Pracowałem tu przez trzy lata jako pracownik produkcji i bardzo pozytywnie oceniam tego pracodawcę. Niestety przeprowadzka za miłością… i niestety zmiana pracy, ale miło wspominam te 3 lata.
To bardzo ciekawe i kreatywne miejsce z mnóstwem fajnych produktów. Ludzie mają ze sobą dobry kontakt, dlatego zespół jest zgrany i współpracujący, chociaż czasami ktoś coś zawali z terminem to inni pomagają. Zamówienia muszą być dostarczone na czas, bo klienci mają różne imprezy, eventy, itp. więc nie ma żartów wszyscy wiedzą, że najważniejszy jest klient. Do tego stopnia że szef kiedyś zrobił sobie wycieczkę i osobiście zawoził trofeum kilkaset kilometrów żeby dotarło na czas :) i w sumie nikt nie oberwał, a należało się grafikowi - szef to pożądny chłop!
Plusy i minusy które przychodzą mi do głowy:
+ praca od poniedziałku do piątku 8:00 do 16:00
+ weekendy wolne :)
+ jeśli trzeba coś załatwić na mieście to szefostwo puszcza bez problemu, bo szefostwo jest wyrozumiałe, idzie się dogadać na odpracowanie, a często puszczają w niepamięć… to rzadkość w dzisiejszych czasach. Możesz też zostać po godzinach na odpracowanie, gdy Ci żal urlopu.
+ Świetny, nowoczesny sprzęt na produkcji, druk UV wielkoformatowy PETARDA jeden z najlepszych w Polsce (nawet inne firmy przyjeżdżają na prezentacje tego sprzętu) możesz drukować z lakierem wybiórczym.
+ Są zeszyty z pomocami dydaktycznymi krok po kroku, to takie ściągi przygotowane przez pana Marka dla grafików i na produkcji w druku UV.
+ mają świetny szybki serwer do zarządzania projektami i całą wzorcownią, to bardzo ułatwia pracę. Jest też p. Monika która zarządza wzorcownią i jak trzeba to pomaga.
+ wewnętrzny chat firmowy, szybko komunikujesz się z wszystkimi w firmie lub zdzwaniasz się po numerach wewnętrznych przez firmową centralę telefoniczną.
+ nikt po pracy nie dzwoni do Ciebie i nie zawraca ci głowy w sprawach firmowych
+ nie musisz pisać raportów, wystarczy że pracujesz i wykonujesz to zgodnie z założonymi terminami.
+ młody zespół, starsze pokolenie niestety nie ogarnie tego sprzętu, kompów i sterowników maszyn i całego internetu, a tu trzeba młodych otwartych na technologie głów. Dlatego jest bardzo fajny młody zespół.
+ szefostwo pomaga jak tylko trzeba, znają się na wszystkich maszynach i ładnie projektują. Początkowo myślałem, że są tylko od rządzenia, ale rzeczywiście mają głowy na karku. Pan Marek zaangażowany i normalny, można z nim pogadać, słucha i jest otwarty na sugestie (niektóre są faktycznie wdrażane). Pan Andrzej bardzo techniczny i wesoły zawsze rozwiąże najtrudniejsze sprawy i świetnie projektuje na Illustratorze, super pomocny w typografii.
+ zespół, nastawiony na współpracę i wspieranie. Chociaż jak w każdej pracy czasami komuś puszczą nerwy jak nie może doczekać się na realizacje, bo materiał idzie z hurtowni.
+ jasno przedstawiane cele i zadania, masz pełną świadomość do czego służy twoja praca
+ duża otwartość szefostwa i informowanie o planach firmy.
+ nikt nie stoi Ci nad głową, jedynie terminy klientów :) realizacji zamówień
+ jak coś potrzebujesz to zgłaszasz p. Markowi lub Andrzejowi i to masz.
+ łatwo dogadujesz się w kwestiach urlopów.
+ nie ma niezdrowych sytuacji, stresu i napięcia, problemy się rozwiązuje.
+ szefostwo podobno po studiach muzycznych, ale widać, że są bardzo techniczni i mają doskonałą znajomość zagadnień, nad którymi pracujemy.
+ otwartość na krytykę w zespole i wyrażanie opinii kulturalnie, ale wprost
+ bardzo dużo się nauczyłem tutaj
+ prezenty na święta i dzień kobiet, bilety do kina.
+ możesz sobie zamówić pizzę do pracy, obiady i inne rzeczy nawet prywatne paczki odbierałem, bo w domu nikogo nie było to na firmę adresowałem.
+ monitoring świetna sprawa kiedyś szukaliśmy paczki i pan Andrzej znalazł ją przez monitoring :) a wszyscy myśleli że kurier zabrał przez pomyłkę.
+ system premiowania, jak jest lepszy miesiąc i więcej zamówień to możesz liczyć na wyższe wynagrodzenie.
+ nadgodziny płatne.
+ przerwy śniadaniowe/obiadowe o dowolnych porach.
Minusy:
- niektórzy nie lubią jak wychodzisz na papierosa :( ale to zrozumiałe ja też tego nie lubię bo nie palę, a jak ktoś odchodzi od maszyny czy komputera na papieroska to marnuje innych czas… no i my pracujemy a ten ktoś puszcza chmurkę :(
Podsumowując: z zamkniętymi oczami polecam pracę w tej firmie. Początkującemu może być na początku trudno, bo musi ogarnąć materiały i sterowniki maszyn, ale potem jest duża satysfakcja i wszystko idzie swobodnie. Firma robi dużo realizacji dla znanych firm. Możesz się pochwalić wśród znajomych dla kogo wykonywałeś produkty, a często dla znanych sportowców, polityków lub bardzo znanych firm lub mega, mega znanych marek :)