Bader Polska Spółka Z .O.O

Bolesławiec

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 190 ocen.

Opinie o Bader Polska Spółka Z .O.O

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bader Polska Spółka Z .O.O

mania

przepraszam ta opinia dotyczy firmy -badera- a nie bader

mania

uwaga-panowie z firmy badera lubowo dzis wpadli z kosami na wioske chwalkowko ciekawe czy row za ekranem zaatakuja- bo w tym roku jeszcze ich tam nie bylo a chaszcze prawie wyzsze od plotu

Marta

@Xxxxzz czy Tobie tak się zdarzyło? Zwolnili Cię z pracy jak to tłumacząc? Czy ktoś też miał taką samą sytuacje, że po krótkim czasie pracy w firmie Bader Polska Spółka Z .O.O został zwolniony? Na jakiej podstawie tak się stało?

Szukasz pracy?

Marta

@heheszki czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź na temat firmy Bader Polska Spółka Z .O.O bardziej? Bo nie wiadomo do końca o co chodzi? Może ktoś da jakieś rady dla tych którzy chcą się tam zatrudnić?

zorientowany

Do Pań zwolnionych z badera (celowo małą literą!!) ! Firma Benix ( hotel Kelman ) poszukuje pracownic do szycia tapicerki meblowej... P.S. A w Kręgu to raczej nic nie napiszą, bo prezio wyszedłby na kłamcę... Przecież tak zachwalał otwarcie nowej, prężnej firmy, tyle miejsc pracy, a tu taki zonk !!! Może w Regionalej ?? Co Wy na to ?

heheszki

ta firma to dno i kilometr mułu

Siemanarakrzychastara

Ma się znajomych w Tygodniku Krąg wiec niedługo będzie coś o tym w gazetce :)

zorientowany

A może trzeba tą całą sytuację nagłośnić ? Nowa Sól to nie jest kopalnia niewolników ! OK, o robotę tu łatwo, ale o pracę już trudniej...

zorientowany

To prawda - nie ma już wykrawalni. Zamknęli z dnia na dzień. Ludzi zwolnili - to też prawda, że ponad 40 osób. "Katery&quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w gacie, bo i "po NICH" przyjadą.... Duży projekt (dla szwalni) padł w przedbiegach... Ogólnie źle się dzieje w BADER Nowa Sól. Smutne to i żałosne... Ludzi ma się za nic, no chyba, że za niewolników i popychadła... Na dodatek wiszą ogłoszenia dla szukających pracy !!! Takie praktyki powinny być nagłośnione i KARALNE !

zorientowany

Już raz to napisałem ale CENZURA usunęła, więc się powtórzę: "Seksualne mistrzostwo świata !! Wyruchać tyle ludzi jednocześnie !! Brawo !!".

Czarny

Około 40 osób zostało bez pracy :)

Słoneczko
@Czarny 21.03.2017 10:33
Bo byłem w tym gronie i wiem :) Na szczęście mi się udało i nigdy więcej nie chcę mieć nic wspólnego z tą pseudo firma która...

Czyli co, nie ma już wykrawalni??? pracowałam tam latem, w tamtym roku z fajnymi ludźmi. Zmieniłam pracę przed tą całą "rewolucją", potem dużo osób zwolniono lub przeniesiono, a teraz nie ma już całego działo? masakra

bezrobotna
@Słoneczko 22.03.2017 18:57
Czyli co, nie ma już wykrawalni??? pracowałam tam latem, w tamtym roku z fajnymi ludźmi. Zmieniłam pracę przed tą całą "r...

nie ma..

bezrobotna

I tym o to sposobem koniec naszej kariery na wykrawalni.

Były pracownik

Wszyscy piszecie o wykrawalni dlaczego nikt nie napisze o cutterach tam było i nadal jest nieciekawie z tego co wiem obrabianie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robienie po złości są tam kierownicy co tego nie widzieli albo nie chcieli widzieć. Ludzie nie idżcie na ten dział bo was wykączą psychicznie. Co niektórzy myślą że są najlepsi nie zastąpieni bez jaj niema takich ludzi a tymbarziej na tym dziale. Zajebiście się mi tam pracowało ale nie stety nie zmianą na której byłem.

polaczek

a jakie są zarobki w Bader ? jako zwykły szary pracownik lub na kontroli jakości?

Wariat

To kto tam teraz jest kierownikiem, że ja tego nie doczekalem

Szczesliwa1290

W końcu kierownictwo z wykrawalni domyslilo się ze czas najwyższy zrezygnować z funkcji na które się kompletnie nie nadawało i podjęło słuszną decyzję.Chodzi mi o jednego człowieka który najpierw rozwalił wykrawalnie zniszczył co bylo do zniszczenia a teraz ucieka jak jakis tchórz bo jednak nie podolal ale lepiej późno niż wcale.Brawo za mądrą decyzje.

Wowwwww

alicja z. 2017-02-03 12:44 hahahahaha masz racje często patrze na olx i na różne strony z pracą a tam wszędzie Bader Nowa Sól poszukuje do pracy śmiech na sali zwalniają, a później szukają ludzi do pracy. Zostają tylko ci co są zatrudnieni po koleżeńsku. Kierownictwo jest po prostu żałosne i na górze i na dole. Śmieje sie z was!!!

Była pracownica

Był okres, kiedy mimo całej tej rewolucji w Baderze, chciałam tu wrócić, mimo umowy przez agencję i marnych pieniędzy. Na dzień dzisiejszy bardzo się cieszę, że do tego nie doszło. Dostałam szansę w innym zakładzie na dobrym stanowisku biurowym, za dobre pieniądze, gdzie ktoś w końcu docenił moje ambicje i chęć rozwoju. I tego również wam życzę. Pozdrawiam ekipę M.Tycnera, jak i jego samego. życzę wam wszystkim wszystkiego co najlepsze, szacunku w pracy, bycie docenianym oraz współpracowników, którzy zawsze pomogą i nigdy nie zostawią was samych z problemem. Praca z wami była fajnym doświadczeniem. Trzymajcie się cieplutko :)

pracownica

agencja WORK SERWICE.S.A z Wroclawia zawiera umowe o prace w Firmie Bader Nowa Sol to jest jakas paranoja dlaczego Bader nie zawiera umowe z pracownikiem i co ciekawe SZWACZKA dostaje na umowie 6 ZLOTY na godzine , jak to jest mozliwe ze taka firma ktura szyje Pokrowce do Samochodow BMW AUDI placi 6 zloty na godzine ta firma to Pranie Pieniedzy no bo to jest smiech ze biora z Ukrainy i z Polski do szycia ludzie z ulicy kture nie maja Pojecia o Szyciu i prowadza nauke szycia w zakladze 1 godzina szyca a 7 godzin prucia to nawet w szkole na praktykach tak nie ucza Mysle ze dostali z Uni jakies pieniedzy i musza to wyciagnac a potem tak jak Groklin zwina manele i to bedzie koniec Kariery taki system pracy to tylko w Polsce jest dopuszczalny jak te Fifrmy Samochodowe biora te Pokrowce chyba ze bezplatnie i bez Kontroli no bo jak ktos kto niemial igly w Rekach moze szyc na Maszynie Przemyslowej takiego Pracownika to moze zatrudnic tylko IDIOTA...

alicja z.

Bader jest mistrzem w dawaniu co dzień to nowych ogłoszeń w sieci w poszukiwaniu kolejnych pracownikow... niebawem ludki w NS wam sie skoncza, zamkna interes i tyle bedzie po baderku....

Mk1

Ludzie czyto prawda że wykrawalnie mają zamykać w nowej soli?bo nie wiem co teraz mam zrobić??czy szukać nowej pracy czy nie,a już tyle ludzi mówi że zamykają więc nie wiem:/

Mk1

Ludzie czyto prawda że wykrawalnie mają zamykać w nowej soli?bo nie wiem co teraz mam zrobić??czy szukać nowej pracy czy nie,a już tyle ludzi mówi że zamykają więc nie wiem:/

Była sorterka

Nie wiecie może kiedy work service będzie wysyłać pity do rozliczenia? Pozdrawiam

Kamyk

Ja jakiś czas temu też pracowałem na wykrawalni, po tej rewolucji co nastała, zwolniłem się. Poszedłem teraz na strefę do pewnego zakładu i na wstępie dostałem 2,5 tyś na umowie próbnej +premia. A nie za marne grosze jak tak tu i w dodatku przez agencje z umowami przedłużanymi co miesiąc. Nie żałuję tej decyzji, bo w mojej nowej pracy jest lepiej. Teraz wiem, że można inaczej.

Ona

Ech. Brak mi słòw. Ja tam się cieszę z pracy. Z bonów na święta też. Całkiem przyzwoicie. Pracujè już jakiś czas i nikt mnie nie zwolnił. Może dlatego ze robię normę. Jestem w pracy i pracuje - nie obijam się, nie spóźniamy o tyle.

Jprd

To chore co robią w tym Baderze NS! Najpierw nie przedłużają umowy na szwalni a na olx ciągle pisze że szukają do pracy to po co zwalniacie?! Beznadziejny ten zakład brak mi słów po prostu..

ewcia

nie narzekajcie nie jest tak żle .dziewczyny z groclinu zmuszane są do pracy w grodzisku 8godz. pracy i 3 godz. dojazdu.a te z przemkowa to 1godz. więcej .i to na dwie zmiany.pozdrawiam.

agata

czesc interesuje mnie glownie praca w nowej soli... jakie sa zmiany, pracujecie pn-pt ? w jakich godzinach.? slyszalam od znajemoge ze na wykrywalni nie jest za ciekawie jaka jest wasza opnia na temat tego dzialu ?? pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

były pracownik

nie wiem po co cala rozmowa o tej firmie, proszę czytać wypowiedzi, kto pracował wie jaki tam panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ciekawskich szukania pracy do aplikowania i samemu sprawdzenia jak jest w bader NS. Myślę ze dwa lata i nie będzie miał kto dla nich pracować. zakładów pracy jest dużo w NS.

.......ppppp......

Nie podobało mi się BHP. Nie polecam. Widziałem na necie, że szukają ludzi na staż PO NAJNIŻSZYCH KOSZTACH. Z lekka wygląda na wyzysk kapitalisty.

Była sorterka

A ja bym się chętnie z kimś zamieniła, gdybym mogła. Dla mnie praca była ok. Przede wszystkim na miejscu, bez dojazdów, z fajnymi ludźmi, BEZ NOCEK. Z pewnością większość z was dobrze wie, jak nocki potrafią wymęczyć. Szanujcie to co macie, bo zawsze możecie trafić gorzej, albo przez dłuższy czas szukać odpowiedniej oferty pracy (ofert dla kobiet jest zdecydowanie dużo mniej, niż dla mężczyzn) :( Dajcie znać, gdyby Bader szukał pracowników, ja chętnie wrócę. (nie na szwalnie, bo szyć nie umiem, ale na pozostałe stanowiska- jak najbardziej) Pozdrawiam kochani

Bader

Przypominam wszystkim, że podpisywaliście zachowanie poufności o firmie w okresie zatrudnienia oraz przez 2 lata po jego ustaniu. To że wypisujecie tu ANONIMOWO, nie znaczy że jesteście anonimowi w sieci. I żeby się nie skończyło płaczem jak kilku dostanie dyscyplinarkę i pozew do sądu. Bo co dla niektórych to komornik częściej będzie przychodził niż do tej pory.

Zawiedziona.

Ja też pracowałam na wykrawalni. Z powodu L4 moja umowa nie została przedłużona. To nie było "lewe zwolnienie" po prostu zwichnęłam nogę. Zdarza się. Szkoda, że zostałam potraktowana tak jak inne osoby, które sobie nie przychodziły do pracy albo brały niedyspozycję. Szkoda, że firma traktuje wszystkich z góry. - Nie patrzą na to, że człowiek pracował, starał się, że przychodził punktualnie, ani razu nie wziął niedyspozycji, nie spóźniał się itp. Było L4 - a więc wypad. W żadnej firmie tak nie ma. Chętnie bym wróciła, ale nie mam takiej szansy.

Dorota

A taki chaos to tylko na wykrawalni czy w całym Baderze teraz?

wykrawacz co robi norme

Ludzie co za głupoty tu wypisują to brak słów :) Juz ktos wyżej tu napisał, że ludzi pozwalniani na ich własne życzenie, gdyby przychodzili do pracy normalnie a nie co miesiac jakies glupie wolne czy l4 to dalej były by 2 zmiany i produkcja by szła. Gdyby to była wasza firma też byscie chcieli takich pracowników co lecą sobie w hooya ?? Raz wykrawacz jest, raz go nie ma, pozniej przychodzi jak gdyby nigdy nic. Wiem bo pracuje na wykrawalni i widze kto jak chodzi do pracy. Zwolnili dobrych wykrawaczy i sorterki ale własnie dlatego ze brali za duzo wolnego. Zasady Habowskich sie skonczyly a ludzie przyzwyczajeni ze moga sobie nie przyjsc do pracy, jakas bajke Pani Magdzie sie wcisnie i bedzie ok.. Lizusy ?? Oj kogos troszke chyba dupka boli albo mysli ze jest na praktykach szkolnych. Ludzie to jest praca, zarabiasz swoja kasę, za walenie w hooya nikt Ci nie zapłaci,a jak nie pasuje to do widzenia... Jezeli chodzi o R. Antasa to mi nie zawadza. Jak sie nie wali w hooya to i kierownik jest spoko.. Pozdro i nie czytajcie glupot ludzi ktorzy teraz siedza w domciu bo nie chcialo im sie wczesniej pracowac... PS. Niby anonimowę gorzkie żale, a i tak można sie domyslic kto tutaj pisze :D

semper fidelis

kogo to 2016-12-08 15:45:31 wykrawacz 2016-12-08 15:55:59 Powodzenia i wszystkiego co najlepsze ale uwińcie się szybko i nie zasmradzajcie nam atmosfery.... i pamiętajcie ...... wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma....

Była sorterka

Ja pracowałam pod koniec lata,krótko na zmianie u M.Tycnera. Dobrze go wspominam, bo jak na kierownika- to był koleżeński. Ludzie na zmianie też byli fajnie, "tacy swoi". Pierwszy raz miałam taką fajną ekipę w pracy. Niestety miałam operację i ze względów zdrowotnych już nie wróciłam (lekarz zabronił mi dźwigać przez kilka tygodni). Nie wiem, jak jest teraz, ale słyszałam, że pozwalniali dużo osób. Myślałam, że firma ma potencjał, ale robi się to samo co za czasów poprzedniej firmy. Szkoda. Pozdrawiam wszystkich ze zmiany od M.Tycnera. Trzymam za was kciuki :)

ZadowolonaSorterka

To co tu wypisujecie jest jedną wielka porażka.... Zazdrośni egoisci.. Najlepsi zostali, a wy jak byscie solidnie i rzetelnie pracowali nie byli byscie zwolnieni . Przy zwolnoeniach było wszystko brane pod uwagę . Widocznie sie nie nadawaliscie i juz. Najlepiej obsmarowac na forum z zazdrości . Nie kumam was ludzie . Skoro było wam tutaj tak źle to powinnoscie się cieszyć ze nie musicie juz tu pracować oglądać ryja pozostałych pracowników i najważniejsze R. Antasa.... Pozdawiam zadowolona Sorterka hehe

Ja

Brawo!!!

semper fidelis

Nie zwolni bo balastu ciągnącego do dna coraz mniej a tych którym zależy procentowo więcej. Niestety Panie z Bolesławca za mało wymagały a za bardzo matkowały.... pracowały za pracowników pobłażały im wybrykom NNkom i bezmyślności. Włożyły ogrom pracy czasu i wysiłku żeby przeszkolić tępe pały co ledwie gimnazjum skończyły a gnoje wykorzystywały ich dobre serce. Jak przyszedł ojciec dyrektor to jest płacz i zdziwienie że w pracy trzeba pracować przychodzić zgodnie z regulaminem i wyrabiać normy utrzymując przyzwoitą jakość. Jak dostają kopa to smarują mądrości z dupy wyjęte w w necie. To nie kierownik tworzy atmosferę pracy tylko pracownicy i sami jesteście sobie winni ze jest tak a nie inaczej. Nie potraficie współpracować i rozmawiać ze sobą. Jesteście aspołeczną bandą epoki internetu bez cienia samokrytyki i obiektywizmu. Jedyny narząd jaki wam się rozwija to kciuk od pisania sms'ów. Warunki w NS są bardzo dobre dla tych którzy chcą pracować i pracy się nie boją. Ci którzy myślą że przestękają bezproduktywnie 8 godzin na palarni fora ze dwora, ci za których trzeba pracować bo nie przyjdą sobie z lenistwa do pracy wypierdalać, wiecznie chorych na kaca imprezowiczów z lewymi L4 za bramę. A księża na księżyc !!! Polityka personalna kierownictwa jest twarda ale niestety słuszna ...szkoda tylko ze wprowadzono ją tak późno bo cierpią na tym osoby które na to nie zasłużyły

Bolesławiec

Witam. Praca w firmie BADER to nie obowiązek. Jeżeli komu coś się nie podoba lub nie odpowiada to proszę się zwolnić i dać innym szanse. W Nowej Soli jest dużo ofert pracy proszę iść spróbować gdzie indziej szczęścia.

Lizusy

Do roboty a nie tylko narzekać potraficie! Żenada!

Marian
@Jeszcze pracownik badera 12.12.2016 14:43
Bo dostajecie lepsze zlecenia na których można zrobić metry a nasi wykrawacze dostają pozostały syf. Jeśli jesteś taki mądry to...

Dziewczyno po czym twierdzisz ze dostawali gorsze zlecenia? ?? Dostawali to samo i nie pisz glupot. Po prostu nie potrafili kroić albo zwyczajnie im się nie chciało. Przykład Audi Q3. Na zmianie Antasa 170, na zmianie Tycnera 130. Chyba więcej nie trzeba tłumaczyć

Szkodnik
@Marian 11.12.2016 16:45
I niby kto ze zmiany od Marka kroi 170 metrow ?? Bo odkąd zrobili jedna zmiane to żaden tyle nie zrobił a jedna zmiana jest juz...

Świeżaki na perlnappie robią tyle co nasz wykrawacz? Z waszej zmiany ledwo dochodza do 170 metrów, gdzie ten wariat robi po 250metrów. Na zmianie Antasa bylo po dwóch na kazdy stół i jaka średnia u nas szła na 120metrów? dobre bajki. Co do pracy w baderze na zmianie MTycnera było super, teraz jak dowództwo przejeli inni to kaplica.

anonim

(usunięte przez administratora)

Sorterka

Hehe co za bzdury :) Przeciez mamy dotatki godzinowe za prace. Malo robisz-maly dodatek. I nie piszcie tu bzdur. A kierwonik to malo poprzenosil po innych dzialach zeby pracy nie stracili? Kto te brednie tu wypisuje? Kolezanki z LOGISTYKI? A i A? Hahaha

Jacek

Z tego co wiem to byl spadek zamowien i przez to redukcje. Nie odstajemy tym od innych firm w nsoli. A skoro ludzie nie przychodzili do pracy to powtorzyli redukcje. Albo wyrabiamy co zaplanowano albo leca ludzie. W kazdej firmie jest tak.

damian

Ale to wszystko co złe tyczy się zakładu w Nowej ?? Bo widzę że przed portiernią postawili dużą reklamę że przyjmą ludzi. Także jak to jest z tą firmą w soli ??

Wolfcreek

Witam! Może ktoś z pracowników pomoże mi , i opisze jak wygląda praca w Bader Nowa Sól na stanowisku utrzymaniu ruchu - mechanik / ślusarz / elektryk ?? I jak w tej chwili jest ze zmianami w firmie ??

Lenuśka

Anonymous 2016-11-26 09:18:03 Masz racje pracowałam na szwalni w ns i naprawde kierownictwo wraz z liderkami zachowują sie jak za komuny mało tego nie raz widziałam jak liderki potrafią krzyczeć na pracującą tam osobe lub walić głupimi podtekstami. To nie miłe z ich strony, ale naprawde mogli by coś z tym zrobić.Takie zatrudnanie ludzi na chwile to kpina po prostu wykorzystują ludzi i tyle. Na wykrawalni zrobili teraz totalny chaos słyszałam. Jeśli miałam by składać CV to na pewno nie do firmy Bader. Ogólnie nie polecam tego zakładu pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Bader Polska Spółka Z .O.O - Bolesławiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bader Polska Spółka Z .O.O