Wizyta u Pana przebiegła w fatalnej atmosferze, podkreślam to. Z mieszkania wyszłam zapłakana, ponieważ Pana Józefa nie obchodzi wychowanie, zachowanie, nastawienie klienta, a tylko narodowość! Kiedy Pan Józef dowiedział się,że jestem Ukrainką, to zasypał mnie okropnymi słowami na temat całego narodu, wspomniał też że ja podobno karmę odbywam, będąc Ukrainką, obwiniał mnie w tym, że teraz w Polsce jest o wiele gorzej, wręcz fatalnie przez Ukraińców. Ponad to obwiniał mnie w tym, że nie wiem ile Polska ma długu, a podobno ja powinnam to wiedzieć (na wizycie u terapeuty tego typu!!). Pan Józef podkreślał swoją wyższość, informując mnie, że podobno jest z szlachetnego rodu i do mnie z tekstem: "A Pani co?Nie jest." Wspominał też, że ja jestem winna temu, że członkowie jego rodziny były zamordowane przez Ukraińców. Podsumowując, wyszłam winna we wszystkich biedach Pana, tylko dlatego że powiedziałam, że jestem z Ukrainy. Dodam, że starałam się być miła, uprzejma, złagodzić Pana komentarze, ale Pan reagował jeszcze gorzej, w końcu rozpłakałam się i zaczęłam pytać po co to mi robi teraz, bo naprawdę nie mogłam zrozumieć w jakim celu można w taki sposób zachowywać wobec klienta. Pan tylko powiedział, bo tak, bo on uważa że to prawidłowe zachowanie. W tym czasie był też klient, który słyszał część naszej rozmowy i po tym jak usłyszał że płaczę, a Pan Józef krzyczy, to powiedział że rezygnuje z wizyty i wyszedł. Dodam też, że to była moja pierwsza wizyta u Pana, a więc Pan Józef nie wiedział o mnie, o tym co ja robię, ile mieszkam w Polsce, czym się zajmuję , kompletnie zero informacji na mój temat, ale wnioski wyciągnął po narodowości. Dodatkowo Pan na początku wogóle nie poznał że jestem obcokrajowcem. A zbuntował się, bo nie wiedział ile Polska ma długu (serio? Na takiej wizycie ja powinnam rozmawiać na temat długow???)Podsumowując, absolutnie odradzam tego Pana, arogancki, chamski, brak szacunku do klienta, nie jest obchodzi go ze słowa mogą urazić, jest mu obojętnie. I to wszystko fakty, świadek w tej akcji był. Odradzam !
Żeby nie było, Panu Józefu powiedziałam swoje zdanie na ten temat, więc tutaj dubluje to, aby też inni wiedzieli.