W roku 2023 firma zanotowała przychody 129 tys. zł. W porównaniu do poprzedniego roku wynik wzrósł o 2%. Zysk brutto za ten rok został określony na poziomie 65 tys. zł.
Co o tym myślicie? Jak te wyniki wpływają na Wasze codzienne działania?
Gonza
07.02.2026 09:56
Fajnie jak to ktoś wyjaśni bo nie czaje jak z ponad 3 mln zrobiło sie lekko ponad 100 tys przychodu 🤨
28.01.2021 09:20
Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Webini Sp. z o.o.?
Internet Software House Sp. z o.o.
28.01.2021 20:54
Zapewniamy pełen komplet narzędzi do pracy. Wyposażenie może różnić w zależności od stanowiska ale przykładowo dla stanowiska Developerskiego są to:
- komputer
- 2 monitory
- mysz i klawiatura
- kamerka
-słuchawki
Hej! Przede wszystkim takie, które sprawiają, że nasza praca staje się prostsza i przyjemniejsza. Równie ważne są wartości, które sprawiają, że czujemy się u nas dobrze i stanowimy zgrany zespół ! :) Po szczegóły zapraszam na naszą stronę, sekcja "Jak działamy w Webini?" https://webini.pl/kariera/
Zielony
17.09.2020 20:01
Jak obecnie wygląda u Was proces rekrutacji? spotkania online, czy w biurze?
Internet Software House Sp. z o.o.
18.09.2020 09:59
Hej! obecnie wszystkie spotkania rekrutacyjne prowadzimy online :)
Cxx
01.06.2020 19:19
Jak na tak dobrze prosperujaca podobno firmę która chwali się ciągłym rozwojem to zarobki seniira z 5 letnim doświadczeniem na poziomie max 13k netto fv to tak dość słabo... mid 6-9k .. niech dostanie 7k. Z tego podatki, zusy i zostaje na rękę niecałe 5k ... dla kogoś z ponad 2 letnim doświadczeniem ! Proponuję jednak zweryfikowac te zarobki z rynkiem bo żaden 5 letni senior nie będzie za ok 13k pracować.. A to i tak Max ..
02.06.2020 19:10
Hej, dziękujemy za sugestie :) Weź pod uwagę, że każda firma jest inna, ma inne wymagania i inne potrzeby w zakresie pracowników w związku z czym wynagrodzenia również są różne. Regularnie weryfikujemy atrakcyjność naszych widełek, które proponujemy kandydatom. Mamy pełną świadomość tego, że na rynku funkcjonują oferty pracy z wyższymi widełkami natomiast wiemy też, że nasza propozycja jest atrakcyjna dla wielu kandydatów, dodatkowo proponujemy szereg benefitów pozapłacowych, fajną kulturę organizacyjną i jesteśmy mega zgranym teamem - a to dla wielu ludzi ma duże znaczenie w obecnych czasach - u nas jesteś członkiem zespołu, a nie trybikiem w wielkiej machinie :)
zaintrygowany
08.09.2020 14:45
2 lata doświadczenia i 5.000zł netto to mało?
samo określenie doświadczenie to trochę słabo. Ja mam bogate 30to letnie doświadczenia kulinarne, bo w naszym budynku jest bufet......
03.06.2020 11:43
Ciężko jest w systemie 12/12 w Webini Sp. z o.o.?
03.06.2020 13:37
W Webini mamy elastyczne godziny pracy, tak aby każdy z pracowników mógł dostosować je do swoich potrzeb.
24.04.2020 20:31
27.04.2020 14:42
W imieniu firmy, przepraszam jeżeli ktoś poczuł się dotknięty lub urażony podczas współpracy z nami.
Myślę natomiast, że skoro współpracowałeś z nami prawie 2 lata to musiały być też jakieś plusy tej współpracy :)
Prawda
27.04.2020 15:14
Niestety ta, jak i opinia napisana przez "K." są prawdziwe. Każdy kto pracował, bądź pracuje wie że tak jest. Szkoda nerwów. Tak jak kolega napisał ta sprawa nadaję się żeby to gdzieś zgłosić. Również pracowałem sporo czasu, nim przejrzałem na oczy.
K.
15.03.2020 12:13
Firma porażka, manipulacje i wyzwiska na porządku dziennym. Nie polecam nikomu kto ma szacunek do siebie.
23.02.2020 10:03
Czy w firmie Webini Sp. z o.o. są regularne szkolenia pracownicze?
25.02.2020 07:32
Hej, w tym roku startujemy z cyklem wewnętrznych szkoleń w Webini. Jesteśmy już po pierwszych TechMeet-ach, które zebrały świetne recenzje od pracowników :) Mamy nadzieje, że ten system rozwoju pracowników zostanie z nami na długo :)
ten_inny
23.01.2020 12:09
Zastanawiam się skąd taka rotacja juniorów. Ogłoszenie widzę średnio co 2-3 miesiące. Z czego to wynika ?
inne pytanie. Czy nadal proces rekrutacji (na wszystkie szczeble) oparty jest w pierwszym etapie o zadanie algorytmiczne do zakodzenia w 1,5h? jezeli się nie uda to dziękujemy dobranoc? bez rozmowy, bez pytań itd? Jeżeli tak to chciałbym się dowiedzieć jak czesto firma wykorzystuje algorytmy przy projektach webowych. Jakie konkretnie? Czy trzeba w pracy pisać własne funkcje które wyszukują jakieś dane w specyficznych przypadkach ? jeżeli nie to dlaczego był/jest taki proces rekrutacji ? co on wnosi ? Czy na prawdę firma odrzuci Seniora/mida bez rozmowy tylko dlatego, że nie udało mu się w 1,5h rozwiązac jakiegoś algorytmu? a co kiedy ten senior/mid potrafi napisąc wydajne rozwiązanie w dobrym kodzie, zna się na dobieraniu narzędzi, zna problemy wydajnościowe itd? (poparte rozmową/projektami na GH itd)
pytam, bo chyba corraz mniej firm korzysta z tego typu narzedzi rekrutacji. Zadania, owszem są jak najbardziej, ale zazwyczaj są to zadania sprawdzające faktycznie umiejętności. Typu napisz kilka klas zgodnie ze standardami, zrefaktoryzuj kod itd.
Przykład; przyjdzie do webini student który jest mocny w algorytmach/matematyce, rozwiąże to zadanie w ciągu 10 minut i zostanie przyjęty. a w rzeczywistości nie będzie miał pojęcia o żadnych psr, clean code itd. Dodatkowo ile webini wykorzysta jego wiedzy z algorytmów? aplikacje webowe w 98% przypadków korzystają z gotowych rozwiązań, bibliotek, rzadko się zdarza by trzeba było coś liczyć i pisać jakieś specyficzne wyszukiwania po tablicach wielowymiarowych.
algorytmy != programowanie obiektowe.
Gdyby firma webini pracowała w innej technologi, w innym segmencie produktowym, jak projektowanie gier, aplikacji niskopoziomowych itd, zgodzę się jak najbardziej, że algorymty są kluczowe bo od tego zależy szybkość i poprawnosć działania aplikacji, ale na litość nie w webdevelopmencie gdzie prostą stronę z panelem administracyjnym można wyklikać w Symfony w 10 minut z gotową bazą, tabelami, relacjami i całym crudem...
29.01.2020 16:10
Hej, już odpowiadam na wszystkie nurtujące Cię pytania :) Poniżej pozwoliłam sobie na przytoczenie fragmentów Twojej wypowiedzi aby trochę to wszystko usystematyzować :)
1.Ogłoszenie widzę średnio co 2-3 miesiące. Z czego to wynika ?
Tutaj mamy prostą sprawę, od roku jesteśmy w fazie dużego rozwoju naszej firmy, stale powiększamy portfolio klientów, a co za tym idzie powiększamy zespół Developerski. Sporadycznie oczywiście zdarza się rotacja pracowników - jak wszędzie :)
2.Czy nadal proces rekrutacji (na wszystkie szczeble) oparty jest w pierwszym etapie o zadanie algorytmiczne do zakodzenia w 1,5 godziny ?
Nie, obecnie proces rekrutacji wygląda inaczej. Oczywiście nie będę w szczegółach opisywać co się na nim dzieje, bo nie chcę zdradzać niespodzianki potencjalnym kandydatom.
Jeżeli się nie uda to dziękujemy dobranoc ? bez rozmowy bez pytań itd ?
W starym procesie rekrutacji ilość zadawanych przez nas pytań była bezpośrednim przełożeniem jakości kodu i rozwiązania jakie zobaczyliśmy u kandydata.
3.Jeżeli tak, to chciałbym się dowiedzieć jak często firma wykorzystuje algorytmy przy projektach webowych ?
Algorytmy w naszych projektach wykorzystywane są często. Np. 3 dni temu prowadziliśmy prezentację dla klienta, która zawierała w sobie bardzo skomplikowany algorytm przetwarzania danych księgowych dla setek tysięcy rekordów, co wymagało dużego nacisku na realne umiejętności algorytmiczne deweloperów. Jesteśmy firmą, która specjalizuje się w tworzeniu i kreowaniu zaawansowanych platform webowych, a nie prostych stron internetowych z panelem administracyjnym jak zasugerowałeś w jednej ze swoich wypowiedzi. I myślę, że tutaj tkwi problem niezrozumienia naszych procesów przez Ciebie.
4.Jakie konkretnie ?
np. 60% naszych projektów realizujemy dla branży FinTech.
5.Czy trzeba w pracy pisać własne funkcje które wyszukują jakieś dane w specyficznych przypadkach ?
Tak trzeba. Dla wewnętrznych systemów klasy Enterprise tego typu podejście do problematyki nie jest rzadkością, jednak większość algorytmów jest skupiona wokół procesowania danych, wyszukiwanie jest głównie realizowane na poziomie zapytań bazodanowych.
29.01.2020 16:10
6.Jeżeli nie to dlaczego był/ jest taki proces rekrutacji ? co on wnosi ?
Częściowo odpowiedź znajduje się w punkcie powyżej. Pytasz natomiast jeszcze co on wnosi/ wnosił, poniżej kilka przykładów elementów na które zwracamy uwagę:
umiejętność zrozumienia specyfikacji
umiejętność logicznego myślenia
czy kandydat pamięta o walidacji danych oraz obsłudze wartości skrajnych
umiejętność debuggingu
poprawność nazewnictwa
przestrzeganie zasad tworzenia dobrego kodu (kluczowe dla nas S.O.L.I.D, DRY, KISS)
mieszczenie się w estymacjach zadanych z zewnątrz
dogłębną znajomość PHP
weryfikację efektów własnej pracy
7.Czy naprawdę firma odrzuci Seniora/ mida bez rozmowy tylko dlatego, że nie udało mu się w 1,5 h rozwiązać jakiegoś algorytmu ?
Decyzja o odrzuceniu kandydata na weryfikacji technicznej zależy od tego co zaprezentował w trakcie realizacji, tutaj nigdy nie było prostej operacji gdzie odrzucamy wszystkich których kod nie działa. Jeśli dev miał jasną ścieżkę do zakończenia, gdzie widzimy, że w pełni rozumie co się dzieje w jego aplikacji i wie jak dokończyć pracę, to albo otrzymywał dodatkowy czas albo od razu przechodziliśmy do dalszych etapów. Wiele zależy od tego na jakim etapie są prace przy skończeniu czasu na realizację oraz tego, czy kandydat w oczach osoby weryfikującej potrafi domknąć zadanie.
8.A co kiedy ten senior/mid potrafi napisać wydajne rozwiązanie w dobrym kodzie, zna się na dobieraniu narzędzi, zna problemy wydajnościowe itd ?
To świetnie, ale jeżeli nie rozwiązał naszego zadania to znaczy, że zabrakło mu jednego z kluczowych elementów, na którym zależy nam u kandydatów. Umiejętności doboru narzędzi jesteśmy w stanie bez problemu nauczyć każdego.
pytam, bo chyba coraz mniej firm korzysta z tego typu narzędzi rekrutacji. Zadania, owszem są jak najbardziej, ale zazwyczaj są to zadania sprawdzające faktycznie umiejętności. Typu napisz kilka klas zgodnie ze standardami, zrefaktoryzuj kod itd.
To prawda, firm które specjalizują się w tego typu projektach jak nasze jest mało na rynku. Może to być jeden z powodów dla którym niewiele firm korzysta z tego typu rozwiązań. Natomiast my również obecnie zmodyfikowaliśmy nasz proces rekrutacyjny i w obecnej formie składa się z 4 mniejszych zadań i każde z nich bada inny obszar - algorytmika oczywiście została ale w nieco innej formie.
9.Przykład; przyjdzie do Webini student który jest mocny w algorytmach/matematyce, rozwiąże to zadanie w ciągu 10 minut i zostanie przyjęty, a w rzeczywistości nie będzie miał pojęcia o żadnych psr, clean code itd. Dodatkowo ile Webini wykorzysta jego wiedzy z algorytmów? Aplikacje webowe w 98% przypadków korzystają z gotowych rozwiązań, bibliotek, rzadko się zdarza by trzeba było coś liczyć i pisać jakieś specyficzne wyszukiwania po tablicach wielowymiarowych.
My nie korzystamy w 98% z gotowych rozwiązań. U nas potrzeba liczenia i tworzenia specyficznych rozwiązań jest na porządku dziennym. Jeśli jak mówisz jakiś Junior przyjdzie i rozpyka nasze zadanie - to świetnie - pozostałych rzeczy go nauczymy ! :)
10.algorytmy != programowanie obiektowe.
Dokładnie tak !
11.Gdyby firma webini pracowała w innej technologii, w innym segmencie produktowym, jak projektowanie gier, aplikacji niskopoziomowych itd, zgodzę się jak najbardziej, że algorytmy są kluczowe bo od tego zależy szybkość i poprawność działania aplikacji, ale na litość nie w webdevelopmencie gdzie prostą stronę z panelem administracyjnym można wyklikać w Symfony w 10 minut z gotową bazą, tabelami, relacjami i całym crudem…
Myślę, że biorąc pod uwagę wszystkie moje wcześniejsze odpowiedzi, znasz już odpowiedź na to :)
Matt
22.01.2020 20:37
Jeżeli cenisz sobie doświadczenie i chcesz się rozwijać, to miejsce jest właśnie dla Ciebie.
A.
11.12.2019 13:07
Wysłałam CV na stanowisko, które widniało na stronie internetowej firmy. Nie dostałam żadnej odpowiedzi na maila - ani potwierdzenia, że mail został otrzymany, ani czy będę w ogóle brana pod uwagę w procesie rekrutacji. Minęło kilka miesięcy, z ciekawości sprawdziłam stronę firmy. Interesujące mnie stanowisko nadal tam widnieje, z kolei na Pracuj.pl znajdują się zupełnie inne ogłoszenia. Jak wygląda proces rekrutacji, które ogłoszenia są aktualne?
13.12.2019 07:49
Cześć! Bardzo przepraszamy za niedogodności i brak informacji w temacie Twojego zgłoszenia ! Jesteśmy właśnie w trakcie zmiany naszej strony internetowej i już niedługo pojawi się ona w nowej wersji i uaktualnionymi wszystkimi danymi :) łącznie z procesami rekrutacyjnymi. Na ten moment rzeczywiście aktualne otwarte procesy u nas znajdują się na pracuj.pl.
08.10.2019 12:55
Czy w Webini Sp. z o.o. zawierane są umowy na zlecenie w okresie próbnym?
30.10.2019 09:20
Nie jest to nasze standardowe działanie.
Seba
06.10.2019 18:40
Czy jest elastyczny grafik pod studentów?
30.10.2019 09:17
Mamy elastyczne godziny pracy. Jeżeli osoba jest w stanie być dostępna w pełnym wymiarze godzin to co do samych godzin pracy jesteśmy w stanie się zawsze porozumieć :)
MW
05.09.2019 23:00
Miałem okazję współpracować w firmą Webini. Pomimo tego, że nasze drogi się rozeszły doceniam profesjonalizm z jakim firma jest prowadzona. Mega dużym plusem jest atmosfera panująca w firmie, świetni ludzie i zgrany zespół.
Cały dział Dev zorganizowany od A do Z. Jeżeli ktoś szuka pracy w PHP to polecam z czystym sumieniem.
nick
+ regularne spotkania crossdziałowe
+ poważne projekty
+ dobry sprzęt
+ kawa + owoce
+ specjalizacja web, którą widać i czuć
nick
06.08.2019 11:31
firma się rozwija, ciągle są nowe ciekawe projekty
Zostaw merytoryczną opinię o Internet Software House Sp. z o.o.