Sympatyczni Lekarze Weterynarii i profesjonalna pomoc zwierzęciu.
Korzystaliśmy dziś z usług Boniwet- nasza sunia wymagała konsultacji ortopedycznej. Wizyta była wcześniej umówiona, podczas jej umawiania zostaliśmy poinformowani jak ma być pies przygotowany do sedacji (znieczulenia), dla poprawnego wykonania zdjęć RTG.
Przed sedacją sunia została zbadana, zwarzona, obejrzano jej chorą nogę ( badanie odbyło się w stopniu w jakim na to pozwoliła). Nie było żadnego siłowego działania ( z jakim niestety spotkałam się w innych gabinetach). Zostały zrobione zdjęcia RTG w zakresie wymaganym do potencjalnego zabiegu ortopedycznego, następnie przeprowadzono dokładne badania psiej nogi i stawów biodrowych.
Do momentu wybudzenia się suni Lekarze Weterynarii wielokrotnie sprawdzali jej stan.
Podczas badań i po nich wyjaśniono nam w jakim stanie jest psia noga i stawy biodrowe, jakie są możliwe rozwiązania leczenia. Odpowiedziano na wszystkie nasze pytania.
Otrzymaliśmy wypis z badania wraz z zaleceniami podawania leków i opieki nad psem. Ustalony został termin wizyty kontrolnej.
Nad naszą sunią pochyliło się trzech Lekarzy Weterynarii, którzy swoim profesjonalnym działaniem i wielką empatią utwierdzili nas, że to najlepsze miejsce gdzie można zgłosić się z chorym zwierzęciem.