Paweł13.05.2026 15:16
NIE POLECAM - WSTYD !
Pan Dykowski to straszny cham. Brak profesjonalizmu i ukrywanie informacji do dnia podpisania umowy. Jako, że nie toleruje chamstwa to poświęcę 5minut i opiszę sytuację, żeby następni najemcy/wynajmujący zastanowili się dwa razy przed podjęciem decyzji o współpracy z tym chamem. Dzień podpisywania umowy. Nie mogłem być przy podpisywaniu, bo byłem w pracy. Obecna była żona i dzwoni. Trzeba będzie jeszcze wynająć notariusza na własny koszt i załatwić rygor. Nie mam oczywiście z tym żadnego problemu o ile Dykowski i jego agencja poinformowali mnie wcześniej niż w momencie podpisania umowy. Poprosiłem do telefonu wyżej wymienionego. Na pytanie dlaczego mam ponieść ten koszt skoro jestem informowany w dniu zawarcia umowy. I jak to jest możliwe, że najpierw podpisuję umowe a dopiero później u notariusza załatwiam rygor. Usłyszałem, że to logiczne skoro w opisie jest napisane „najem okazjonalny”. Odpowiedziałem, że to nie jest logiczne z mojego punktu widzenia, bo po 1. Wynajmowałem mieszkania wiele razy i rygor musiałem posiadać w dniu podpisywania umowy. Po 2. Koszt rygoru może ponieść zarówno najemca jak i wynajmujący. Na żadne z tych pytań pan Dykowski nie odpowiedział tylko usłyszałem krzyk : WYNAJMUJE PAN CZY NIE. Dodam tylko, że pan Dykowski był na głośniku słyszał to nawet najemca, który jak się później okazało był tak samo rozczarowany zachowaniem i profesjonalizmem Dykowskiego jak i ja. Oczywiście próbując dalej kontynuować rozmowę prosiłem o wyjaśnienie moich niepewności. Zapytałem czy jeszcze ma coś do ukrycia przede mną w dniu podpisania umowy. Może okazałoby się, że prowizję do jego biura też poniosę ja. Usłyszałem zarówno ja, żona i najemca krzyk Dykowskiego : JAK NIE PAN TO BĘDĄ INNI. Więc z szacunku do siebie i reszty uczestników podpisywania umowy poza Dykowskim odpowiedziałem : „ w takim razie dziękuję bardzo nic nie podpisze. Dowidzenia”. Z przyszłym niedoszłym najemca podejmę jeszcze próbę zawarcia umowy u notariusza na tych samych zasadach i poniosę cały koszt a temu panu serdecznie podziękuję i najemca zapewne też i obejdzie się bez niejasności, ukrywania informacji o całkowitych kosztach no i oczywiście bez prowizji. Patologia taka jak pan Dykowski nie zasługuje nawet na złotówkę prowizji. Świadczą o tym opinie w internecie jak i rzeczywistość. A to kolejna z nich. WSTYD NIE POLECAM