Lorenc Logistic Polska

• Łęg Witoszyn
  • Wikaryjskie
  • Uniechowo

3. Opinie o pracodawcach Włocławek
  5. Opinie o Lorenc Logistic Polska Sp. z o.o.

Opinie o Lorenc Logistic Polska Włocławek

Nie przegap nowości o Lorenc Logistic Polska Sp. z o.o.!

Kamil

05.12.2022 08:59

Pracowałem przez, pewien okres w firmie Lorenc jako dyspozytor i gdyby nie fakt, iż dostałem inną ofertę pracy (na którą czekałem ponad 3 m-c) pracowałbym tam dalej. Nie rozumiem negatywnych opinii, które tu się pojawiły. Fakt, praca spedytora/dyspozytora jest specyficzna, wymagająca, odpowiedzialna i nie kończy się wraz z opuszczeniem biura o 16:00. Nie każdy się do niej nadaje, a zwłaszcza Ci, którzy chcą odwalić 8h i iść do domu. Ci którzy się nadają i potrafią oddać się temu zajęciu są bardzo dobrze wynagradzani przez firmę. Sam widziałem ile dyspozytor tutaj może zarobić, co z resztą jasno jest określone podczas rozmowy kwalifikacyjnej, gdzie padają konkretne sumy. Atmosfera w biurze jest bardzo dobra w każdym dziale. Nikt nie patrzy się na Ciebie krzywo, jeśli czegoś nie wiesz każdy Ci pomoże, z każdym możesz normalnie porozmawiać, pośmiać się i pożartować. Po prostu normalni ludzie. (Tak przy okazji jest też codziennie ciepła zupa i owoce ????). To transport więc są momentami nerwy i ciśnienia kiedy nic nie idzie zgodnie z planem ale jest też momentami luz i śmiech kiedy wszystko idzie zgodnie z planem. Jeśli chcesz dowiedzieć się jak to jest być spedytorem/dyspozytorem to nie szukaj tutaj opinii stricte o tym rodzaju pracy. Jeśli natomiast szukasz opinii ściśle o firmie Lorenc to sugeruj się przewagą opinii pozytywnych nad tymi negatywnymi. Według mnie ze świecą szukać we Włocławku takiego pracodawcy jak Lorenc. Na koniec jeszcze jedna rzecz. Nie rozumiem jednego. Jeśli nie odpowiada komuś dana praca to ją zmienia i żegna się z obecną firmą jak człowiek, a nie wylewa pomyje na pracodawcę tylko dlatego, że nie pasuje komuś dany rodzaj lub specyfikacja pracy. Ja dostałem pracę, o którą długo się starałem, dlatego zrezygnowałem z pracy w Lorenc i nie widzę teraz żadnego powodu dla którego miałbym ich oczerniać. Wszystkim marudom, (usunięte przez administratora) radzę trochę wyluzować, a przede wszystkim winić siebie za niepowodzenia, a nie pracodawcę. Jeśli chcesz być dyspozytorem/spedytorem, wiesz z czym to się wiąże i wiesz, że temu podołasz to Lorenc jest bardzo dobrym miejscem aby to osiągnąć. Pozdrawiam Kamil

06.02.2020 13:10

obecny Kierowca

26.08.2021 12:56

Widać ewidentnie że kolega 'były' za punkt honoru postawił sobie ze zrobi a raczej napisze wszystko co tylko ślina mu na język przyniesie żeby wszystkich wystraszyć. Po przepracowanym roku w tej firmie jestem ogólnie zadowolony, nie jest źle flota się rozwija i odmładza no i są perspektywy na kolejne lata a przy tym to jest moja pierwsza firma gdzie kasa mi się zgadza konto=papier. Ci co odeszli i wylewają swoje żale na forum na 100% zmienili już w tym czasie kolejnych kilka firm - taka jest prawda.

28.11.2022 21:09

Masz rację typowy dziiad nastawiony na kasę
    Dave

14.11.2022 17:57

Mam pół roku doświadczenia w transporcie krajowym. Czy mam szansę na zatrudnienie? Pozdrawiam

13.08.2022 04:11

Czy moglibyście mi powiedzieć jak wygląda harmonogram pracy, w opisie ogłoszenia nie jest to zbyt jasne. I proszę mi napisać, jak wygląda teraz sytuacja płacowa. Z góry dziękuję.
    Jan

21.10.2021 17:50

To wiem, widzę po wydruku, ale nie udzielili Panstwo odpowiedzi dlaczego najniższa krajowa jest 2700 zł.
    FH 4

04.11.2021 17:48

Jasiu, wytłumaczę Ci bo widzę że nie kumasz tematu. Podstawa jest u nas 2700 zł bo prawidłowo każda firma powinna też wypłacać na papier pozostałe składniki wynagrodzenia kierowcy, które powinny być też oskładkowane (ZUS), jakby płacili u nas 8 000 zł w podstawie + pozostałe składniki wypłaty to byśmy zarabiali 14 000 - 15 000 netto :) Już kilka lat temu sprawdzaliśmy to z chłopakami u prawnika i potwierdził że jest o.k.

24.01.2022 15:26

W nawiązaniu do wątku, na L4 nasza firma wypłaca 80 % od całego wynagrodzenia.

24.12.2021 10:53

Szanowni Państwo z okazji Świąt Bożego Narodzenia
    składamy najpiękniejsze życzenia,
    pięknych i niezapomnianych chwil w gronie rodziny.
    Niech przyniosą one radość i wzruszenie
    oraz wzajemną życzliwość i optymizm
    w nadchodzącym Nowym Roku 2022

życzy -  zespół Lorenc Logsitic Polska
    News image
    Jan

21.10.2021 10:23

Witam, chciałem podpytac o wydruk który Panstwo udostępnili dlaczego wynagrodzenie zasadnicze jest 2700 zł jeżeli najniższa krajowa to 2800 zł? Będę wdzięczny za odpowiedź.

21.10.2021 13:59

Dzień dobry, wynagrodzenie zasadnicze to tylko jeden ze składników składający się na wynagrodzenie pracownika. Jak widać na wydruku podstawa składek na ubezpieczenia społeczna jest znacznie wyższa niż płaca minimalna. Pozdrawiamy

20.10.2021 19:45

Witam, Dziękuje za odpowiedź.

17.10.2021 16:21

Witam, Dostałem sprzeczne informacje na temat odciaganych składek,jedni mówią że od 6500 zł netto a drudzy że od najniższej krajowej?! Jak to w końcu jest ?

20.10.2021 11:05

Dzień dobry, na Pana pytanie odpowiedzieliśmy w najnowszym wpisie naszej firmy na go work, niestety tutaj nie mieliśmy możliwości dodania załącznika z wydrukiem z wynagrodzeniem za ostatni miesiąc jednego z naszych kierowców. Zapraszamy do zapoznania się z treścią. pozdrawiamy Lorenc Logistic Polska

17.10.2021 15:53

Witam, Czy to prawda że na umowie o pracę i tak widnieje najniższa krajowa ? Mam nieco zbieżne informacje od osób pracujących tutaj jako kierowca..
    Rafal

08.10.2021 14:00

Witam chciałbym się zatrudnić w firmie Lorenc proszę o opinie terazniejszych kierowców nie bylych
    Czy to prawda

01.02.2021 13:50

Rozmawiałem z waszym kierowcą na parkingu, czy to prawda, że w tym roku kupujecie 7 nowych volvo?
    Kadydat

11.02.2021 10:49

Czyli jest inwestycja w nowy tabor. Dobre są te Volva - ja pracuje na Scanii. Tragedii nie ma ale chciałem porównać.
    Scanio

02.10.2021 11:54

Tylko ze nie będzie miał kto jeździc nimi
    Były kierowca .

06.08.2021 16:06

Pracowałem jako kierowca w tej firmie jakiś czas i nie polecam . Bardzo duża rotacja i ciągle ukazujące się ogłoszenia o pracę mówią same za siebie . Odradzam .
    Kierowca (3lata)

16.08.2021 10:32

Tak, masz rację był jeden co tak długo pracował to sam wreszcie odszedł po tym jak szefostwo dowiedziało się że handlował firmowymi paletami :)
    Lorenc Logistic

22.08.2021 11:55

W odniesieniu do zarzutu dużej rotacji i ciągle ukazujących się ogłoszeń o pracę, chcielibyśmy zaprosić do przeczytania naszego wpisu na facebooku, dotyczącego zakupu17 nowych ciągników marki Volvo, oraz naczep marki Schmitz Cargobull.(usunięte przez administratora) !

Kontakt - Lorenc Logistic Polska Sp. z o.o.

Zielna 37 lok. 39 87-800 Włocławek

Branża główna: Transport i spedycja
    Zainteresowany mechanik

16.04.2021 18:30

Jestem zainteresowany ogłoszeniem na mechanika, jak wyglądają warunki pracy? Słyszałem od kolegi, że całość wypłaty na papier i wypłacają nadgodziny?
    mechanik

19.04.2021 10:24

Pracuje na serwisie od ponad 5 lat, całe wynagrodzenie mamy na papier + nadgodziny. Firma nie żałuje kasy na szkolenia i narzędzia, zawsze mogłoby być lepiej ale w porównaniu do innych serwisów w okolicy jest dobrze.

23.02.2021 22:04

Co macie w benefitach?
    Lorenc Logistic

25.02.2021 08:55

W Lorenc Logistic dążymy do satysfakcji naszych pracowników tworząc odpowiednie środowisko pracy, podnosząc ich kwalifikacje zawodowe i wykształcenie oraz wspierając ich rozwój osobisty. GWARANTUJEMY: *Atrakcyjne, regularnie waloryzowane wynagrodzenie i dodatek stażowy *Premię wakacyjna *Stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę *Możliwość podnoszenia kwalifikacji i dostęp do profesjonalnych szkoleń *Bezpłatną naukę języków obcych *Ubrania firmowe *Pakiet bezpłatnej opieki medycznej oraz ubezpieczenia na życie *Premię świąteczną *Przyjazną atmosferę w pracy
    Norbert

08.01.2021 16:05

Pracowałem w tej firmie kilka lat. Byłem kierowcą, musiałem zrezygnować ze względów zdrowotnych. Wiele komentarzy które się to pojawiają to frustracja osób leniwych, które nie potrafiły dostosować się do wymagań firmy. Proponuję wziąć te komentarze z dużym przymrużeniem oka, ponieważ większość negatywnych komentarzy jest po prostu nie prawdziwa! W tej firmie pracuje jeszcze wielu kierowców którzy są od początku powstania firmy i jakoś tutaj od nich nie widzę żadnego wpisu. O czymś to świadczy prawda?? (usunięte przez administratora)

12.01.2021 18:05

pracuje w tej firmie dopiero 2 lata ale to co piszesz zgadza się z tym jak to wygląda w rzeczywistości w 100%, zawsze znajdą się koledzy, którzy szukają pracy lżejszej od spania i tylko potrafią pisać bzdury jak to im się "źle" tutaj pracowało i skaczą po kolejnych firmach co pół roku!
    kandydat

04.01.2021 12:53

Witam Od kwietnia chciałbym zatrudnić się jako kierowca c+e. Mam doświadczenie na trasach miedzynarodowych z chłodnią, mam też podstawowy ADR. Jeździłem prawie rok ale sytuacja rodzinna zmusiła mnie do przerwy. Interesowałaby mnie opcja systemu 2/1. Pytanie czy taka opcja zatrudnienia jest przewidziana przez firmę?? Nadmieniam, że mieszkam w Głogowie i zarówno opcja Poznań jak i Wrocław jest dla mnie do przyjecia (choć wolałbym Wrocław ze wzg na lepszy dojazd). Pozdrawiam

07.01.2021 08:15

Dzień dobry. W celu informacji dotyczących zatrudnienia, bardzo proszę aby skontaktował się Pan z naszym działem Kadr. Tam uzyska Pan wyczerpujące odpowiedzi na konkretne pytania. Numer telefonu do naszej firmy to: 54 426 91 41. Pozdrawiam serdecznie
    Zainteresowany

19.12.2020 08:31

Piszą w ogłoszeniu że zjazd busem do Włocławka nie liczy się do pauzy, firma gwarantuje 45 godzin w domu. To prawda? Za weekend w kabinie rzeczywiście oddają poniedziałek wolny?
    Obecny kierowca

21.12.2020 11:13

To prawda. Mamy gwarancję 45 godzin w domu, jak zostaniesz weekend w kabinie to jest potem poniedziałek wolny bo oddają 66 godzin.
    Kierowca-obecny

09.12.2020 08:58

Pracuje w tej firmie od roku. Czasem jest lepiej, czasem jest gorzej. Trzeba się dostosować, jak wszędzie. Praca jest stała, wynagrodzenie za tą pracę jest adekwatne, co ważne, wypłacane jest na czas, nic pod stołem. Ja generalnie polecam

06.06.2020 10:29

Jaka atmosfera jest między działami w Lorenc Logistic Polska Sp. z o.o.?
    Bolek

01.12.2020 14:05

Jak ktoś kto tworzy wpis o 23:27 ma wiedzę jak wygląda praca w biurze od 8 - 16? Jestem pracownikiem biura i opinia wyrażona przez @yhy jest bardzo krzywdząca i nieprawdziwa. Atmosfera w biurze jest dobra, działy mocno się zintegrowane i współdziałają ze sobą.

09.12.2020 08:54

W działach jest ok, jest to praca z ludźmi. Każdy ma inny charakter, ale do tej pory nie spotkałem się ani z zakłamaniem ani ze sztuczną życzliwością, a pracuje od początku powstania tej firmy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Lorenc Logistic Polska?

15.09.2020 12:55

Czy pracownicy Lorenc Logistic Polska Sp. z o.o. chętnie uczestniczą w różnych formach integracji?
    Bolek

01.12.2020 14:09

Dwa razy w roku mamy imprezy integracyjne. W wakacje piknik rodzinny, głównie dla dzieci, a w zimę bal karnawałowy - super sprawa.
    Anatolij

01.12.2020 14:02

Czasem jest zgrzyt, jak w każdej firmie, trzeba sobie radzić. Obecnie pracuje w tej firmie 4 rok, muszę powiedzieć, że jak dla mnie jest wszystko w porządku.

01.12.2020 08:42

Pracuje się bardzo dobrze - dobre pieniądze i dobre warunki. Pracować trzeba, bo za darmo nikt wynagrodzenia wypłacał nie będzie. Atmosfera w pracy dobra, a ilość pracowników z długim stażem (biurowych i kierowców) mówi sama za siebie.
    Zdzichu

25.11.2020 09:00

Firma jak każda inna. Robisz swoje i jest ok. Ja nie mam problemu z nikim i niczym to co na papierze zgadza się z tym co wpływa na konto.
    Norbert

10.04.2019 18:36

Nie ma się czego podśmiewać ponieważ wszędzie brakuje pracowników i każde obcokrajowiec dostanie teraz pracę.

24.11.2020 14:59

Dla naszej firmy narodowość nie jest najważniejszym punktem podczas rekrutacji, liczą się umiejętności danej osoby i jakoś wykonywanej pracy.

16.01.2020 17:34

Jaki jest system premii uznaniowych w firmie Lorenc Logistic Polska Sp. z o.o.?
    Lorek

28.01.2020 11:08

Stażowe co 2 lata i dodatek za paliwo o ile zrobisz. Praca głównie nocki na telefonie i pod monitoringiem.

Zostaw merytoryczną opinię o Lorenc Logistic Polska Sp. z o.o.