Współpracuję z firmą ECINDUSTRIA od 2018 roku. Jestem podwykonawcą w sprawach środowiskowych, a dokładnie wspieram projektantów w całej procedurze administracyjnej mającej na celu uzyskanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach (DŚ). Wraz z ECINDUSTRIA zrealizowaliśmy już kilka ciekawych projektów wspólnie w różnych częściach Polski.
Na bazie dotychczasowej współpracy z ECINDUSTRIA mogę z pełnym przekonaniem napisać, że wspólnie realizowane projekty były realizowane sprawnie, z bardzo dobrą wymianą informacji/danych, dobrym kontaktem. Projektanci ze zrozumieniem podchodzą do spraw związanych ze środowiskiem i dodatkowymi działaniami, które trzeba było wdrażać przy wspólnie realizowanych projektach aby uzyskać DŚ. Budujące było również podejście projektantów, który skoncentrowani są na rozwiązaniach a nie mnożeniu problemów.
Jeśli zaś chodzi o sprawy formalne współpracy, to nasze wszystkie dotychczasowe projekty były realizowanie na warunkach określonych w podpisanych umowach, których zapisy nigdy nie były naruszane. Płatności realizowane terminowo lub z bardzo niewielkim poślizgiem (akceptowalnym), zatem żadnych zaległości w tej kwestii nie mam.
Reasumując, moje dotychczasowe doświadczenia z firmą ECINDUSTRIA są zdecydowanie pozytywne. Myśle ze kolejne projekty przed nami, jeśli ECINDUSTRIA będzie projektowała przedsięwzięcia z grupy mogących potencjalnie oddziaływać na środowisko ;)