Pani notariusz nie załatwiała profesjonalnie mojej sprawy w Wydziale Ksiąg Wieczystych Sądu Rejonowego we Włodawie. Była do tego zobowiązana w akcie notarialnym, który sama sporządziła. To ja osobiście uzupełniałam dokumentację wniosku wieczystoksięgowego złożonego przez Panią Ewę Nejman w sądzie.
Mieszkam w Lublinie, dlatego miałam dodatkowa „wycieczkę” dzięki pani Ewie. „Wycieczka” była przyjemna, bo akurat 3 stycznia 2020 r. świeciło słońce i pogoda była wiosenna. A Włodawa i okolice są urocze.
Pani notariusz nie przestrzega prawa obowiązującego z dniem 1 lipca 2016 r. , na mocy ustawy – Ustawa o zmianie ustawy – Kodeks postępowania cywilnego oraz niektórych innych ustaw z dnia 15 stycznia 2015 r. (Dz.U. z 2015 r. poz. 218) weszły w życie przepisy zmieniające m.in. ustawę Kodeks postępowania cywilnego oraz ustawę Prawo o notariacie.
Po złożeniu wniosku, obowiązek jego poprawienia lub uzupełnienia spoczywa na stronie czynności notarialnej w ciągu 3 dni. TO OBOWIĄZEK NOTARIUSZA!