Podziwiam i zawsze podziwiałam pracę, zaangażowanie ludzi, którzy pomagają zwierzętom zaniedbanym, zagubionym i źle traktowanym przez człowieka. Dzięki ludziom z fundacji zwierzęta mają szansę na normalny dom, pełen miłości i odpowiedzialności. Co niektórzy narzekają, że na konto fundacji trzeba wpłacić darowiznę 800 zł. Oczywiście, najlepiej dostać za darmo, wysterylizowanego zwierzaka, przebadanego i jeszcze rasowego. Tak to nie działa. My ludzie musimy być odpowiedzialni i pomagać zwierzętom, nad którymi inni się znęcają. I odbudowywać ich psychikę, którą inni nie ludzie latami czasem niszczą. Dzięki takim ludziom jak Pani Germaine Chekerjian te biedne zwierzęta mają szansę na lepsze życie. I ten kto twierdzi inaczej nie ma pojęcia o czym mówi. Ileż trzeba sił, energii i odporności psychicznej, by wyrywać zwierzęta z rąk oprawców i dawać im nowe szanse. Gdyby ludzie nie byli tacy zawistni, wredni, zazdrośni, gdyby nie myśleli tylko o sobie, gdyby dbali o te istoty, które bez nas sobie nie poradzą, świat byłby piękny. O wiele piękniejszy niż jest. A ludzie potrafią doskonale innym szkodzić, mówić nieprawdę, obgadywać, wyciągać potknięcia i szkalować. A może zamiast atakować i czepiać się wykazali by się odrobiną dobroci i przeznaczyli na fundację małą kwotę z własnego budżetu. Zamiast obrażać i pyskować wykazaliby odrobinę podziwu dla tych, którzy walczą o dobro zwierząt w kraju, który pozwala się nad nimi znęcać. Ileż pracy i energii życiowej trzeba włożyć, by ratować zwierzęta, potem szarpać się z ich oprawcami. By nie zwątpić i nie poddać się. By widzieć w tym sens życia. Podziwiam wszystkich, którzy w fundacji SOS Bokserom każdego dnia walczą o to, by zwierzęta mogły mieć dobre życie. Dziękuję Wam i wszystkim innym ludziom w innych fundacjach za to, że są ludźmi dobrymi. To dzięki Wam, waszej sile i determinacji przynajmniej część zwierząt ma szanse doświadczyć w życiu nie tylko strachu i głodu, ale czegoś dobrego. Bo na to zasługują, w przeciwieństwie do ludzi, którzy na tej i innych fundacjach "wieszają psy". Oby nigdy nie przestało się Wam chcieć, pomimo różnych przeciwności losu, pomimo złych ludzi, których czasem spotykacie na swej drodze. Dziękuję za to, że jesteście. I za to piękno, które czynicie.