Klient23.12.2025 15:37
Pierwszy raz w życiu spotkałem się z tak aroganckim i nieprofesjonalnym notariuszem.
Niestety mieliśmy „przyjemność” dokonywać u Pana Adama Króla przepisów tanich działek rolnych – łąk. Pan notariusz przez długi czas siedział z kawą w ręku, opowiadając o polityce oraz o tym, jak wiele lat studiował i jakie ma doświadczenie, zamiast skupić się na sprawie klientów.
Moi rodzice oraz starsze małżeństwo sprzedające działki siedzieli kilka długich, męczących godzin bez żadnej propozycji wody czy kawy. Gdy zaproponowałem, że sam przyniosę coś do picia, Pan notariusz oburzył się, stwierdzając, że „to nie restauracja”. Uważam to za brak kultury i szacunku, szczególnie wobec osób starszych.
Podczas kolejnych transakcji Pan notariusz wielokrotnie pozwalał sobie na niestosowne komentarze i plotkowanie na mój temat, określając mnie jako „niepoważnego człowieka”, co było całkowicie nieprofesjonalne i nie na miejscu.
Dodatkowo ceny za kolejne czynności notarialne znacznie się różniły. Na pytanie, z czego to wynika, usłyszałem, że „jestem ciężki” i że wcześniej się targowaliśmy, więc „tym razem taniej nie będzie”. Takie podejście uważam za skrajnie nieetyczne.
Dla porównania: kolejne działki były przepisywane u notariusza w Bytowie i kosztowały około 50% mniej, bez żadnych problemów, komentarzy czy lekceważącego traktowania.
Stanowczo odradzam Pana Adama Króla oraz jego kancelarię.
Jeżeli ktoś oczekuje kultury osobistej, szacunku i przejrznych zasad – polecam poszukać innego notariusza.
Daniel