Zalety:
- renomowana firma na rynku i historyczna dla Lublina
- dobre doświadczenie na początek pracy
- buduje w ambitnym człowieku chęć do zmiany i podejmowania dojrzałych decyzji
- luźna atmosfera
- bardzo mili, pomocni, doświadczeni pracownicy ( w większości )
- 100% za sobotę
- zatrudniają wszystkich niezależnie od wieku (przypadek potwierdzony - zatrudniono kierownika w wieku 61 lat)
- firma chce się rozbudować i wejść w nowe standardy
- firma posiada dobry przychód i zysk, obrót prawdopodobnie również nienajgorszy
Wady:
- zakłamanie, bez podpisu na papierze nie ufaj w ani jedno słówko od kierownika i prezesa
- po 20, 30, a nawet 40 latach pracy zarabiasz max 2900 netto z premiami po 200 300 brutto
- człowiek który zarządza firmą nikogo nie trzyma, nie podejmuje rozmów o podwyżkach - nie podoba się, to żegnam
- nienegocjowalne umowy, podpis na umowie jest to albo ją bierzesz albo nie
- samorozwój mierny, nauka od starszych pracowników, rzadko kiedy poprzez płatne kursy czy szkolenia
- zawali jeden, wszyscy dostają po kieszeniach - brak premii dla całego zakładu jak statystyka się nie zgadza z "planem"
- paskudny problem z parkowaniem, przygotujcie się na parking pod pobliską galerią
- mocno przestarzały zakład pracy, stare sypiące się maszyny, zatykające się kanalizacje
- firma pomimo planów rozbudowy (informacje otrzymałem od jednego z pracujących tam kierowników) przez Covida nie rokuje za dobrze, określił to mianem "dziury w kadłubie wielkości gwoździa" może i nie zatonie za 2 dni ale zatonie