Salumanus

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Salumanus Sp. z o.o.

Opinie o Salumanus Kraków

Nie przegap nowości o Salumanus Sp. z o.o.!

Salumanus Sp. z o.o.

07.01.2026 12:30

Nowy rok, nowa praca? Zobacz, dlaczego warto do nas dołączyć! 🚀
    Wracamy po przerwie świątecznej z nową energią i nowymi wyzwaniami. Jeśli zastanawiasz się, jak wygląda praca w Salumanus „od kuchni”, jakie wartości są dla nas ważne i dlaczego nasz zespół jest tak zgrany – koniecznie posłuchaj Ani
    Obejrzyj film i sprawdź, czy to właśnie z nami chcesz budować swoją ścieżkę zawodową w 2026 roku.
    Rafał

19.12.2025 12:09

Miałem sporo wątpliwości, zwłaszcza gdy 'stara ekipa' opowiadała, jaki to Szef jest straszny i jak źle się tu dzieje. Słuchałem tego i przez chwilę naprawdę się zastanawiałem, czy problem nie leży w firmie. Dopiero po ponad roku przejrzałem na oczy. Okazało się, że chcieli robić wszystko po swojemu, bo 'wiedzieli najlepiej', a każda zmiana była dla nich zagrożeniem. Dziś większości z nich już nie ma i nie ma płaczu ani chaosu. Jest spokojniej, sensowniej, zasady są jasne, a wyniki realnie się poprawiły. Co nie znaczy, że zawsze jest idealnie, bo cały czas jest nad czym pracować. Ale nie ma 'dramatu', jest naprawdę dobrze.
    #OpiekunKlienta
    Stefan

09.12.2025 13:41

Pracuję w firmie od dłuższego czasu i mogę napisać coś z własnego doświadczenia, nie z zasłyszanych historii. Atmosfera w moim zespole jest naprawdę w porządku, normalne, ludzkie podejście, dużo wsparcia i możliwość zapytania o pomoc, gdy czegoś się nie wie. Nie zauważyłem też jakiejś „masowej rotacji”, o której czasem tu piszą – zmiany były, ale raczej naturalne przy rozwoju firmy. Jeśli chodzi o wynagrodzenia, to na start są konkretne widełki i faktycznie można coś wynegocjować, jeśli ma się doświadczenie. Do tego są podwyżki po okresie wdrożenia, u mnie tak było. Na plus: stabilność, jasno określone obowiązki, fajni ludzie w działach technicznych i sprzedażowych, realny wpływ na to, jak się pracuje. Narzędzia typu ClickUp, RMA czy system ticketowy naprawdę usprawniają robotę. Minus jak dla mnie tylko jeden, sporo się dzieje i czasem tempo bywa duże, ale to też kwestia branży. Podsumowując: jeśli ktoś szuka stabilnej pracy w normalnym zespole i chce się rozwijać w tematach technicznych/IT – warto spróbować i samemu wyrobić zdanie. W internecie zawsze będzie miks plusów i minusów, a rzeczywistość często wygląda zupełnie inaczej niż komentarze.
    #ProductManager
    Upewniony

16.01.2025 06:51

W tamtym roku byłem na rekrutacji i miałem wrażenie, że atmosfera jest taka, że można siekierę zawiesić. Po komentarzach upewniłem się, że miałem rację.

27.05.2025 12:02

Dzięki za komentarz – barwne porównanie z pewnością zapada w pamięć 😉 Co do atmosfery – opinie zawsze mogą być różne, ale dokładamy starań, żeby była jak najlepsza. Kwestia kanalizacji została już rozwiązana. Pozdrawiamy!

Pan

18.02.2026 14:24

Taka opinia jest conajmniej niegrzeczna. To, że żona właściciela nie jest typowa bizneswoman to raczej plus. Jest ciepłą, życzliwą osobą. Nie musi znać się na biznesie. Ważne, że zna się na ludziach.

William Wallace

19.01.2026 16:52

Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu” – Stanisław Jerzy Lec I cała naprzód!

Salumanus Sp. z o.o.

23.12.2025 11:20

Codzienność stawia przed nami wyzwania, których nie da się zaplanować ani odłożyć na później. Samotne rodzicielstwo, choroba dziecka, ograniczone możliwości, a mimo to każdego dnia trzeba wstać, zadbać o dom, o spokój i o poczucie bezpieczeństwa.

Pani Joanna samotnie wychowuje kilkuletniego Antoniego, niezwykle wrażliwego i mądrego chłopca, który zmaga się z autyzmem i astmą. Choć ich życie nie jest łatwe, tworzą ciepły, pełen miłości dom. Ich codzienność wypełniają wspólne spacery, rysowanie i bliskość, która pozwala im przechodzić przez trudniejsze chwile z nadzieją i spokojem.

Jako Grupa Geminve, podobnie jak co roku, z pełnym zaangażowaniem dołączamy do akcji SZLACHETNA PACZKA. To dla nas coś więcej niż tradycja, to moment zatrzymania i refleksji, w którym przypominamy sobie, jak ogromną siłę ma wspólnota i jak wiele możemy zrobić, działając razem.

To właśnie dla tej Rodziny w tym roku przygotowaliśmy Szlachetną Paczkę. Chcemy, aby choć na moment poczuli ulgę, wsparcie i radość - sygnał, że nie są sami, że ktoś o nich myśli.
    Każdy, nawet najmniejszy gest, ma znaczenie. Wspólnie możemy zrobić coś naprawdę dobrego.
    Dziękujemy wszystkim, którzy angażują się w tę akcję, to ogromna wartość być częścią czegoś tak potrzebnego i prawdziwego. ❤️
    News image

Grzesiek

09.12.2025 14:06

Pracowałem tu 4 lata i dobrze wspominam ten czas. Zaskakują mnie tak niskie oceny
    #KeyAccountManager
    ReviewModeratorIcon
    Weronika

14.10.2025 16:01

Szukają młodszej księgowej, oferują 5800 brutto:) To stała kwota, czy komuś z was udało się wynegocjować więcej podczas rekrutacji? Dajcie znać jak tam sytuacja obecnie wygląda, czy nadal tyle osób odchodzi z firmy
    Dział HR

28.10.2025 13:19

Szanowni Państwo, Prosimy o zaprzestanie rozpowszechniania nieprawdziwych informacji. Szczegółowe dane nt. odejść posiadają tylko działy HR i IT, a powyższa sugestia jest absurdalna. Wskazana w komentarzu powyżej liczba jest ponad czterokrotnie zawyżona. Zdajemy sobie sprawę, że niektóre osoby mogą czuć żal w związku z podjętymi decyzjami. Tego rodzaju decyzje są bardzo trudne, ale z perspektywy czasu korzystne dla reszty zespołu i organizacji.
    Yolo

29.10.2025 11:24

Trudno mówić o „nieprawdziwych informacjach”, gdy rzeczywistość jest widoczna gołym okiem. Wystarczy spojrzeć na to, jak często pojawiają się nowe ogłoszenia o tych samych stanowiskach i jak dynamicznie zmienia się skład zespołu – to nie są dane z HR, tylko fakty, które każdy może zweryfikować publicznie. Absurdalne jest udawanie, że tak wysoka rotacja w tak małej firmie to „zbieżność okoliczności”. Ludzie nie odchodzą bez powodu – szczególnie wtedy, gdy mają doświadczenie. Można próbować retuszować rzeczywistość i powtarzać oficjalne formułki, ale fakty pozostaną faktami. Brak możliwości spojrzenia sobie w oczy i przyjęcia odpowiedzialności za sytuację mówi więcej niż jakiekolwiek oświadczenie.
    Veritas

02.06.2025 21:51

Asystent AI

W przeszłości poszukiwano Key Account Managera w zespole sprzedaży pośredniej, bez informacji o wynagrodzeniu. Liczyło się wykształcenie techniczne oraz spore doświadczenie w sprzedaży usług IT B2B i prowadzeniu projektów przez integratorów i resellerów. Z benefitów pojawiały się karta sportowa i prywatna opieka medyczna. Czy Waszym zdaniem firma miała sporo oczekiwań wobec kandydatów? Wiecie, jak w praktyce wyglądały zarobki i premia na tym stanowisku?
    #AccountManager

03.10.2025 11:42

To nie jest prawda. Pakiety podstawowe finansowane sa w prawie 90%. Jeśli są wyższe pakiety, to trzeba różnicę dopłacić. Pakiet podstawowy ma całkiem szeroki zakres. Co do karty to na starcie jest 30% dofinansowanie, ktore rośnie wraz ze stażem pracy. Po 5 latach jest dofinansowanie 80%.
    Sara

11.10.2025 19:11

To jednak nie jest 90 procent - jest tu pewna niespójność w wypowiedzi.
    Patrycja

20.09.2025 10:52

Co do dyżurów wspomnianych wcześniej nikt nie wyjaśnił na czym polegają i jak są opłacane? Aha- jak firmę prowadzi małżeństwo to raczej to rodzinna firma?

26.07.2025 10:15

Przyznam szczerze, że rozmowa średnia. Nawet nie zapytali się ile chcę zarabiać, a wymagania spore.
    ReviewModeratorIcon
    Elwira

27.07.2025 13:40

Ale padła z ich strony konkretna propozycja wynagrodzenia, tak? Bo jeśli ani ty nie zostałeś spytany ani oni by jakimś cudem nie przedstawili żadnej stawki to hmm calkiem niezła rozmowa ;D
    doElwira

30.07.2025 07:32

Nic nie padło, nie było tematu w tej sprawie, może uznali że to ja muszę dopłacić za to że chcę wstąpić w te zacne progi
    Arek

28.05.2025 12:25

widzę ogłoszenie na inżyniera serwisu. Jak wygląda system zarządzania zgłoszeniami serwisowymi – czy korzystacie z jakiegoś konkretnego narzędzia (np. Jira, ServiceNow)?Czy obowiązują konkretne SLA? Jeśli tak, jak są egzekwowane i rozliczane? ps. trochę przerażają mnie negatywne komentarze 😃 jest aż tak źle z atmosferą?

29.05.2025 09:20

Korzystamy z narzędzi RMA i systemu ticketowego w ClickUp – dobrze się sprawdzają w codziennej pracy serwisu. Mamy też SLA z klientami, egzekwowane m.in. przez dyżury i jasno określone procedury. Co do atmosfery – rozumiemy Twoje obawy. Internet rządzi się swoimi prawami, a komentarze bywają różne. Najlepszym sposobem, by wyrobić sobie własne zdanie, jest po prostu rozmowa. Zapraszamy Cię serdecznie do aplikowania – chętnie odpowiemy na wszystkie pytania podczas spotkania 😊
    Kontroler Finansowy

15.04.2025 17:11

Widzę, że pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Kontroler Finansowy, jestem zainteresowany tym stanowiskiem ale uciekam obecnie z toksycznej rodzinnej firmy i nie chciałbym trafić z deszczu pod rynnę? jak atmosfera u was? jak wygląda zespół? rekomendujecie pracę tutaj? dodatkowo widzę, że forum dotyczy firmy Salumanus, a ogłoszenie jest z firmy Salumanus SSC, ale logo tej pierwszej. Czy to ta sama firma? Czy 2 inne w tej samej lokalizacji ?
    Jonasz

27.05.2025 12:00

Fakt ale niektórzy jeszcze do końca nie są pewni czy chcą udać się na te rozmowę zawsze warto wiedzieć więcej nim poświęci się czas. :) chyba ze te zmiany jednak dopiero wchodzą i dlatego nie ma jeszcze za bardzo o czym rozprawiać?

27.05.2025 12:24

To całkowicie zrozumiałe – dobrze jest mieć pełniejszy obraz, zanim podejmie się decyzję. Dlatego właśnie zapraszamy do aplikowania i rozmowy – to najlepszy sposób, żeby rozwiać wątpliwości i lepiej poznać, jak wygląda praca u nas.
    Przemysław

11.01.2025 22:37

Srednio sie tu pracuje, poza tym przyjmują kiepskich handlowców.
    KAM

15.04.2025 16:56

Dokładnie, teraz ludzie masowo odchodzą przez złą atmosferę i nowego dyrektora, który też pewnie niedługo się z nami pożegna jak wszyscy jego poprzednicy :) i karuzela będzie się kręcić dalej... czyli kolejny rok chaosu i dezorganizacji całej firmy.

26.05.2025 11:13

Dziękujemy za komentarz. Rozumiemy, że każdy ma prawo do swoich odczuć i doświadczeń – nie wszyscy odbierają to samo środowisko pracy w ten sam sposób. W firmie miały miejsce zmiany, a takie momenty nigdy nie są łatwe. Staramy się przechodzić przez nie jak najlepiej, z myślą o zespole i wspólnym kierunku. Wierzymy też, że każdy, kto dołącza do firmy, zasługuje na szansę i zaufanie na starcie. Ocenianie kogoś z góry bywa krzywdzące – zarówno dla tej osoby, jak i dla całego zespołu. Jeśli są konkretne sugestie, co możemy robić lepiej – jesteśmy otwarci na rozmowę. Chcemy tworzyć środowisko, w którym wszyscy czują się szanowani.
    kandydat

15.04.2025 23:00

W ogłoszeniu jest mowa o "nowoczesnym budynku w atrakcyjnej lokalizacji Krakowa z dogodnym dojazdem komunikacją miejską", co niestety zupełnie mija się z prawdą. Biuro przy ul. Walerego Sławka to raczej przeciętna lokalizacja, a sam budynek ma dobre kilkanaście (jeśli nie kilkadziesiąt) lat – z nowoczesnością nie ma to wiele wspólnego. Dojazd komunikacją miejską też nie jest idealny – trzeba się liczyć z przesiadkami i dłuższym czasem dojazdu. Jeżeli już na etapie ogłoszenia pojawia się tyle "upiększeń", to aż strach pomyśleć, jak wygląda rzeczywistość w środku. Warto mieć to na uwadze przed aplikowaniem.

26.05.2025 10:43

Dziękujemy za opinię – każdy głos jest dla nas ważny, nawet jeśli czasem nie jest nam po drodze (komunikacją miejską 😉). Zdajemy sobie sprawę, że pojęcie „nowoczesności” może być względne. Bezsprzecznie jednak budynek przy ul. Walerego Sławka zapewnia komfortowe warunki pracy – zarówno pod względem funkcjonalności przestrzeni, jak i jej wyposażenia. Co do lokalizacji – jedni chwalą bliskość centrum i przystanków, inni woleliby widok na Tatry. Rozumiemy – oczekiwania bywają różne :) Staramy się przedstawiać firmę rzetelnie i z uczciwością, bez zbędnego pudru. Jeśli coś wzbudziło wątpliwości – zapraszamy do kontaktu z nami, chętnie rozwiejemy wszelkie wątpliwości. Trzymamy kciuki za dalsze zawodowe wybory!

22.09.2024 16:34

Pracujesz w firmie Salumanus Sp. z o.o. na B2B? Czy Twoim zdaniem to się opłaca?

27.01.2025 09:36

@Kandydat Zmiany w kadrze zarządzającej były związane z naturalnym rozwojem firmy i dostosowaniem do nowych wyzwań. ???? Firma działa na rynku już od 23 lat, stale się rozwijając.

27.01.2025 09:40

Zmiany w kadrze zarządzającej były związane z naturalnym rozwojem firmy i dostosowaniem do nowych wyzwań. Firma działa na rynku już od 23 lat, stale się rozwijając.

20.09.2024 11:47

Jak wygląda w firmie kwestia pracy zdalnej? Czy godziny są elastyczne?

Kontakt - Salumanus Sp. z o.o.

Walerego Sławka 8A 30-633 Kraków

REGON:121206305

Branża główna: Elektronika, hardware i akcesoria
    Mańka

03.06.2024 07:02

Do teraz nikt wprost nie napisał czy atmosfera jest w porządku czy nie gdy z rok temu pojawiło sie takie pytanie. jakiekolwiek zmiany zaszły w tym okresie czy raczej nie ma co nawet na nie liczyć?
    Ala

10.06.2024 12:35

Atmosfera jest bardzo dobra. Naprawdę jest tu masa świetnych, otwartych ludzi
    Ndck

13.04.2024 09:06

Nie wiem kogo szukają, bo mam spore doświadczenie w zakresie, który wymienili w ogłoszeniu, byłam na rozmowie. Po tygodniu otrzymałam feedback, że zbyt małe doświadczenie ( byłam office managerem 7 lat), a oni szukają teraz na stanowisko do administracji i argumentacja taka, ze małe doświadczenie ???? dla mnie wyszukane na siłę. O angielskim w ogłoszeniu nie wspominają słowa, a okazuje się, że to kluczową umiejętność dla nich. Rozmowa z Panią rekrutującą całkiem przyjemna, chociaż wcześniej pomyliła datę i godzinę w zaproszeniu na rozmowę online. Z panią Office Manager kiepsko mi się gadało. To opinia dot. tylko rekrutacji.
    @Pracodawca

14.05.2024 13:02

Dziękujemy za informację zwrotną. Ponieważ osoba, która prowadziła rekrutację i kontaktowała się z Panią podając powód odrzucenia już u nas nie pracuje, nie możemy zweryfikować jak dokładnie sformułowała komunikat do Pani. Jeśli uważa Pani, że nie był on merytoryczny, bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. Jeśli chodzi o wymagania co do angielskiego, to w dniu weryfikacji ogłoszenia przez nas był on wpisany jako jeden z wymogów.
    Ndcka

03.06.2024 06:52

Nie był natomiast sformułowany w ogłoszeniu, kiedy ja aplikowałam i bardzo zależało mi na tej pracy. Komunikuje się w języku angielskim, natomiast nie było tego w wymaganiach, stąd mój niesmak. Szkoda. Bo zapowiadało się ciekawie.
    Karol

07.07.2023 09:15

Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć, czy to, że ciągle są ogłoszenia pracy dla inżynierów to dlatego, że firma się rozwija i mają dużo pracy? Czy po prostu jest taka rotacja? I czy te widełki to jest podstawa na początek? Po jakim czasie można liczyć na więcej?
    Tomi

22.09.2018 17:46

biura w W-wie jak mieszkanie, dyrektor administracji wcześniej recepcjoniatka kupująca skody bez ogrzewania szyb! handlują chińszczyzną, ale programują...,,,,
    Luk

10.10.2022 17:49

Taka prawda
    Łukasz

01.07.2022 15:31

Bardzo polecam odbywanie praktyk studenckich w tej firmie. Dzięki nim znacznie poszerzyłem horyzonty w dziedzinie technologii sieciowych oraz teleinformatyki, a także zyskałem cenne doświadczenie zawodowe. Mogłem liczyć na wsparcie opiekuna, któremu zależało na tym, abym dowiedział się jak najwięcej podczas praktyk. Umiejętnie je rozplanował i zadbał o to bym poznał każdy dział techniczny firmy. Dodatkowo spotkałem się tu z dużą życzliwością i przyjaznym nastawieniem ze strony współpracowników.
    Łukasz

09.07.2022 20:43

Pod względem zasobu wiedzy i kierunku, w którym chciałbym się rozwijać, najbliższe były mi Dział IT oraz Dział Produktów Sieciowych. Myślę, że mógłbym związać się z tą firmą na dłużej.
    M

22.11.2021 10:15

Czy sytuacja w firmie się zmieniła oraz na jakie wynagrodzenie można liczyć na stanowisku product managera?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Salumanus?

Paweł.

30.06.2020 20:47

Brałem udział w rekrutacji na stanowisko Analityka Finansowego. Rozmowa była przeprowadzona w pełni profesjonalnie przez dwie osoby i polegała na krótkiej rozmowie po angielsku, rozwiązaniu zadania w Excelu oraz standardowych pytaniach o doświadczenie, firmę itp. Na koniec dostałem telefon z decyzją odmowną z wyjaśnieniem dlaczego zdecydowano się na innego kandydata. Polecam - rozmowę zakończoną feedbackiem zawsze można uznać za wartość dodatnią dla kandydata.
    Student

02.08.2019 14:58

Dobra firma dla studentów i na pierwszą prace!
    Radi

17.09.2018 11:05

Taka tam "garażówka" - przerost formy nad treścią! NIE POLECAM!
    Aśka

16.09.2018 12:34

Pracowałam kilka lat.... NIE POLECAM!!!!

28.11.2016 10:21

kiedyś było naprawdę fajnie, ale poodchodzili oraz pozwalniali najlepszych ludzi - teraz to już zupełnie inna organizacja w negatywnym ujęciu niestety
    Juł

03.10.2016 13:24

Wiesz co, ale załoga zawsze przesadza, nie zna wszystkich faktów

18.07.2016 14:23

30.09.2016 11:24

Fajnie , że zarząd się wypowiada . Szkoda, że reszta załogi ma inne zdanie .
    admin

16.07.2015 03:21

Nowi użytkownicy forum sprawdzają opinie o pracodawcy przed podjęciem pracy. Pomóż im podjąć decyzję i napisz kilka słów o firmie SALUMANUS sp. z o.o..

Zostaw merytoryczną opinię o Salumanus Sp. z o.o.