Nie polecam firmy Luxusolary, mimo, że sama była mi polecona przez znajomych, którzy byli zadowoleni. Z jakichś nie znanych mi przyczyn w 2022 roku Pan Olaf stracił możliwość realizacji instalacji elektrowni słonecznych. Najprawdopodobniej kłopoty finansowe, ale nigdy mi szczerze nie przyznał, chociaż wzbudzał duże zaufanie od samego początku. Podobno już kiedyś zbankrutował i partner, z którym zakładał firmę odszedł. Sam już chyba nie ogarnia biznesu. Miałem dużo cierpliwości, bo czekałem 1,5 roku. Umowę podpisałem w grudniu 2021 i do lipca 2023!!! istalacja nie została ukończona. W międzyczasie straciłem dofinansowanie z miasta. Zapłaciłem 50% zaliczki i moje pieniądze pewnie poszły na zakup części dla kogoś innego - moich paneli i falownika nigdy nie zobaczyłem, mimo obiecanek, że są w magazynie. Termin realizacji był ciągle z różnych przyczyn przesuwany - deszcz, wiatr, słońce, brak części, brak podnośnika, choroby pracowników, wypadki, itp., itd. Tylko część robót została wykonana, mimo że w ciągu 1,5 roku było bardzo dużo możliwości zakończenia instalacji. W końcu uzgodniliśmy, że rozwiązujemy umowę i Pan Olaf miał mi oddać zaliczkę pomniejszoną o koszt wykonanych prac. Nic z tego - zaliczki nie oddał i telefonu już nie odbiera i nie odpisuje na SMSy - kontakt się urwał. Zostałem zmuszony dochodzić swoich praw w sądzie i złożyłem pozew. Zostałem (usunięte przez administratora) i cały czas byłem okłamywany, że nie ma żadnych problemów i instalacja będzie zakończona. Okazuje się, że nawet lokalna polecona firma może być nierzetelna. Panie Olafie, tak się nie traktuje klientów! Dla zainteresowanych zostawiam kontakt do siebie (660 433 296) i ostrzegam przed nierzetelnym wykonawcą.