Opinie o Businessbar.Pl Sp. z o.o.
Na jakie benefity można liczyć w Businessbar.Pl Sp. z o.o.?
A można tak przedstawić mniej więcej jak on wygląda na poszczególnych stanowiskach? Jestem ciekawa.
Ktoś aplikuje do firmy Businessbar.Pl Sp. z o.o. w mieście Gliwice? Podzielicie się wrażeniami z rekrutacji?
Wiem, że każdy ma inne zdanie ale już jakiś czas pracuję w tej firmie i nigdy nie było takich problemów. Wypłata zawsze 10-tego. System premiowy uzależniony od wypracowania budżetu. Każda restauracja pracuje sama na premię i wszyscy powinni się starać o to żeby ją otrzymać. Z szefostwem też nigdy nie było problemów. Zawsze idą na rękę, ale to wszystko zależy od nas. Od naszego podejścia. Nawet w tej obecnej sytuacji różnie mogło być a jednak wypłaty są. Uważam że firma stawia na pracownika i zawsze wyciąga rękę. Nie oceniajmy wszystkiego w czarnych kolorach i pamiętajmy że jeżeli my będziemy się starać to na pewno będzie to docenione. Łatwo jest powiedzieć coś złego, ale coś dobrego? Już gorzej. Pamiętacie, wszystko zależy od nas ????
Powiedz to osobom, które nie dostały wynagrodzenia za luty. Teraz pracownicy nie będą pracować na swoje wypłaty i premie tylko na spłacanie byłych pracowników.
Proponuję najpierw doczytać jakie były kryteria świadczenia postojowego zapisane w tarczy a potem wypisywać bzdury bo jakoś dla mnie firma złożyła wniosek i otrzymałem kasę.
Kryteria były spełnione.... Osoby zatrudnione przez agencję pracy otrzymały postojowe, ponieważ ona wywiązała się ze swoich obowiązków i złożyła wniosek do ZUSu. (usunięte przez administratora)
Czyli od kogo??? Kierownik i Szef Kuchni może tak. Reszta najniższa krajowa i średnio po 40 niewypłaconych nadgodzin w miesiącu. Bo firmy nie stać. Brak przerwy tylko zasuwanie po 8h jak nie po 12h
Jaka premia to dopiero weszło od lutego tego roku. O czym wy piszecie. Piszci prawdę jak jest
Ciągłe problemy kiedyś było Sodexo było dużo lepiej można było normalnie wszysto załatwić z kadra kierowniczą a teraz ludzie z pierwszej łapanki ciągłe rotacje mam nadzieje że szybko wylecą!!!!
To znaczy, ze przyjmują osoby bez doświadczenia? Są jakieś szkolenia wdrażające dla takich pracowników czy od razu są wrzucani na głęboką wodę?
Każda nowa osoba w firmie pracuje pod okiem doświadczonych i często długoletnich pracowników firmy, niestety rotacja na stanowiskach jest i będzie. Trzeba tu zaznaczyć, że praca w gastronomii nie jest pracą lekką i wiele osób się w niej nie sprawdza, tym bardziej miło jest, gdy klienci okazują choć odrobinę uprzejmości wobec pracowników punktów gastronomicznych.
Trochę uprzejmości i ludzkiego traktowania to potrzeba od zarządzających ta firmą zeby nie bylo rotacji a nie od klientów, non sensowna odpowiedź pfff
No ogólnie moim zdaniem uprzejmość i dobre traktowanie to podstawa jeśli chodzi o działanie w firmie. To przecież tez przekłada się na zyski, bo pracownik, który pracuje w dobrej atmosferze jest efektywniejszy.
Jak w Businessbar.Pl Sp. z o.o. wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska?
Awans na wyższe stanowisko jest jak najbardziej możliwy. Każdego roku wielu z naszych pracowników awansuje, na wyższe stanowiska jak np. : Szef kuchni, kierownik itp. Jest to uzależnione od chęci i predyspozycji osoby pracownika ale bardzo wspieramy każdą osobę w naszej firmie w tym by się rozwijała.
Nie słuchajcie tego co piszą w ogłoszeniach nie ma żadnych premi w tej firmie. A kierownictwo pozostawia wiele do życzenia (usunięte przez administratora)
Czemu nie ma premii? Nikt nie jest w stanie zrobić targetów, czy co? Może firma cienko przędzie i stąd te oszczędności.
Ile można zarobić na stanowisku Kadrowa w firmie Businessbar.Pl Sp. z o.o. w miejscowości Chorzów?
Jaka umowa obowiązuje w Businessbar.Pl Sp. z o.o. podczas okresu próbnego?
Okres próbny do 3 miesięcy na Umowę o Pracę, lub Umowa Zlecenie. (zależy jak szybko skompletujesz wymagane dokumenty tj, lekarz, swiadectwa pracy, kwestionariusze)
A czy zarobki na tych dwóch umowach są takie same? I co możesz powiedzieć o atmosferze w Businessbar.Pl? Jak oceniasz podejście do pracownika w tej firmie? Co jest na plus, a co nie?
Śmieciowa nie szanuje się w tej firmie ludzi liczy się zysk nie człowiek. Praca dla ludzi beż sumienia, którzy wciskają ludziom nieświerze jedzenie z szyderczym uśmiechem na twarzy
Umowy na jakich zatrudniamy pracowników to nie "śmieciówki" , a zgodne z prawem pracy umowa zlecenie na okresie próbnym i umowa o pracę. Jeżeli mówimy o perspektywach to jest już bardzo indywidualna sprawa i dużo zależy tu od osoby pracownika. W naszej firmie co roku wiele osób awansuje na wyższe stanowiska, każdy z pracowników wie jakie ma perspektywy awansu i rozwoju w ramach organizacji.
Droga Dario, nie zatrudniamy pracowników na śmieciowych umowach, a na umowach zgodnych z prawem, objętych m.in. opłatami do ZUS. Okres próbny ( 1-3 miesiące) to umowa zlecenie z prostego powodu – zdarzają się nieuczciwi pracownicy, którzy po dwóch dniach pracy znikają na L4 i już nie wracają. Dla firmy oczywiście, ważny jest wynik finansowy – inaczej nie działalibyśmy jako firma ale najważniejsi dla nas są ludzie. Piszesz o nieświeżym jedzeniu – jako pracownicy mamy prawo do codziennego ciepłego posiłku, uważasz, ze sami byśmy się „truli”?
A może chcesz się z nami podzielić opinią o naszej firmie? Przyjmujemy każdą merytoryczną uwagę i rozwijamy nasza organizację by sprostać każdemu wyzwaniu.
Nie zgadzamy się jednak na nieprawdę, obelgi i pogwałcenie dobrego imienia naszej firmy czy naszych pracowników. Pamiętaj - wolność słowa ma swoje granice, a polskie prawo chroni honoru osób fizycznych jak i firm.
Czy w Businessbar.Pl Sp. z o.o. są paczki/bony świąteczne?
W sumie to tak nie za wiele się dowiedziałam z Waszych odpowiedzi :D Może napiszecie jak dokładnie te paczki wyglądają ;) Ale tak rzetelnie co i jak :D
Drogi PRACOWNIKU, w czasach pandemii, tak ciężkich na początku dla branży gastronomicznej, uważamy, że w lepiej złożyć życzenia świąteczne pracownikom wręczając przy tym nawet drobny upominek, niż nie wręczyć nic i udawać , że Świąt nie ma... Proszę pamiętać, że wiele firm nie robi nawet drobnych prezentów świątecznych. Mamy nadzieję, że kolejne lata będą dla wszystkich zadowalające.
(usunięte przez administratora)
Potwierdzam,wyzysk,zero przerwy i praca non stop.Trzeba pracować za pięciu bo najczęściej kierownik i szef kuchni to układzie,a reszta zapiepsza .W jednym czasie jesteś kasjerem, kucharzem,biegasz na zmywak po sztućce i talerze,dokladasz do pieca jedzenie,wykladasz je do bemara,rozkladasz towar, sprzątasz.Obslugujesz setki ludzi na kantynie,a na nockach to w ogóle jesteś sam i brakuje Ci conajmniej z 5 rąk.Wyzysk,wyzysk,wyzysk.
Oskarżenie o mobbing to bardzo poważna sprawa. Przypomnę, że z definicji mobbing to prześladowanie, uporczywe nękanie i zastraszanie, stosowanie przemocy psychicznej wobec podwładnego lub współpracownika w miejscu pracy. Czy właśnie takie sytuacje miały miejsce w Businessbar.Pl? Czy były podejmowane jakieś szczególne kroki w tej sprawie?
Dokładnie w Adiencie kierownik Darek i Szef Kuchni Adrian nie wchodzą sobie w drogę. Jeden nie powie nic na drugiego. Szef kuchni truje a kierownik przymyka oczy
Moje pytanie kieruję do zarządu firmy. Czy Szef kuchni to jest ktoś kto jest w waszym zarządzie. Ten człowiek czuje się jak ryba w wodzie. My zgłaszamy skargi przykładem jest czwartkowa zapiekanka, niejadalna, śmierdząca a w piątek znowu ona jest podawana. Nie wspomnę o wielu innych potrawach. Takich jak pulpety w sosie czy mielone robione raczej z odpadów gdyż smak i zapach pozostawia wiele do życzenia. My za to płacimy żeby nam rujnować zdrowe??? Czy państwo poczuwają się do odpowiedzialności za personel??? Brak mi słów i nie tylko mnie. Potraktujcie to jako lekcję a nie hej w waszą stronę. Znismaczony klient Business Baru w firmie Adient
Na jakie benefity można liczyć w Businessbar.Pl Sp. z o.o.?
@pracownica wyzysk? i wcale nie macie przerwy?
(usunięte przez administratora)
Dużo pracy mało płacy.Ale wysokość pensji zapisana jest w umowie za jaka zgodziles/ zgodzilas się pracować. Brak przerwy trzeba w takim razie egzekwować od swojego bezpośredniego przełożonego. Szefostwo- (usunięte przez administratora) Trudno sie odnieść bo nie wiadomo o kim mowa jak używasz słowa szefostwo - bezpośredniego przełożonego? Prezesa? Wlascicieli? Umowy śmieciowe ? Są owszem umowy zlecenie ale tylko dla nowo zatrudnionych na początek albo dla osób pracujacych dorywczo.
Wspomniałeś o umowach zlecenie dla osób pracujących dorywczo. Jak dokładnie wygląda taka możliwa dorywcza praca w Businessbar.Pl? Czy można sobie wtedy wybierać pasujące nam dni pracujące? Jest jakaś minimalna liczba godzin, którą trzeba wyrobić? Jak to wszystko jest ustalane?
Dokładnie i nic się nie zmienia w tym temacie
Dzień dobry, Od dwóch lat jestem klientem stołówki Jakość serwowanych potraw jest nie najlepsza, zdarza się trafić na stare zepsute jedzenie i takie które wygląda jakby było odgrzewane kilka dni pod rząd. Rozumiem oszczędności ale może warto było by lepiej planować ilość sporządzanych potraw. Plusy: - reklama oraz ładnie wykonana strona internetowa Minusy: - jakość sporządzanych potraw - cena do jakości - podawanie klientom zepsutego jedzenia Firmom które szukają cateringów do swoich zakładów pracy odradzam współpracy z powyższą firmą. Pozdrawiam Klient Buisnessbaru,
W dobie koronawirusa jak i przed niewiadomo ile się zarobi wyzysk i nic więcej chcieliby żeby w soboty pracować za darmo zalegają mi kasę za soboty i nie wypłacili jak do tej pory opieki na dzieci bo twierdzą że nie mają pieniędzy (usunięte przez administratora) uwaga na tą firmę radzę się zastanowić zanim podejmie się tam prace
Nie wiesz ile zarobisz? Wydaje mi sie ze kazdy wie ile bedzie zarabial bo w umowach czy o prace czy zlecenie podana jest stawka za jakas sie podejmuje pracę .
Jakie godziny pracy przyjęte są w firmie Businessbar.Pl Sp. z o.o.?
OPINIA PRACOWNICZA: Totalna porażka???? Zero przerwy przez 8h harówy. Brak drobnych w kasetce na start. Rękawiczki jednorazowe wyliczane. Zero dezynfekcji! Stare buty i brudne kamizelki, fartuchy jakby z gardła komuś wyciągnęli?! Jedzenie zamrażane-odmrażane milion razy. Kierowniczka bez doświadczenia, przychodzi na chwilkę do pracy i o dziwo ma kupę nadgodzin!? Ciekawe skąd? Czy pan prezes czy prezesowa wie jaki (usunięte przez administratora) prowadzą??? Sprawą i tą firmą powinna zająć się inspekcja pracy i sanepid! Omijajcie ta firmę z daleka!!!
Jak długo trwa proces awansu w Businessbar.Pl Sp. z o.o.?
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Businessbar.Pl Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Businessbar.Pl Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 5.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Businessbar.Pl Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 4, z czego 0 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jakie są opinie klientów o firmie Businessbar.Pl Sp. z o.o.?
Liczba opinii klientów firmy Businessbar.Pl Sp. z o.o., to 2, z czego 0 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a, 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!