HSL Polska

Oferta

Grupa Exploris

Linkedin

• Ciechanów

5. Opinie o HSL Polska Sp. z o.o.

Opinie o HSL Polska Warszawa

Nie przegap nowości o HSL Polska Sp. z o.o.!

Zen

05.02.2025 12:53

Zapytam podobnie jak kolega kilka wpisów niżej: Czy polecacie pracę jako maszynista w firmie HSL? Czy są grafiki na cały miesiąc? Ile miej więcej dni w miesiącu trzeba spać po hotelach, a może da się pracować z codziennym powrotem do domu? Dużo czasu trzeba spędzić w taksówkach? Jakie są plus minus zarobki? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Qw

17.11.2024 09:25

Bardzo słaba atmosfera, wszyscy odchodzą z tej firmy

Karola

05.05.2024 18:43

Jako specjalistka ds. finansowych i kontrolingu nie musiałabym mieć wykształcenia kierunkowego, ale zgodnie z ogłoszeniem oczekują doświadczenia i znajomości m.in. Excela. Podpowiecie jak rekrutacja może wyglądać? Ciekawi mnie jak dokładnie ewentualnie sprawdzają znajomość programów, czy musiałabym szykować się na jakieś testy przed rozmową?

08.05.2024 15:57

Dzień dobry, rekrutacja została już zakończona.
    Małysz

23.07.2023 18:31

Czy polecacie pracę jako maszynista w firmie HSL? Czy są grafiki na cały miesiąc? Ile miej więcej dni w miesiącu trzeba spać po hotelach, a może da się pracować z codziennym powrotem do domu? Jakie mniej więcej zarobki (nie chodzi mi o konkretną kwotę a jakieś widełki na które można liczyć) Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Grażyna

01.03.2023 19:48

HSL szuka właśnie pełnomocnika ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem. Obowiązków jest sporo, ale firma nie podała widełek płacowych. Może wiecie, ile na takim stanowisku się zarabia? Wspominają też o obowiązkowych podróżach służbowych, czy często się one zdarzają?

02.03.2023 10:39

Dzień dobry, aktualnie firma HSL Polska nie prowadzi rekrutacji na stanowisko Pełnomocnika ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem. Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy z aktualnym Pełnomocnikiem :)

22.05.2023 12:41

Dzień dobry, bardzo proszę o przesłanie CV na adres [email protected] Pozdrawiam :)

28.04.2023 14:37

Poszukujemy dyspozytora kolejowego!
    Wyślij aplikację i dołącz do naszego zespołu! :)

Obowiązki:
    · planowanie i nadzór pracy drużyn trakcyjnych w oparciu o bieżące
      zadania eksploatacyjne
    · prowadzenie spraw w zakresie obsługi trakcyjnej pociągów
    · bieżąca obsługa procesu transportu kolejowego realizowanych
      kontraktów i zleceń
    · planowanie kursów pociągów
    · składanie do PKP PLK wniosków o wydanie rozkładu jazdy
      pociągów
    · monitorowanie przebiegu pociągów spółki
    · organizowanie transportu i hoteli dla pracowników
      zaangażowanych w przewóz
    · praca administracyjna związana z realizacją zleceń

Wymagania:
    · mile widziane doświadczenie w branży kolejowej
    · wykształcenie średnie, mile widziane średnie techniczne w
      specjalizacji trakcja- eksploatacja
    · gotowość do podjęcia pracy w systemie zmianowym
    · znajomość obsługi komputera oraz pakietu MC Office
    · mile widziana znajomość angielskiego i/lub niemieckiego
    · dokładność i umiejętność analitycznego myślenia
    · duża samodzielność i odpowiedzialność

Oferujemy:
    · zatrudnienie na podstawie umowy o pracę lub umowy zlecenia
    · pracę w zgranym zespole
    · możliwość pracy zdanej
    · ubezpieczenie na życie finansowane przez pracodawcę

Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie CV na adres e-mail: [email protected]

15.03.2023 11:33

Niezmiernie miło nam poinformować o naszej obecności na targach Transport Logistics w Monachium. To, odbywające się co
    2 lata, wiodące wydarzenie w branży logistyki, mobilności, IT i zarządzania łańcuchem dostaw.
    Odwiedź nas w hali B6 na stanowisku 301/402 w dniach 9-12.05.2023. Serdecznie zapraszamy!
    News image
    Piotr

15.11.2022 18:32

Jak sie pracuje jako Maszynista w firmie HSL

31.08.2022 18:16

Panowie.....nie ma sie co spinac...jegliche ktoremu krawaciarzowi nie podoba sie.to niech wraca do jazdy w warsawce dokola komina......znam HSL bardzo dobrze pracuje tu juz 9 lat HSL DEUTSCHLAND ...i powiem krotko.......Jak ktos ma dwie lewe rece to nic nie potrafi...bo na SZACUNEK trzeba sobie zapracowac....

15.09.2022 09:46

Agata.... ale że kto?? Tobie chodzi o zarząd czy o tych pożal sie boze ......furmanow.....z lokomotyw?

02.10.2022 15:34

Na temat polskiego zarządu nie jestem w stanie nic powiedzieć......ja znam tylko z Niemieckiej strony wszystkich ......I będę ich bronił...

Kontakt - HSL Polska Sp. z o.o.

Duchnicka 3 01-796 Warszawa

REGON:141959058

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy
    W.D

30.09.2020 13:06

Może teraz ja coś powiem. Pracuje na PKP kupę lat, takiego dyrektora jak B.U. można sobie tylko wymarzyć. Znam go krótko ale po tym czasie bardzo go cenię i szanuję. Jest naprawdę dobrym fachowcem. Wśród maszynistów zawsze było powiedzenie " nogi na pulpicie, na 14 grupie i mam wszystko w d......e. I jeszcze coś. Nie narzekajcie na dyspozyturę bo chłopacy tak się wyrobili że tylko inne firmy mogą pozazdrościć. Wspomnę jeszcze o M i P , którzy naprawdę wiedzą co robią i za to im wielki szacun.
    Andy

07.11.2021 14:42

Myślę do tej firmy się przyjąć , po takim wpisie
    rogal

24.11.2021 08:56

Płacą średnio. Ale tobie może przypasuje.

29.09.2021 11:15

Były

17.11.2021 17:08

Wszystko ma wpływ jak sie chce zwolnić.

01.07.2021 01:09

Łukasz Romański

16.07.2021 16:22

Oświadczam, że nie dokonałem żadne z wpisów na tym forum, oprócz obecnego wpisu. Zgłosiłem do administracji prośbę o udostępnienie adresów IP osób, które wyrażały się na temat mojej pracy. ZENON to nie ja. Mam profesjonalny stosunek do firmy i nie wynoszę informacji poza firmę. Osoby które wyrażały swoje opinie na temat mojej pracy - gdzie UTK ją zweryfikował pozytywnie sprawdzając ją w 90% będą musiały mnie przeprosić. Nikt nie jest anonimowy w Internecie. STOP Hejterom. Jeśli chodzi o pracę w HSL to nie mam sobie nic do zarzucenia, może oprócz tego, że powinien być bardziej zasadniczy. Proszę mnie nie obrażać i nie oceniać mojej pracy.
    Łukasz Romański

16.07.2021 16:27

ZENON to nie ja. Nie dokonywałem wpisów na temat firmy HSL, ani żadnej innej. Mam profesjonalny stosunek do swoich klientów i nikt przeze mnie nie miał żadnych problemów. Przykro czytać takie rzeczy, kiedy włożyłem tyle serca i pracy, oczywiście mając też błędy, ale kto ich nie popełnia. zwłaszcza działając pod wpływem ogromnego stresu, którym wszystkim towarzyszył. Twoja opinia narusza moje dobre imię i ustalę kim jesteś. Nie jesteś anonimowy. UTK w protokole pokontrolnym zweryfikuje jakość mojej pracy!!!!!
    Apel Prezesa Zarządu

06.07.2021 10:41

Moi Drodzy, szanuję Wasze prawo do wyrażania swoich opinii, ale jednocześnie serdecznie proszę Was o to, by były one przemyślane i pozbawione personalnych uwag i uprzedzeń. Wszyscy jesteśmy jednym zespołem, każdy z Was, każdego dnia angażuje się w rozwój naszej firmy, każdy z Was ma u nas swoją rolę i miejsce. Bardzo Wam za to dziękuję. Pamiętajcie o tym jak ważny jest szacunek dla koleżanek i kolegów, z którymi pracujemy. Personalne szkalowanie i atakowanie jest niedopuszczalne i naganne. Zachowajmy poczciwość w naszych wpisach. Wygaśmy negatywne emocje. Stać nas przecież na konstruktywną wymianę opinii, do czego szczerze zachęcam. Nie tylko na tym portalu i internecie, ale również w otwartej, bezpośredniej dyskusji. Pozdrawiam jedyny tak wspaniały na świecie zespół Pracowników i Współpracujących HSL Polska i z firm „Siostrzyczek” naszej grupy. Jestem dumny z tego, że mogę z Wami pracować. Bartosz Sorokosz
    Rozalia

02.07.2021 08:49

A mi się dobrze z Prezesem pracuje. Konkretny i rzeczowy. nie toleruje ścimniania i niekompetencji. Ale zawsze mówi wprost i otwarcie. Jak się dobrze pracuje to potrafi docenić.
    Klara

02.07.2021 09:02

Prezes Krzysztof również ma fajne podejście. Ale oboje są wymagający.
    UnitPerformance

23.12.2020 14:49

Wynagrodzenie średnie rynkowe. Przewozy są dość rozproszone co nie pomaga w organizacji i powoduje pewne niedogodności dla pracownika. Trzeba to zaakceptować. Aktualny tabor chociaż serwisowany zakrawa o średniowiecze. Dotyczy to jednak nie tylko HSL. Obciążenie jest spore. Na pewno nie jest to praca dla każdego! Dobry kontakt z dyspozyturą. Kierownictwo 9/10. Uczciwy system i zasady. Atmosfera ok. Idealnie nie jest ale negatywne komentarze poniżej to większości zwyczajne brednie.
    Magda

10.09.2020 19:30

@stefanek gdzie słyszałeś ze się w firmie pogorszyło?
    Maszynista HSL

13.09.2020 19:23

A co robisz wywiad dla B.U prawda w oczy kole
    Stefanek

02.04.2020 18:51

Słyszałem że się pogorszyło, ale naprawde jest aż tak źle?? W STK też tak kombinowali i się forma skończyła..
    Irek

24.03.2020 01:47

@gaga a na jakich umowach pracujecie ?
    maszynista HSL

24.03.2020 09:11

Umowa o prace
    gaga

05.09.2018 16:47

Bardzo miła atmosfera, wspaniali profesjonaliści, dobre zarobki.

Zostaw merytoryczną opinię o HSL Polska Sp. z o.o.