Pozdrawiam21.05.2026 16:28
Praca sama w sobie jest w porządku, ale zarządzanie personelem pozostawia wiele do życzenia. Szef stosuje zasadę "jak najmniejszych kosztów", co odczuwa się na każdym kroku. Problemy z podstawowymi artykułami serwisowymi (np. brak sprężonego powietrza) czy słaby stan techniczny aut służbowych to tu codzienność.
Szef ma też tendencję do traktowania pracowników serwisu jako prywatnej pomocy – oprócz naprawy drukarek zdarzały się polecenia wywożenia śmieci czy wnoszenia sprzętu AGD lokatorom w prywatnych mieszkaniach przełożonego.
Atmosfera w firmie jest trudna, na co wpływ ma m.in. obecna codziennie w biurze siostra szefa. Powszechne jest kontrolowanie drobnostek i nagminne wysyłanie zdjęć np. pełnego kosza na śmieci na grupę firmową z pretensjami. Zdarzały się również sytuacje rzucania bezpodstawnych oskarżeń pod adresem pracowników serwisu.
O dużej skali problemów wewnątrz firmy świadczy fakt, że przez ostatnie kilka lat przewinęło się tu kilkunastu serwisantów. Tak wysoka rotacja na tym stanowisku mówi sama za siebie.
Ostrzegam też przed wiarą w obietnice składane pod koniec okresu próbnego czy umowy. Mimo zapewnień o podwyżce i zmianie stanowiska na lepsze, firma potrafi zakomunikować o nieprzedłużeniu współpracy w ostatni dzień, bez żadnego wcześniejszego uprzedzenia.
Podsumowując: Jeśli ktoś ma "nóż na gardle" i pilnie potrzebuje jakiegokolwiek zatrudnienia, pewnie wytrzyma tu parę miesięcy. Jeśli jednak szukasz stabilnej pracy na stałe w profesjonalnych warunkach – zdecydowanie nie polecam.