Kierownik24.01.2020 14:52
Drogi Kolego,
dziękujemy bardzo za przekazaną opinię, to właśnie dzięki opiniom i ogólnej dyskusji możemy z sukcesem budować naszą pozycję na rynku aby sprostać wysokim wymaganiom jakie są stawiane w naszej branży. Niemniej jednak chciałbym sprostować kilka spraw poruszonych w powyższej opinii.
a. Jak zapewne zauważyłeś w zeszłym tygodniu na terenie firmy pojawiły się dwa kontenery wyposażone w system grzewczy, które aktualnie są adaptowane na dodatkowe ogrzewane szatnie i suszarnie, które zostaną dopuszczone do użytkowania w ciągu kilku najbliższych dni. Główna szatnia i suszarnia znajduje się w budynku firmy i jest całodobowo ogrzewana.
b. W naszej branży istotną rolę pełni sprzęt budowlany w postaci koparek, ładowarek i samochodów ciężarowych. Na początku budowy w celu wykonania niwelacji terenu lub wykopów to właśnie ten sprzęt robi najwięcej roboty. Na początku dużych budów potrzebny jest zazwyczaj operator koparki, kilka samochodów i osoba, która mierzy poziomy niwelowanego terenu, czyli około 5 osób. Pytania skierowane do operatorów jaki czas będzie im potrzebny do wykonania zadania są po to, aby porównać je z naszymi harmonogramami, gdyż jak wszyscy wiemy terminy na budowach muszą być dotrzymane. Po za tym musimy mieć pewność, że operator którego zatrudniamy wie dokładnie o co chodzi na budowie.
c. Mogę Cię zapewnić, że darzę szacunkiem każdego napotkanego człowieka, co zapewne potwierdzi reszta pracowników firmy. Konflikt, który zapoczątkował tą dyskusję powstał, ponieważ ja wymagam żeby o godzinie 7:00 koparka była odpalona na placu budowy, niestety Ty drogi Kolego bardzo się zdenerwowałeś i stwierdziłeś że jesteś przez to poganiany. Ponadto nie pracujemy po 14 godzin, tylko do godziny 16:00.
d. Ostatnim punktem, który chciałem poruszyć jest „słaba organizacja”, o której piszesz. Czy uważasz, że między innymi pilnowanie czasu rozpoczęcia pracy sprzętu w celu jego najefektowniejszego wykorzystania to efekt słabej organizacji? Zapewniam Cię, że w większości firm pracujących w naszej branży ludzie pracują od rana do wieczora, natomiast u nas jest to tak zorganizowane żeby pozostał jeszcze czas dla rodziny i żeby każdy pracownik mógł odpowiednio odpocząć. Mimo tego jesteśmy w stanie prężnie rozwijać naszą firmę i z roku na rok oddawać coraz to większe inwestycji w terminie i z powodzeniem.