Opinie o Pamo Plast Ustrzyki Dolne
Pracownik biurowy
Główny Księgowy / Główna Księgowa
PRACOWNIK PRODUKCJI
04.06.2023
MAGAZYNIER z uprawnieniami na wózek
Główna Księgowa / Główny Księgowy
17.05.2023
Grupy montażowe stolarki otworowej / okien i drzwi
Warszawa
19.04.2023
PROJEKTANT STOLARKI OTWOROWEJ
08.10.2022
Koordynator prac serwisowych / montażowych
Warszawa
08.10.2022
Czy pracujesz w firmie Pamo Plast Sp. z o.o. sp.k. lub pracowałeś/aś?i podziel się swoim zdaniem na temat tej firmy.
KOLEJOWA 6 38-700 Ustrzyki Dolne
*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.

29.12.2025 10:45
05.02.2026 17:15
06.02.2026 06:11
20.02.2024 11:52

20.02.2024 12:12
Przychód netto [PLN]
Zysk / strata brutto [PLN]
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
08.07.2025 10:21
Asystent AI
29.01.2024 08:40

29.01.2024 09:10
Jesteś Pracodawcą?
27.10.2023 18:49
Wywiadu udzielił/aJustyna Bloch
29.08.2023 15:49
Czym zajmuje się Państwa firma?
Jesteśmy producentem okien i drzwi z drewna, pvc i aluminium. Prowadzimy realizację inwestycji, serwis oraz transport na skalę krajową i międzynarodową.
W jakich miastach Państwo działacie?
Działamy na terenie całej Polski. Nasze siedziby mieszczą się w: Ustrzykach Dolnych, Sanoku, Krośnie, Łańcutu, Rzeszowie, Krakowie, Tarnowie, Warszawie, Łodzi.
Jak duża jest Państwa firma?
Zatrudniamy około stu sześćdziesięciu pracowników. Ponadto współpracujemy z ekipami podwykonawczymi w innych miastach.
Jak wyglądały początki firmy? Skąd pomysł na działalność w tej branży?
Nasza firma powstała w 1996 roku w Ustrzykach Dolnych. Początkowo w zakładzie zatrudnionych było 10 pracowników. Zajmowali się oni produkcją okien i drzwi z PCW. Dobra jakość oferowanych produktów oraz troska o klienta skutkowały szybkim wzrostem popularności naszej marki na rynku lokalnym. Dlatego wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów już w 1998 roku wzbogaciliśmy naszą ofertę o wyroby okienno-drzwiowe z aluminium, a w 2001 roku o wyroby z drewna. Nieustanne podnoszenie jakości oferowanych produktów oraz doskonalenie technologii przyczyniły się do zwiększenia popularności firmy za granicą.
Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?
Pamo to jedna z najprężniej rozwijających się firm nie tylko na Podkarpaciu – nasze aspiracje sięgają całego kraju. Podnoszenie kwalifikacji naszych pracowników, poszukiwanie lepszych rozwiązań, inwestycje w technologię, najwyższa jakość produktów i zadowolenie klienta sprawiły, że z lokalnej firmy rodzinnej staliśmy się organizacją ogólnopolską. Wyznawane przez nas wartości i misja firmy nie zmieniły się od początku naszej działalności.
Oferta Pamo wykracza poza granice kraju. Wygląda jakby konkurencja w Europie była dźwignią do Państwa wzrostu, co na to wpłynęło?
Unikalna relacja ceny do jakości naszych produktów oraz fachowa obsługa zostały docenione również poza granicami Polski. Z naszych produktów korzystają już klienci wszystkich krajów Europy oraz USA i Izraela. Inspiruje nas innowacyjne wzornictwo, dlatego otwieramy się na nowe możliwości wytwórcze, pozwalające na optymalizację efektów produkcji.
Jak wygląda struktura Państwa firmy?
Posiadamy następujące działy produkcyjne: drewna, w której zatrudniamy około dwudziestu osób, aluminium, w której zatrudniamy około piętnastu osób, pcw, gdzie zatrudniamy około trzydziestu osób. Pracowników biurowych mamy około dwudziestu. Dodatkowo posiadamy osiem biur handlowych na terenie kraju, łączna liczba pracowników z tego działu to 20 osób. Mamy też oddział logistyki i utrzymania ruchu, w którym zatrudniamy dziesięć osób. Ważni są również nasi montażyści i serwisanci, których zatrudniamy łącznie około trzydzieści pięć osób.
Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?
Najpierw przeprowadzamy wstępną selekcję CV i kontaktujemy się z wybranymi osobami w celu zaproszenia ich na rozmowę. W przypadku pracowników biurowych dodatkowo odbywa się szkolenie komputerowe z naszego wewnętrznego programu, dotyczącego stolarki okienno-drzwiowej. Po szkoleniu następuje finalna rozmowa. W przypadku pracowników produkcji rekrutacja podzielona jest na trzy etapy. Etap pierwszy to wstępna rozmowa. Po niej następuje etap drugi, czyli rozmowa z merytorycznym i praktycznym sprawdzianem umiejętności. W trzecim etapie rekrutacji pracowników produkcji przeprowadzamy finalną rozmowę. Kandydaci zainteresowani współpracą mogą wysyłać swoje zgłoszenia pod adres: [email protected].
Kto odpowiada za rekrutację?
Za rekrutację w naszej firmie odpowiada Dział HR.
Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?
Pierwsze dni pracy to obowiązkowe szkolenie BHP. W przypadku pracownika produkcji otrzymuje on dodatkowe szkolenie na danym stanowisku pracy.
Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?
Aktualnie poszukujemy pracowników na stanowiska: magazynier, pracownik produkcji, pracownik biurowy. U kandydatów cenimy doświadczenie zawodowe, umiejętność szybkiego uczenia się i pracy w grupie, proaktywną postawę, pracowitość i zaangażowanie w wykonywaną pracę.
W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?
W zależności od stanowiska prowadzone są szkolenia i kursy. Aktualnie dla naszych pracowników prowadzimy kurs angielskiego i stolarki okienno-drzwiowej. Niebawem odbędzie się szkolenie z komunikacji i sprzedaży.
Jakie macie Państwo plany rozwojowe?
Planujemy rozwinąć nasz udział w sprzedaży okien i drzwi na rynki zagraniczne. Rozważamy również otwarcie dwóch nowych oddziałów handlowych.
10.08.2023 13:41

02.08.2023 08:50
02.08.2023 08:39
02.08.2023 08:31
02.08.2023 08:22

Pamo Plast Sp. z o.o. sp.k.
02.08.2023 07:43
17.01.2021 10:38