Tekwoj Fabryka Mebli Wojciech Dusza
1 111 6 1

Opinie o Tekwoj Fabryka Mebli Wojciech Dusza

zboczeniec

A czy Pan Wojtek wysyla tez swoje gole fotki chetnie zaplace?

Fan
@zboczeniec 11.12.2018 13:46

To nie ma co oglądać ????

Pp

Panie D wdeples Pan w większe g... za te nakazy do zapłaty co dostał Pan z itd to jest kara dla uczciwego szefa a nie kierowców osobiście odwiedziłem z tym pismem itd i może sobie Pan to w buty włożyć żeby był wyższy.inspekcja jest w szoku że ktoś wysyła za nich pisma i podstawie pisma wystawione czyli ksera od itd czyli mogę oskarżyć pana i zastraszania

OBSERWATOR FORUM

Panie Marku Pan akurat jest najmniejszym autorytetem w tej firmie więc proszę nie wychylac się z szeregu bo ci co pana znają to wszyscy wiedzą o Pana powrotach, podbojach z Monachium, świętach jak Pan wracał do domu na żywca czyli bez karty!!! Moim zdaniem niech pan panie Marku nieda się wciągnąć w gierki swojego obecnego pracodawcy bo wszyscy go znamy a pan już zna go najlepiej do czego jest zdolny aby osiągnąć swój cel !!! Więc proszę naprawdę rozważyć swoje podpisy pod postami swojego obecnego pracodawcy aby Pana nie wciąga w większe (usunięte przez administratora) niż jest. A tak na marginesie to Pana pracodawca opowiadał o panu ciekawe chistorie !!! Więc jestem bardzo zdziwiony że pan wyraził zgodę na swój podpis pod postami a zwłaszcza że pan nie pała miłością do swojego szefa !!!!!!

Bus
@OBSERWATOR FORUM 09.12.2018 12:28

Pan Marek to jest dwulicowiec jak nie widzi szefa to szef jest dla niego nikim i dziad a jak widzi szefa to Wojtusiu będę cię całował po piętach i jeszcze tam gdzie będziesz chciał

Jarosław Musielak

Witam serdeczne. Nazywam się Musielak Jarosław i jestem byłym kierowcą firmy TEKWOJ. Nie boję się jak reszta podać swojego imienia i nazwiska bo nie mam nic do ukrycia. Zacznę od tego iż wyrażę obiektywną opinię o współpracy z Panem Wojtkiem i Roksaną. Choć nie pracowałem bardzo długo to zdążyłem poznać zasady panujące we firmie. A więc po pierwsze nigdy ale to przenigdy nikt nie kazał mi przeginać czasu tachografie a wręcz mi zakazano!! Nigdy nie miałem problemów związanych z powrotem na weekend do domu i szczerze mówiąc w piątek do 15-16 godziny już byłem w domu. Co do rozliczeń finansowych nie mogę zarzucić firmie nic bo bym zgrzeszył!! Wypłatę dostawalem na czas i jak się zwolniłem rozliczyliśmy się jak ludzie bez problemu. Wiadomo że też jak w każdej firmie były lepsze i gorsze dni oraz czasem bywały między nami potyczki słowne ale bez przesady że nie dało się dogadać jak to piszą inni wypowiadający się tutaj. Co do Roksany to dziewczyna robi swoją robotę należycie dobrze i zawsze była bardzo miła i uśmiechnięta więc proszę dajcie jej spokój a nie niszczycie jej życie jak jest Bogu ducha winna!! Zaraz pewnie pojawią się wpisy że Wojtek mi kazał to pisać lub wymyślicie coś innego na mnie ale prawda jest taka że nie mogłem już patrzeć na wasze wpisy i wypowiedziałem się w swoim imieniu czyli Jarka Musielaka. Gdyby co do innych kierowców chcących pracować w firmie Tekwoj możecie zemną porozmawiać telefonicznie a numer uzyskacie albo od P. Wojtka albo od Roksany i powiem wam jak jest naprawdę w firmie. Pozdrawiam wszystkich czytających mój wpis oraz byłego szefa i najmocniej Roksane!!

Byly
@Jarosław Musielak 05.12.2018 17:51

Napisze krótko jak byłeś w wojsku to wiesz co to znaczy.pracowales chyba dzień z dojazdem ja pracowałem rok i nie znam żadnego Jarka a co do powrotów to nigdy nie wróciłem w piątek do 15 chyba że jesteś w czepku urodzony i dlatego też masz wszystko wypłacone bo ja do dnia dzisiejszego nie mam uregulowane tego co mi się należała a ktoś sobie nie wysłał tego z palca i nie jestem sam taki

Byly
@Jarosław Musielak 05.12.2018 17:51

A odnośnie czasu pracy to gdy by Pan Wojtek chciał mieć (usunięte przez administratora) czysta to zasada jest taka i wszyscy to stosują przy każdym szczytami karty jeżeli jest przegięcie to powinieneś dostać odrazu cyrograf czyli takie i takie przegięcie i tyle i tyle jest do zapłacenia za dane przekroczenie i tu się pod tym podpisujesz i firma jest czysta a tu nawet nikt ci nie powiedział że masz jakieś przegięcie i nawet wydruku nie chciał

Płóciennik Marek obecny.
@Jarosław Musielak 05.12.2018 17:51

Tak kolega mówi prawde bezpodstawne oszczerstwa . ja pracuje kilkanaście lat w tej firmie i nigdy nie miałem problemów z kasą czy innymi sprawami . Jak coś było potrzeba czy a konto bo to nieraz była potrzeba nigdy Wojtek nie odmówił zawsze pomógł jak mógł . Jak czytam te wpisy kto takie coś może wymeśleć . chya taki co zmienia firme 15 razy w roku . Kierowcy kiedyś sie zwalniali i wracali z powrotem bo nigdzie nie ma takich warunków jak w Tekwoju auto pod domem i co sobota i niedziela w domu . Nieraz można zaliczyc 45h w aucie bo taka jest praca nasza kierowców a pracować trzeba wszędzie . Z pozdrowieniami dla tych co im się nie podobało w Firmie Tekwoj

Płóciennik Marek obecny.
@Byly 05.12.2018 21:40

Jezdziliście bez karty w tacho byle zjechać do domu . A teraz pretensje do Wojtka że wam wysłał pisma z obciążeniem za kare z ITD dla 4 byłych kierowców po 5000 zł. Jak to wszystko przeczytałem i stwierdziłem że to wasza wyłącznie wina a nie Wojtka zawsze są inne sposoby zjazdu do domu.Jak nie ma ładunku nieraz się zdarzy są auta które biorą pare groszy za podwiezienie do domu nieraz tak jechałem bo niebyło ładunku Zawsze zapłacił za przywiezienie i odwiezienie kierowcy do auta . A co do Roksany dajcie jej spokój bo to jest bardzo sympatyczna i inteligientna dziswczyna która tylko pracuje tak jak ja w tej firmie . Pozdrawiam.

Byly
@Płóciennik Marek obecny. 06.12.2018 21:22

Drogi marku jeżeli to jesteś naprawdę ty czyli marek,jak ty dzielnie stoisz i bronisz szefa ale może napiszesz albo powiesz szefowi że z każdym kim się widzisz to wszystkim mówisz co co jest za dziadoska firma i cały czas się zwalniasz jak zejdziedz, zawsze masz.juz podanie napisane jak będziesz ją długo wozil to ci się pobrudzi

Byly
@Płóciennik Marek obecny. 06.12.2018 21:53

Marek kłamiesz, kłamiesz, za twoje przegięcie jako niby najstarszego pracownikowi to szef dał dyspense żeby miał kto jeździć ale i tak odbije sobie to z wypłaty

Bychowo
@Płóciennik Marek obecny. 06.12.2018 21:53

Sam pierwszy wyciągasz kartę

Byly
@Płóciennik Marek obecny. 06.12.2018 21:53

Lepiej pochwal się ile za darmo będziesz jeździł u Wojtusia, co by miał za co spłacić Twoje przegięcia. Jak już masz pier.....to pisz chociaż prawdę, ale nie pozdrowienia dla Roksanki najważniejsze.

Kolega
@Płóciennik Marek obecny. 06.12.2018 21:22

Widzisz marek teraz nie wolno odbierać regularnego odpoczynku 45 godzin w kabinie!! Pewnie ci karze przerywać pauze albo sam to robisz. Nawet nie macie pojęcia o przepisach w transporcie tylko twój pracodawca umie kłamać oszukiwać i pracownika mieć za nic.wlazles mu w du..PE i siedzisz u niego bo nikt cię nigdzie nie przyjmie

Fan club tekwoj

Marek ty musisz pracować u dzbana bo cię nikt nie chce w okolicach Żmigrodu Trzebnicy i Rawicza ponieważ siedzisz u Wojtka w kieszeni. Także wiem jak dbasz o auto i powiem ci że zwierzęta w oborze mają czyściej!!! Jesteście na siebie skazani z biznesmenem bez kasy!!!

byly

To prawda wysyla pisma do bylych pracownikow ktorych okrada.... i zada zaplaty za tacha i straszy sadami i windykacja INKASSO.Facet ma wiecej spraw w sadach niz wlosow na dup...Po 2 michach odzyskalem kase po interwencji PIP i przegral sprawe w Sadzie Pracy i musi mi zabulic kase.Trzeba tego zlodzie......i oszust....zalatw. aby wiecej nikogo nie okrad...Tymi pisemkami to mozna sobie dup...wytrze....ktore wysyla do bylych kierowcow.

Szrek
@byly 06.12.2018 23:27

Ja już sobie tylek tym pisemkiem podtarlem. Nie no geniusz!

Jarosław Musielak

Już widzę że jest nas dwóch. Choć nie poznałem Pana Marka to widzę że to odważny facet z imieniem i nazwiskiem a nie jak pozostałe chłopaki bez jaj by się podpisać jak ja czyli MUSIELAK JAROSŁAW!!! Sorry Panowie ale nikt nie weźmie was na poważnie bo jak nie macie nic do ukrycia to poprostu napiszcie jak my i wtedy może ktoś Was wysłucha. Teraz przepraszam za określenie ale wychodzicie na frajerów a nie poważnych kierowców którzy walczą o swoje prawa.

Byly
@Jarosław Musielak 06.12.2018 21:37

Właśnie poważni.kierowcy domagają się swojego a fryzjerzy skula ogon pod siebie i odpuszczaja albo piszą nie do rzeczy

Jarosław Musielak

A tak apropo właśnie sprawdziłem na stronie GITD i polecam sprawdzić każdemu naxymalne jary które mogą nałożyć ITD podczas kontroli. Maksymalna kontrola na firmie to 30tyś zł ale w przypadku dużej firmy. Co do tak małej jak TEKWOJ kara może być max 15tyś a nie 50tyś. Kolego potwierdzalem to konsultując to z ITD w Lesznie przed chwilą telefonicznie aż dziwiac się że był tam ktoś o tej godzinie. A więc chociaż jak piszesz coś i wymyślasz to przynajmniej sprawdz to czy ma to sens.... bez urazy ale jak Ci zależy by tą firmę oczernić pod wieloma nikami na tym forum to Twoja sprawa ale chociaż sprawdz czy to co piszesz ma sens a nie jak to 50tyś kary bo jeszcze raz zaznaczę że ITD może max wystawić 30tyś i to na dużej firmie transportowej. Kurde człowieku do P. Wojtka nie pałam jakąś ogromną przyjaźnią czy coś ale też twierdzę że jest to normalny gość bo jak narazie (usunięte przez administratora) mnie na kase tylko jedna firma Pana Mikołaja Matuszaka z Piasków koło Gostynia i nie boje się o tym powiedzieć choć było to w 2010roku ale pamiętam mu to i lepiej bym to na swojej drodze życia nie spotkał.....Dlatego podpisz się imieniem i nazwiskiem jak ja jeżeli to prawda co piszesz a nie ukrywasz się jak nędzny szczur i wtedy z Tobą podyskutuje bo teraz zachowujesz się jak młodociany (usunięte przez administratora) który może dostał kosza od kogoś...... i się mści jak poprostu (usunięte przez administratora) Pozdrawiam Jarek Musielak

Roksanka
@Jarosław Musielak 05.12.2018 21:47

Ale te Jarku vel Wojciechu durny jesteś ???? dusza trupy z szafy powyciagal w postaci zadowolonych byłych pracowników, nie no extra. Czekać tylko jak same ochy i achy od byłych z fabryki mebli dojdą. Pewnie sprawy w sądzie i pipie to też bzdura? Pozdrów Wojciecha, niech dalej stuka w klawiaturę.

Byly
@Jarosław Musielak 05.12.2018 21:47

Nie rób posmiewiska z tą kara zadzwoń jutro bo chyba inspektor był już pijany.kara za zatrzymanie cie ma drodze i za stwierdzenie dużych przegięcie do kierowcy jest 10 tys

Jarosław Musielak

A więc kolego nie jeżdżę już tam tylko i wyłącznie ze względów prywatnych o których nie będę na forum się rozpisywał ale chętnie Ci opowiem osobiście jeśli masz odwagę bo ja chętnie wypije kawę z Tobą w wolnej chwili przy rozmowie. A co do Roksany to jak to ujołeś "gwizdka" mi nie pokazała ani też śrubeczki, balonika, zegareczka czy nawet komórki i to naprawdę :) podobno ludzie anonimowi często o swoich pragnieniach i marzeniach wypisują na różnych forach więc jeżeli to prawda zalecam konsultacje z psychologiem....

Fan club tekwoj

Krokodylki były i zostawiły mandacik w wysokości 50 tysięcy na firmie. Teraz pan pasożyt rozsyła po wszystkich kierowcach zawiadomienia z kwotami odnośnie aby zapłacili za przegięcia.sam do tego zmuszał a teraz szuka winnych. 4auta komfortowe volva 500 stoją pod płotem w pokrzywach bo taka ma reputację. Do wszystkich byłych kierowców aby ignorowali pisma z tej firmy ponieważ pan pasożyt opracował teraz nową metodę wyłudzenia kasy ,,metoda na dusze''. Jak było ci kolego tak dobrze to czemu dalej nie współpracujesz z biznesmenem roku 2018??? I co tak chwalisz jego córeczkę?? Gwizdek ci pokazała czy co???Firma bankrut i do przyszłych kierowców aby nie podejmowali współpracy z tym panem, ponieważ nie powyplacal wynagrodzeń za ostatni miesiąc pracy w tej firmie!!!! Wreszcie cię sięgała sprawiedliwość biznesmenie za to wszystko!!! Rozliczył byś się jak należy z każdym nie było by dymu ale to twój wybór był!!! A nawet jak nas obrabował..es z kasy to co na zapłatę dalej nie masz???

Roksanka

Koledzy, na etransport link wstawic do tych wpisów. Dziwne że opinia o tej firmie jest zaraz usuwana.

Byly

Taki kraj dla cwaniakow i zlodzi.......a pozniej sie dziwia ze nikt w tym zawodzie nie chce pracowac.Ogloszen o prace na kierowce jest od groma tylko to w wiekszosci zlodziej......a nie pracodawcy wiec ukraincy dymaja teraz.Po prostu w Polsce kary sa smieszne dla pracodawcow wiec jest jak jest.Gdyby PIP takiemu kolesiowi przywalila np. 100 tys za zgloszenie pracownika to by sie 10 razy zastanowil o wyplacie kasy pracownikowi.Czasami lepiej zalatwic jak to sie robi za wschodnia granica niz czekac az PIP lub Sad zalatwi a czlowiek bez kasy na zycie nie ma a oni maja czas.

Były kierowca

Kolego jak będziesz mieć sprawę w sądzie przeciwko temu DZBANOWI,który uważa się za pracodawcę to napisz tu na forum kiedy i o której godzinie z miłą chęcią będę u ciebie za świadka, także jak i u innych oszukanych przez DZIADA. Nauczmy ta zakuta pale porządku.

lubie lizac

Podobno produkowal mable do Bangladeszu ktore po pierdnie....w krzeslo rozpadalo sie na trzy strony.A pracownikow traktowal jak szmat......wiec padlo.Teraz robi to samo w transporcie...............biznesmen 100 lecia.

znudzony

Takich cwaniakow jak on to w Polsce na peczki.

byly kierowca

Ja kase wyrwalem po 2 miesiacach od kontrali PIP smiech a jak zapytalem pania czy ten koles dostal kare to mi nic nie powiedziala.Tak w Polsce dziala wszystko ten koles nie powinien juz prowadzic firmy i okra...innych.Ale do Sadu Pracy go jeszcze podalem i 4 miechy czekam...........

Rada Prezy

Biznesmen roku 2018 nagroda specjalna dla upsle....umyslo......

Bus
@Rada Prezy 22.11.2018 11:54

Trzeba go zgłosić do konkursu szefa roku 2018

Były kierowca

Dziadostwo jakiego nigdy jeszcze nie doświadczyłem. Nie dajcie się mamić temu oszustowi i (usunięte przez administratora) z Bychowo 35 . Jak to moje dziecko kiedyś powiedziało że Shrek jest przystojniejszy od dziada

Bus
@Były kierowca 24.11.2018 00:35

Mnie tylko zastanawia jedno??? Kontrola za kontrola i bez żadnego rezultatu dalej ludzi oszukuje czy ten gościu jest bez karny??? Oszukał dużo pracowników czyli nie powyplacal pensji i nikt nie zainteresuje się tym.z góry

bychowo

Oglasza sie na olx na Trzebnice obiecanki 6500 5000 na kraj nie dajcie sie nabrac.Oszus...kase zobaczysz jak go do PIP lub Sadu podasz.

Bus
@bychowo 21.11.2018 23:08

Potwierdzam nie wypłacalnosc tak żerują na pracownikach

Fan Duszy

Ale jak można iść do tego Dzbana pracować jak tyle wpisów, a później następni oszukani. Co Wy myślicie, że on przeszedł katarsiz i jest uczciwym człowiekiem? Czytać fora przed podjęciem pracy.

juz nie kiwrowca

Ten facet nie ma pojecia o Kodeksie Pracy nie mowiac o transporcie.Z daleka od tego kolesia masakra we wszystkim.Wszystkie wpisy na temat tego pana to prawda..........a te volva 85 kaganiec.

Bus

Firma pod wszelką krytyka

Fd

Moje sugestie dla Tekwoj Fabryka Mebli Wojciech Dusza: Firma jest niewypłacalna!!!

Były
@Fd 14.11.2018 11:34

Potwierdzam,ja oddałem sprawę do sądu prywatnie

Byly kierowca

Panie Dusza, nie potrafię dobrać słów, które kotluja mi się w głowie myśląc o Pana osobie. Czy Pan na prawdę myśli że ludzie to idioci, a kierowcy to polglowki bez wykształcenia? Czytając Pana tutaj, a słuchając przez tel permanentnie przez ok pół roku, śmiem twierdzić że za Pańskie myślenie nie odpowiada ta część ciała, która powinna. Już tłumaczę dlaczego... Czy myśli Pan, że jednym wpisem cały świat, a raczej forum zobaczy jaki kryształowy z Pana facet?! Jeżeli kierowcy takie krzywdy Panu uczynili, takie staraty Pan poniósł przez ich jak to Pan pisze beznadziejna pracę, to dlaczego masowo nie kierował Pan spraw do sądu pracy, a świadectw Pan nie wystawiał z odpowiednim paragrafem świadczącym o porzucenie pracy, czy narazenia Pana na koszty? Każdy NORMALNY, podkreślam NORMALNY pracodawca tak by właśnie uczynił! Ale Pan woli wystawić wzorowe świadectwo pracy-nie wiem, może ksigowo kadrowa innego nie umie, a sam bawić się w Robin Hooda ze Żmigrodu uprawiając samowolke w postaci nie wyplacania kierowcy wynagrodzenia. Panie Dusza, stuknij się tam, gdzie neurony winny się łączyć wytwarzając procesy myślowe, może zatrybia! Jakim prawem Pan sam decyduje co komu się należy, nic mi nie wiadomo by z prawem miał Pan co kolwiek wspólnego! A teraz proszę pięknie opisać na forum, dlaczego kierowca zjechał 700km na pusto, dlaczego kierowcy nie zachowywali okresu wypowiedzenia i wreszcie, dlaczego nie podejmowali ładunków-czas pracy kierowcy, przerwy, pauzy mówi to coś Panu? Nie wspomnę o niezliczonych kabotazach i innej radosnej twórczości Pana i Pańskiej córki, która nawiasem mówiąc wzorów za bardzo czerpać nie ma skąd. Tak wiem, już ma Pan na mnie paragraf przygotowany. Panie Dusza, i świetnie że napisał Pan post podpisując się imieniem i nazwiskiem, mam kolejny dowód w sprawie do sadu, bo Drodzy Czytelnicy przeciwko temu Pana toczy się nie jedna, nie dwie sprawy a już kilka! Media lokalne żywo interesują się persona Pana Duszy. Z czystej życzliwości podpowiem, aby scenariusze na wywiady Pan sobie pisał i ćwiczył do lustra. Proszę się pochwalić przyszłym pracownikom, o ile znajdzie się któryś naiwny jakie kontrole są teraz przeprowadzane i jakie nieprawidłowości zostały wykryte, Wojtek grajmy już vabank w końcu i tak z tego co wiem do stracenia nie wiele już masz ???? Z serdecznymi pozdrowieniami!

anonymous
@Byly kierowca 25.09.2018 18:32

Strzał w dziesiątkę !!!!!!!!! 100% prawdy o Wojtku

anonymous
@Byly kierowca 25.09.2018 18:32

Jestem ciekaw czy Wojtek też się rozliczył z panem Stanisławem ,Krzysztofem i drugim Krzysztofem czy też go okradali jak pozostali a gdzie te ogłoszenia z netu które wystawiał że szuka kierowcy i płaci stałą pensję 6500,- gdzie ?

Fd
@Byly kierowca 25.09.2018 18:32

Bis bis bis. Z tego co wiem dojechany gościu przez wszystkie inspekcje świata.

anonymous

Jak się ma ośmioro dzieci plus jedno z sanatorium to się łupie kasę ile da nieważne z kogo czy z państwa czy z kierowców !!!!!

anonymous
@anonymous 07.10.2018 19:08

W różnych miejscach !!!!!!!!!

,,,
@anonymous 07.10.2018 19:08

Myślę że dziecka chorego nie ma się co.czepiac ono sobie rodziców nie wybieralo. Każdego takie coś mogło spotkać

Bychowo
@anonymous 07.10.2018 19:08

Kiedyś myślał że jest bozyszczem kobiet jak miał fabrykę mebli, teraz musi płacić alimenty ponieważ boi się że go zamkną. Myślał że jak miał kasę to mu wszystko wolno. Teraz nie ma nic!!! Mam nadzieję że na stare lata nikt mu nie poda szklanki wody!!!

anonymous
@,,, 07.10.2018 19:17

Tu nie chodziło o chore dziecko jeśli takie ma

anonymous
@Bychowo 07.10.2018 21:18

Dobre ! Kogut na trzy powiaty !!!

anonymous
@anonymous 07.10.2018 19:08

To nie na miejscu takie wpisy o dzieciach irodzinie Wojtka zazdroszczą mu że jest jurny administratora tej strony powinien podać do sądu że na takie wpisy pozwala . Ridzuna w te gieierki nie powinła być mieszama to świadczy o kulturze osób które tu piszą . Proponuje iść do psychiatry

Fd
@anonymous 08.10.2018 19:57

Jakoś moja rodzina się Dusza nie przejmował nie wyplacajac mi wynagrodzenia za cały miesiac i nie pomyslal, za co dziecko do szkoły odprawie, to ja mam się Wojcieszkiem przejmować? Psychiatra to przydałby się Tobie i Twojemu pracodawcy. Chociaż...chyba za późno już.

legia cudz.

Do Sadu Cywilnego go podawajcie o odszkodowanie za nie zaplacenie pieniedzy jesli chcecie odszkodowanie bo PIP i Sad Pracy sie tym nie zajmuje

legia cudz.

I nie nazywaj sie pracodawca

legia cudz.

Wymienieni przez pana kierowcy nie dali sobie w kasze dmuchac i takich sie szanuje.

Wojciech Dusza

Dzień dobry. Od dłuższego czasu obserwuję to forum i jako pracodawca, pragnę wyrazić swoje stanowisko. Obrażanie, wyzwiska, groźby w życiu prywatnym oraz na forum są nie na miejscu dlatego zgłosiłem sprawę do administratora serwisu gowork.pl. Tak jak napisała Pani Honorata, na forum obowiązuje regulamin, który trzeba zaakceptować przed dodaniem opinii, a większość osób nie przestrzega podstawowych zasad, które panują nie tylko na forum, ale także we współżyciu społecznym. Proszę Państwa, moi byli pracownicy upominają się o coś co im się nie należy, a przy tym żaden z nich nie wspomni, że naraził moją firmę na straty, na przykład podejmując samowolnie decyzję o niepodjęciu ładunku i zjeżdżając do Polski na pusto z Francji! Pozwolę sobie wypunktować także inne zachowania, które na pewno nie są godne pochwały: -niezachowanie okresu wypowiedzenia -niepodjęcie ładunku, zjechanie do Polski -nierozliczenie się z zaliczek -nierozliczenie się z palet i listów przewozowych -spuszczenie paliwa (wszystko jest w raporcie w systemie GPS) -pozostawienie po sobie nieposprzątanego auta z brakującym sprzętem -naganne zapominanie o fakturach -niewykonywanie poleceń -niekulturalny język wobec mnie i innych pracowników firmy -samowolne wyciągnięcie karty kierowcy z tachografu i zjazd do domu Aby nikogo nie obrazić pozwolę sobie wymienić z imion byłych pracowników, których dotyczy powyższe: Pan Andrzej J., Pan Waldemar P., Pan Romuald B., Pan Piotr P. . Pragnę zaznaczyć, że mam także byłych pracowników, z którymi współpraca przebiegała świetnie tak samo jak okres wypowiedzenia. Miałem czas aby znaleźć zastępstwo i zostaliśmy rozliczeni z dokumentów, zaliczek, sprzętu. Moim zdaniem czas skończyć tę dziecinadę, ja też mam o co walczyć i robię to poprzez drogę sądową. Napiętnowanie mnie i bezpodstawne stawianie mnie w złym świetle zmusiło mnie do przedstawienia publicznie mojej opinii na temat zaistniałej sytuacji. Z wyrazami szacunku, Wojciech Dusza.

anonymous
@Wojciech Dusza 25.09.2018 10:11

Brawo Wojtek kłamiesz jak zawsze !A kontrolę potwierdzają słowa byłych kierowców nie twoje !

anonymous
@Wojciech Dusza 25.09.2018 10:11

Tak panie Wojtku kierowca rozliczył sie z tobą z zaliczek sprzętu i dokumentów a ty z wynagrodzenia nie więc nie udawaj teraz bardzo pokrzywdzonego pracodawcy bo znasz dobrze powód całego zamieszania wokół twojej osoby i bardzo dziwne że tylko ty trafiłeś na złych kierowców

anonymous
@Wojciech Dusza 25.09.2018 10:11

Panie Wojtku proszę nie pogarszać swojej sytuacji. Nie ma Pan racji i PIP to udowadnia na każdym kroku. Proszę po prostu wypłacić zaległe pensje i sprawa się zakończy, a tak będzie Pan tylko mieć kolejne kłopoty.

anonymous
@Wojciech Dusza 25.09.2018 10:11

Nikt Pana nie napiętnuje. Proszę wypłacić zaległe pensje i sprawa zniknie.

anonymous
@Wojciech Dusza 25.09.2018 10:11

Wojtek będę mówił ci na ty bo też mi mówiłeś a nie piliśmy razem brudzia ! Jeśli by cię wzięli na wariograf o ile wiesz co to jest to byś słowem się nie odezwał tylko zapłacił kierowca i temat zakończony ! Jak pracowali u ciebie to umówiłem się z każdym na 6500,- a jak kturys się zwolnił i to z twojego powodu to już tyle kierowca nie zarabiał u ciebie a wszyscy odpowiadali na twoje ogłoszenia za wyżej wymienione pieniądze to czyli co kierowca jest oszustem ? Bo ja już czegoś nie rozumiem .I bardzo ładny post, odpowiedź córka napisała

anonymous
@Wojciech Dusza 25.09.2018 10:11

I jeszcze dodam że z wszystkimi rozchodziłeś się szybko za porozumieniem stron a to już nijak ma się do tych głupot co opisałeś !

anonymous
@Wojciech Dusza 25.09.2018 10:11

Beszczelny kłamca ! Kierowcę masz pan do dzisiaj ktory zjeżdżał po 500,700 km na pusto lub z towarem i jest ok i jeszcze mówiłeś co wy chcecie od niego ale robi swoją robotę pomimo że wycina mi takie numery ! Sam sobie pan zaprzecza wypisując te swoje głupoty .Niech pan się zastanowić nad sobą i swoim postępowaniem i to pan oczernia kierowców a nie kierowcy pana .Bo jeśli ktoś robi to co pan opisał to się go zwalnia dyscyplinarnie !!!

anonymous
@anonymous 25.09.2018 12:38

Nigdy nie dostałem 6500PLN, zawsze coś wymyślił aby obciąć pensje.

anonymous
@Wojciech Dusza 25.09.2018 10:11

A pan panie Wojtku dotrzymywał warunków umowy bo z tego co pamiętam to NIE i to pod każdym względem ! I to pan wymuszał na kierowcach różne rzeczy i uniemożliwiał normalną pracę to pańskie słowa jedziemy podciągamy pan wie o czym mówię .Dziwię się tylko że uczy pan tego swojej młodej naiwnej spedytorki a ona naiwna myśli że to dobry kierunek życia !!!

anonymous
@Wojciech Dusza 25.09.2018 10:11

Kopia z netu i do tej pory nic się nie zmieniło to też kłamstwo ? Wątpię OSTRZEŻENIE, My mieliśmy okazję poznać firmę Tekwoj jako spedycję i niestety się bardzo zawiedliśmy, nie zapłacili w terminie, po tysiącach telefonów zaczęli płacić na raty i to z dużym opóźnieniem, ostatnia część weszła do nas teraz, po pięciu miesiącach od terminu, OSTRZEGAM PRZED WSPÓŁPRACĄ Z TĄ FIRMĄ

anonymous
@Wojciech Dusza 25.09.2018 10:11

Szczerze wątpię że pan z kimkolwiek rozchodzi się w miłej atmosferze i bez zgrzytów to może niech URZĄD SKARBOWY sprawdzi czemu pan do tej pory robi przelewy byłym pracownikom bo skoro pan twierdzi że zawsze się rozlicza tak jak trzeba to coś mi tu śmierdzi .Może faktycznie spotkajmy się wszyscy w sądzie i cała prawda wyjdzie i będzie wiadomo kto kłamał ! Pana wiarygodność jest wszędzie znana zawsze pan kończy z wszystkimi w sądzie to też dziwne żeruje pan na naiwności ludzkiej !

anonymous
@Wojciech Dusza 25.09.2018 10:11

Pan panie Wojtku raczej się zapędził ze swoimi oskarżeniami udowodnimy wszystko w PIP ,ITD i teraz jeszcze w ZOLL a co jest do udowodnienia to pan sobie sam zdaje sprawę ! Ja jako pana były pracownik nie mam nic sobie do zarzucenia pana wątpliwa uczciwość jest znana wszem i wobec .Pan po zakończonej umowie się nie zastanowił że zostawia człowieka i jego rodzinę na lodzie tylko pana interes był najważniejszy i pana rodzina ? Tu się pan grubo pomylił !!! Pracowałem uczciwie w każdej firmie ale w żadnej nikt mnie nie potraktował tak jak pan i pana pracownicy ( Ala biuro ) jest pan bezczelnym i zakłamanym człowiekiem .Dziwię się bardzo że i pana córka brnie w te pana kłamstwa i oszustwa a pan powinien się zastanowić jaki daje przykład swoim dzieciom ! Idzie pan w zaparte i my teraz pójdziemy jako pana byli pracownicy. Będzie trzeba to odszukamy pracowników z byłej fabryki mebli których pewnie pan tez oszukał i się nie rozliczył na koniec będzie trzeba to poprosimy prasę i telewizję aby udowodnić co z pana za człowiek !!!!!

Roksanka
@Wojciech Dusza 25.09.2018 10:11

Z wyrazami szacunku powinno pisać Roksana dusza bo dziadtrans by tego nie napisał. Zacząłby się denerwować i oddawać mocz w ubranie co ma napisać. Nawet zdania nie umie zlozyc bo ciśnienie mu wali

Anonymous

Kolejny marzyciel o tekwoju rzucił robotę pewnie będzie następna kontrola PIP

Zostaw opinię o Tekwoj Fabryka Mebli Wojciech Dusza - Bychowo

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tekwoj Fabryka Mebli Wojciech Dusza