General Electric Power Controls

Kłodzko

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 81 ocen.

Opinie o General Electric Power Controls

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie General Electric Power Controls

Patrycja

@xyz zauważ, że sam odpowiadasz na wpis sprzed 6 lat. Od czasu tego wpisu mogło wiele się zmienić. Kiedy Ty pracowałeś w GE? Rozumiem, że nie miałeś możliwości rozwoju, czy też uczestnictwa w szkoleniach. Mógłbyś powiedzieć pracy w jakim dziale dotyczy Twój komentarz? Czy ktoś z Was również mógłby wypowiedzieć się na temat swoich doświadczeń z tym pracodawcą jeśli chodzi o możliwości rozwoju?

Pracownik

Sytuacja z Bielska-Białej. GE Aviation podobno ( przeczytałem na forum ) zwolnienia grupowe. GE Power Controls trwają "zwolnienia" pracowników z firm zewnętrznych, do końca listopada mają być tylko osoby zatrudnione bezpośrednio, nie wiem co z partnerem. Od czerwca są problemy z pracą, nie ma roboczych sobót i nadgodzin. Mimo chęci ze strony załogi dyrekcja nie wyraża zgody na zebranie i przedstawienie w jakiej sytuacji jest firma.

Patrycja

@Śsssssswspominasz o niepłatnych nadgodzinach. Czy możecie później za te godziny odebrać wolne w innym czasie? Możesz też powiedzieć pracy w jakim dziale firmy dotyczy Twoja opinia?

Śssssss

Atmosfera nieprzyjemna. Ulubione zajęcie wszystkich to plotki. Rąk do pracy brakuje wszyscy zapieprzaja nie płatne nadgodziny.

Patrycja

@prawda dużo osób odeszło w ostatnim czasie? Macie może przekazywane informacje na bieżąco o tym jaka jest sytuacja firmy?

Pracownik z Bielska-Białej

Są wydziały gdzie zwolniono osoby zatrudnione przez agencje pracy tymczasowej. Są wydziały gdzie pracownicy firm zewnętrznych są wysyłani na urlopy. Trudno mi powiedzieć ile osób zwolniło się samych. Słyszałem o jakiś 10 osobach z pobliskich wydziałów ( w czerwcu) z czego większość nie złożyła wypowiedzenia tylko nie przedłużyli umów o pracę.

rekrutacja

Podczas rekrutacji na jedno ze stanowisk poinformowano mnie że GE w Kłodzku jest wystawione na sprzedaż, czy ktoś z pracujących w GE może coś wie na ten temat?

Pracownik z Bielska-Białej
@prawda 26.04.2017 18:59
Tak, jest wystawione i lada chwila transakcja się odbędzie. Bardzo niepewne czasy, ludzie raczej odchodzą i szukają czegoś na z...

Jestem z Bielska-Białej, czy u was są jakieś informację w sprawie sprzedaży. W Bielsku dyrekcja unika jakichkolwiek zebrań bo boi się odpowiadać na pytania pracowników w sprawie pracy i sprzedaży zakładu. Są oddziału na których wysyła się ludzi na przymusowy urlopy, produkcja właściwie została zatrzymana.

kslajdl
@Pracownik z Bielska-Białej 03.07.2017 23:28
Jestem z Bielska-Białej, czy u was są jakieś informację w sprawie sprzedaży. W Bielsku dyrekcja unika jakichkolwiek zebrań bo...

Duzo ludzi odeszło z Bielska?

nic.

Jeśli ta blondynka naprawdę odchodzi to szkoda..

Mark

Zastanawia mnie fakt do kiedy GE będzie istniało,bo podobno zakład jest w stanie likwidacji. Z tego co mi wiadomo nie wszyscy pracownicy zostali o tym poinformowani. Jak jest naprawdę ? GE się kończy ?

takwlasnie
@Mark 06.02.2017 21:02
Zastanawia mnie fakt do kiedy GE będzie istniało,bo podobno zakład jest w stanie likwidacji. Z tego co mi wiadomo nie wszyscy...

To początek końca tej firmy. Szkoda gadac. Kto moze ten się ewakuuje

mabio

w kontekście pracy, na swojej stronie w kontrekście zatrudnienie mają zakładkę " możliwości" - ciekawe czy dla samej kariery zawodowej są tam jakieś możliwości

jola

pracowalam tam prawie 10 lat i zadnego poszanowania ,troszke na ge a reszte w partnerze .praca fajna i kolezanki tez ale nie wszystkie potrafia cie sprzedac za dobra umowe ,a kierownik pozal sie boze , do tej pracy moze bym wrocila ale tylko na firme GE i za dobra place

1212

Hmm, zakończyłam pracę w tym zakładzie 4 lata temu, a pracowałam tam 2 lata. Miałam to szczęście , że trafiłam na fajny dział i fajne stanowisko, niestety nie każdy miał to szczęście :(. Zgodze się z tym, że normy są mocno wyśrubowane, ale niestety musz dodać, że ,,śrubują" je też sami pracownicy - a może inaczej pracownice. Zmiany walczą ze sobą, która jest lepasza, pracowniczki GE rywalizują z pracowniczkami agencji pracy. Zakład to jedna wielka wlęgarnia plotek i sensacji- każdy z każdym ma romans (główna atrakcja ,,starych" moneterk). Zdarzają się jednak wyjątki i z kilkoma sympatycznymi osobami nadal utrzymuję kontakt. Nie wspominam tej pracy jakoś szczególnie źle ale nie jest to praca do, której bym wróciła.

brzózko

Pracuję w tym zakładzie 3-ci miesiąc i potwierdzam 90 procent powyższych negatywnych opinii. Zakład działa na zasadzie zarządzania przez chaos. To jest moja kolejna korporacja w karierze (a już dekadę w nich przepracowałem) i jak dotąd najgorzej zorganizowana. Zero szkoleń, stawianie przed faktami dokonanymi pracownika.. Trochę to działa tak: rzucimy cie na głęboką wodę bez wstępnych informacji i jak wypłyniesz i się utrzymasz to ok jak nie to pa pa. Kasa marna - rozmowa o zarobkach to kpina w tej firmie. Brak dodatków formie premii uznaniowej za dobrze wykonaną robotę. Dodatkowa kasa tylko poprzez nadgodziny (czyli dodatkowy czas wyjęty z życiorysu dla np najbliższej rodziny). Długość umowy i forma (pod firmę zewnętrzną) to po prostu przestępstwo w białych rękawiczkach (ale za przyzwoleniem społecznym). Ludzie chodzą po fabryce sfrustrowani i zawistni. Na każdym kroku złośliwości. Jak trafi się ktoś sympatyczny to naprawdę ewenement.Sama praca nie jest trudna i cudów tam nie produkują (taka przeciętna montownia) i jak na amerykańska firmę to zawiedziony jestem. Przede mną jeszcze z miesiąc pracy i na 90 procent spadam - szkoda czasu i nerwów.Ani kasy ani innych wartości dodanych z pobytu w tym kołchozie. Nie polecam nikomu... choć podobno dobrze jest mieć wpisane GE w CV (ale może niekoniecznie to z Kłodzka..?).

D......a

Pracowałam tam kilka lat temu - w sumie ponad półtora roku na tygodniowych umowach z Trenkwalder Partner, a później Trenkwalder Patron. Te tygodniówki to jakiś koszmar - co tydzień w piątek groziła utrata pracy. A zarobki? Najniższa krajowa, a z tego jeszcze musiałam opłacić bilet miesięczny. Wprawdzie były możliwości "dorobienia", choć raczej powinnam napisać PRZYMUS. Np. na koniec zmiany przychodził brygadzista (pozdrowienia dla Margachy...) i mówił "dzisiaj robimy dwunastki" (12 h). Niby można było odmówić, ale wtedy można się już było żegnać z robotą. Szanse na przejście z trzech działających tam firm pracy tymczasowej na jakąś dłuższą umowę z GE - bliskie zeru, chyba, że ma się jakieś naprawdę silne znajomości. Praca na produkcji wygląda tam na dość prostą, jakiś zwykły montaż, ale normy wyśrubowane niemiłosiernie. Kiedy odchodziłam stamtąd (nie, nie jestem niezadowolonym "odrzutem", po prostu znalazłam lepszą pracę...) na jednym z działów, na których miałam wątpliwą przyjemność pracować wprowadzano pracę na stojąco przez 8 godzin (na więcej niż 5 osób było 1 krzesło, którym ewentualnie mogły się podzielić...). Nie wiem, jak to wygląda teraz, ale chętnie poczytałabym opinie. Brygadziści są różni, na niektórych działach sympatyczni i dbający o swój zespół, na innych zwykli gestapowcy, którzy starają się tylko wleźć w tyłek szefostwu. Nie polecam pracy tam nikomu, chyba że traktuje to tylko jako krótkotrwały okres przejściowy.

S

Pracuje w GE od 3 lat od produkcji po biura. i stwierdzam, że in wyżej, tym gorzej. jeżeli jakikolwiek pracownik produkcji twierdzi, że doświadcza mobbingu, to zapraszam do biura. I niestety....na sam początek sam najwyższy - zero szacunku do ludzi, na tych smiesznych stand upach, wystawia oceny swoim lizodupcom. Niżej nie jest lepiej. Pani kierowniczka zamieszania. Jak była planistką to przynajmniej odpowiadała na dzień dobry, a teraz....nos do gory i nawet nie odpowie na przywitanie. pomijam fakt jak pomiata ludzmi. Z punktu widzenia jej zarzadzania swoimi działami, to jest tragedia - jedno wielkie kretactwo. Kierownicy i brygadzisci to poprostu pupilki "wielkiej". Ale ogólnie - produkcja jest ok. biura - nie polecam - chyba, ze chcesz nabawić się depresji lub jeżeli jesteś silny psychicznie nerwicy.

zadowolona

poprzedni post gdzieś zniknął więc napiszę jeszcze raz. do 'Hejterka OJ' program wisi na tablicy ogłoszeń nazywa się who do you know i pisze jak byk że cytuje'mozesz otrzymac premie za polecenie kandydata, który zostanie zatrudniony przez GE i przepracuje min 3 miesiące. ' dalej są informacje jak polecić znajomego do pracy- ale to trzeba umieć czytać kolego:) premie uznaniowe sa jest tez do tego program tzw workflow i jest to program globalny dla całej korporacji - wiec nic niestosownego nie zdradziłam , ja do tej pory dostałam raz nagrodę kilkaset złotych - od mojego kierownika. moją opinię o zakładzie pisałam dla kandydatów o nieco innym 'profilu' niż ty kolego , dla ludzi po studiach szukających pracy w biurze dla osób o określonych kwalifikacjach, raczej nie na produkcji, chociaż tam też pracują mądrzy ludzie . Co do zwracania uwagi pracownikom że za długo siedzą, nikt nie ma obowiązku wierzyć , kierownik zwraca uwagę bo PIP to kontroluje i kierownik nie robi tego być może z przyjemności ale z obawy przed mandatem, jednak nie pozwala zbyt długo pracować bez jego zgody- więc jest to kolejny fakt, a nie hejterskie: nie podoba mi sie, jestem nieszczęśliwy , :) .dobrego dnia życzę

zadowolona

Widzę że większości wypowiadają się ci co się nie dostali tam do pracy albo się dostali i jak tylko się na nich poznano szybko zakończyli . Dla tych co myślą o pracy , powtarzam o pracy nie o karierze czy awansach powiem jakie są moje doświadczenia. Pracuje ponad rok w biurze, po miesiącu chciałam się już zwolnić bo wymagania są spore, ale jest to już moja druga korporacja więc wiedziałam że że tak na początku tylko jest. Faktycznie jak przetrwałam 3 miesiące zaczęło iść dużo lepiej . A teraz o warunkach , zakład ładny nowy , czysto , wymagania jak pisałam są spore ( dlatego słabi i narzekacze odpadają) ale jest ze 100 osób w biurach które jakość dają rade i pracują , niektórzy ponad 10 lat. z mojego działu ktoś odszedł niedawno ale znalazł lepiej płatną prace, zarobki mimo to są do zaakceptowania, na pewno w markecie nie dostanę tyle. nadgodziny są płatne, nawet kierownik zwraca uwagę jak ktoś przesiaduje za długo. premie są tylko uznaniowe po kilkaset złotych , niezbyt często 1/2 do roku, ale też nie dla wszystkich , tak że nie jest to reguła . Początek pracy - na 3 miesiące okres próbny , potem na 3 lata i symboliczna podwyżka ok 12 % . Umowy na stałe rzadko i tylko dla tzw najlepiej ocenianych. Co do pracy po znajomości , myślę że to bzdura , w firmie jest program że jak polecisz kogoś do pracy i się sprawdzi to dostajesz kilkaset złoty nagrody- tylko z tego co mówią dziewczyny z kadr to nie ma wiele poleceń - wolą się tutaj na forum udzielać . Z produkcji można bez problemu awansować do biura , ze mną w biurze kilka osób pracuje z produkcji - warunek trzeba mieć studia lub studiować, język mile widziany ale nie koniecznie. myślę że praca jet podobna jak w innych korporacjach, może poza tym że sporo jest młodej kadry kierowniczej i to większość awansowała tu w firmie , więc chyba łatwiej niż gdzie indziej .Życzę powodzenie w aplikacjach. acha jeszcze jedna ważna sprawa , mieszkania , wynajem jest niestety dosyć drogi, niewiele mniej płaciłam w dużym mieście jak Wrocław, a firma do tego nie dopłaca, tak że wkalkulujcie sobie to do kosztów.

oj
@zadowolona 06.12.2015 17:05
Widzę że większości wypowiadają się ci co się nie dostali tam do pracy albo się dostali i jak tylko się na nich poznano szybko...

Zadowolona, napisałaś kupę kłamstw !!! Albo jesteś pod wpływem środków farmakologicznych nieznanego pochodzenia (czyli psychotropów lub narkotyków), które zeżarły ci mózg. Albo jesteś osobą z kadry zarządzającej, która podszywa się pod młodego (stażem) pracownika biura. O jakim programie piszesz? Chodzi mi o premię, którą można otrzymać za poleconą osobę, która podejmie pracę w GE Kłodzko. A jeżeli ta osoba się sprawdzi i nadal będzie pracować w GE Kłodzko, to polecający dostanie kilkaset złotych nagrody. Jaka premia uznaniowa ? Nic takiego tutaj nie ma !!! No chyba, że na forum zdradziłaś tajemnicę służbową. I takie bonusy są w biurze. Bo na produkcji nic takiego nie istnieje. W takim przypadku złamałaś tajemnicę służbową. Teraz odpowiednie osoby w kadrach lub twoi przełożeni na pewno zareagują i natychmiast ciebie zidentyfikują i zwolnią dyscyplinarnie (pracujesz trochę ponad 1 rok, jesteś przyjezdną osobą, wynajmujesz lokum, pewnie wcześniej dowiadywałaś się , czy firma pokrywa przynajmniej część kosztów wynajmu). I nagle stwierdzisz, że wszyscy, którzy na tym forum wyrażają swoje krytyczne opinie mają rację. To, że kierownik przełożony zwraca uwagę osobom które za długo przebywają w pracy nikt nie uwierzy.

jujek 10
@zadowolona 06.12.2015 17:05
Widzę że większości wypowiadają się ci co się nie dostali tam do pracy albo się dostali i jak tylko się na nich poznano szybko...

pracuje tyle lat i na oczy premii nie widzialam.czy takie cos istnieje i dla kogo.....????????

Janosi

Witam, Jeden plus ,że wypłata jest na czas i nie jest zimno na hali. Dach nad głową zapewniony...ale na tym się kończą plusy.Reszta ,to same minusy. Psychiczne męczenie ludzi i napuszczanie ich na siebie jest na porządku dziennym. Zarówno pracownicy jak i brygadziści są tak bardzo zakłamani,że patrząc ci w oczy będą wbijać ci nóż w plecy...O kierownikach się nie będę wypowiadał a dyrektorze nawet nie wspomnę,bo słów brakuje.Natomiast brygadziści to lenie śmierdzące i podpierdalacze. Automat z kawa i palarnia,bo tylko to im wychodzi najlepiej .Nigdy nie ma ich kiedy są potrzebni. Sami się na wzajem podpierdalają ,byle tylko ,,ICH PANI''była zadowolona a ich ,,KRÓL I WŁADCA''nie powiedział im złego słowa. Kłamstwo i obłuda panuje na tym zakładzie i taka jest prawda. Brygadziści to małolaci bez kompletnego doświadczenia,wybrani bo lizali dupy kierownikom. Fafik,pozdro;)

Kamil

Gościu pracuję w tej firmie ponad 8lat i umowy na GE nie dostałem,więc co ty pierd...Zresztą firma idzie na dno ,bo już największe działy przenoszą

nie nażekajmy

Jak sam nick podaje ...Nie nażekajmy!Kochajmy zycie ,bo mamy jedno a nie frajerską firmę.Pracowałam tam(totalna parodia)Pozdrawiam

ja12

Witajcie. Ktoś wspomniał o Rozeście, ale chyba nikt o nim nie napisze? Dlaczego? Może Ci biedni którzy tam tyrają boją się juz nawet własnego cienia? Narzekacie na normy, na wyzysk... Przepracujcie kilka dni pod panowaniem miłościwie tam panujących pań to się Wam żyć odechce! Gnębienie, poniżanie, obrażanie macie zagwarantowane razem z najniższą krajową o ile nie zostaniecie dyplomatycznie zmuszeni do urlopu bezpłatnego??? Głównodowodząca -tak jej się mocno wydaje - nie znosi sprzeciwu ani słów krytyki, licz się wówczas z wypowiedzeniem. Na jej zagrywki względem pracowników są paragrafy, ale przecież nikt się nie postawi. Nie rozumiem dlaczego ciągle chodzi taka dumna i zadowolona? Czyżby kolejny dzień pracy upłynął na udanych zakupach? Skąd ta kobieta ma tyle "urlopu" ??? MASAKRA!!! Podsumowując, najgorszemu wrogowi nie życz pracy w Rozeście. Jak dla mnie każdy kto tam "pracuje" jest zdesperowany na maxa

pracownik

Firma jest tragiczna. Nie szanuje ludzi. Pracownicy biurowi uważają się za Bóg wie kogo i traktują innych jak gorszych. Nie polecam!

anonim

(usunięte przez administratora)

ttt

Ty jesteś pijany(a)!!!! Co opisujesz? Sylwester w Lipcu!!!!Tam się w święta w 100% nie pracuje.Gdzie Ty pracujesz?DAJ SOBIE SIANA!!!

xxx

Polak zawsze narzekał i będzie narzekał

czekoladka

Ludzie tak czytam te wasze opinie i narzekania w jakich wy czasach żyjecie przecież wszędzie teraz jest wyzysk więc czemu się dziwicie ja obecnie pracuję w zpc i kokosów też tam nie ma tak samo gnębią i normy sie liczą ale cóż szkoda narzekac tylko trzeba pracowac bo nic innego nam nie pozostaje

Młoda

z tego co ja zauważyłam,to naprawdę jest przejebane na większości stanowisk a,kadra zarządzająca jest nastawiona negatywnie(*ma nas pracowników w dupie,liczy sie ich wysoka kasa za bez naganne ,bez konflikttowe utrzymywanie normy).Brygadziści w wiekszości są wyrozumiali,muszą byc stanowczy bo to ich praca ale są ludzmi do zrozumienia(są wyjątki palantów).Pracownicy?młodzi mają też w dupie pracę w większości.Tak więc są ludzie i ludziska.Firma posrednik w tej firmie jest naprawde najwyższej jakości i to im dałabym złoty medal.Fakt jest faktem,że ten kto na produkcji pracował za granicą (myśląc ,że Polak to śmieć,to może stwierdzić ,że Polak za granicą jako pracownik produkcji jest traktowany 1 000 000 % lepiej niż w swoim kraju) i...................o czym tu mówić!

2015

Myślę,że w końcu nowy(po wyborach) Prezydent zmieni tą sytuację.Praca jest bardzo stresowa,z pracownika robi się śmiecia t.z.w robota bezawaryjnego.Prezesie,Dyrektorze,Kierowniku ,czy Brygadzisto!!!! Jesteśmy Polakami.Przetrwaliśmy II wojnę światową!!! Szanujmy się!!! Nie wiadomo co zrobi Rosja!!Mamy jedno życie.Pieniądze to nie wszystko!!!Czy każdy na wyższym stanowisku to świnia???Łączmy się i szanujmy.Życie to...jedna chwila.Połączmy nasze siły!!! My pracownicy fizyczni.Bądżmy potęgą!.Od naszej pracy zależy istnienie takich firm.Pozdrawiam

Sąsiad Ona

A tak do wszystkich którzy chcą tam pracować.Sprawdzcie sami, zatrudniając się tam.Jeżeli doceniacie dzisiejsze czasy,pracę oraz możliwości to zapraszam!!!Internet to głupota.Każdy może się wyładować!!!Przepraszam za błędy ale nie miałem możliwości skończenia szkoły po podstawówce.

Kolega z pracy

Hejka ludziska. Mam jedno pytanie. Pracowałem w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] już jakiś czas temu. Studiując zaocznie wyrwałem się z tego kieratu. Pamiętam miałem kilka razy nieprzyjemność z kolesiem z kontroli jakości. Beznadziejny przypadek. Nazywał się Robert M....ski. Kojarzy ktoś? Taki w okularkach,spasiony. Pracuje tam jeszcze i czy dalej liże jaja kierownictwu???

jeszcze pracujący

Tam na stanowiskach lepszych od fizola totalni bezmózgowcy pracują (nie wszyscy)t.z.w LD(czyli liżący dupy)szkoda słów.A pracownicy jak widać halbe/halbe.Do Grzegorza(będzie wiedział o co chodzi jak tu jeszcze zagląda).Ten frajer stosował te metody pisząc na forach jeszcze w jednej pracy( GTK ).Tam szwagier pracował.Miałeś rację ,lepiej ustąpić a miejsca on nigdzie nie zagrzeje.Raz zaszkodziłeś potem przegrałeś,CHCIAŁEŚ DOBRZE ALE W TAKIM OKRUTNYM ŚWIECIE ŚWINIE WYGRYWAJĄ!

anonim

(usunięte przez administratora)

seba

Masz rację! Częśc jest zadowolona(tylko niech pomyślą,że lata lecą ,sprawnośc spada .Mając rodzinę można przy róznych pracach domowych np.uderzyc się w palca i chorobowe pewne, bo nie dasz radę na niektórych stanowiskach.A jak długo na chorobowym zakład bedzie Cię trzymał>?.Tam liczy się sprawnośc zdrowie.Ludzie chorzy ze strachu pracują.Młodzi tam kariery raczej nie zrobią bo pózniej z wiekiem Twoim spadnie Twoj extra zapał i sprawnośc ,a tam potrzebny expresowy pociąg do nikąd.Sama nazwa zatrudnienia swiadczy o pracy tymczasowej ,więc pracujcie tylko tymczasowo szukając pracy w wyuczonym zawodzie bo tam dzis pracujesz a jutro nie.Kariera jest tam tymczasowa praca niewolnicza w wiekszosci więc przyjemności nie daje i non stop zwiekszenie norm samop mówi za siebie.

seba

Pracowałem tam,i muszę przyznać,że częsć stanowisk pracy przekracza możliwości człowieka(naprawdę trzeba extra mocno i szybko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby była norma wtedy nikt sie nie przyczepi.Są stanowiska pracy tzw.po naszemu luz.naprawdę bez żadnego stresu zrobisz swoje i masz dużo wolnego.TE SAME PIENIĄDZE NA NIE RÓWNYCH MIEJSCACH PRACY!!!.Tak,że jak trafi ktoś na dobre miejsce pracy nie powinien narzekać bo wypłaty na czas,nadliczbowe płacone, nocne 40%,no i ta minimalna pensja ale jest za 8 godzin pewna.Ci !!!! Co trafili na miejsce pracy z ogromnymi normami,dużymi użytymi elementami do wstawienia lub wykonania mają pełne prawo do narzekań bo wierzcie mi ,że naprawde oni muszą ostro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Polecam pracę tymczasową dla młodych,bo jak trafią na zwariowane stanowisko zastanowią sie nad sobą i zaczną dalej się kształcić bo maja możliwość.Pozdrawiam wszystkicch

PPR

Minus -Najlepsze jest jak ktos stoji nad kims ze stoperem co dostrzegłem -Ktoś jak jest dobry i ma szanse na awans itd. to zostaje gnębiony przez resztę -Ludzie są strasznie fauszywi z każdego szczebla to jest najwiekszy minus -umowy tygodniowe i traktowanie niektórych jak "zwierzęta" ale co się dziwić, bezrobocie w powiecie to ponad 23 % i jak nie ty to mają 100 następnych na twoje miejsce. -Plusem jest że kasa jest na czas, można poznać fajnych ludzi (może 10% zakładu) Pozdrawiam normalnych ludzi którzy tam pracują...

Gość

Nie ,nie jestem kadry zarządzającej,ale długoletnim pracownikiem tej firmy i poprzedniej ,znam różnice pomiędzy jedną a drugą ,co do zasiłku to i tego doświadczyłem,znam różnice pomiędzy pracą w GE a na przykład praca na budowie gdzie pracowałem po 14 godzin i więcej bez dodatkowych nadgodzin za gówniane pieniądze,a stwierdziłem że biadolicie bo nigdzie w okolicy nie najdziesz innej pracy wszędzie jest wyzysk ,z tym że w GE masz wypłatę na czas ,porównaj dla przykładu Rozest pracują za mniejsze pieniądze i do tego nie zawsze na czas dostają wypłatę

Gość

Opinie fajne, jedno zasadnicze pytanie, kto was tam trzyma??? 2-Pytanie podajcie firmę w okolicy, która dba o swoich pracowników a nie wyzyskuje do cna? 3- Twierdzicie, że kadra kierownicza to same matoły!! a wy biedni pracownicy uciśnieni wypłat nie dostajecie pracujecie w chłodzie!!Co do umów, po jakim okresie chcecie dostać umowę na GE??Bo o ile mnie pamięć nie myli to wszyscy pracownicy, którzy przepracowali około będę strzelał 2 lat takowe umowy otrzymali, a co do umów to nie brygadziści ustalają tylko od dłuższego czasu związek, zgodzę się tylko z jednym kierownik ma prawo za wetować daną osobę. Tak ogólnie to przestańcie biadolić komuś nie odpowiada praca droga wolna life is brutal

igła
@Gość 11.03.2015 19:56
Opinie fajne, jedno zasadnicze pytanie, kto was tam trzyma??? 2-Pytanie podajcie firmę w okolicy, która dba o swoich pracownik...

W tej nieszczęsnej firmie trzyma pracowników, którzy jak napisałeś tylko biadolą trzyma lęk przed bezrobociem. A co za tym idzie lęk przed głodem i nędzą, bo w rejonie nie ma nigdzie pracy. Ty jak sądzę jesteś z kadry zarządzającej - to można odgadnąć z twojej aroganckiej wypowiedzi. Gdyby w okolicy były inne zakłady, gdzie można by było podjąć pracę, to w tym GE Kłodzko pracowałaby na produkcji tylko obecna kadra zarządzająca. Doskonale zdajecie sobie sprawę, że pracownikom pozostaje alternatywa: albo godzić się na takie traktowanie, albo zwolnić się i "żyć" w skrajnej nędzy. Ale kiedyś przyjdzie i na ciebie kolej, ktoś wyżej będzie zagrożony i pozbędzie się ciebie. To zobaczysz jak to jest wspaniale uwolnić się od tej firmy i wegetować na zasiłku.

Daredevil
@Gość 11.03.2015 19:56
Opinie fajne, jedno zasadnicze pytanie, kto was tam trzyma??? 2-Pytanie podajcie firmę w okolicy, która dba o swoich pracownik...

Sranie w banie!...znam ludzi którzy na podfirmach latami pracują, i to pracują ciężko i uczciwie a mimo to macie ich w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Cały Record Plus to patologia patrzę na Was opasłe warchoły i widzę to kumoterstwo i poobijał bym wam gęby...jeden alkoholik drogi ,,czopek'doodbytniczy smierdziel trzeci nadety buc z grub [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ty Kuchta uważaj jak się odzywasz bo pewnego dnia wpadniesz do wody z tym swoim kijkiem na rybach.

DeeDee

Na rozmowę kwalifikacyjną powinna być opinia od PSYCHIATRY!!!Nie wiem o co wam chodzi ale jeżeli jest zle to po co tu siedzieć?

PRAWDZIWY GRZESIEK`

Widzę,że prawdziwy idiotyzm odbywa się na tym forum.Otrzymałem właśnie telefon,żebym tu popatrzył.Nawet nie wiedziałem,że ktoś tak umiejętnie się podszywa pod inną osobę.Znając mnie to każdy wie,że najbardziej wyklinam na pracę,bałagan a nie chwalę.Umiejętnie ktoś wyrabia mi renomę,tylko nie wie,że ja tu nie będe pracował i to każdemu mówiłem,tak ,że droga " ONA" Niestety nie zostanę brygadzistom.Na temat brygadzistów nie mogę się wypowiedzieć bo nie znam ich na tyle.Dziwi mnie tylko fakt,że jakiś idiota robi sobie w ten sposób jaja bo dobrze wie,że to wszystko jest anonimowo i można podszyć się pod każdą osobę.Domyślam się kto to jest ,bo na tym dziale pracuje osoba,która dawno temu pracowała ze mną i na mój wniosek była ukarana.Kawał cwaniaczka.Kariery długiej nie zrobisz kolego w tej firmie!NORMALNIE JAK DZIECKO SIĘ ZACHOWUJESZ

ONA

TO DO GRZEŚKA TEGO LIZUSA Z G-FRAME!!! MYŚLISZ ŻE JAK NAPISZESZ SWOJE IMIĘ I PODASZ Z JAKIEGO DZIAŁU JESTEŚ, OPISUJĄC PRZY TYM W SAMYCH SUPERLATYWACH TEN ZAKŁAD, PRACĘ W NIM I BRYGADZISTÓW, TO ORDER W TYM ZAKŁADZIE DOSTANIESZ!!! CZY JUŻ SIĘ ZORIENTOWAŁEŚ ŻE TYLKO LIZANIEM DUPY MOŻESZ LICZYĆ NA PODWYŻKĘ CZY UMOWĘ W GE!! BO CI WSPANIALI BRYGADZIŚCI O KTÓRYCH WSPOMINASZ, WŁAŚNIE W TEN SPOSÓB AWANSOWALI!! JEDEN CAŁYMI DNIAMI STERCZAŁ PRZY BIURKU KIEROWNIKA JAK PIESEK (ŻAŁOSNY JEST ;) AŻ SIĘ CAŁY ZAKŁAD Z NIEGO ŚMIEJE DO TEJ PORY ;) PRZEZ TO LIZANIE DUPY ZAPOMNIAŁ CHYBA JUŻ O CAŁYM ŚWIECIE HE HE, A JUŻ NA PEWNO O TYM CO TO ZNACZY HIGIENA OSOBISTA;) I ŻE ISTNIEJE COŚ TAKIEGO JAK ANTYPERSPIRANT ;) ALE TO JUŻ TAK POZA TEMATEM ;) PRAWDA JEST TAKA ŻE SĄ TO LUDZIE NIEKOMPETENTNI !! JEDYNE CO POTRAFIĄ TO LATAĆ CAŁY DZIEŃ,SPISYWAĆ NORMĘ (BO TO JEST RZECZ ŚWIĘTA W TEJ FIRMIE) I PONIŻAJĄ LUDZI!! STOJĄ JAK GESTAPOWCE, PILNUJĄC CIĘ NA KAŻDYM KROKU I CO BY SIĘ NIE DZIAŁO TO MA BYĆ NORMA!! MOŻE SIE WALIĆ I PALIĆ ALE NORMA MA BYĆ!! A CO DO TWOJEJ WYPOWIEDZI DROGI GRZEGORZU : "Jeżeli chcecie drodzy internauci wiedziec to pracuje na G-Frame.Nie wiem jak długo,ale to nie jest istotne.Istotne jest to,że....ludzie na wszystkich zmianach,brygadzisci oraz kierownictwo otrzymują najwyższa notę ,są naprawdę OK!! " NORMALNIE PRAWIE SPADŁAM Z KRZESŁA ZE ŚMIECH HE HE HE ;) JAK MOŻNA BYĆ TAKIM LIZUSEM;) MAJĄC TYLE LAT I ŻADNEGO SZACUNKU DLA SIEBIE ;) NIE WIEŻE ŻE PO TYM ŚWIECIE CHODZĄ TACY LUDZIE JAK TY !! ALE JEDNO MUSZĘ CI PRZYZNAĆ ;) MASZ SZANSE I TO NAWET DUŻE ZOSTAĆ BRYGADZISTĄ W TYM ZAKŁADZIE, BO JEDNO CO WYKONUJESZ BARDZO DOBRZE W TYM ZAKŁADZIE,POZA NORMA, TO WCHODZENIE W DUPĘ BEZ MYDŁA ;) NAPRAWDĘ JESTEŚ W TYM DOBRY ;) POZDRAWIAM CIĘ, BO DZIĘKI TOBIE UŚMIAŁAM SIĘ DZISIAJ NA MAXXA ;) DZIĘKI ;) NIESTETY, NA PRZEKÓR GRZEGORZOWI, MUSZĘ POTWIERDZIĆ WSZYSTKIE TE NEGATYWNE OPINIE NA TEMAT TEGO ZAKŁADU, BO TO JEST CAŁA PRAWDA!! ALE JAK KTOŚ CHCE SIE SAM PRZEKONAĆ TO NIECH SPRÓBUJE I PRZYJDZIE DO PRACY. WTEDY JUŻ SAMI BĘDZIECIE WIEDZIELI KTO TUTAJ MÓWI PRAWDĘ, CZY MY CZYLI WSZYSCY CI OPISUJĄCY TEN ZAKŁAD NEGATYWNIE, CZY PAN GRZEGORZ LIZUS ;) MÓJ ULUBIENIEC HE HE HE ;) A NIE MACIE CO SIĘ PRZEJMOWAĆ BO UMOWĘ I TAK DOSTANIECIE NA TYDZIEŃ, WIĘC JAK BĘDZIE COŚ NIE TAK TO PO PROSTU W PIĄTEK POWIEDZIE DO WIDZENIA ;) A WYDAJE MI SIĘ, ŻE MIMO WSZYSTKO WARTO JEST CHOCIAŻ NA TYDZIEŃ PRZYJŚĆ I POOGLĄDAĆ CAŁY TEN KABARET W GE ;) HE HE HE ;) KTO TAM PRACUJE TEN WIE O CO CHODZI ;) POZDRAWIAM

Monia
@ONA 28.02.2015 14:09
TO DO GRZEŚKA TEGO LIZUSA Z G-FRAME!!! MYŚLISZ ŻE JAK NAPISZESZ SWOJE IMIĘ I PODASZ Z JAKIEGO DZIAŁU JESTEŚ, OPISUJĄC PRZY TYM...

ONA !! Jeżeli tak tam jest to co Ty tam jeszcze robisz??? Idz na kase do marketu tam Gestapo nie stoi! To nie II wojna światowa tylko XXI wiek!! Obudz się!!Chyba że ,liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innym,wyższym!!!!!!!!!!!

Sąsiad Ona
@ONA 28.02.2015 14:09
TO DO GRZEŚKA TEGO LIZUSA Z G-FRAME!!! MYŚLISZ ŻE JAK NAPISZESZ SWOJE IMIĘ I PODASZ Z JAKIEGO DZIAŁU JESTEŚ, OPISUJĄC PRZY TYM...

Ona!!!!!!Niestety po czasie sprzedałaś swoją tożsamość!!!Mam teraz zakład poinformować Twoje dane?Wstydz się?Bo prawdą jest,że masz kupe wolnego w pracy,wyrabiając się z normy.Śiedzisz i bawisz się telefonem gdzie.....nowi pracują.Tylko wkurwiasz się,jak ktoś jest nieobecny i musisz na swoim stanowisku popracować,żeby pomóc!!!!!!Podkreślam pomóc!!!!Frajerką jesteś krytycznie opisywać brygadzistów z tego działu na negatyw i...tak krytycznie a...sama wchodzisz im w dupę.Pomyśl trochę głupia babo co robisz.Sąsiad z Twojej zmiany.

DeeDee

Też pracuję na G-framie i popieram opinię,że nie wszyscy są zli.Ludzie piszą ogólnie złe opinie a nie we wszystkich działach tak sie dzieje.Tu brygadziści,są naprawdę bardzo mądrymi przełożonymi o bardzo wysokiej kulturze osobistej.Pracownicy na tym dziale są bardzo fajni,a że praca wymaga dużego zaangażowania to nie znaczy,że jest tak zle.

nika
@DeeDee 28.02.2015 11:45
Też pracuję na G-framie i popieram opinię,że nie wszyscy są zli.Ludzie piszą ogólnie złe opinie a nie we wszystkich działach ta...

witam wszystkich. pracowalam tam 3 miesiace i naprawde bardzo bylam zadowolona... lecz najgorsze jest w tym zakladzie to ze od jakiegos czasu sa czarne piatki i wylatuja ludzie z pod firm jak popadnie,,, nie patrza czy ktos sie wyrabia czy ma norme czy nie wylatujesz i juz,,, przykre to jest bardzo bo atmosfera jest super napawde... a zostawiaja ludzi na nasze miejsce zatrudnionych na stale ktorzy nie sa nauczeni pracy babka mowi ze nigdy w zyciu kartonu nie zlozyla no sory ... jak u siebie nic nie robila bo ona ma lekka prace na swoim dziale pfffff masakra jakas... i tacy ludzie maja umowy na stale smiech na sali.

DeeDee

Rozmowy kwalifikacyjne wyglądają jak w każdej prawie firmie oraz zdolności manualne są poddane sprawdzeniu .Nie jest to nic przerażającego.

gestapo

He he jak byłem na rozmowie to te pytanie mnie ich rozjebały jak na przesłuchaniu po wyjściu pomyślałem sobie kurwa po chuj takie pytania przecież spodków latających tam nie produkują

Paula

No tak, szczególnie brygadziści! :-)

Tina

a u nas w Kłodzku ,brygadziści,wszyscy na produkcji są bardzo mili.Musimy wykonywać wszystko dobrze i nie ma problemu.

Paula

A jaka panuje atmosfera między pracownikami? Słyszałam, że tworzą się romanse :-)

ja
@Paula 04.02.2015 18:54
A jaka panuje atmosfera między pracownikami? Słyszałam, że tworzą się romanse :-)

dobrze słyszałaś ;) systematycznie znajdowane sa zuzyte prezerwatywy w ubikacjach, a kadra ( tworząca klikę ) mizdży się do siebie na potęgę

Paula
@ja 05.02.2015 15:18
dobrze słyszałaś ;) systematycznie znajdowane sa zuzyte prezerwatywy w ubikacjach, a kadra ( tworząca klikę ) mizdży się do sie...

I co jak dam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to będę miała przedłużane umowy, albo podwyżkę? To jest jeden z elementów zatrudnienia?

anonim

(usunięte przez administratora)

Jestem

Patryk, zachowujesz się jak niejaki Ziutek. Jesteś leń. Na tym forum są tylko 2 strony postów. Opinie są negatywne. Nawet nie chce ci się ich przeczytać. Przy takim podejściu do uzyskania informacji nie nadajesz się tutaj do pracy na produkcji. Tutaj trzeba ciężko pracować, a nie oczekiwać, że pieniążki (najniższa krajowa)same wpadną na konto.I zapomnij o pracy bezpośrednio w GE. Umowy są na podfirmę.

Cvf

Ogłoszenia po rok na stronie. Podczas rozmowy Pan kierownik robi oczy słysząc pi raz pierwszy o metodach stosowanych w dużych firmach. Szkoda mi ludzi którzy musza go sluchac. Z poziomu pracownika produkcji niewiem. Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

prac

Ziutek, jak widzę jesteś skończony leń i brak ci minimalnego ilorazu inteligencji. Wg treści twojego postu uważam, że nadajesz się do GE na stanowisko kierownicze. Taka jest tutaj kadra zarządzająca. Zero inteligencji i ochoty do podstawowego zaangażowania do rozwiązywania problemów. Jeżeli byś wykazał minimum inteligencji i zaangażowania, to przeczytał byś poprzednie posty, których dzięki ingerencji pewnych osób jest b. mało. Tylko 2 strony, to nie zadawał byś tak idiotycznych pytań. Pomimo tak skromnego materiału na tym forum wszystko jest wyraźnie opisane. Jestem pewny, że mój post szybko zostanie usunięty. Więc spróbuj go w całości przeczytać, to nie będziesz zadawał takich pytań. I jeszcze jedno, pomimo upływu czasu nie zmienia się tutaj nic na lepsze. Jest co raz gorzej.

Zenek

Nie jest źle. Dużo się dzieje i ja sobie chwalę. Wiadomo, że ludzie są różni i mają różne oczekiwania.

zimba

te wszystkie nabory i rekrutacje to jedna wielka sciema. bo tak naprawdę pracują tam ludzie bez kwalifikacji, bez studiów , bez znajomości języka, po znajomości, na zwyklej produkcji nie dają rady a po znajomoisci idą do biura imbecyle

anonim

(usunięte przez administratora)

madmax

Zarobki to najniższa krajowa i nawet niech ci się nie śni podwyżka. Pracuje się zwykle 8 h na większości działów. Wyjątkiem jest san vincent gdzie często lubią przełożeni wciskać cię na nadgodziny, mimo że nie chcesz/nie pasuje ci/prosisz że nie możesz, a tuzin innych pracowników chętnie chciałoby wziąć te nadgodziny - to oni i tak złośliwie właśnie ciebie na nie zapiszą. Na różnych działach może się trafić, że komuś przypiszą pracę na 3 zmiany. Ale to mniejszość. Atmosfera między pracownikami jest na ogół dobra. Do przełożonych lepiej nie podskakiwać - ale to chyba jak wszędzie. Największym utrapieniem dla świeżych pracowników jest obowiązek noszenia okularów ochronnych. Jeśli dyrektor zobaczy cię na hali bez nich - jesteś stracony. Pracuje się na początku przez agencję pracy tymczasowej, umowy tygodniowe. Ale niech nikogo nie zwiedzie hasło, że istnieje możliwość zatrudnienia na stałe przez firmę. To jest tylko możliwe dla baaardzo bliskich kolesiów kadry zarządzającej. Tak więc przeciętny człowiek może tam pracować całe życie na umowach tygodniowych. Praca jest bardzo nierówna tzn. są stanowiska gdzie można sobie palce pourywać, spocić się jak świnia i tak codziennie, a są tez takie, gdzie praca jest lżejsza od spania.

Zostaw opinię o General Electric Power Controls - Kłodzko

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie General Electric Power Controls