Makpol Recykling

• Draliny
  • Solarnia
  • Glinica

3. Opinie o pracodawcach Lubliniec
  5. Opinie o Makpol Recykling Sp. z o.o.

Opinie o Makpol Recykling Lubliniec

Nie przegap nowości o Makpol Recykling Sp. z o.o.!

Łukasz

26.03.2025 09:51

Pomimo kilku aut oczekujących na rozładunek, czas oczekiwania tylko 1:30 godzinny. Choć czasem udaję się wjechać od razu zgodnie z awizacja. Ale sam rozładunek przebiega sprawnie,a posługa jest konkretna i merytoryczna.

Stefan

05.07.2026 18:18

Witam dlaczego mój komentarz na temat tragicznego wypadku został usunięty?

Tomek

23.01.2026 06:14

Witam. Ostatnio widziałem ogłoszenie iż szukają pracownika do wprowadzania danych do Bazy BDO. Jaka atmosfera panuje na tym dziale ?? Czy faktycznie firma ma opóźnienia w wypłatach.
    #PracownikBiurowy

08.12.2025 04:50

Janusz Chełmek

10.12.2025 22:36

A ten syn tego wiceprezesa Lucjana D to dopiero kawał H.ja pamiętam było lato lipiec 2024 na hali 48 st c wody brakowało to poszedł i ludziom wody z kranu uzupełniał banki od wodopoju.
    Chętny

03.09.2025 16:06

Jak z terminami wypłat? Nadal problemy, oferta kusząca, ale to trochę zniechęca
    PRACOWNIK

03.12.2025 16:43

wypłaty są w terminie wcześniej ustalonym i się sprawdzają.
    PRACOWNIK

03.12.2025 16:35

Każdy nowy pracownik jest dokładnie informowany o terminie wypłaty i faktycznie nie ma tutaj żadnych opóźnień. Przy uwzględnieniu weekendów oraz systemu premiowego można bez problemu osiągną zarobki na poziomie około 10k netto - wszystko zależy ile zrobimy nadgodzin. Firma zapewnia zaplecze socjalne - dostępna jest kuchnia, szafka, łazienka oraz prysznic. Sama praca nie należy do szczególnie ciężkich, a osoby które się sprawdzają, zazwyczaj zostają w firmie na dłużej.

14.09.2025 16:40

16.09.2025 12:37

Witam. Od początku roku wypłaty z tytułu umowy o prace są w terminie 10 - 15 dzień miesiąca może raz było znaczące opóźnienie. Widać że się starają.
    Niewypłacalni !

26.05.2025 15:26

Szukasz dobrze płatnej pracy ? Śmiało, zarobki w umowie wysokie. Jest tylko jedno ale. Wypłat nie ma. To znaczy są, dla prezesa, bo buduje sobie nowy dom i kupuje nowe luksusowe auto ale pracownicy muszą poczekać. Albo złom sobie sprzedać , bo kasy nie ma na wypłaty. Uciekam stąd bo mam dość .
    Marco

02.03.2025 16:18

Czy problem z płatnością na czas nadal występuje? Proszę napisać jakie są warunki socjalne?
    na miejscu

20.03.2025 13:39

Po ostatniej kontroli terminy z wypłatami się nagle poprawiły . Zobaczymy na jak długo ... Warunki socjalne - szatnia jak szatnia każdy ma swoją szafkę, miejsce na przerwę i kawę, prysznic dla pracowników.

Makpol Recykling Sp. z o.o.

05.11.2024 11:49

N

18.09.2024 13:03

Skoro mają państwo takie problemy z wynagrodzeniami to znacie taka instytucje jak PIP(państwowa inspekcja pracy) jak by kilka osób poszło na P.Polaka i pokazało przelewy bądź paski z wypłat o ile je otrzymujecie to by może po zapłacie kar nauczył się wypłacać na czas pieniądze.
    Gośka

23.05.2024 08:01

Jeśli nie płacą na czas, to nie rozumiem, czemu jeszcze robicie. Chyba nie dla poczucia misji, co? Może stawki są na tyle dobre że warto czekać?
    miejscowy

31.05.2024 08:52

Płaca jest faktycznie ciut lepsza niż gdyby pracować w jakiejś zwykłej firmie np za wózkowego . Czasami warto poczekać, ok, ale też nie po to się pracuje przez cały miesiąc, żeby potem czekać i czekać, aż łaskawie się zapłaci. Jest nieraz gonitwa, jeden szef jest strasznie opryskliwy wobec pracowników. Naprawdę super się tak czeka na swoje pieniądze, jednocześnie patrząc jak prezes wyjeżdża sobie z rodzinką na wczasu do USA. A ty masz Komunię , Dzień Dziecka , Majówka itp ... i nie wiesz jak wytrwać do wypłaty która może będzie jutro, a może za 2 tygodnie. Kto pracuje ten pracuje. Ale nie wszyscy mają tyle cierpliwości. Co rusz ktoś odchodzi , a wiedzą , że za chwilę przyjdzie ktoś nowy więc im to wisi, czy ktoś się zwalnia bo ma dość. Można pracować i tak, pewnie. Nie każdego też stać by rzucić pracę w diabły , bo są rachunki, są kredyty, są dzieci, rodziny.
    Były

20.05.2024 10:19

(usunięte przez administratora) O pieniądze nie pytaj. Nigdy. I tak nikt nie wie kiedy będą. Opóźnienia w wypłatach ( po 2-3tygodnie) to norma. Podstawa i nadgodziny są wypłacane osobno, w dwóch dowolnych terminach, absolutnie nie mającymi nic wspólnego z datami podanymi w umowie o pracę. Masz robić i o kasę nie pytać. To prezes ma mieć kasę, na wyjazdy, na wczasy, na luksusy. Pracownik ma siedzieć cicho, albo wypad. Nie ma znaczenia, czy jesteś na wózku, czy jeździsz tirem ( i nie pytaj nigdy czy to co akurat wieziesz zgadza się z tym, co wystawiono z papierach ), czy jesteś sprzątaczką, kierownikiem - łączy was jedno : wieczne pytanie kiedy będzie wypłata.

03.11.2023 22:49

Dali ogłoszenie, że zatrudnią kierowcę C+E. Stawkę nawet podali od razu, tylko mam pytanie. Bo to 8147 co tam wspomnieli to podstawa czy podoliczali sobie do tego już jakieś dodatki, które niekoniecznie są zagwarantowane? Będę wdzięczny, jakby ktoś mi to powiedział, bo zmienia postać rzeczy.
    AA

15.12.2023 06:47

Stawka to stała pensja Tylko o tej pensji na czas zapomnij Logistyk nie ma zielonego pojęcia o transporcie Urlopem oni dysponują nie Ty Zapomnij o wolnych świętach do których zmuszają oczywiście za darmo bo dodatku zero A coś się odezwij to zaraz do zwolnienia Szkoda czasu i nerwów na tych patałachów
    Stachu

09.05.2024 05:27

To jest brutto. Netto na start masz podstawy 6000tys.
    Zmartwiony

24.02.2024 07:13

Brak słów... jak można zabierać urlopy gdy jest postój?to jest nielegalne działanie bo to nie jest wina pracowników dlatego powinno być postojowe a nie zabieranie urlopu pracownikom ???? gdy naprawdę urlop będzie potrzebny to go nie będzie ????...
    Potwierdzam

08.05.2024 08:24

Niestety ale to nawet nie jakiś jeden dzień, ale to się ciągnie i ciągnie. Już nie liczę ile dni mi zabrano od tak sobie. No i oczywiście brak wypłat. Już ponad 2 tygodnie jest po terminie i cisza.
    Anonimowa

16.08.2023 11:40

Najgorszy zakład jaki może być o wypłaty trzeba się prosić szefa nie interesują że pracownicy mają rodziny rachunki byle on się nahapal ile wlezie termin wypłaty to jak wróżenie z fusow może.jutro może za tydzień a może zrozumcie że zakład musi najpierw zapłacić rachunek za prąd żenada nie mówiąc o kulturze szefa który wyzywa pracowników lecą same przekleństwa nigdy nigdy odradzam każdemu to zakład dla ludzi mi mocnych nerwach
    Alek

18.08.2023 16:49

Masz racje,chyba nie ma juz od kogo pozyczac kasy,koedys byli pracownicy co porzyczali kase na wyplaty dla ludzi,i to na faktach.caly czas jest tak samo,bez kasy,od 1 do 1,lepiej szukac czegos innego

03.11.2023 19:38

Nie ma gorszego zakladu,szef nie mozna nawet go tak nazwac, maly kurdupel,ktory na niczym sie nie zna,nie polecam Nikomu
    Byłem- odradzam.

02.08.2023 17:38

Pracy się nie boję, a tam trzeba zapieprzać równo. Praca od poniedziałku do soboty, 3 zmiany. Żaden problem. Ale. Przerwa ? ... no owszem, należy ci się, ale serio musisz na nią iść ? Takie podejście. Albo pójdziesz albo nie, a jak już ci pozwolą ( sam od siebie zapomnij że na przerwę pójdziesz ) to po 5 minutach telefon gdzie jesteś. No i nie pytaj się o kasę. Rób rób rób. Wszystko przychodzi z opóźnieniem i to nie kilkudniowym, oj nie nie nie. Zapomnij o wypłatach w terminie. I jeszcze raz - nie pytaj się o kasę bo się dowiesz jak się nazywasz i kim jesteś. Masz robić ,a nie o kasę się pytać, którą miało się dostać w danym terminie. Będzie! Kiedy ? Jak będzie to będzie, a teraz idź robić. Szczury, muchy, smród - w sumie można się przyzwyczaić. Ale nie po to sumiennie wykonuje się swoją pracę przez cały miesiąc, żeby potem czekać w nieskończoność na wypłatę ( która na koniec i tak jest niższa od kwoty którą podano ) .
    Czarny

12.08.2023 10:09

Zmiany są trzy 6-14, 14-22, 22-6

Kontakt - Makpol Recykling Sp. z o.o.

Oleska 20 42-700 Lubliniec

KRS:0000331975

Branża główna: Gospodarka odpadami i utylizacja
    Kawa667

05.08.2023 06:28

Praca kierowcy w tej firmie jest eksperymentem dużej skali trudności w organizacji pracy. Od września 2022 jest realizowany program utworzenia logistyki transportu z średnim skutkiem moim zdaniem.
    Paweł

20.03.2023 21:52

Witam na wypłaty w terminie nie ma pieniędzy, a dla zawodnika Pana Paweł J. który walczył na fame mma 17 znalazły się pieniądze. zamieszczę cytat z oświadczenia Prezesa FEN pana Pawła J. "Dziękuję moim trenerom, fizjo i sponsorom Brandfreed, Makpol Recykling, FCT 24, Pyszna Fabryka, Pittbull West Coast i Agis Managment"
    Pracownik obecny

29.03.2023 21:24

Masz racje,i to nje pierwszy raz,pokazywanie się publiczne to domena tej firmy.ludzie bez wypłaty a szef na wakacjach,

01.02.2022 09:22

Jak często w Makpol Recykling Sp. z o.o. odbywają się szkolenia pracownicze? W ogłoszeniu, które umieścili 30 stycznia na Lento.pl, obiecują bogaty rozwój.
    Beata

11.02.2023 17:45

Jedynym szkoleniem, jaki miałam to nauka przez szefów darcia ryja na pracowników i jak poniżyć pracownika, aby ten cały czas czuł się (usunięte przez administratora) Ogólnie to szczury, w zimę zamarznięte toalety w tych kanciapach, nie ma gdzie się ogrzać, wypłata w grudniu za lipiec płacone dopiero po wielu upomnieniach. PIP lubi ta firmę.

05.03.2022 17:29

Makpol Recykling Sp. z o.o. poszukuje pracownika na stanowisko Operator. Aplikowałeś na ofertę i wiesz, jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Napisz, co sądzisz o spotkaniu z przedstawicielami firmy. Przekazane przez Ciebie informacje mogą ułatwić decyzję osobom, rozważającym pracę w przedsiębiorstwie.
    Niko

13.04.2022 19:16

Zrezygnuj,wypłata z dużym opóźnieniem , szef tak jak pisali poniżej, dramat nie firma

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Makpol Recykling?

Kamila

01.01.2022 17:16

Opowieści osób zatrudnionych tam brzmią jak z horroru. Weszłam poczytać opinie o firmie i w życiu nie spodziewałabym się takich historii o szczurach, smrodzie, muchach, pieniądzach wypłacanych na raty.. Czy wreszcie zostały podjęte jakieś kroki, żeby iść w kierunku normalności?
    Taxi

31.01.2022 21:25

Człowieku najgorsza firma, niewypłacalna , szef świr jakich mało ,nie pakuj się w to (usunięte przez administratora)
    Lukas

03.03.2022 21:49

Pracuje tam jeszcze, ale mam nadzieje ze już za chwile nie,jest dramat,syf,darcie ryja,pseudo szef ,osioł,najgorsza firma jaka znam

21.11.2019 09:50

Firma Makpol Recyklinng to firma nie dla ludzi. Jak wyzej napisane plaga szczurow much walajace sie wszedzie odpady komunalne. Pracodawca ma w (usunięte przez administratora) ludzi ( wazne sa tylko jego inwestycje) nie bierzepod uwage faktu ze ludzie maja oplaty i takie same żołądki jak on a nikt za darmo dzis nieda... O wszystko trzeba sie prosic. Gdzie sie nie zajdzie czlowiek sie wstydzi bo to zus nie zaplacony katar Nfz pokazuje ze sie jest nie ubezpieczony EKUZ tez wyrabiaja na okes 2-3 misiecy juz nie mowie o zaleglosciach w ubezpieczeniu grupowym w firmie Warta choc co miesiac zostaje odciągane 51zl na ta wplate a ona oczywiscie placona jest z zaleglosciami... (usunięte przez administratora) ktore istnieje na tym zakładzie odbiera ostatnia namiastkę ludzkiej godnosci... To jest koszmar nie firma

02.11.2019 12:20

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Makpol Recykling Sp. z o.o.?
    Abc

02.11.2019 13:49

A jakie narzędzia są potrzebne do sortowania odpadów ? ☺

23.11.2018 21:42

Nikomu nie polecę tego zakładu. Plaga szczurów, latem chmara much a to wszystko z zwożonych odpadów komunalnych. Zimą pracownicy nie dostają ciepłych posiłków, o jakich kolwiek ubraniach które powinni zapewnić można zapomnieć. Smród, (usunięte przez administratora) w powietrzu wiecznie latają szkodliwe pyły. Żeby o cokolwiek się doprosić trzeba chodzić tygodniami żeby cokolwiek pracownikowi dali, mowa tu nie tylko o rzeczach potrzebnych do pracy ale także o kwesti papierkowej... Wypłaty to tzw. śmieciówka, do ręki i w dodatku w ratach, czasem po 500zł czasem po 1000zł zależy jak im się podoba, nie raz była sytuacja że na pieniądze trzeba było czekać nawet aż miesiąc czasu! To jest skandal. Panstwowa inspekcja pracy nic z tym nie robi. Wiadomo znajomości i pieniądze. Odradzam!

27.03.2018 17:30

Potwierdzam wypłaty sa ciagle spóznione ludzi mają gdzìeś nie interesuja za co mają żyć ludzie warunki skandaliczne

22.02.2018 18:29

Witam to chyba najgorszy zakład na Lublińcu ponieważ: Praca w temperatuże około 5 stopni na plusie W czasie zimy zdarzały sie sytuacje ze nie bylo wody przez kilka dni bo zamarzła wiec można się domyślić jak wyglądały ubikacje Praca w ciągłym smrodzie Przez odpady komunalne zalęgają się szczury. A najgorsze jest to ze wynagrodzenie wypłacane powinno być kazdego 10 a jest najcześciej 20 i to pierwsza rata czasem bywało tak ze ostatnia rata była wypłacana po 10 kolejnego miesiąca Nie polecam traktują pracowników jak śmieci którzy nie maja wydatków i powinni pracować za darmo.

Zostaw merytoryczną opinię o Makpol Recykling Sp. z o.o.

Oferty pracy - Makpol Recykling Sp. z o.o.

Pracownik produkcji z uprawnieniami na wózek

Makpol Recykling Sp. z o.o.

Lubliniec

WalletIcon