Praca w firmie Sanmed to jak podróż przez nieznane krainy, pełna niespodzianek i nieoczekiwanych zwrotów akcji. Jeśli pragniesz usłyszeć pochwały na temat swojej pracy, jeśli chcesz poczuć się lepszy/lepsza od swoich poprzedników, jeśli lubisz, gdy dyrektorka podziela Twoje pasje i zainteresowania, to jest to miejsce dla Ciebie. Twoi poprzednicy albo nie sprostali wyzwaniom, albo próbowali zająć jej miejsce. Według jej opinii inni pracownicy może są i w czymś dobrzy, ale generalnie są przeciętni i często trzeba poprawiać ich błędy. Ty natomiast jesteś ideałem. Niestety, taki stan rzeczy nie trwa wiecznie. Z czasem zaczynasz popełniać błędy, nie wyrabiasz się. Kompetencje, za które byłaś chwalona w poprzednich miejscach pracy, są teraz podważane. Opisanie emocji i wrażeń z pracy w Sanmedzie jest jak próba opisania jazdy na rollercoasterze – dopóki się nie przejedziesz, nie zrozumiesz, co tracisz i jakie emocje towarzyszą tej podróży.
Na koniec krótkie podsumowanie:
1. W firmie pracują ludzie, którzy albo chcą dotrwać do emerytury, albo mają zaniżoną (usunięte przez administratora)
2. (usunięte przez administratora)