ZDECYDOWANIE ODRADZAM! Budowa domu - koszmar i lekceważenie klienta!
Zdecydowanie odradzam współpracę z firmą Plastal Sławomir Wrzosek i jej właścicielem, Panem Wrzoskiem. Moje doświadczenie z budową domu to pasmo problemów, niedotrzymanych obietnic i kompletnego braku profesjonalizmu.
Od samego początku firma rażąco nie dotrzymywała ustalonych terminów realizacji poszczególnych etapów budowy. Co gorsza, jakość wykonywanych prac była skandalicznie niska. Niemal każdy element budowy, zarówno te wykonywane przez samą firmę, jak i przez zatrudnianych przez nią podwykonawców, wymagał poprawek lub był wykonany niedbale. Ciągłe usterki, poprawki i opóźnienia to niestety standard w przypadku tej firmy.
Apogeum frustracji stanowi jednak podejście właściciela do zgłaszanych problemów, a w szczególności do reklamacji. Przykładem jest zewnętrzna roleta, którą zamontowała firma – zepsuła się w krótkim czasie po montażu. Właściciel firmy Plastal uznał reklamację i złożył jednoznaczną obietnicę naprawy usterki. Niestety, pomimo upływu ponad 15 miesięcy od zgłoszenia reklamacji, roleta nadal pozostaje nienaprawiona.
Przez ten cały czas właściciel firmy konsekwentnie ignoruje wszelkie próby kontaktu – nie odbiera telefonów, ani nie odpowiada na wiadomości. Sytuacja stała się na tyle poważna, że byłem zmuszony wysłać pismo z ostrzeżeniem o skierowaniu sprawy na drogę sądową w przypadku braku reakcji – list polecony został całkowicie zignorowany.
Brak jakiejkolwiek odpowiedzialności za swoje działania, lekceważenie klienta i całkowite ignorowanie złożonych obietnic oraz pisemnych wezwań do naprawy to cechy charakteryzujące tę firmę. Jestem wyczerpany walką o to, co powinno być standardem w relacjach wykonawca-klient. Mam nadzieję, że moja opinia uchroni innych przed podobnym koszmarem budowlanym i stratami finansowymi oraz nerwami.
Zdecydowanie NIE POLECAM.