Piszę tę opinię, aby ostrzec osoby rozważające nawiązanie współpracy z wyżej wymienionym pracodawcą. Z mojego doświadczenia wynika, że Pan R. oraz Pani B. nie powinni prowadzić działalności zatrudniającej pracowników, gdyż ich działania są nieetyczne i godzą w podstawowe prawa pracownicze.
Pracownicy są zatrudniani tylko do momentu, gdy bezwarunkowo podporządkowują się oczekiwaniom pracodawców. W sytuacjach konfliktowych lub gdy pojawiają się problemy zdrowotne (np. pójście na L4), następuje nagłe zakończenie współpracy, często bez wypłaty należnego wynagrodzenia. Podczas nieobecności spowodowanej chorobą spotykałam się z obraźliwymi komentarzami i podważaniem zasadności zwolnienia lekarskiego.
Grafiki pracy są zmieniane z dnia na dzień, co uniemożliwia jakiekolwiek planowanie życia prywatnego. Pracodawca nie liczy się z potrzebami pracowników, a jednocześnie kreuje się na osobę pokrzywdzoną, manipulując emocjonalnie i wywołując w pracownikach poczucie winy.
Rotacja kadry jest wyjątkowo duża – nowi pracownicy są nieustannie wdrażani, ponieważ wcześniejsi odchodzą z powodu złego traktowania. Świadczy to o braku stabilności i niezdrowej atmosferze w miejscu pracy.
Zdecydowanie odradzam współpracę z tym pracodawcą.