Jako jednorazowy były klient przestrzegam przed poradą, badaniem oraz w późniejszym etapie zakupem okularów w tym właśnie salonie. Nie fachowo i co najgorsze z brakiem poszanowania klienta. Przedstawiciele salonu podczas pierwszej wizyty i perspektywy pozyskania nowego klienta przemili oraz nadskakujący. Aż wiercą dziurę w głowie i wyprzedzają myśli potencjalnego nabywcy. Potem za kwotę około 1500 złotych otrzymujemy bubel, z którym według salonu i ich przedstawicieli nic zrobić się nie da. Ciągłe lakoniczne tłumaczenia przedstawicieli salonu, oraz oczekiwanie ze strony klienta na reklamowane okulary. Jak się potem okazało po wizycie u profesjonalnego lekarza okulisty szkła źle dobrane. Identycznie sytuacja wyglądała także w innym salonie optycznym - postęp, różnica jak dzień do nocy. Noc jak ktoś lubi to salon Sferis, a dzień to inny salon optyczny w tym samy mieście. Szkoda, że przed wizytą w Sferis-Optyk nie słuchałem znajomego, który już naciął się na usługi tej instytucji. Byłbym mniej stratny w pieniądze ale co najważniejsze nie zdarłbym tylu nerwów. A piękna i oświetlona witryna tak zachęca do wejścia. Nie należało książki oceniać po okładce. Okładka zachęcająca, a wewnątrz kompletne nic.