Firma nie realizuje ustalen umownych oprocz tych co w momencie realizacji sa dla nich korzystny. Zupelny brak partnerstwa i lojalnosci. Firma Windykacyjna juz ich sciga. ODRADZAM!
Na stronie internetowej InfoPraca.pl zamieszczono kilka aktualnych ofert pracy do firmy Rol-Mech Grażyna I Jan Grześko Sp. z o.o.. Poszukiwani są Kierowca. Co sądzicie o warunkach pracy zaproponowanych przez pracodawcę?
Polecam Rol-Mech, dobra uczciwa firma.
A coś więcej na ten temat? O jaką konkretnie umowę teraz chodzi i z czego mieliby się nie wywiązać, że należałoby to windykować? Jak rozmowy z firmą przebiegają w praktyce?
Pewnie chciałeś oszukać ich, zalegałeś im kilka lat i dali twój dług do Komornika. Trzeba samemu się wywiązywać z płatności. Ja płacę zawsze i nie mam problemów z Komornikami, polecam firmę Rol-mech współpracuje z nimi bardzo długo. bardzo dobra uczciwa firma
czy ktoś z Państwa wie jak wygląda etat na stanowisku np spedytora lub kierownika w transporcie? Firma ostatnio ogłasza się. Napiszcie jak to wygląda w rzeczywistości? Jaka atmosfera? czy duże ciśnienie??

pracuje tu dlugo polecam
@Mateusz a czemu branża rolnicza aż tak pomocna w doświadczeniu ?
Znajomość branży jest konieczna bo to jest firma działająca w rolnictwie. Lekarz nie będzie dobrym mechanikiem i mechanik nie będzie dobrym lekarzem. Nauczyć się tej branży to potrzeba długiego czasu ???? ????????
Brałem udział w rekrutacji na stanowisko przedstawiciel handlowy- sprzedawca. Otrzymałem tą pracę. po drugiej rozmowie z Szefową. Nie radzę składać CV bez znajomości branży rolniczej. Składa swoje VC bez doświadczenia i się dziwi że nie chcą z nimi ro zmawiać. Tak jak by kierowca jechał bez prawa jazdy.. Dostałem ponad 3 000 netto plus prowizja po 3 miesiącach. Zobaczę czy dotrzymają obietnicy.
Ja zrezygnowałem z dobrej pracy bo Pani Grażyna obiecała mi pracę po wcześniejszych spotkaniach i ustaleniach co do pracy na stanowisku sprzedawca środków ochrony roślin itd od 01.01.2021r po czym 2 dni przed końcem roku oznajmiła że znalazła kogoś innego i za mniejsze pieniądze. Zostałem bez pracy od nowego roku. Pozdrawiam Panią Grażynę i wierzę że karma wraca
Ale z ciebie...Głupszej wypowiedzi nie czytałem. Dopóki nie ma się umowy o pracę to nic się nie ma. Trzymałem się za boki śmiejąc się z twojej głupoty.
Rol-Mech Grażyna I Jan Grześko Sp. z o.o. poszukuje osoby na stanowisko Sprzedawczyni. Czy ktoś z Was brał udział w procesie rekrutacji?
To, że szukają nie oznacza, że zadadzą sobie trud przeczytania CV i spotkania z kandydatem :-)
Skąd przypuszczenie, że pracodawca mógłby nie czytać aplikacji składanych przez potencjalnych kandydatów? Być może miałeś taką sytuację, więc gdyby tak było, to chciałbym ją poznać.
1. Pani Szefowa najpierw nie miała czasu przeczytać wysłanego CV (telefoniczna informacja od Niej po moim telefonie - sugestia preferowanego kontaktu w ogłoszeniu). 2. Po około 2 tygodniach nagły telefon z sugestią natychmiastowego spotkania (godzina popołudniowa w środku wakacji). Po mojej informacji co do mojej dostępności ustaliliśmy termin spotkania po 3 dniach. 3. W umówionym terminie stawiłem się w biurze ........Pani nie było, z wielkim zaskoczeniem męża co do sytuacji (który nie był w ogóle w temacie) . Po konsultacji telefonicznej między właścicielami Pan mnie poinformował "żebym przyjechał jak żona będzie". Przypomnę, że rekrutacja dotyczyła obsadzenia teoretycznie stanowiska strategicznego dla ich biznesu - Kierownik ds. Sprzedaży ! 4. Zero telefonu i dalszego info. Cóż jeśli ma się wykształcenie wyższe zamiast oczekiwanego w ogłoszeniu średniego i staż kilkunastoletni (w tym kilkuletni na rynku agro) zamiast oczekiwanego w ogłoszeniu 0,5 roku należy się liczyć z w/w konsekwencjami:-) i tym, że nie spełnia się wymagać Pracodawcy :-) Po kilku miesiącach znowu zawieszone ogłoszenie na Pracuj pl. na to samo stanowisko. Puenta alternatywna: 1. Albo Państwo "szukają" Kierownika by go nie znaleźć i po kościele opowiadać w gronie znajomych i rodziny jak ciężko jest teraz o Pracowników :-) 2. Albo faktycznie chcą kogoś zatrudnić tylko ich kompetencje są na tak niskim poziomie, że nie umieją przeprowadzić najprostszej rekrutacji. O profesjonalizmie nie wspominam bo nie wymagajmy zbyt dużo w tych czasach :-)
Ostatnio interesowałam się właśnie firmą Rol-Mech, więc takie informacje z całą pewnością mi się przydadzą. Także widziałam, że nadal szukają tam Kierownika Sprzedaży. Powiesz mi, jaki jest właściwie zakres obowiązków osoby na tym stanowisku?
Zapytaj właścicieli......Oni na pewno wiedzą czego oczekują od Kierownika. Pod warunkiem, że uda Ci się z Nimi spotkać :-) i oczywiście jeśli sami wiedzą czego/Kogo chcą :-) Nie ja szukam.
Ha ha, z własnego doświadczenia wiem, że tak mogło być. Plus kosmiczne wynagrodzenie w ogłoszeniu a później się okazuje, że najniższa krajowa plus premia niezależnie od stanowiska.
Oni nie zatrudniają kobiet w sprzedaży. Na stanowiskach sprzedawczyń pracują tylko dwie starsze kobiety z otoczenia właścicieli.
Po prostu: baba uciekła bo nie chciała ciebie zatrudnić. Od razu widać, że jesteś absolwentem nowej matury skoro nie zrozumiałeś tej aluzji.
@mega wiocha dlaczego firma to porażka? Skąd taka opinia?
Czym Rol-Mech Grażyna I Jan Grześko Sp. z o.o. zachęcają? Jakie mają dodatki?
Tak dobrze pracuje się, że zapomnieliście czasami napisać coś o aktualnej pracy?
"Klasa" sama w sobie:-) nic dodać nic ująć :-) rekrutacje, które były a jednocześnie ich nie było :-) ogłoszenie przez UP Jarosław chyba jedynie właściciele wiedzą jaki był jego cel skoro ich zainteresowanie rekrutacjami było na poziomie zero :-)
@as, z Twojego komentarza wynika, iż byłeś związany z firmą Rol-Mech, czy możesz napisać coś aspekcie związanym z warunkami pracy w tej firmie? Chętnie dowiemy się więcej informacji w tym wątku.
A co tak każdego wypytujesz. Po prostu to jest (usunięte przez administratora) prowadzone przez typowych januszy biznesu w stylu lat 90 i tyle wystarczy.
Warunki są takie same dla wszystkich czyli najniższa krajowa + niejasna prowizja od sprzedaży.
Znajomy opowiadał mi że jedna zwolniła się z Rol-Mech i za taką samą pracę w Przemyślu zarabia mniej.
Odradzam, i jeszcze raz odradzam. Szkoda czasu. Bardzo niskie zarobki.
@Asf Napisałeś, że ostateczna suma wynagrodzenia, nie jest znana pracownikowi, aż do czasu wypłaty. Jakie więc czynniki wpływają na jej wysokość? Może chodzi o wyniki w pracy? Czy próbowałeś na ten temat rozmawiać ze swoim pracodawcą, jaką odpowiedź usłyszałeś? Takie informacje są zawsze poszukiwane przez potencjalnych kandydatów.
@Zadowolony Przejrzyste zasady wynagradzania są jednym z najczęstszych oczekiwań pracowników w stosunku do pracodawcy. Czy możesz więc napisać, że jesteś zadowolony z pracy dla firmy Rol-Mech Grażyna I Jan Grześko? Czy oprócz podstawowego wynagrodzenia, można liczyć na premię za dobre wyniki i solidną pracę? Jak oceniasz atmosferę w zespole. Możesz liczyć na ich wsparcie?
Proszę Pani. Tam do dnia wypłaty nie wiadomo ile się zarobi. Oprócz wkładu liczy się wiele rzeczy na które pracownik nie ma wpływu i nastrój płacącego.
Jak pracujesz 8 godzin a się nie obijasz to wyciągniesz 3500 netto bez problemu. Przejrzyste zasady wynagradzania. Firma dla chcących pracować a nie czy się pracuje czy się siedzi to się należy.
3 500 to chyba za dwa miechy. Po co ludzi w błąd wprowadzasz. Przez Ciebie ktoś może zostawić dobrą prace za 2500 na rękę. Znam ludzi, którzy tam pracują/ pracowali i za niebotyczne wyniki nawet trójki nie wyciągali.
Najniższa krajowa plus premia co daje sumę, że kelner z napiwkami wyciągnie spokojnie więcej. Archaiczne zarządzanie. Wszędzie rządzi chaos i przypadek. Zatrudniane są osoby przypadkowe i bez doświadczenia co skutkuje niekompetentną i niewyszkoloną kadrą przez co ciężko o rzeczową współpracę i jakąkolwiek sensowną informację od kogokolwiek. Ogólnie, żeby wytrzymać to trzeba być albo lizusem albo popaść w totalne zobojętnienie. Jak ktoś nie wierzy to niech spróbuje.
Taaa a na umówie najniższa krajowa + premia, jak weźmiesz 3500 to będzie sukces :)
Witam wszystkich, to tam szukają dyrektora? Jest ogłoszenie i proponują stawkę 6500 zł. Wie ktoś czy to jest propozycja na pół etatu, może - w sensie umowa zlecenie?
słabo, odradzam
Jak się pracuje w Rol-Mech Grażyna I Jan Grześko Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Rol-Mech Grażyna I Jan Grześko Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 3.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Rol-Mech Grażyna I Jan Grześko Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 1, z czego 1 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!