Stanowczo odradzam współpracę z tym pracodawca. Przemiał ludzi tak intensywny ze aż wstyd. Oczywiście ukryte dodatkowe koszta. Szef uciekajacy od trudnych tematów związanych funkcjonowaniem firmy. Z własnej autopsji odradzam współpracy jako pracownik. Śmieciowa umowa to Śmieciowa firma. Wiem, pracowałem i się przejechałem. Na sam koniec wynagrodzenie ucięte i brak kontaktu z szefem... mi pozostanie zawiadomić odpowiednie organy żeby prześwietlili firmę. Koszt wynajmu bez umowy to jest prawie 500€ za łóżko. Oczywiście jest po 2,3 w pokoju. O jednoosobowym pokoju zapomnij. A współpracując z nimi będąc na własnym rozrachunku to koszt 900€ za to samo łóżko i też w 2 albo 3 w pokoju. Rozboj w biały dzień. Dlstego ludzie pracują tam i szukają innych lepszych warunków. Firma krzak z dwulicowym szefostwem. Jak na moje to omijałbym szerokim łukiem, bo takiego dziadostwa w życiu nie widziałem a jestem już 15lat w zawodzie. Zaliczki? Jedni mają, drudzy nie, albo z wielką laska i trzeba się prosić... szef Jarosław to burak, a jego synalek nic nie lepszy. Groźby policja, interwencję na koszt pracownika. Dużo by tu wypisywać ale cieszę się że już w tym cyrku nie uczestniczę. Wszędzie lepiej niż tu. I najlepsze jest to że na rozmowie twardo mówią że zarobi się 11tys netto za miesiąc. To ściema, ja za miesiąc pracy otrzymałem 8600 zloty za ponad 200h... dlatego inspekcja pracy się wami zajmie prędzej czy później. FIRMA KRZAK. I jak zaraz maja się posypać komentarze od szefostwa jaki to ja zły i niedobry to lepiej zacznijcie normalnie płacić a nie w h**a lecicie. Ten kto to czyta i jeszcze nie zaczal współpracy to niech się 10x zastanowi czy warto podejmować współpracę z kimś kto oferuje tylko śmieciową umowę. Wszędzie lepiej tylko nie w tej firmie. Ja jestem bez nałogów i odradzam. Firma dla alkoholików albo ukraincow. Przesyłam negatywna opinie dlstego że mi się drobne nie zgadzają... (usunięte przez administratora) Cieszę się że już tam nie pracuje. Warto się rozwijać gdzie indziej. Tutaj Firma upadła na (usunięte przez administratora) i się dobrze urządziła. Wiem, byłem, pracowałem, i jestem wolny od tego dziadostwa. Ale śmiało, zatrudniajcie się i osoby tam pracujące częściowo potwierdza moje słowa. FIRMA KRZAK!
Piotr
20.04.2025 10:47
Coś w tym jest
Pillartec sp. z o.o.
29.04.2025 11:25
W odpowiedzi na powyższą opinię chcielibyśmy stanowczo podkreślić, że zawarte w niej informacje są nieprawdziwe i wprowadzające w błąd.
Pan Michał przepracował w naszej firmie 15 dni w marcu, a nie – jak twierdzi – cały miesiąc. W trakcie tego okresu otrzymał trzy zaliczki. Współpraca została zakończona m.in. z powodu braku szacunku do przełożonych, niewykonywania poleceń służbowych oraz zachowania, które negatywnie wpływało na atmosferę w pracy i wizerunek firmy.
Po zakończeniu współpracy Pan Michał odmówił opuszczenia mieszkania służbowego, mimo wcześniejszych jasnych ustaleń, że lokal przysługuje wyłącznie aktywnym pracownikom. Został więc zgodnie z regulaminem obciążony kosztami najmu, o czym był uprzednio poinformowany.
Dodatkowo informujemy, że firma zapewnia zakwaterowanie w pokojach jedno- lub dwuosobowych. Nie posiadamy pokoi trzyosobowych, o których mowa w opinii.
Opinia Pana Michała zawiera pomówienia, które godzą w dobre imię firmy i jej pracowników. Przypominamy, że zgodnie z art. 212 Kodeksu karnego, pomawianie osoby lub podmiotu o postępowanie, które może narazić na utratę zaufania potrzebnego do wykonywania działalności zawodowej, podlega karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do roku.
Zastrzegamy sobie prawo do podjęcia odpowiednich kroków prawnych w celu ochrony naszego dobrego imienia.
Zachęcamy osoby zainteresowane współpracą do bezpośredniego kontaktu z firmą – chętnie udzielimy wszelkich rzetelnych informacji. Stawiamy na profesjonalizm, szacunek i uczciwą współpracę.
Tomo
31.03.2025 23:02
W każdej firmie są plusy i minusy tutaj przeważają plusy.
Ja mogę polecić tą firmę, wypłaty zazwyczaj na czas, możliwość zaliczek , możliwość nadgodzin a co najważniejsze stabilna praca.
Osoby które narzekają to ludzie pracujący miesiąc w firmie i wędrujący z firmy do firmy za 0,5 euro więcej.
Jednym mankamentem jest to że stocznia na której pracuję jest około 17km od miejsca w którym śpię.
Obecny pracownik
20.03.2025 11:10
Pracuję w tej firmie od kilku lat...nie do końca się zgadzam z opiniami poniżej, nie mam problemu z płatnościami, dostaję wypłatę plus minus 2 dni w terminie. Jak ktoś miał problemy z nałogami to faktycznie mógł się nie odnaleźć ..
Nie polecam, omijać szerokim łukiem.
Na początku rozmowa i zapewnia na poziomie dobrze wykwalifikowanej kadry,następnie podczas trwania współpracy do akcji wkracza młodszy wspólnik firmy(chyba syn) próbuje wypocić swoim słabym rozumieniem zapewnienia w kwestii finansów(na czas) które zawsze mijają się z celem.
Mieszkanie miało być darmowe,niestety to czysty fałsz i kłamstwo,
Szkoda czasu.
Robert
29.08.2024 20:02
Nie polecam tej firmy , szef tej firmy (usunięte przez administratora) prosto w oczy , faktury na 30 dni termin do tego przeciągają , niby takie roboty fajne mają a biorą byle co , dobry fachowiec niech trzyma się z daleka , pozdrawiam
@Byłypracownik
08.03.2024 17:14
Przekładają datę przelewu ,z dnia na dzień ,z godziny na godzinę mimo opóźnienia ,opowiadają o nowych projektach a pieniędzy jak nie było tak nie ma
Sweetheart
27.04.2023 17:38
Za zerwanie kontraktu trzeba płacić karę w wysokości 25 tyś zł
Zostaw merytoryczną opinię o Pillartec Solutions Sp. z o.o.