Rodzic innego dziecka
01.10.2025 21:55
Moje dziecko jest również uczestnikiem tego samego turnusu zielonej szkoły. Jedyne na co narzeka to na pogodę.. Chciałby skorzystać ze wszystkich atrakcji jakie czekają na uczniów na terenie ośrodka. Opowiada o parku linowym, boiskach, siłowni zewnętrznej, pięknym lesie i wielkim żalu, że akurat pogoda nie sprzyja. O braku ogrzewania nawet nie wspomniał (być może nawet tego nie odczuł, przecież nie mamy mrozów więc nie przesadzajmy), mówił z kolei o pysznych obiadkach, kolacjach na wypasie i świetnych wycieczkach i zajęciach. Fajnie, że istnieją takie ośrodki, do których młodzież może przyjechać i świetnie się bawić.
Mama dziecka
30.09.2025 16:12
Ośrodek nie przygotowany na przyjęcie dzieci na tzw zieloną szkołę. Nie działa ogrzewanie, interweniując słyszę od Pani, która ze mną rozmawia, że w pokojach jest ciepło, następnie twierdzi, że pompa ciepła jest przekładana z pieca jednego do drugiego. Nigdy więcej w to miejsce w porze jesiennej nie pojedzie żadne z moich dzieci. Zamiast słowa przepraszam, zajmujemy się sytuacja słyszymy jako rodzice kłamstwa. NIE POLECAM!
Opiekun na zielonej szkole.
01.10.2025 21:42
Absolutnie się nie zgadzam z powyższym wpisem.
Pobyt na zielonej szkole oceniam bardzo pozytywnie, pomimo trudności. Na początku wystąpiła awaria pieca, co miało wpływ na komfort uczestników, jednak Pani Dyrektor natychmiast podjęła działania, aby jak najszybciej rozwiązać problem. Widać było ogromne zaangażowanie i troskę o nasze dobre samopoczucie i już następnego dnia nowy piec został zamontowany. Ciepły dresik czy piżamka na pewno pomogły pierwszej nocy, ale niestety niektóre dzieci śpią w samych majteczkach lub letnich piżamach.
Przewodnicy byli wspaniali, z sercem na dłoni i z uśmiechem na twarzy.
Na szczególną pochwałę zasługuje również jedzenie – było naprawdę pyszne, domowe i różnorodne. Dzięki temu, mimo przejściowych problemów technicznych, atmosfera była ciepła (dosłownie i w przenośni 😊), a wspomnienia z wyjazdu na pewno zostaną z nami na długo!
A... No i miejsce... Bajka... Ale tylko dla tych którzy potrafią docenić dary natury, ciszę, spokój i czyste powietrze.
Szczerze polecam.
29.09.2025 08:00
Jak wygląda oferta pracy u nich w przedsiębiorstwie Pensjonat "UROCZYSKO" w miejscowości Piechowice? Są jakieś nowe miejsca? Czekamy na aktualne informacje. Może pojawi się osoba aktualnie pracująca, bo nie wiemy jak obecnie jest u nich?