xyz12.02.2025 19:11
Po złożeniu CV skontaktowano się ze mną w celu przedstawienia innej oferty pracy, niż ta na którą została złożona aplikacja. Po przekazaniu informacji, że nie interesuje mnie stanowisko inne, niż to, na które było wysyłane CV, miał ktoś do mnie dzwonić z odpowiedniego działu. Niestety nikt do mnie nie zadzwonił do tej pory. Ogłoszenie z ofertą pracy zostało usunięte, po czym dodane ponownie po jakimś czasie na innym portalu z ofertami pracy. Minął ponad miesiąc od telefonu z obietnicą kontaktu, więc wysłałem maila z prośbą o feedback, dlaczego moja kandydatura została odrzucona. Mail został, kolokwialnie mowiąc, olany. Brak profesjonalizmu. Kiepskie wrażenie już na starcie. Wystarczyłby jeden SMS lub mail z informacją zwrotną nt. odrzuconej kandydatury i podziękowaniami za udział w rekrutacji, a jeżeli nie macie ochoty odpisywać na maila z prośbą o feedback (co też jest słabe), to wymijająca odpowiedź by wystarczyła. Tak się nie robi. Jest 2025 rok i w tym momencie zlewanie potencjalnego pracownika, to PR-owy strzał w kolano.