie upomnienie słowne. Nie jest to żadna nowość w żadnej firmie. We wcześniejszej firmie w której pracowałam za uszkodzenie maszyny były dwa upomnienia a później zwolnienie więc to że tu pokrzycza nie jest takie zle ;) Pytanie co zrobiłaś/zrobiłeś że tak mogły powiedzieć.
Pracowałam tam wiele lat i złego słowa nie powiem, bywały sytuacje nerwowe- ale takie wypisywanie to lekko mówiąc przesada, atmosfera była fajna i w Firmie dużo mi pomogli w różnych problemach. Liderzy nikogo nie faworyzowali, problemy jak wszędzie. Jednak jak ktoś ma problem z krytyką to najłatwiej tu żale wylać . Polecam tam prace.
Jeśli szefowa podniosła głos to nieźle musiały narozrabiać. Co jak co ale to kobieta wie za co (usunięte przez administratora)robi. Inaczej by nie prowadziła zakładu jak nasz.
Szacunek dla pracownika tam nie istnieje.Liderem powinna być osoba ,która potrafi rządzić zespołem i pomóc rozwiązać problem,ale która się nie wywyższa. Prawdziwy lider wyróżnia się empatią i zdolnością słuchania,a niestety tutaj tego brak gdyż są tylko krzyki i pretensje. Rotacja ludzi jest tu ogromna.
Ja pracuje z tą firmą od wielu lat i polecam pracę. Wymysły jakiś osób co się chcą odegrać czy zemscic w taki kiepski sposób wszystkim psując opinie. Szkoda
Liderki faworyzują Ukrainki, potrafią na głos mówić, że ktoś może (usunięte przez administratora) z pracy. Zero profesjonalizmu ze strony osób z górnych stanowisk. Zachowanie szefowej też pozostawia wiele do życzenia, krzycząc na pracowników przy wszystkich, zamiast wziąć ich na bok.
Przecież jak komuś nie pasuje nie musi tam pracować ! Pracowałam tam i nie powiem złego słowa na te Panie
Ja dziś byłam na bardzo krótkiej rozmowie .I jestem zdziwiona jaka koleżeńska atmosfera jest pomiędzy współpracownikami .Ale powiedziano mi że, w tej firmie kobiety pracują na zbrojeniach .Co tam dokładnie robią kobiety .Bo zbrojenia to kojarzy mi się z czymś ciężkim ,przenoszenie nakładanie.Moglabym prosić o wypowiedzenie się kogoś ,kto tam pracuje co robią tam Kobiety .? Jak to wygląda w rzeczywistości
Na produkcji pracują głównie kobiety. Jest to praca przy wykrawarkach na których produkuje się wygłuszenia do branży automotive. Prościej mówiąc przygotowanie maszyny do produkcji i zabieranie z linii komponentu do opakowań według instrukcji.
@PracodawcaCzemu kasujecie komentarze ?? Nie dajecie znać kandydatom nawet jak ich nie chcecie . Mega nieprofesjonalne . Jeżeli kogoś nie macie zamiaru zaprosić na rozmowę dajcie człowiekowi znać - bo ktoś zwyczajnie czeka ???? wybraliście do hr , sprzedaży czy na magazyn kogoś . Czy to też tajemnica ??? Może jak wzmocnicie hr to będziecie wiedzieć , że kandydatów należy poinformować albo zwyczajnie odpowiedzieć na forum .
A ruszyła w ogóle rekrutacja? Wysłałam cv miesiąc temu i żadnej odpowiedzi. Firma prowadzi przyjęcia teraz, czy te ogłoszenia już nieaktualne?
Wow, jak super się czyta, że są firmy, w których priorytetem jest fajna atmosfera :))) - w dzisiejszych czasach to rzadkość :( aplikowałam na stanowisko asystent hr - z nadzieją, że może uda mi się zostać zaproszoną na rozmowę ;) Czy mógłby ktoś napisać w jakich godzinach pracuje administracja ? :) Ile aktualnie pracuje osób w Spółce?
Praca w bardzo fajnej atmosferze, dużo ludzi zaangażowanych w to co robią. Bardzo fajna ekipa do pracy!
Polecam, firma daje szansę na rozwój, niewielka rotacja najlepiej świadczy o tym, że pracuje się tutaj dobrze, w przyjaznej atmosferze. Firma dla ludzi zaangażowanych w to, co robią:).
O2a Polska to firma długoletnia, która nie stoi w miejscu. Prężnie się rozwijają a w dodatku ludzie którzy Ją tworzą to zgrany team.
Bardzo polecam pracę w O2a. Firma prężnie się rozwija, a do tego jest moc w ludziach, którzy angażują się w to co robią. Pracują tu ludzie, którzy nie boją się wyzwań, mają ogromna wiedzę i wiele pomysłów, a co najważniejsze- chęci.
Polecam, praca w przyjaznym środowisku, ludzie świetni, bardzo pomocni. Firma bardzo prężnie się rozwija, pracy nie brakuje.

Jak się pracuje w O2A Polska Sp. z o.o.?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w O2A Polska Sp. z o.o.?
+ -
Jak wygląda rekrutacja do firmy O2A Polska Sp. z o.o.?