Casinos Poland Sp z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 41 ocen.

Opinie o Casinos Poland Sp z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Casinos Poland Sp z o.o.

Maja
użytkownik zarejestrowany

@gracz, sumy przegranych, na pewno w każdym tego typu miejscu nie mają przełożenia na pensje. Casinos Poland zapewne musi zatrudniać zaufanych pracowników, tak żeby nie dochodziło do żadnych zaniedbań. Czy ktoś z pracujących może potwierdzić, czy oddanie pracowników, jest w odpowiedni sposób doceniane?

gracz

Dziwne, że mają problemy bo ja jako szaraczek, a nie rekin przesiadujący tam dniami i nocami jako gracz przegrałem od początku tego roku 36 tys. grając można powiedzieć bardzo ostrożnie i na niskich stawkach. To co dopiero inni gracze. Pomnóżcie sobie przegrane, klientów stałych jest około 700, niech każdy od początku roku przegra tylko taką kwotę jak ja, a na pewno przegrywają i 10 krotnie wyższe, to wasze zarobki są jak ponury żart.

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Valdosta a skąd masz informacje o problemach finansowych firmy? Czy mają one jakieś przełożenie na wypłacanie wynagrodzenia pracownikom? To istotne z punktu widzenia potencjalnych, ale i nowych pracowników.

Maja
użytkownik zarejestrowany

@pracownik_kasyna nie staram się o pracę w firmie. Jestem redaktorem serwisu gowork.pl i chcę dzięki Waszym opiniom lepiej poznać firmę Casinos Poland. tak aby również osoby szukające informacji na temat pracy, mogły właśnie tutaj znaleźć odpowiedź na swoje pytania. Chętnie dowiem się jakie są największe plusy pracy w firmie oraz jakie możliwości rozwoju ona oferuje.

Maja
użytkownik zarejestrowany

@pracownik_kasyna chętnie dowiemy się o Twoich doświadczeniach z pracy w firmie. Jakie stanowisko Ty obecnie zajmujesz?

pracownik_kasyna
@Maja 27.03.2017, 11:41
@pracownik_kasyna chętnie dowiemy się o Twoich doświadczeniach z pracy w firmie. Jakie stanowisko Ty obecnie zajmujesz?...

Obecnie nie pracuję już w kasynie. Natomiast o jakie stanowisko się ty ubiegasz ? Może będę mógł coś opowiedzieć co nie podważa zasady tajemnicy zawodowej.

Maja
użytkownik zarejestrowany

Co możecie powiedzieć więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie Casinos Poland Sp z o.o.? Jakie benefity oferuje firma?

pracownik_kasyna
@Maja 15.03.2017, 11:40
Co możecie powiedzieć więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie Casinos Poland Sp z o.o.? Jakie benefity oferuje firma?...

A o jakie konkretnie stanowisko chodzi ?

kolo

A co uważają te osoby, które pracują tam od bardzo dawna (czyli z z najdłuższym stażem)? Ilu jest takich którzy są przy grach od 10 czy więcej lat? czy może to wyłącznie praca na 2-3lata i spadam?

heh
użytkownik zarejestrowany

Dla mnie jest to dość istotne, żeby zatrudnienie mogłoby być dobre, a świetnie, że wypłata jest adekwatna do zadań.

Nicki

Po półtora roku pracy zarobki wynoszą 2300-2600. Razem z napiwkami. Ale właśnie napiwki, od teraz firma powinna odprowadzać podatek i składki ZUS co jest jednoznaczne z obniżeniem o 33% sumy napiwków. Na razie sprawa nie jest wyjaśniona. Napiwki czyli jakieś 40% zarobków są "wstrzymane". To magiczne słowo nie oznacza nic innego jak brak środków na życie dla pracowników. Zapraszamy ;)

8zsasiadami
@Nicki 31.07.2016, 02:46
Po półtora roku pracy zarobki wynoszą 2300-2600. Razem z napiwkami. Ale właśnie napiwki, od teraz firma powinna odprowadzać po...

dokładnie, pracownikom zostały wstrzymane napiwki!!!!! pieniądze nie są wypłacane, jedyne wynagrodzenie jakie w tym momencie dostają pracownicy to śmieszne 1500-1800zl!!!!!! przypominam - pracując po nocach, w święta, weekendy!!!!! wyzysk i ignorancja przez pracodawcę!!!! sprawa powinna zostać nagłośniona i trafić do gazet!!! niewolnictwo XXI wieku

Valdosta
@8zsasiadami 31.07.2016, 21:54
dokładnie, pracownikom zostały wstrzymane napiwki!!!!! pieniądze nie są wypłacane, jedyne wynagrodzenie jakie w tym momencie do...

Powiem wam dlaczego, CP ma duze problemy z finansami, i ratuja sie czym moga prawdopodobnie nie bawem uslyszycie o bankructwie, zyczliwy

aktualny pracownik

Praca bardzo fajna i polecam, lecz nie w CP :) Jedynym atutem pracy w CP jest bardzo fajna ekipa (krupierzy,inspektorzy). W Poznaniu są 3 kasyna i w obu pozostałych zarobisz lepiej niż tutaj. Wypłaty to około 1360 zł (minimum krajowe) + napiwki z nimi bywa różnie. Po pół roku powinno się zarabiać (z tego co mówią na rozmowie) około 2 tyś, po 2 latach pracy około 2,5 tysiaca (zakladajac ciągle, że napiwki będą dobre bo przy marnych nadal może to być 2,200 zł). Niestety to co jest powiedziane na rozmowie bardzo różni się od realiów. Premia jest uznaniowa (czyli jak ktoś ma zły dzień to jej nie da - jest wtedy "wyrownanie do wynagrodzenia minimalnego"), umowa jest na 1500 zl BRUTTO (a napisane jest pensja zasadnicza i nikt nie potrafi tego wyjaśnić co to tak naprawdę znaczy), w skład wypłaty wchodzi ZRYCZAŁTOWANY dodatek za godziny nocne (czyli defacto go nie ma bo jest wliczony w 1500 zł BRUTTO), na każdym kroku firma szuka możliwości obniżenia Ci pensji. O samej pracy mogę powiedzieć, że jest ciekawa i przyjemna (na pewno nie ciężka). Zmiany po 10h około 160h w miesiącu (nadgodziny NIEPŁATNE, oddają 3:2 czyli siedzisz godzine dłużej to kiedyś jak nie ma ruchu wychodzisz 1,5h szybciej) Bardzo polecam pracę krupiera lecz osobiście ŻAŁUJĘ, że poszedłem do CP zamiast do konkurencji.

aktualny pracownik
@aktualny pracownik 03.03.2016, 20:58
Praca bardzo fajna i polecam, lecz nie w CP :) Jedynym atutem pracy w CP jest bardzo fajna ekipa (krupierzy,inspektorzy)....

@aktualny pracownik praca przyjemna (na pewno nie ciezka)?????? chyba pracując na ranne zmiany gdzie nic się nie dzieje! Weekendy, nocki, święta pracujące za psie pieniądze!!! Z debilami a nie graczami którzy w ogóle cie nie szanują jako człowieka. Jak to nie jest ciężka praca to nie wiem co nią jest. Juz zapierdalanie przy lopacie nie niszczy tak psychiki.

Mariusz
@aktualny pracownik 03.03.2016, 20:58
Praca bardzo fajna i polecam, lecz nie w CP :) Jedynym atutem pracy w CP jest bardzo fajna ekipa (krupierzy,inspektorzy)....

Tak, bo u konkurencji płacą uczicwie i sowicie... Wszyscy szukają oszczędności gdzie mogą, tu jest kapitalizm !

tajfun

Jako obecny pracownik powiem tak: zarobki nie są jakąś rewelacją, przynajmniej na początki, potem jest lepiej. Ale dużo zależy od tego, co zarobiło samo kasyno. Dochodzą tzw. tipy, z których może uzbierać się niezła sumka, ale to zależy od frekwencji i od tego czy goście zechcą je dawać (a to już często też zależy od podejścia pracownika. Rozwój: są działy i kasyna, gdzie wyższe stanowiska są obsadzone i tego już się nie przeskoczy. Dla osób bez doświadczenia jest to ciekawy start, alczkolwiek trzeba być odpornym na zachowania klientów: podobnie jak w usługach goście bywają różni, a tu dodatkowo jest cały przekrój społeczeństwa. Socjal: umowa o pracę, płacone składki, ubezpieczenie, pakiet w Luxmedzie to na początek lekarz podstawowy i zniżka na pozostałych, po 3 latach dostęp do wszystkich (z wyjątkiem stomatologa), dodatki do pracy w święta, dofinansowanie na Święta B.N., jak również tzw. "grusza". Możliwość wykupienia karty Multisport. Co jeszcze chcecie wiedzieć?

tajfun
@tajfun 03.02.2016, 10:20
Jako obecny pracownik powiem tak: zarobki nie są jakąś rewelacją, przynajmniej na początki, potem jest lepiej. Ale dużo zależy...

Dodam jeszcze coś odnośnie przerw: nie wiem gdzie pracowała "gerda", ale krupierzy/inspektorzy mają przerwy co 20/40 min - policzcie sobie ile ich wychodzi podczas 10h pracy. Czasem zdarza się stać przy stole 1h/1.30 jak jest "tabaka", ale powiedzmy sobie szczerze: przerwy nadal mieszczą się w przepisach określonych przez polskie prawo. W innych działach przerwy wyglądają trochę inaczej, ale cały czas uważam, że nikt nie jest pokrzywdzony.

koks

trzeba się bardzo postarać (a dokładnie bardzo nie starać), aby po kursie nie zostać zatrudnionym, a sam kurs sprowadzony jest do minimum przygotowującego do pracy, jest to raczej krótkie szkolenie w czasie kompletowania dokumentów, @zeroszpil realnie opisał zarobki, choć np. styczeń jest dużo, dużo lepszy, cały czas można się zgłaszać, kurs jest prowadzony w godzinach pracy kasyna, więc szybko (w jeden dzień) można się przekonać na czym ta praca polega, od pracujących krupierów ile się realnie zarabia i jaka jest atmosfera w pracy

qqq

Jak zaczynasz kurs to nie zarabiasz NIC i nie masz pewności że Cię zatrudnią więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Zarobki na początku też są niższe niż piszesz.

zeroszpil
@qqq 23.01.2016, 11:29
Jak zaczynasz kurs to nie zarabiasz NIC i nie masz pewności że Cię zatrudnią więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Zarobki na począ...

No tak, w końcu tam nie pracuję i nie wiem, jak sytuacja wygląda.

qqq
@zeroszpil 26.01.2016, 18:09
No tak, w końcu tam nie pracuję i nie wiem, jak sytuacja wygląda.

Ja też. Czyżby aż tak drastyczne różnice były między miastami?

zeroszpil

Z zarobkami w cp sprawa wygląda następująco- ~1300+ zł od momentu rozpoczęcia kursu, po 3 miesiącach wychodzi 1400-1500, a napiwki wzrastają co pół roku, więc na początek mamy jakies 1700 a po półtora roku 2200-2500

Mr. Max

Żeby dostać podwyżkę musisz przepracować 3 miesiące, a i tak nie masz pewności że ona będzie. Opieka medyczna jest dopiero po trzech latach pracy, więc trochę ściemę walą w ogłoszeniach. A wiecie może jak wygląda sprawa multisporta? Bo każdy tam mówi co innego.

gosc

Mylisz sie. Na stanowisku krupiera na poczatku mozna zarobic kolo 1500 na reke.

koks

od stycznia 2016 nowy kurs

zapraszam!

Teraz jest kurs także zapraszam!:)

koks

chcesz pracować w casinos poland, złóż cv i poczekaj, aż będzie kurs, z pewnością Cię na niego zaproszą

gerda

Ta praca to bagno, mnie tam nic nie trzyma, znajomą tak - w czasach bezrobocia - praca. 

sosrrsos

było super nie fajnie :( mały ruch patrzą Cię orżnąć , a wogóle to już zamkneli , czy się myle może już otwarte ??

Hingle
użytkownik zarejestrowany

Nie jest taka zła? Przecież Casinos Poland to z tego co się orientuję największa firma zajmująca się branżą w Polsce. Myślę, że zdobyć u nich pracę nie jest tak łatwo, bo liczę na to, że zatrudniają największych profesjonalistów w swoim fachu. Swoją drogą możecie powiedzieć jak wygląda proces rekrutacji do Casinos?

gerda

Fakty -umowa najniższa krajowa - w tym dodatek nocny, praca głównie na 2 i 3 zmianę - jest głównie 1 osoba na zmianie czyli Ty, tipy w zależności od ilości klientów, przerwa na choćby przekąskę zapomnij,pracownik to nikt a śmierdzący klient to vip.

Tomasz
@gerda 09.09.2014, 23:41
Fakty -umowa najniższa krajowa - w tym dodatek nocny, praca głównie na 2 i 3 zmianę - jest głównie 1 osoba na zmianie czyli Ty,...

Skoro jest tak źle: bo "najniższa krajowa" oraz ciężka praca z nieprzespanymi nocami i pijanymi pełnymi pretensji gośćmi to co was tam trzyma ? Nie lepiej iść do handlu - przynajmniej praca w dzień ?

ugabuga

praca praktycznie zawsze w nocy, kasyno całe zadymione od fajek, które gracze palą NON STOP w OGROMNYCH ilościach, klienci bardzo często niemili, wynagrodzenie oscylujące w granicach 1,7-1,9 (barman)

aldi

W kasynie w Łodzi w manufakturze pracuje się świetnie. atmosfera jest dobra i coraz wiecej gości. fajny dyrektor i management, ja jestem jak najbardziej za. jesli ktos chce aplikowac do nas to niech pisze na lodz@casinospoland.pl strona nie dziala, bo ustawa hazardowa tego zabrania.

jot

za małe nastawione na nowicjuszy gorsze od konkurencji

kasynowiec
@jot 16.05.2014, 19:02
za małe nastawione na nowicjuszy gorsze od konkurencji

To się zwolnij i nie blokuj pracy innym.

Wi

Jak było na tym spotkaniu, jakie są warunki pracy?

ciekawy

O jakie spotkanie chodzi i o jakie szkolenia ?

pan kracy

ja się wybieram, mało informacji dostałem przez tel. idę zobaczyć

pawel

Wybiera sie ktoś na spotkanie dotyczące szkolenia 7-go stycznia w hotelu NH Poznań? A może zna ktoś jakieś szczegóły? Na czym konkretnie polega to spotkanie?

Somebody

Krupier dostaje duzo ale raczej nie w Polandzie. Zapytaj sie ile dostaniesz na starcie punktow tipowych, a ile srednio ma kierownik lub inspektor. Jak to przeanalizujesz to zrozumiesz dlaczego nie jest to oplacalne. Pozdrawiam

ona

Czy moze ktos napisac ile dostaje krupier na reke? I czy kurs krupierski jest platny, czy wszyscy zostaja zatrudnieni po takim kursie? Bo zastanawiam sie czy warto..

Krzysztof

To zależy od wielu czynników: po pierwsze ilość gości ( z tym akurat nie jest najlepiej ) wpływa na wysokość napiwków, po drugie wynik kasyna od którego zależy premia uznaniowa ponieważ podstawa zarobków jest oprócz napiwków i premii częścią tego co jak napisałeś: "wyciągnąć na rękę", po trzecie wysokość napiwków zależy od stażu pracy i stanowiska. Na marginesie na jakim stanowisko chciałbyś startować ?

kasynowiec

@didi - ale w jakim sensie jest lepiej: możesz napisać coś więcej.

didi
@kasynowiec 23.10.2013, 20:39
@didi - ale w jakim sensie jest lepiej: możesz napisać coś więcej.

to ile wam płacą?

didi

jest lepiej?....chyba tak

Krzysztof

Tyle ile wszędzie - teraz już nie ma zmiłuj. Zresztą powiedzmy sobie szczerze napiwki są małe, bo ruch jest słaby. Masz zamiar dalej dealować ?

Krzysztof

Odpuść sobie @maro - ciężka harówa za grosze, opodatkowane napiwki, chamscy klienci, przebywanie w zadymionych pomieszczeniach, ciągłe niewyspanie itp.

miiiiki

może dlatego, że ustawa hazardowa zabrania reklamowania się. Strona internetowa jest formą reklamy

tomasz

A co chciałbyś tam robić?

ciekawy

a tak wogole gdzie sie znajduje te wasze kasyno?

Hania

Gratulujemy zarządowi. Co dyrektor to większy burak nie mający zielonego pojęcia o zarządzaniu. Ten obecny robi wszystko, aby pozbyć się zarówno doświadczonych pracowników, jak i graczy. Z takimi gazelami biznesu proponuję otworzyć budkę z hot-dogami.

agent 008

Wygra Bęben to pewnie bedzie potrzebowal doświadczonego personelu a najbardziej doswiadczeni pracownicy kasyna w Poznaniu sa na liscie zwolnien. Widac, ze ta firma ma swoich pracownikow za nic... Zawsze bedzie mozna isc do konkurencji. Tylko nasze "biedne" kierownictwo gdzie taka druga posadke znajdzie? Nic nie robic i co miesiac zgarniac fajne sianko. Pozdro dla normalnych !!

najlepszy krupier

kierownictwo kasyna made in Poland to faktycznie [usunięte przez moderatora] . Zgadzam się całkowicie z przedmówcą.

pracownik

sama pakuj walizki jak jesteś taka mądra. Umowa o pracę i akceptacja jej warunków to jedna strona medalu, a rzeczywistość z [usunięte przez moderatora] kierownictwem kasyna poznańskiego to niestety brutalna rzeczywistość.

normalna

tak, tak pakuj walizki - tam czekają z otwartymi ramionami. Tylko potraficie narzekać i obrażać się jak królewny. Podpisywaliście umowy, wiedzieliście jaka jest praca i jaka jest płaca. Więc do kogo macie pretensje? Śmiechu warte utyskiwania, jak komuś jest źle może zrezygnować - granice na świat są otwarte - powodzenia.

kasia
@normalna 21.12.2011, 14:48
tak, tak pakuj walizki - tam czekają z otwartymi ramionami. Tylko potraficie narzekać i obrażać się jak królewny. Podpisywaliśc...

Nie. Dużo ludzi rezygnuje, tam coś nie gra. Moja przyjaciółka wytrzymała, stworzone do pracy w kasynie też zrezygnowałą..nawet pensji nie chciała, trzasnęła drzwiami..nie wiem o co chodzi, bo to raczej fajna laska.

didi
@kasia 22.02.2017, 17:15
Nie. Dużo ludzi rezygnuje, tam coś nie gra. Moja przyjaciółka wytrzymała, stworzone do pracy w kasynie też zrezygnowałą..nawet...

udreczeni nie powinni sie martwic, niedlugo zamkna ta bude i znowu wszyscy beda szczesliwi:) ciekawe gdzie znajda taka robote

Fubu

Niestety kadra Casinos ma krupierow za niskokwalifikowana sile robocza i wstrzasnac nimi moze tylko step out taki jak mial miejsce w 2004 roku we Wroclawiu. Wtedy to kilkunastu krupierow zwolnilo sie w krotkim okresie czasu i wyjechalo na Wyspy.

Zostaw opinię o Casinos Poland Sp z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Casinos Poland Sp z o.o.