Cześć,
pracuje w Superparkiet Sp. z o. o. już ponad 7 lat, uważam to za dobry wynik.
Czytając te opinie zastanawiam się czy pracuje w opisanej firmie?
Praca jest faktycznie po 9 godzin ale w pełni rozliczonych finansowo ( jest to powiedziane na rozmowie, żadna tajemnica ) - nikt nie pracuje godziny za darmo. W różnych firmach są różne godziny pracy, lekarze czy pielęgniarki pracują w dyżurach po 12 czy 24 h i nie maja płacone za 8h tylko za przepracowany czas. W dodatku my jako pracownicy nie jesteśmy sztywno rozliczani z przerwy czyli 15 minut i do roboty, każdy ma czas usiąść i zjeść na spokojnie. Zawsze tak było i jest, że jak się człowiek chce napić kawy to siada i pije nie ważne czy jest już po przerwie czy nie i nikt się krzywo na to nie patrzy. Każdy ma swoje obowiązki i liczy się to aby je wykonał, ale tak jest chyba wszędzie ???.
Jak w każdej firmie należy się wykazać i wykonywać swoje obowiązki i jeżeli robisz coś dobrze to będziesz doceniony - chcesz się uczyć dają taką możliwość. Nie radzisz sobie, masz z czymś problemy to rozmawiają z Tobą i próbują znaleźć rozwiązanie.
Wypłaty są na czas - przez 7 lat nigdy mi nie powiedziano dostaniesz wypłatę za parę dni.
Właściciele starają się prowadzić firmę bardzo rodzinnie, potrzebujesz wyjść wcześniej, spóźnić się czy wyjść na chwile na prywatne zakupy- zawsze była zgoda. Sama właścicielka często mówi "dobra zrób sobie przerwę na kawę" -pijemy kawę i rozmawiamy prywatnie a nie o firmie !! Takie prowadzenie ma swoje minusy bo Ludzie to wykorzystują nagminnie.
Co do "zaj....tości" moich pracodawców to się zgodzę, ale tylko pozytywnie- maja bardzo dużą wiedzę nie tylko teoretyczną ale i praktyczną i starają się ją przekazać pracownikom. Życzę każdemu aby przeszedł w pracy takie szkolenie jak ja.
Ustalmy jedną rzecz - wszystko da się zrobić ale nie wszystko powinno się robić !!! Czasem mam naciski od klientów aby położyć coś na " trochę" nierównie podłoże lub " trochę" mokre - oczywiście da się tylko potem mogą być reklamacje, niezadowolenie klienta i awantura !!! @Poeta @Piotr przedstawcie się i opiszcie swoje sytuacje dokładniej, chętnie odpowiemy jak to WY ze swoją wiedzą i umiejętnością czytania ze zrozumieniem sobie radzicie, a nie jakieś pół opinie, które nie wiadomo czego dotyczą - prawdopodobnie wyjdzie na jaw, że odmówiliśmy zrobienia czegoś co jest nie zgodne ze standardami a jakiś marny podwykonawca wmawiał wam, że się da to zrobić - wszystko się da ale nie wszystko można !!!
Jest bardzo duża ilość klientów, którym pomogliśmy wyprowadzić podłoża i wykonać montaże właśnie po takich " fachowcach" co " wszystko się da zrobić", szkoda, że o pozytywne opinie jest ciężej niż o te negatywy.
Dla chętnych polecam pracę w Superparkiet Sp. z o. o. - pracuję i nie szukam innej pracy.
Dla przyszłych klientów - zapraszamy do salonów odpowiemy na każde pytanie a jak będzie trudne to się dokształcimy i też odpowiemy !!
Pracownik.