Byłam na turnusie rehabilitacyjnym w Przełazach. Piękne miejsce nad jeziorem Niesłysz, możliwość kąpieli w czyściutkim jeziorze Wyremontowane pokoje z łazienką z dostępem do mediów
Pałac posiada własną kuchnię -posiłki przepyszne i nie powtarzają się przez 2 tygodnie dania. . Posiłki super, Panie gotują świetnie- ich zupy to mistrzostwo!
Pani ELA integruje grupę, prowadzi różnorakie zajęcia, ciepła, uśmiechnięta , służąca zawsze pomocą. Wspólne śpiewy, tańce, ogniska, rodzinna atmosfera a do tego cisza i spokój. Warunki pobytu oceniam bardzo wysoko ale pod kątem wypoczynkowym. Telewizja cyfrowa -dużo kanałów jak ktoś lubi.
I wreszcie rehabilitacja niestety beznadziejna
Ośrodek nie jest przygotowany do pobytu na turnusach rehabilitacyjny osób szczególnie z chorobami neurologicznymi . Nie polecam miejsca na turnus rehabilitacyjny, który ośrodek ma w swojej ofercie. Ośrodek jest wyposażony w różny sprzęt, ale rehabilitanci nie interesują się pacjentem, nie mają podstawowego aparatu do mierzenia ciśnienia a w wielu przypadkach należy zmierzyć ciśnienie przed jak i po zabiegu. Rehabilitanci okupują swoje biurko przy kawce i swoich pogadankach a podłączonego pacjenta nie ma komu odłączyć od aparatu gdy mija czas zabiegu
Niestety nie polecam tego Ośrodka jeśli chodzi o turnus rehabilitacyjny szczególnie z dofinansowaniem bo jest to wówczas stracony pobyt.
Polecam jedynie pod względem wypoczynkowym.