*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.
Realistka
13.06.2024 23:16
Śmiechu warte! O etyce i tolerancji pisze ktoś, kto akceptuje pracę po 12h i wynagrodzenie wręczane w kopercie. A na dodatek
zachwala taki system.... Wynagrodzenie wręczanie w kopercie, nie opodatkowane i nieozusowane.
Jak to nazwać w języku polskim...? No ba ...przecież ważniejsza jest ortografia i interpunkcja...
Kadra
04.07.2026 15:15
Kobieto
Czy Ty wiesz, że jest płaca brutto i netto..? Pewnie w kopercie dostawalas netto.zle to o Tobie świadczy jeśli nie zainteresowała Cię forma zatrudnienia i wyplata.no i cooo akceptowałaś to co miałaś ??a potem pretensje i zastrzeżenia??? przecież forma zatrudnienia należy od porozumienia między pracownikiem a pracodawcą.
Ciekawa jestem opinii o Tobie tego pracodawcy..bo to co piszesz to jednostronne subiektywne widzenie świata.wspolczuje Twoim pracodawcom
Dex
04.07.2026 09:50
Przewijały sie wpisy o kopertach. Nie wnikam jak ktoś chce tak mieć płacone. ale da rade mieć całość a konto/ ?
Kadra
04.07.2026 14:02
Ale bzdura wypłaty wręczane w kopercie to wyraz dyskrecji bądź elegancji.przeciez wszystkich obowiązuje ZUS i PIT 4.wynagrodzenie brutto i netto
Fajne pytanie DEX
Ależ ignorancja
Fajne pytanie
Ratunku co za infolencja
Dex
04.07.2026 14:21
Niektóre opinie mówią co innego . i właśnie dziwne ze nikt sie nie odniósł do tego tak jakby to było akceptowalne
Nauczyciel
01.07.2025 19:00
Do Realistki i do Belfra drogie panie a może nigdy nie pracowałyście w tej szkole i Wasze wpisy to stek bzdur szkalujący konkurencję
Wylewać żale i obrażać wszystkich dookoła,dyrekcję,p prezes i koleżanki może tylko ktoś kto nie potrafi być uczciwy i sprawiedliwy w swoich osadach.Szkola i fundacja funkcjonują ponad 30 lat.Jestesmy kadrą pracująca po kilkanaście lat,lubimy to miejsce pracy,klimat jaki panuje, sympatię i zaopiekowanie na które zawsze możemy liczyć.Jestesmy cenieni przez rodziców i uczniow
Sowa
23.06.2025 22:38
Szkoda odpisywać na złośliwości i kalumnie pani PG ,która jest prawdopodobnie autorką negatywnych opinii zagrzała miejsce w placówce tylko jeden rok szkolny.A z CV wynika że nigdzie Jej się nie podobało..Życzę więcej empatii
I zastanowienia się nad samą sobą.
Belfer
16.05.2024 12:25
Szkoła Podstawowa Optimum we Wrocławiu jako Pracodawca nie jest godny polecenia. Nie szanuje swoich nauczycieli, nie udziela wsparcia w trudnych sytuacjach wychowawczych. Pani dyrektor toleruje podważanie autorytetu nauczyciela w swojej obecności i w obecności innych uczniów. Nie reaguje na nie wybredną krytykę nauczyciela Sic! Pani Dyrektor ("stara panna"), pani polonistka "przed ścianą" rodzina zastępcza to dla nich te dzieci co zna od 1 klasy i zaprzyjaźnione mamy -ergo nie potrafią rozwiązać żadnej trudnej sytuacji wychowawczej. Wszystko na korzyść dzieci i rodziców co płacą po 1500 zł i więcej czesnego. Dzieci - nadwrażliwe, z problemami a zdolne - ta szkoła to bańka dla takich nadwrażliwców. Forsa na czesne nie warta - może 2% dostaje się do najlepszych liceum we Wrocławiu. Organ prowadzący - Pani Prezes - wtrąca się pedagogom we wszystko, a jest prawnikiem. Nie dotrzymuje danego słowa. Dodatkowo praca po 12 h na nogach na obowiązkowej zielonej szkole, przez 5 dni, na koniec za tą tyrke, dostajesz 500 zł w kopercie. Dzieci porażka w-f - piłki w nie potrafią złapać... kaleki...Nie polecam pracy w tej szkole, rodzicom odradzam - czesne nie warte tego co tam dają. Nauczyciel dostanie tu więcej niż w państwówce, ale nie ma autonomii i szacunku do niego.
Więcej optymizmu :)
10.06.2024 12:07
Chciałabym odnieść się do kilku stwierdzeń, które znacząco mijają się z prawdą. Pomijam fakt, że jeśli pisał to faktycznie nauczyciel, to ma poważne braki w edukacji i mam nadzieję, że nie uczył nigdy języka polskiego. Za dużo błędów ortograficznych, interpunkcyjnych i językowych w tej wypowiedzi. Poza tym, jeśli ktoś jest nauczycielem, to wie, że raz-dwa razy w roku zdarza się, że wychowawca jedzie z dziećmi na wycieczkę czy zieloną szkołę (która zazwyczaj trwa kilka dni) i wtedy pracuje po 12 godzin na dobę. Jeśli się tego nie wie, zalecam zmianę zawodu, bo będziesz się - człowieku - długie lata frustrował, wyżywając się w Internecie.
Po drugie, dzisiaj w każdej szkole są dzieci nadwrażliwe i głównie z nimi przychodzi nam pracować. To każdy pedagog także powinien wiedzieć. Co do określenia „dzieci kaleki” - cóż, dziś mamy pokolenie młodych ludzi przyklejonych do ekranów i to naszą rolą jest ich aktywizować. Ale kalekami, jakkolwiek źle by to nie brzmiało, nasi uczniowie na pewno nie są.
Kolejna sprawa: absolwenci. Z naszych ubiegłorocznych absolwentów 2 osoby są dziś uczniami Akademickiego Liceum Ogólnokształcącego, 1 - 3 LO, 6 - 12 LO, 2 – 8 LO. Czy to nie są najlepsze licea? Wszyscy dostali się do szkół pierwszego wyboru.
Odniosłabym się jeszcze do określenia „pani polonistka <>”, ale nie bardzo rozumiem, co piszący miał na myśli. Podobnie z „rodziną zastępczą”...
Pani Dyrektor nie jest „starą panną”. Proponuję więcej empatii w określaniu ludzi, szczególnie jeśli nie zna się ich dobrze, a chce obsmarowywać w Sieci. Absolutnie niemerytoryczne i nieetyczne jest skupianie się na sytuacji życiowej pracowników. Masz jakieś bardzo złe wspomnienia z tą szkołą, bo to, co piszesz o braku wsparcia ze strony Pani Dyrektor, na pewno jej nie dotyczy. W każdym miejscu pracy zdarzają się sytuacje trudne, szczególnie jeśli pracuje się z ludźmi, ale trzeba umieć o nich rozmawiać.
Podsumowując: możesz nie polecać tego miejsca pracy, bo przecież na tej stronie jest masa niezadowolonych pracowników, ale następnym razem, zanim napiszesz jakieś informację o swoim kolejnym pracodawcy, zastanów się, czy masz coś rzeczowego do powiedzenia. Szkoła jak szkoła. Co najmniej kilkoro nauczycieli pracuje tu ponad 15 lat i mają autonomię oraz szacunek.
Naprawdę wciąż mam nadzieję, że nie jesteś nauczycielem czy wychowawcą, mając tak nietolerancyjne podejście do ludzi, co widać choćby po Twoim języku. Dużo zadowolenia na zawodowej drodze życzę w imieniu swoim i grona pedagogicznego!
Zostaw merytoryczną opinię o Fundacja Optimum