M.M06.09.2024 18:08
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w maju 2024r., podczas rozmowy p. dyrektor przemiła, potrzebowała pracownika od zaraz, po prośbach podjęłam prace w DPS, zawieszając moją długoletnią pracę w innym zakładzie pracy, gdzie posiadałam umowę na czas nieokreślony. W trakcie pracy coraz częściej dochodziło do łamania praw pracowniczych m.in problem był z uzyskaniem urlopu, pani kadrowa niemiła i niekompetentna, każdorazowo trzeba było spowiadać się z urlopu, na wstępie usłyszałam ze o urlopie w grudniu mogę zapomnieć, pomimo regulaminu dot., wczasów pod gruszą nie był on stosowany wymogiem było wykorzystanie 10 dni urlopu, na zapytanie dlaczego mam wykorzystać 10 dni urlopu jak w regulaminie pisze ze ma być 14 nieprzerwanego odpoczynku (w tym wliczają się weekendy i święta) usłyszałam bo tutaj tak jest ! gdy zbliżał się okres umowy próbnej zostałam kilka razy zapewniona, ze umowa zostanie przedłużona i, że mam złożył wypowiedzenie w moim macierzystym zakładzie pracy, gdy to uczyniłam, 3 dni przed zakończeniem umowy próbnej p. dyrektor stwierdziła że nie zostanie przedłużona mi umowa, pomimo zaopiniowania mojego wniosku pozytywnie z uwagi, że przyszłam do pracy chora i miałam czelność upomnieć się o podpisanie nowej umowy. Mogłabym wymienić jeszcze kilka nieprawidłowości ale juz mi brak słow. NIE POLECAM PRACY TAM, CHYBA, ŻE ZMIENI SIĘ DOTYCHCZASOWA P. DYREKTOR I KADROWA. Reszta zespołu fajna, służyła pomocą! Pani Dyrektor nie wzruszył fakt, że zrezygnowałam z mojego wcześniejszego zatrudnienia, przeorganizowałam swoje życie prywatne by podporządkować się pod prace DPS.