Opinie o PPHU Lamgi Michał Gibowski Nowa Sól
05.04.2025 08:43
12.07.2025 15:16
Wywiadu udzielił/aJanuszebiznesu
13.10.2023 16:40
Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?
O traktowaniu pracowników, jakiego doświadczyłem w tej firmie.
Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało?
Pracownik fizyczny obróbki wyrobów PVC przy maszynie CNC.
Czy miałeś/aś możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynikała ta decyzja?
Była to praca fizyczna wykonywana na terenie zakładu, dlatego nie miałem możliwości pracy zdalnej.
Co było powodem zakończenia współpracy z firmą?
Zabranie prywatnego telefonu komórkowego przez właściciela firmy oraz anulowanie urlopu wypoczynkowego przez pracodawcę, bez wyraźnego powodu i żadnych podstaw. Mogę jedynie wnioskować, że była to czysta złośliwość.
Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?
W 2021 zarabiało się nie więcej niż od 2070 do 2200 złotych netto.
Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?
6 miesięcy.
Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź
Nie poleciłbym, tym bardziej swojemu przyjacielowi czy bliskiej osobie. Wystarczające powody podałem w pozostałych odpowiedziach.
Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?
Nie było możliwości żadnego rozwoju zawodowego czy awansu. Jedyną szansą była po prostu nauka podczas pracy.
Jak wyglądały szkolenia w Twojej firmie? Czy były zaplanowane i jak często się odbywały? Jakich obszarów/ tematyki dotyczyły? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?
Nie było w ogóle czegoś takiego jak szkolenia. Pojawiały się jedynie pretensje do konkretnych osób czy całego zespołu pracowników, jeśli jakieś wyroby nie spełniały określonych standardów. Za niektóre wady na produkcji obciążano pracowników, którzy tak naprawdę nie popełnili żadnego błędu.
Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynikało?
Atmosfera była zła. Zdarzały się krzyki, nieprzyzwoite żarty (zazwyczaj na tle dyskryminacji płci lub relacji damsko-męskich). Niekiedy bezpodstawnie narzucano pracownikom, że przychodzą do pracy pod wpływem alkoholu lub innych środków psychoaktywnych. Atmosfera była związana też z niskimi płacami i warunkami zatrudnienia. Poza tym, pracodawcy nie panowali nad swoim zachowaniem, padały niewłaściwe słowa i niekontrolowane wypowiedzi, które nie powinny mieć miejsca.
Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzegał warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodziło i co nie było przestrzegane.
Brakowało wprowadzenia jasnych zasad BHP i odpowiedniego przeszkolenia z obsługi maszyn. Mnie szkolili bardziej doświadczeni pracownicy, którzy dzielili się ze mną swoją wiedzą.
Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?
Myślę, że mogę zasugerować jedynie zamknięcie tej działalności gospodarczej. Produkowane tu wyroby okienne (np. żaluzje) pozostawiają wiele do życzenia. Należałoby też zrezygnować z dofinansowania ze środków Unii Europejskiej i Powiatowego Centrum Pracy.
28.07.2023 21:00
12.01.2023 03:38
13.07.2023 01:09
ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 40 67-100 Nowa Sól
68 356 02 64
*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.

Spawacz 135 / 136 / 138 – Danii
USPI WORK PAWEŁ GWÓŹDŹ SP.K.
Nowa Sól
36 - 45 EUR brutto / godzinę
Operator wózka widłowego - blisko granicy PL - praca bez znajomości języka niemieckiego (k/m/x)
Flexipersonal Sp. z o.o.
Nowa Sól