Lowara Vogel Polska

Strzelin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 69 ocen.

Lowara Vogel Polska
3 69

Opinie o Lowara Vogel Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lowara Vogel Polska

Agata

@????, Piszesz o tym, że pracownicy nie są doceniani za swoją pracę. Jakiej formy gratyfikacji oczekujesz, a jaką formę oferuje pracodawca? Rozmawiałeś z przełożonymi o swoich oczekiwaniach? @Zawiedziony, jaka legenda krąży o systemie premiowym? Czy jest on gwarantowany jakąkolwiek umową? W jaki sposób został zaprezentowany przez przełożonych?

   
anonymous
@Agata 15.06.2018 23:35

Z przełożonymi rozmawiać o oczekiwaniach gdzie nie szanują pracowników. Szacunku oczekuję. System premiowy zależy czy wyrobiona została miesięczna norma. Nie jest brane pod uwagę czy maszyny stoją bo są awarie czy brak zleceń. Nowi pracownicy się szkołą i nie są niby produktywni ale tez liczeni są do produktywności.

   
Strzelinianin

Myślę o zmianie pracy i zainteresowałem się firmą Xylem jakie tu są zarobki dla świeżaka? Jaka stawka na start? Czy po okresie próbnym dostaje się podwyżkę? Ile jest przerw? Proszę mi napisać czy warto przejść z Tece gdzie są słabe zarobki do Xylemu?

   
Zawiedziony
@Strzelinianin 22.05.2018 13:27

Zarobki 1850 zł na rękę przeciętnie bez premii o której zresztą krąży legenda ???? okres próbny 3 miechy po okresie próbnym 100 zł brutto podwyżki. W pracy tylko cały czas norma norma norma produktywność i cały czas szybciej. Za te pieniądze szczerze nie polecam

   
Agata

@anonymous, czy nadal pracujesz w firmie Lowara Vogel Polska? Rozumiem, że możesz mieć jakieś obiekcje względem pracy ale proszę o wypowiadanie się merytoryczne i bardziej kulturalne. Według Ciebie poza atmosferą w pracy, pozostałe kwestie pracy w firmie są na poziomie nienagannym?

   
????
@Agata 05.06.2018 22:38

Obiekcje względem pracy?!Nie chodzi o prace tylko jak traktują pracowników.. Pracownicy nie są doceniani za swoją prace. I uwierz że kultury mi nie brakuje czego nie można powiedzieć o liderach tej firmy i to nie jest tylko moje zdanie. Dlaczego ludzie przyjmują się i zwalniają ? Dlaczego cały czas są przyjęcia? Chyba coś jest na rzeczy prawda. Od kiedy za soboty wypisuje się urlop? Jeśli ktoś pyta i chce wiedzieć konkretnie o atmosferę to opisuje jak odzywają się liderzy i brygadzisci do pracowników. Czy są jakieś kwestie pracy w jakiej kolejek firmie na poziomie nienagannym. Pisze o tym jaki maja szacunek do pracowników bo pracować trzeba wszędzie. Praca nie jest problemem jeżeli ktoś pracuje zreszta jak w każdym innym zakładzie .

   
...

Rękawiczki dalej dwie pary na tydzień. Przerwa 15 minut. Odradzam ten zakład . Jesteś lizaj d.. jesteś dobrym pracownikiem. Nie ważne jak pracujesz ważni ci którzy donoszą. Podwyżka po trzech miesiącach masz albo i nie. Przeważnie nie maja na to pieniędzy bo rok się kończy i takie tam bzdury. Premia produkcyjna która obiecują powodzenia tani chwyt. Liderzy i brygadzisci i tu zaczyna się ciekawa atmosfera zero szacunku do pracowników. Jeśli ktoś lubi za karę chodzić do pracy to jak najbardziej firma dla niego. Psychicznie nie da się wytrzymać a ci do pracy to nigdzie nie ma lekko

   
anonymous
@?? 02.06.2018 20:29

Obowiązki były wypełniane w 100 % nie musieli do niczego zmuszać każdy wiedział co ma robić. Zgłaszane było. Jak lider na zebraniu mówi z samego rana żeby go nie wkur..ć. Zapier..j w podskokach. Jak chcesz to mogę ci pokazać jaki naprawdę jestem”mogę być hu..m”Dużo tego jest.

   
Norbi

Jak ktoś nie lubi pracować to w żadnej firmie nie będzie zadowolony!!!

   
anonymous

Praca w Lowarze to ostatecznosc.

   
Administrator

Posiadacie jakieś informacje dotyczące Lowara Vogel Polska? Dajcie znać, jak aktualnie przedstawiają się warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Czy pracodawca zapewnia jakieś pozapłacowe benefity?

   
Patryk

Może czas docenić prace w dobrej firmie a nie tylko narzekać?

   
Administrator

Zachęcam do pozostawiania opinii na temat pracodawcy Lowara Vogel Polska, będzie to pomocne dla osób, które myślą o zatrudnieniu się w tej firmie.

   
kendriks

Lowara to najgorsza firma w jakiej pracowalem, a przerabialem ich kilka. Ludzie na produkcji w wiekszosci robią co chcą, wielu starych wyjadaczy ktorzy pracuja tam wiele lat. Utrzymanie maszyn, same maszyny i ich znajomosc jest na tragicznym poziomie. Stare, cieknące trupy(maszyny). Osob kompetetnych jest tam moze 2-3, reszta to bajkopisarze, pseudoznawcy . Bezpieczenstwo w tej firmie to kpina. W biurze i na produkcji króluje plotkarstwo i zazdrosc o zarobki kolegi/kolezanki z działu. Polityka finansowa jest niejasna, podwyzki na gębe, takze w biurze. Praca w tej firmie to ostateczność.

   
Ciężko

Firma jakich wiele w Polsce, niestety prawda jest ze nowi pracownicy dostają większą kwotę na umowie niż staży pracownicy tylko jak to jest ze pracownik który szkoli nowego który nic nie potrafi zarabia mniej? I więcej się od niego wymaga? Stanowiska Team liderów sa w tej firmie niczym zarabiają tyle co normalny pracownik jeśli chodzi o maszyny to prawda ze sa takie które ledwo się trzymaja ale sa też nowe "nie liczne" z urlopem ciężko A sama atmosfera niby nie najgorsza ale coś "wisi w powietrzu"

   
anonymous

Witam. poszukują pracowników do pracy w Lowara.Podobno coś się zmieniło od jesieni na lepsze.Czy to tylko bujdy?

   
Kizimizi
@anonymous 18.12.2017 17:09

Tak zmieniło się 500zł premii miesięcznej

   
Bla Bla Car

A czy wprowadzono już procedurę obowiązkowego leczenia u psychiatry dla ludzi z zazdrością i nienawiścią do swoich znajomych?

   
Szaraczek

Zalezy co masz na mysli piszac: "na lepsze"? Jesli to, ze nowi pracownicy dostaja wyzsze stawki od tych z dluszym stazem, to tak jest. Niestety, od jakiegos czasu przelozeni nie licza sie z pracownikami i ich zdaniem. O przymuszaniu do nadgodzin nie wspominajac, a jak upomniesz sie o swoje, to zostaniesz zignorowany. Ot, taka Lowarowska rzeczywistosc.

   
anonymous

Witam.pracowalem chwilę na produkcji, ktoś napisał prawdę że nowi pracownicy mają lepsze pieniądze od tych starszych startem nie mniej jednak są to groszowki za wykonywana pracę.w firmie jest wyzysk i niskie wynagrodzenia spora rotacja. Do pracy na produkcji trzeba.wykazywac się predyspozycjami to pracy fizycznej.przyzwoite godziny pracy 7-15 nie ma systemu 4 brygady itp to jest zdecydowanie.na plus na święta dają jakiś upominek a jeżeli chodzi o urlop to kiedy oni chcą pracownik nie ma nic do powiedzenia troszkę lepiej jak w sąsiedniej firmie ogólnie radości nie ma z czego czerpać

   
dostawca wióra
@anonymous 06.11.2017 12:18

są to dziwnie spotykane godziny pracy 7 -15; 15-23 no ale w końcu to wioska ....

   
Agata

W firmie Lowara Vogel Polska pojawiła się oferta Stażu w Dziale Logistyki. Czy ktoś odbył taki staż i podzieliłby się informacjami? Czy staż jest płatny? Jak długo trwa? W jakich godzinach można odbyć staż? Czy łatwo się dostać? Jakie obowiązki są dla osoby odbywającej taki staż?

   
Obiektywny
@logistyka 13.09.2017 20:16

Pytanie tylko, kto chcialby "tyrać" tak samo jak ktos kto ma trojke z przodu na umowie za te smieszne stazowe pieniadze?

   
Byku

Te ostatnie wiadomości są pisane przez z pracowników biura. Pracujesz ponad 7 lat umiesz wszystko na całym dziale a tu nagle przychodzi nowy mlodzieniaszek ma większą wypłatę i do tego zostaje twoim przełożonym . I ja się pytam gdzie tu jest szansa awansu ?

   
Obiektywny
@Byku 12.09.2017 05:52

Pozostaje Ci zwolnic sie i przyjac na nowo. Przy okazji ktos Cie zarekomenduje i podzielicie sie kasa...Smieszne to, ale prawdziwe.

   
Sylwia

Hallo, widziałam że ostatnio szukają Technika Kontroli Jakości. Jakieś rady co do tego stanowiska? Czy polecacie tą firmę? Widzie różne opinie na jej temat. Ale nigdzie nie jest idealnie.

   
Jajo

@Agata Jeśli masz jakiekolwiek kwalifikacje (wykształcenie, jakieś doświadczenie) to aplikuj. Pokaż na rozmowie, że masz pojęcie na czym polega ta praca (polecam się przygotować do rozmowy) i tyle. Dalej to już tylko wykonywanie swoich obowiązków, ciężka praca, trochę kreatywności i będzie dobrze.

   
obiektywny

Jeżeli jesteś kompetentny, kreatywny oraz pracowity na pewno awansujesz. Poza tym jeżeli nie doceniają pracowników, dlaczego tam pracujesz?, znajdź swoje miejsce i bądź szczesliwy:)

   
Adam

Dostałem propozycję pracy jako operator CNC i pieniążki dość dobre proponują. Pytanie co to za robota ? Jakie normy, 8 godzin od dechy do dechy i jak wygląda sytuacja z sobotami ?

   
Janek

Nic się nie zmieniło, zarobki które oferują są niskie, maszyny na których się pracuje ledwo się trzymają, cieknący olej i reszta to jakaś masakra. Atmosfera taka sobie, jak masz swoje zdanie i opinie to nie polecam.

   
umazany_lojalką

Szukają operatorów CNC z doswiadczeniem, a nie oferują nic poza lojalkami i mglistą wizją podwyżki. Odradzam prace w tym zakladzie. Wiosną uciekam stamtąd...

   
Grzesiu

Ale był dzisiaj zapierdol...

   
RADEK

Tragiczna firma pod kazdym wzgledem dobrze ze zmienilem prace ps Do Krystiana Maciaga wiem ze nie wiesz co to chigiena osobista ale na milosc boska zmieniaj chociaz skarpetki daj ludzia oddychac w szatni pozdrawiam wszystkich zwalniajcych sie z Lovary

   
Jaro66

Ooooooo widze że mój wpis wyrzucili? !!!! Zapewne prawda zabolała i przestraszyli sie, że nowi nie będą chcieli przychodzić , w każdym wpisie odrobina prawdy nawet opinie, niezbyt przychylne wyrzucają, a pomyślcie sobie co robią z ludźmi, których nie szanują i mają coś do powiedzenia (nie ten, to będzie następny ) taka to Lowara

   
Zawiedziony

Macie racje chłopy też tam muałem "zaszczyt" pracować ale krótko i jak to mőwisz MAŁOLAT jedna wielka ban.a i du....zy ale taki nasz kraj swoich nie szanują ..... wstyd ....... ciągle jeszcze kumoterstwo nie chce wiecej słyszeć o Lowarze bida z nędzą a zarobki masakra

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Małolat

Dobrze gadasz Jaro66! !!!!!!! Na produkcji rządzi pan i władca ....... nawet w oczy ci nie patrzy, gdy do ciebie mówi ........ fałszywy kundel. ....... słyszałem, że ostatnio wylał jedną, bo pewnie olewała go i nie śliniła sie na jego widok ...... dobrze zauważyłeś same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] omijajcie Loware szerokim łukiem, gdyby nie lijalka ...... ale już niedługo

   
obiektywny

Super firma:)

   
henio

Plakat na wejściu twoje zaangażowanie udziela się innym czy jakoś tak jest powieszony. Znajdźcie mi kogoś kto się angażuje w prace za 1500 zł i darmowe soboty :) Dopóki tego nie zmienicie taka będzie rotacja w firmie i zaangażowanie nowo przyjętych :)

   

Zostaw opinię o Lowara Vogel Polska - Strzelin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lowara Vogel Polska