Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej

Adres: 36, 62-800 Pawłówek

NIP: 6180046253 REGON: 251477615 KRS: 0000118134

Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej
2 8 6 1

Opinie o Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej

Nickxx

Najgorsze są tam brygadzistki gorsze od żaby jedynie lepsza(dla nie pakowaczy)

dzimikalisz10@wp.pl
@Nickxx 13.06.2018 20:16

Nie zgadzam się ! Brygadzistki na pakowni to super babki , wyrozumiałe , szczere i naprawdę zazdroszczę im cierpliwości .

Nickxx
@dzimikalisz10@wp.pl 15.06.2018 16:30

To najwidoczniej nie dostrzegasz co się w tym zakładzie dzieje wraz z brygadzistkami.

866 kuba
@Nickxx 18.06.2018 15:50

cholerne złodziejki

Były pracownik.

Chciałbym się odnieść do wpisu Szczęśliwy exs pracowników. To szczera prawda jest o kierowniku produkcji Żaba zero kultury osobistej zero pojęcia o technologii produkcyjnej jak Pan kierownik produkcji pracował w rzezni na Majkoskiej gnali go jak Żyda za okupacji niemieckiej. Totalne Zero fałszywy na każdym kroku Judasz Iskariota.

Zainteresowany.

A jak wyjadą Ukraińcy to kto będzie chciał pracować. Będę przyjęcia. Będę talony na święta w grudniu.

Szczęśliwy expracown
@Zainteresowany. 27.11.2018 21:23

Hahaha Talony raz do roku na święta zawrotna kwota 100zl dwa lata temu siateczka z kilkoma kiełbasami i szynkami,przyjęcia zawsze są bo jak się okazuje ludzi którzy nie mają do siebie szacunku jednak nie ma tak wielu a rynek pracy póki co jest naprawdę przystępny

Były pracownik.

Uważajcie na kierownika produkcji Żabę jest fałszywy dwulicowy utopil by pracownika w łyżce herbaty. Nigdy nie pójdziesz za pracownikiem. Z daleka od tego człowieka.

Szczęśliwy expracown
@Były pracownik. 27.12.2018 18:03

Wystarczy z tym prostakiem spędzić 3 minuty i już wiadomo z kim ma się doczynienia, ubogie słownictwo z dużymi ilościami "polskiego przecinka" ale tak to jest jak ktoś awansuje ze stemplowania świniom tyłków w rzeźni na "Pana Kierownika" który większość czasu spędza na wydzieraniu się lub lizaniu po tyłku Prezesa Janusza D. Przez cały okres który tam spędziłam zawsze zastanawiałam się czy on się tak naprawdę zajmuje

Władysław Jagiełło.

Witam a propo ostatniego wpisu z Nowego Roku 2019 to proszę bardzo się zastanowić nad wypłatą Gówna Ksiegowa to znaczy synowa prezesa kantuie ludzi na pieniądze w szczególności pracowników z pakowni i Ukraińców.

Luk
@Władysław Jagiełło. 02.01.2019 19:35

Czyli nie warto tam składać aplikacji? Kantować? przecież muszą być jakieś wyciągi z wypłat? ponadto teraz jest tyle kalkulatorów wypłat w internecie ze nie łatwo kogoś robić głupiego, jak z umową o prace? zakład nie odprowadza składek?. Państwowa inspekcja pracy nie wkracza jeżeli są przekręty i oszustwa na pracownikach?

WMarietta
@Luk 02.01.2019 21:24

Wtedy jak wkraczają to wszystko czyste na błysk, ludzie z kartonikami lub kleją. Wszystkie szatnie pootwierane. Normalnie śmiech na sali.

Szczęśliwy expracown
@Luk 02.01.2019 21:24

PIP ? Hehe zabawne, co to za kontrola o której się informuje z miesięcznym wyprzedzeniem ? Nie bądźmy naiwni bardzo proszę :)

Szczęśliwy expracown

Firma pracuje jakby kazdy dzień byl ostatnim(co może okazać się prawda), szefostwo hmmm pracowało się z gorszymi, co do finansów utknęli z zarobkami na roku 2000.... Najchętniej płacili by pieniędzmi z monopoly, minimalna krajowa i nic więcej choć wypłacana zawsze na czas, raczej przystanek w poszukiwaniu normalnej pracy lub cmentarzysko dla desperatów, którzy ukończyli maksymalnie podstawówkę, na rynku pracy obecnie nie jest najgorzej i nie trudno o lepsze warunki pracy, a co do współpracowników analfabeci,patologia, wielu alkoholików ale szefostwo na to nie zwraca uwagi bo raczej o normalnych ludzi ciężko, by za takie pieniądze tam pracowali, od groma pracowników z Ukrainy którzy w sumie są jedynym powodem dla którego ten zakład jeszcze funkcjonuje i traktuje się ich tam jak święte krowy i tu błędne koło się zamyka bo nie ma pracowników przez wzgląd na śmiesznie niskie płace to ściąga się z biura robotników z Ukrainy których utrzymanie jest niebotycznie wyzsze ale, coz tak to jest jak rządzących jest tam 4 a co jeden to "sprytniejszy" Moje sugestie dla Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej: Znieść Prezesa Janusza D oraz Ryszarda W ze stanowiska, zachowanie zakrawa na sabotaż

Józef

A z tą księgowa to prawda. Niech zaczyna od pakowni o nauczy się liczyć a potem jak da radę to do księgowości.

Niepełnosprawna

Pakowacz 2019-01-10 Id: 346118 Firma Wielkopolskie Zakłady Mięsne “AGRICO” Sp. z o.o. ZPChr producent konserw mięsnych i dań gotowych zatrudni osoby niepełnosprawne na stanowisko PAKOWACZ. Gwarantujemy opiekę medyczną podczas pracy oraz dostosowujemy stanowiska pracy do potrzeb osób niepełnosprawnych. KONTAKT tel. 62/ 760-25-95 prosić kadry, email: kadry@agrico.pl Dobre. Dostosują stanowiska. Jakie się pytam? jak wszystkie w większości stojące i w pozycji zgietej w pół bo trzeba nurkować w koszu. Siedzące są ale to elita siedzi po znajomości lub z rodziny a Ty stoisz w dzien w dzien az Ci dysk wyskoczy w kręgosłupie.

Stachu

To prawda pani ksiegowa kantuje ludzi na kasie. Na kwitku ze odciągli pzu a nie płacą potem problem jak coś się stanie komuś. Księgowa niech idzie na jakis kurs księgowości i nauczy się liczyć. Teraz wychodzą znajomości bo to synowa prezesa. Brak doświadczenia. Na pakownie ją niech najpierw zatrudni prezes.

Władysław Jagiełło.

Chciałbym się odnieść do wpisu Luk. Proszę popytać na Kaliszu o firmę Agrico a zobaczysz co myślą ludzie o tym zakładzie pracy. Jak widzę to same negatywne komentarze.

Ania
@Władysław Jagiełło. 06.01.2019 21:29

Ja pracowałam w tej firmie wlasnie w dziale exportu i nie narzekałam, odeszłam ponieważ znalazłam prace bliżej domu. Atmosfera ok, praca fajna nie ma żadnej rotacji pracowników nadal jestem z pracownikami z działu w kontakcie. Co miesiąc kwitek i pensja punktualnie nawet wcześniej, ZUS oplacony

Luk

Witam Widzę - ponownie zresztą, ogłoszenie na ecentrum na stanowiska: Pracownik do działu handlowego i pracownik działu exportu. Czy tam jest jakaś częsta wymiana kadry?? czy praownicy sami tak szybką odchodzą?, non stop ogłoszenia ma w/w stanowiska , Wysłałem nawet kilka razy CV to nikt nie raczył nawet ze mną się skontaktować.

Stefan Batory

Gdy jesteś niepełnosprawny a masz grupe i mieszkasz w Kaliszu masz 3 możliwość sprzątanie , Agrico bądź na ochronie... Świątek piatek i niedziela .... Powodzenia hehe

WMarietta

Nie dość że ten zakład chory psychicznie to nic z tym nie robią. Stale coś kradną jak nie rękawiczki to spodnie czy jajka ma być na wszystko blokada nie mówiąc o wyliczeniach do WC. A jak kontrola to szatnie otwarte. A brygadzistki coraz bardziej fałszywe na tyle że za 20 gr mogłyby cię sprzedac. Księgowe co do urlopu nie doglaszaja do brygadzistki a najglupsze że szukają ludzi na 40wzyz partii a zatrudniają do pracy nygusow

Były pracownik.

To prawda co napisał poprzednik a propo głównej księgowej synowa prezesa co chwila kantowala ludzi na pieniądze na wypłacie a o PZU to lepiej nie wspominać. Gówna Ksiegowa zawsze się mylila a szczególnie na nadgodziny zawsze się nie zgadzało . Uważajcie pracownicy pilnujcie się.

Jacek
@Były pracownik. 12.12.2018 07:41

Tak to święta prawda Księgowa wiecznie ludzi kantuje a kłamią jak potrzebują ludzi do pracy że zarobią ale najmniejszą Krajową . Zarabia ale Kierownictwo.

Claudia

Ten zakład to powinien mieć stale kontrole za to jak ludzi traktuja. Ale jak jest kontrol to oni juz wiedza kiedy i o której godzinie więc wiadomo ze wtedy ludzie siedzą i robią kartoniki lub oklejaja towar. Śmiech na sali. W ogóle to dziwny zakład. Jedna wielka rodzina. Pani księgowa ma tylko to stanowisko bo synowa prezesa ale dużo musi się nauczyć bo ludzi w ciula robi na kasie. Stale cos się w kwitkach od wypłaty nie zgadza a w do tego ze składka PZU ma problem odciągnąć od pensji a jak juz na kwitku jest to i tak strach czy zapłaciła w PZU bo różne przypadki były wiec lepiej to kontrolowac. Zresztą w tym zakladzie traktuja wszystkich jak psychicznie chorych.

Byly

Jak tatuś byl to bylo ok

dzimi

Pracowałem tam 4 lata i sam sobie się dziwię że wytrzymałem tak długo ? ! Praca jak praca , wszędzie trzeba pracować bo nie ma nic za darmo , ale stosunek ,, Prezesa ,, do pracowników , pozostawia wiele do życzenia . Uważam że byłem solidnym pracownikiem i zdarzało się że pracowałem za dwóch . Przyjmują tam z każdą niepełnosprawnością w stopniu umiarkowanym , nie interesuje ich Twoja przeszłość , kwalifikacje czy umiejętności , liczy się chęć do pracy . Zwolniłem się bo nie widziałem żadnej możliwości rozwoju i awansu , ale przede wszystkim dla tego że panuje tam bardzo zła atmosfera .Nigdy nie usłyszałem dobrego słowa od Prezesa , nawet w tedy , gdy zrobiliśmy więcej niż wymagano . Wręcz przeciwnie , zawsze coś żle , zawsze mało i te wyszukane jego epitety w stylu - ,, ciemnogród ,,. Mam swój honor i obawiałem się że dłużej tych prowokacji nie wytrzymam i zrobię komuś krzywdę . Zwolniłem się i wcale tego nie żałuję , mam inną pracę , finansowo też lepiej i nie jestem- ,, popychadłem ,, . Jeśli masz rentę i jesteś odporny na docinki to możesz spróbować swoich sił w tym zakładzie ale jeśli masz swój honor , ambicje i szukasz rozwoju to odradzam . Jeszcze jedno - najwięksi krytycy tego zakładu to typowe nygusy , którzy potrafią tylko narzekać a sami pracują tam po kilkanaście lat , nie szukają innej pracy bo są nie poradni życiowo i niech się cieszą ze w ogóle mają jakąś pracę . Pozdrawiam Panie z mojej ulubionej ekipy . Moje sugestie dla Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej: Więcej empatii i zrozumienia a także docenienia tych którzy naprawdę się starają . Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić stosunek do własnej załogi bo to dzięki nim ten zakład się rozwija .

Ferdek

Na pakowni zimno że każdy ma dość. Stale rampa otwarta bo wywoza towar. Spróbuj powiedzieć prezesowi że zimno to odrazu da Cię na kosz gdzie nikt nie chce iść a w dodatku prezes śmieje się wprost z ludzi że w tygodniu ich wszystko boli a w sobotę za kasę to wszystko robia.

Zainteresowany.

Mam pytanie jak sytuacja i atmosfera w Zakładzie Pracy Agrico.

Danuta
@Zainteresowany. 02.11.2018 09:11

Czasami sytuacja i atmosfera w firmie różnią się w zależności od konkretnego działu. Czy możesz napisać, jaki konkretnie dział w Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Cię interesuje? Być może znajdą się tu pracownicy, którzy są zatrudnieni właśnie tam i dzięki Twojej informacji, będą mogli udzielić Ci bardziej precyzyjnej odpowiedzi.

Były pracownik

Zakład Mięsne Agrico nie dba o pracowników jak jakiś pracownik choruje na dłuższą metę to jest już nie potrzebny. Przykład Henryk Lewandowski gospodarczy. Już zapomnieli prezesi jak Pan Lewandowski był na telefon.

Danuta
@Były pracownik 29.10.2018 09:40

Na forum zabronione jest podawanie imion i nazwisk osób zatrudnionych w firmie. Regulamin nie zezwala na to ze względu na ochronę danych osobowych. Jeżeli w komentarzu pojawiają się tego typu informacje, może on zostać usunięty. Proszę, zapoznaj się z zasadami serwisu: https://www.gowork.pl/regulamin

Danuta

@anonymous chciałabym nawiązać do kwestii przechowywania rzeczy osobistych. Może dobrym pomysłem byłoby podjęcie tego tematu z kierownictwem firmy? Być może udałoby się wypracować rozwiązanie, które podniosłoby komfort pracowników i zabezpieczyłoby ich rzeczy. Czy ten temat był już omawiany w firmie?

anonymous

Masakra. A mialem tam złożyć c.v. Widzę że lepiej do normalnego zakladu.

anonymous

To nie jest prawdziwy zakład pracy chronionej. Nie ma stanowisk dla takich osób. Szkoda że nikt tego nie skontroluje bo tu ręka rękę myje. Omijajcie ten zaklad bo będziecie żałował że się tam dostaliście. Ale jak audyt to lataja i sprzataja. A ktos z ta szatnia mial racje ze smród od butów bo nie ma szafek zeby schowac prywatne rzeczy tylko wszedzie porobili skrytki pocztowe. A stale cos ginie.

anonymous

Panie prezesie pomysł o premi frekwencyjnej co miesiąc a nie co pół roku to ludzie nie beda chodzic na chorobowe.

Danuta

@Antek @Zenek a jak wyglądają formalne kwestie zatrudnienia? Jaki rodzaj umowy jest podpisywany z pracownikami? Można liczyć na to, że praca w Wielkopolskich Zakładach Mięsnych Agrico będzie stabilna? Jest to ważna informacja dla osób, które chciałyby w przyszłości zasilić szeregi tej firmy.

Zenek
@Danuta 25.09.2018 23:17

Jest to umowa o pracę. Najpierw na okres próbny na trzy miesiące i jak się sprawdzisz to przedłużona. Pod tym względem praca stabilna.

anonymous

Masz rację co do szatni jakby była kontrol to takie cos nie przejdzie bo obowiązują standardy unijne a nie tak ze wszystko na wierzchu pracownicy mają.

Antek

Najniższą krajowa możesz zarobić + w sobotę jak przyjdziesz to 100 zł ????. Premia to jak nie chorujesz sześć miesięcy to dostaniesz 600 zł. W innych zakładach mają co miesiąc 150 zł a tu nie ma na co liczyć. Warunki fatalne teraz budują ponoć stołówkę bo ta mała ale o szatni nic nie mówią. Szafki jak skrytka pocztowa ???? małe zamiast normalnych szafek co każdy ma rzeczy i buty w szafce a ciuchy robocze w oddzielnym pomieszczeniu to tu wszystko na wierzchu i co chwilę komuś coś ginie. Smród w szatni od kapci.

anonymous

Mam pytanie. Ile się zarabia w agrico?

Zenek

Pracuję tu już kupę lat ja juz nie zmienię tego zakladu bo zostalo mi trochę do emerytury ale wszystkich nowych pracowników przestrzegam przed tym zakladem tu nie ma stanowisk przystosowanych dla ludzi niepełnosprawnych. Większość stanowisk to praca stojaca i pochylajaca więc krzyż pęka. Tu trzeba (usunięte przez administratora) nie ma zmiłuj. Omijajcie ten zakład szerokim łukiem i nie dajcie się nabrać ze tu jest tak dobrze.

Lucek

Ludzie zaczną Wam się zwalniać bo ani dojazdu i takie traktowanie jakby wszyscy byli umyslowo chorzy.

Zostaw opinię o Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej - Pawłówek

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej