Zdecydowanie odradzam tę stację – omijajcie szerokim łukiem, jeśli cenicie swoje bezpieczeństwo, nerwy i prywatność.
Moja noga więcej tam nie postanie przez skrajny brak profesjonalizmu diagnosty. Podczas wizyty zamówiłem zły wahacz (mój błąd, zdarza się). Jednak zamiast profesjonalnej informacji, że część nie pasuje i należy ją wymienić na właściwą, diagnosta dał mi „genialną” radę, żebym... mechanicznie uciął śrubę konstrukcyjną zawieszenia, to wtedy „będzie okej” i podbije przegląd. Po zastosowaniu się do tej absurdalnej instrukcji pracownika i zniszczeniu części, na tej samej stacji usłyszałem, że przeglądu nie dostanę, bo śruba jest uszkodzona. Zostałem z pociętym elementem zawieszenia i bez podbitego badania. Namawianie klienta na rzeźbienie w elementach odpowiadających za bezpieczeństwo jazdy to absolutny skandal.
Jakby tego było mało, stacja kompletnie lekceważy prawo i ochronę danych osobowych. Po długim czasie od tej wizyty zacząłem otrzymywać na prywatny numer SMS-y marketingowe, mimo że nigdy nie podawałem im telefonu do celów reklamowych ani nie wyrażałem na to zgody. Po wysłaniu oficjalnego wezwania z art. 15 RODO, stacja w popłochu odpisała w niecałą godzinę, że usuwa numer z ich „wewnętrznej bazy SMS” – tym samym oficjalnie przyznając się na piśmie do bezprawnego przetwarzania moich danych, jednocześnie ignorując ustawowy obowiązek wskazania źródła ich wycieku.
Sprawa dotycząca nielegalnej bazy SMS i praktyk stacji została już oficjalnie zgłoszona przez ePUAP do organów nadzorczych: UODO, UKE, TDT oraz Starostwa Powiatowego. Szczerze odradzam.