Nie przegap nowości o Ostrowska Agnieszka Kancelaria Adwokacka!
Tomasz
26.08.2026 00:23
Dziwia mnie takie opinie jak ta od 500 plus. Niektórzy chyba myślą, że dobry prawnik to im wygra każdą sprawę, nawet jak sami postępują niewłaściwie. Mi Pani mecenas pomogła wygrać 2 sprawy z zakresu prawa pracy przeciwko bardzo duzej firmie i otrzymalem naprawdę sensowne odszkodowania. Widać że ma duże doswiadczenie. Ja doswiadczyłem profesjonalizmu i ludzkiego podejścia do człowieka. Bardzo polecam.
Artur
21.03.2025 10:44
(usunięte przez administratora)prowadzila mi 3 sprawy z zus przed WSA dot. koordynacji swiadczen i ich zwrotu do zus , jej skargi zostaly oddalone i sad podzielil argumentacje zus a wiec przegralem.
Bulwersujace jest to ze po otrzymaniu tej informacji od (usunięte przez administratora)pojechalem do sadu przejrzec akta sprawy i okazalo sie ze zus odpowiedzial na skargi juz 4 miesiace przed ogloszeniem wyroku o czym (usunięte przez administratora) mnie NIE poinformowala , rowniez w odpowiedzi zus wniosl o przeprowadzenie postepowania w trybie uproszczonym czyli beze mnie i (usunięte przez administratora)tez sie do tego przychylila BEZ mojej zgody a bardzo chcialem sie wypowiedziec przed sadem..
Po wyslaniu do niej wiadomosci z pytaniami dlaczego tak postapila odpisala mi ze "zawsze tak robi i klienci najlepiej na tym wychodza jak sie nie wtracaja w sprawy, ze jest adwokatem od 20 lat i prowadzila setki spraw"(moje sprawy przegrala) i ze przed sadem i tak nie moglem wystapic co rowniez okazalo sie bajka poniewaz zadzwonilem do WSA i powiedziano mi ze przed sadem mozna normalnie zabrac glos w swojej sprawie.
Pozniej okazalo sie tez ze (usunięte przez administratora)nigdy nie prowadzila takiej sprawy.
Rowniez (usunięte przez administratora) przesylajac mi informacje o wyrokach wspomniala o uzasadnieniu i zaplacie po 100 pln za uzasadnienie, w aktach znalazlem informacje ze uzasadnienia sa zwolnione z oplat i zeby zwrocic te pieniadze (usunięte przez administratora), wyslalem 3 wiadomosci z pytaniem o te koszta , dopiero na 3 otrzymalem odpowiedz ze (usunięte przez administratora)nie wiedziala ze sa zwolnione z oplat(20 lat doswiadczenia i setki spraw) i ze mi zwroci te pieniadze co tez uczynila.
Dodatkowo jedno z uzasadnien wyroku zostalo wyslane bez jednej strony , sektetariat sadu powiedzial ze adwokat powinien to odeslac spowrotem zeby wyslac korekte na co (usunięte przez administratora) odpisala ze NIE ,tak nie zrobi i podala jakis dziwny powod.
Dzieki takiemu podejsciu do sprawy przez (usunięte przez administratora) mam teraz jeszcze wieksze problemy.
Klient
11.12.2025 23:45
Pana obszerne info pozwoliło na zrezygnowanie z usług tej pani już na wstępie. Przykro, że wpakował się Pan na minę.
Agnieszka Ostrowska
31.01.2026 07:04
Informuję, że (usunięte przez administratora) zobowiązał się po wezwaniu z reprezentującej mnie kancelarii usunąć swoją opinię, która zawiera nieprawdziwe, szkalujące mnie informacje.
Po pierwsze prowadziłam (usunięte przez administratora)sprawę o tzw. 500+, które od pewnego czasu administruje ZUS - nie jest to sprawa z ubezpieczeń społecznych.
Nieprawdziwą informacją jest to, że nie wysłałam (usunięte przez administratora)odpowiedzi na skargi - wysłałam
Opłaty od uzasadnienia po 100 zł od skargi były wniesione z ostrożności, ponieważ zwolnione są opłaty w sprawach z ubezpieczeń społecznych a nie 500+. Po zwrocie tych opłat przez Sąd 300 zł zostało natychmiast (usunięte przez administratora) zwrócone.
Nie mogłam odesłać uzasadnienia wyroku z brakującą stroną do sądu, ponieważ uzasadnienie wraz z innymi dokumentami wysłałam już (usunięte przez administratora).
Zgadza się były to moje pierwsze sprawy o 500+, ponieważ specjalizuję się w sprawach z ubezpieczeń społecznych i prawa pracy oraz w sprawach cywilnych.
Myślę, że mało kto zaskarża takie decyzje do sądów.
Skargi były napisane profesjonalnie z przytoczeniem przepisów rozporządzeń europejskich oraz stanowiska Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej.
Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie nie podzielił stanowiska(usunięte przez administratora) że nie powinien pobierać świadczenia na dziecko i powinien je zwrócić.
Napisałam do (usunięte przez administratora), że nie ma sensu aby ponosił dalsze koszty, ponieważ nie ma podstaw do dalszego zaskarżania do Naczelnego Sądu Administracyjnego.
Od początku przedstawiałam (usunięte przez administratora) sprawę jasno, że ta sprawa będzie trudna do wygrania, ale klient koniecznie chciał zaskarżyć decyzję ZUS o zwrocie świadczeń do Sądu.
Nie były to relatywnie wysokie kwoty.
Agnieszka Ostrowska
Adwokat
20.03.2025 07:00
Asystent AI
Jak wygląda praca u nich w przedsiębiorstwie Ostrowska Agnieszka Kancelaria Adwokacka w miejscowości Warszawa? Są jakieś nowe miejsca? Oczekujemy na aktualne wieści. Może znajdzie się osoba aktualnie zatrudniona, bo nie wiemy jak obecnie jest u nich?